U jaké banky si založit účet?

Profilova fotka
Ahoj holky,doufám,že tady tohle téma už někde není,abych ho nezakládala zbytečně.Potřebuji poradit,plánuju si založit bankovní konto,na kterou by mi chodila jen mateřská s peníze co vybírám za nájem a z kterého bych platila sipo,složenky na byty a další.U které banky je nejlepší si takové konto zařídit?Chtěla bych platit přes internet,pokud možno,ať nemusím kvůli každému "malému nákupu na mmb" :-D oblítávat banky.Prosím,napište mi své zkušenosti,budu vám moc vděčná,v tomhle se absolutně nevyznám.děkuji.
Odpovědět
1
2
9
Profilova fotka
najdi si srovnavaci programek na internetu - tusim ze jeden je napr nekde ve financich na idnes
Odpovědět
Profilova fotka
http://fincentrum.idnes.cz/nastr_srov...
Odpovědět
Profilova fotka
Děkuji. ;-) Ale nějak mi ten odkaz nejde,pořád mi to neodpovídá. :-D :-D :-D
Odpovědět
Ahoj, já měla kdysi účet u České spořitelny, jako studentce mi to stačilo, ale pak běžný účet nebyl tak výhodný, v bance strašné jednání s klienty a nakonec mě přemluvil přítel, který dělá v IT systémy pro banky, že jejich internet.bankovnictví není rovna nejbezpečnější. Ještě jako student jsem měla ČSOB, byla jsem spokojená, ale už je to tak 7 let... Teď mám e-banku, jsem max.spokojená,ale je poměrně drahá, když tam nemá větší obrat či člověk nemá hypotéku. Společný účet máme u Fia, ten má zadarmo vydání platební karty pro oba dva, vedení zdarma, veškeré platby a inkasa zdarma, takže ho používáme na veškerá inkasa, přece jjen když člověk platí měsíčně třeba 10 výdajů, tak je to docela úspora. Bohužel Fio není po republice tolikrozšířené, specializujíí se spíš na různé investice klientů atd. A teď mám přítel termínovaný vklad u mBank, prý má nejvhodnější podmínky pro spoření (no nevím, já tomu nerozumím :-D )
Odpovědět
Profilova fotka
Balni,děkuju,nad m bank a ge money bank bejvíc přemýšlím.Tak uvidíme,třeba mi někdo pomůže se rozhodnout. ;-)
Odpovědět
Přítel tu mBank furt studuje a chválí, ale říká, že zatím, když je ta Fio zadarmo, tak to tak nechá, ale že mBank je dobrá. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Jsem ti zkomolila jméno,promiň BLANI. ;-) A děkuju,snad má přítel pravdu,pokud se pro ni rozhodnu. ;-)
Odpovědět
Betule - bacha, mBank zatim neumi SIPO a inkaso... pry to planuji spustit ve druhem kvartale 08, ale seda je teorie, zeleny strom zivota, takze bych na to zatim az tak moc nespolehala... Jinak ja po mBank uz taky nakou dobu silham (brzy mi skonci studentske konto u eBanky), ale zatim zustanu tam, kde jsem... protoze si me tak nejak rozmazlil ten ebanci system... a budu sledovat, jakym zpusobem a kdy mBank vychyta mouchy, kterych se kratce po spusteni objevilo vic nez dost... takze zatim ne, dekuji, ale budu cihat ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
betulko, doporučuju e-banku, pokud máš víc než 15tis měsíčně pohyby na účtu, je vedení zdarma... dá se to dělat i tak, že si s M. budete penízky přeposílat, ale pozor, musíš si o to požádat, neudělají ti to automaticky... je to dobrý systém, má ho F. (je to PC blázen a max. mu to vyhovuje - co se týče bezpečnosti)... jinak já mám Volksbank, jsem spokojená, ale časem asi přejdu k e-bance taky!
Odpovědět
Profilova fotka
tak já u mbank už číhám. SIPO a inkaso zatím fakt nemají, ale jinak zatím nemám problém :)
Odpovědět
sabco - u eBanky uz ty 15tisicovy pohyby neplatej... pro nove zalozeny ucty uz to je bud 20 tisic... a nebo teda tech 15, ale k tomu nejaky hypoteky (asi 400 tisic) nebo vetsi spotrebaky (min 50 tisic)...
Odpovědět
Profilova fotka
jestli si přepošleš 10 nebo 5tis je asi jedno... my jsme to s kámoškou kdysi dělaly tak, že ona zadala trvalák na xtis, já taky a tak nám přes konta přešupajdily prachy a pohyb se vykázal :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Mám ČSOB a jsem spokojená. Utekla jsme k nim od KB - děs a hrůza, normální komunistický podnik :-S
Odpovědět
betule - nějakou dobu nazpět se tu řešilo téma :účet u české spořitelny nebo tak nějak. hOlky se tam rozepisovaly tak nějak co kdo využívá. zkus ho pohledat, třeba ti bude taky nápomocný ;-)
Odpovědět
jojo, zakládala to rezetka;-)
Odpovědět
Profilova fotka
tak holky ja mam reifeisenbank, ale musela sem si zalozit kvuli hypo ucet u CSOB. a nevim si nejak zvyknout :-( byla sem s Reifkou docela spokojena, ale za vse tam platim vklad trvaly prikaz atd. u csob jeste nevim jak to bude, ale uz me urgovali ze jsem tam v minusu :-D :-p
Odpovědět
Profilova fotka
Bety, tady jsem nasla diskuzi o te m-bank: http://forum.living.cz/read.php?151,2...
Odpovědět
Profilova fotka
Sabi,nezapomeň,že jsem na MD. :-D Tolik peněz jsem viděla pokupě naposledy jak jsem dělala v hospodě a nebyly moje. :-D :-D :-D Všem děkuji! Kristi,už to čítám,tak snad se něco dozvím,s tím sipem je to blbý,tímhle si to u mě pohnojili. :-D
Odpovědět
Profilova fotka
jj, melo by to jit behem toho 1/Q 2008,takze to asi bude ok
Odpovědět
Profilova fotka
ja taky muzu doporucit E-banku...ucet zdarma a prehlednej elektronickej ucet...ja delala vsechno pres internet.
Odpovědět
Profilova fotka
Rubi,ale já jelikož jsem na MD,nemám takový příjem a tolik za nájem mi zase neplatí.Ale děkuju za radu,jsem ráda za každou! ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
jo, tak to mas asi pravdu... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
jo, tak to mas asi pravdu... ;-) to by se ti nevyplatilo
Odpovědět
já mám teda ebanku, co se elektronickýho účtu týká, tak je super. ale štve mě výše jejich poplatků a poplatky vůbec. občas mám pocit, že platím za to, že mi strhnou poplatek za platbu, poplatek za poplatek za platbu, poplatek za poplatek za poplatek za platbu.... ]-( prostě mi ebanka přijde trochu nefér.
Odpovědět
Ja uvazuju o prestupu k Csob, manzel ma u nich taky ucet. Momentalne mam ucet v KB a pristup je teda sileny, rozhodne nedoporucuju. Mela jsem svou kmenovou banku ve Zline a kdyz jsem se prestehovala do Brna, tak jsem tu nemohla nic vyridim, porad me posilali do me pobocky, a to jsem jen chtela zaridit trvaly prikaz :-S
Odpovědět
já se asi zeptám jako blb, ale to nevadí :-D , máte kartu pro platbu přes internet nebo platíte přes homebanking a podobně? jsem v tom elektronickým pacení lehký negramot, platím jen kartou u pokladny, chtěla bych ale tu pro platnbu přes internet. tak se chci zeptat jak to funguje a jakou máte ( název + banka). já jsem u spořky, účet mi plně vyhovuje, a paní na pobočce jsou taky fajn,takže o přechodu jinam neuvažuju.
Odpovědět
evi, já mám přístup na internetový účet přes mobil. na internetu zadám přihlašovací údaje, na mobil mi přijde číslený kód, který opíšu, a jsem vpuštěna na účet ;-) takhle jsi to myslela? žádnou speciální kartu nemám.
Odpovědět
karkul, no to je internetový bankovnictví to co popsiuješ ( nebo jeho ruzne varianty) ale nekterý portaly chteji vyslovene zadat číslo platební karty, a ne všechny karty jsou právě pro tyhle platby "povolený" tak zjištuju co a jak
Odpovědět
jo aha, tak to vůbec neznám.
Odpovědět
jo, jo, vim ze to existuje, umoznuji to nektere druhy embasovanych karet, je to neco podobneho jako"inkaso z platebni karty" ...osobni zkusenost nemam, ale slysela jsem, ze nektere banky vyzaduji za zrizeni teto karty docela vysoke castky(kolem 100 kc)
Odpovědět
1
2
9
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?