Učitelky, vychovatelky, asistentky, pojďme si popovídat

Už brzo nám to zase začne...Co si tady popovídat, vyměnit dobré i špatné zkušenosti a nápady, týkajácí se tého profese, nebo si jen ulevit dušičce? Co si budem povídat, ono to učitelování a vychovávání není vždycky medík...
Odpovědět
Ahoj, tak ja se hlasim... Tady jedna ucitelka:-)
Odpovědět
podla mna je vas je tu plno, baby, ja sa teda k vam nehlasim, to by si asi siblo byt ucitelkou :-D , ale rada si precitam co - to
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj Allie, Markisko a čitatelko Cuttysark :-) Taky se hlásím do počtu ;-) I když učím jen málo hodin týdně při studiu. Jsem učitelka klavíru :-D Co učíte vy?
Odpovědět
Jé klavíru, tu bych potřebovala :-) Já jsem vychovatelka v ŠD a abych se dopoledne moc nenudila, dělám ještě asistentku pedagoga, teď půjdu do 4. třídy. Tam su na všechny vyuč.hod. krom AJ.
Odpovědět
Caute, ja se taky hlasim. Jsem vystudovana ucitelka, ale jeste jsem nikde neucila. Mam vystudovanou matiku, fyziku v brne pro zakladky.
Odpovědět
Holky, vás bych potřebovala doma....matiku zrovna šprtám na zkoušku a už z toho šílím. Líp by se mi učila čínština :-S
Odpovědět
ahojec holky, taky budu od září učit - na jazykovce anglinu:-D
Odpovědět
Tak ještě týden volna a pak hurá na to. Ještě že je ten přípravnej týden, že se můžem aklimatizovat, po těch dvou měsících....
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj holky přidávám se k vám-momentálně jsem na stáži na svém budoucím pracovišti-vychovatelka ve věznici. Musím dodělat titul (v červnu 2009) a pak tam zakotvím doufám na stálo. Jinak mám vystudovanou pedagogickou školu v Berouně, ale po zkušenostech z praxe ve škole a školce učit nechci ani za nic :-)
Odpovědět
Ahoj vsem, takze ja ucim uz sestej rok matiku chemii na zakladce. Obcas do toho spadne nakej zemepis a vareni:-) A jen tak pro zajimavost ve svy tride (letos to budou devataci) mam 21 kluku a 5 holek, takze za ty tri roky spousta zazitku:-)
Odpovědět
Marki, u nás jsme to v devítce loni měli podobně. Byl zážitek tam suplovat ;-)
Odpovědět
Našla by se tu nějaká slečna nebo paní, která taky dělá asistentku pedagogana ZŠ????
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
allie: na asistentku pedagoga už musíš mít Bc. nebo stačí střední peďák?
Odpovědět
já jsem Dis. Bc být nemusíš, možná že ani nemusíš být DiS, ale střední pedagogickou jo.
Odpovědět
Profilova fotka
allie: tu právě mám a spolužačka z té školy chtěla jít dělat asistenta někde na vesnickou základku a vyhodili jí s tím, že až si dodělá titul, tak má přijít, že dnes je nutné, aby měl asistent titul... docela mě to zarazilo, protože tohle byl náš předpoklad po maturitě, že se chytneme alespoň jako asistenti...
Odpovědět
Allie: co dela takova asistentka pedagoga? o tom jsem jeste neslysela :-N Eponinne: vychovatelka ve veznici dela co?
Odpovědět
Epo, fakt? Můžu se ti na to zeptat, jestli je titul nutný. Vychovatelka ve věznici - to zní zajímavě. Daragaga: Taky žádnou jinou kromě mě neznám :o)) Takže ani nemůžu srovnávat..ale moje práce spočívá v tom, že jsem ve třídě (po prázdninách ve 4.) a pomáhám učitelce s dětma. Máme třídu, kde polovina dětí jsou romové, takže tam jsem hlavně kvůli nim a pak kvůli dětem s dis poruchama. Sleduju, jak jim práce jde, pokud někdo něčemu nerozumí, nebo si neví rady se zadaným úkolem, pomůžu mu nebo ho jen "nakopnu", aby se mu rozsvítilo :-) Ony jsou dětičky vynalézavý a vyčůraný a hlavně líný, proč by se měly namáhat, když stačín zvednout ruku a paní asistentka hned přiskočí. Takže se nám to ve 3. tř. docela zvrtlo... Jinak hodně pracujem ve skupinách, jednu má třídní, druhou já.
Odpovědět
Profilova fotka
daragaga: v podstatě holku pro všechno a pošťáka :-) Děláme veškerou poštu-jak tu, co píšou odsouzení domů tak tu , co jim chodí, píšeme různá hodnocení, posudky, denní režimy a tak, ale i když má někdo z nich nějaký problém může přijít za námi, taky vedeme různé zájmové aktivity pro ně... ale nejvíc je tam papírování... allie: mno zajímavé to docela je, pracuješ se zajímavýma lidma a ještě zajímavějšími osudy, moc mě to baví
Odpovědět
Tomu věřím, ty nemáš o zajímavé osudy určitě nouzi ;-) A to "vychováváš" dospívající nebo už dopělé odsouzené?
Odpovědět
allie: aaa to znam. Bydlim ve Francii a tady jsou taky asistentky. Akorat jsem nevedela, ze se to tak jmenuje. Je fakt, ze deticky jsou vycurany, takze clovek musi davat bacha, kdy fakt potrebujou pomoc a kdy se jim jen nechce premyslet co?
Odpovědět
Profilova fotka
allie: dospělí odsouzení, od 18 vejš, ale je šílený, když tam vidím kluky mladší jak já anebo třeba ve věku mýho bratra, tomu sice bude v říjnu 18, ale pro mě je to pořád ,,můj malej bráška", takže když vidím, že tam je někdo jako on třeba za ublížení na zdraví nebo loupežný přepadení, tak je to fakt drsný... i když vychovávat na nich už není co :-)
Odpovědět
Ahojky holky,potrebovala by som poradit,mam vystudovane ucitelstvo pre predskolsku vychovu,momentalne studujem pedagogicku VS-slovencinu a vytvarku.Buduci manzel je z Moravy,cize budeme byvat v CR.Chcela by som pracovat v CR,avsak so slovinou sa asi tazko uplatnim.Myslite,ze by som mohla aspon ucit v materskej skole???Dakujem za odpovede.
Odpovědět
Pokud máš VŠ, mužeš učit klidně na ZŠ, proč ne?! Epo: To je síla.
Odpovědět
No jo,ale to by som musela ucit len vytvarku a to by som sa asi neuzivila :-|
Odpovědět
Profilova fotka
Nazdar holky, je zde mnoho zajímavých povolání. Moje mamka učí základní stupeň + výtvarky. Loni měla prvňáčky, teď jde s nimi i do druhé. Allie, funkci asistentky pedagoga jsem si vyzkoušela na vlastní kůži právě u mamky ve třídě. Když jsem si přečetla, co děláš, hned jsem si na to vzpomněla. Měla tam romského klučinu, který se absolutně nechytal. Sedla jsem si k němu (zrovna měli psaní) a pracovala s ním individuálně. Ne jen, že jsme byli asi o 5 písmenek pozadu, ale i když jsem mu vysvětlovala, jak má co napsat a viděl to i na tabuli, napsal to kolikrát špatně. Propadl. Krom psaní mu nešlo ani čtení a spousta jiných předmětů. U romských dětí jsou na vině především rodiče, kteří často postrádají dostatečné vzdělání. Kdyby s tím klukem někdo doma pracoval už od září, mohl by dosahovat třeba průměrných výsledků...
Odpovědět
Profilova fotka
Adelii, existují i střední výtvarné školy. Mohla bys najít zaměstnání tam. Nevím ale, jestli máš uplatnění na střední školy, nebo jen na ZŠ. A ve kterém jsi ročníku? Pokud se se skoromanželem chcete tady usadit natrvalo, možná by bylo lepší přejít na českou VŠ a zvolit so výtvarku s něčím jiným... Rozhodně by to stálo za to ;-)
Odpovědět
Jako bys psala o jednom kloučkovi od nás. To je úplně stejnej případ. Romové prostě neberou vzdělání za důležitý. Na druhou stranu máme ve třídě vietnamku. Myslela jsem, jakej s ní nebude problém a ona je nejlepší ze třídy. Adelii: Záleží na domluvě, chce to zkusit se poptat. Já mám taky kombinovanej úvazek, protože asistentská práce by mě neuživila, tak odpoledne dělám ještě v ŠD.
Odpovědět
No ja uz teraz idem do piateho rocnika,mam uplatnenie na ZS,vytvarka zrovna nie je to co by som chcela ucit,radsej by som isla do tej MS,ale neviem,ci by tam nebol problem s jazykom :-( K cestine mam blizko,byvam na pohranici,ale predsa...
Odpovědět
Profilova fotka
Allie, já mám zase pocit, že mluvíš o té samé vietnamské dívence, která chodila k mámě do třídy. Po domluvě s ředitelkou holčička nastoupila na poslední měsíc školy do mamčiny třídy. Měl to být "zkušební" měsíc, aby se trochu seznámila s češtinou (hovořila jen vietnamsky). Byla velmi bystrá, hrozně moc se snažila. I když kvůli jazykové bariéře nemohla ostatním dětem stačit, v matice byla mezi nejlepšími :-) Adelii, malé děti mají problém rozumět slovenštině :-( Pokud ale máš k češtině blízko, je jen otázkou času, kdy začneš mluvit správně česky. Máš pravdu, že když už půjdeč do páťáku, nemá cenu přestupovat na jiné zaměření...
Odpovědět
adelii - proč by jsi nemohla:-) My měli na ZŠ paní učitelku ze Slovenska, no a občas jsi poznala, že je od vás, ale jinak mluvila spíš česky. Možná že by bylo lepší (ale to kvůli rodičům) mluvit česky a když ti to ujede no tak se taky nic hrozného neděje ne??? A nechceš učit někde na umělecké škole, když máš výtvarku?
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?