Tvorba webových stránek. Kdo si tvoří web stránky sám?

Ahoj, najde se tu někdo, kdo si také tvoří webové stránky sám? Konečně jsem se odhodlala svoje různé weby pořádně dodělat, ale moje znalosti HTML z gymplu už se časem vytratily. Nejvíc se teď trápím s tím, jak udělat galerii fotek, aby se po kliknutí na fotku fotka otevřela a byly tam šipky pro posun na následující/předchozí fotku. KOukám na zdrojáky třeba tady BRM, ale vybrat v tom tom to správné je nad moje síly. :-N Takže budu ráda za rady. ;-)
Odpovědět
Ahoj Blanka :-). Ja sem tam daco tvorim. Skus mrknut http://www.jakpsatweb.cz Tam su vysvetlene zaklady. A na zaciatok fakt super. Co sa tyka tych obrazkov, tu by si mala najst potrebne info: http://www.jakpsatweb.cz/html/obrazky... http://www.jakpsatweb.cz/html/tabulky... Vytvoris si tabulku pre nahlady, do kazdej bunky nahodis obrazok, ku ktoremu priradis tag na otvaranie v novom okne. Kazdy nahlad naprogramujes tak, aby sa otvoril velky obrazok bud v novom okne alebo v tom povodnom. To uz je na tebe. Pre velku foto vytvoris zvlast html stranku, kde vlozis obrazky sipiek, obom sipkam priradis odkaz na predchadzajucu/nasledovnu stranku, vlozis este velku foto a je to. Je to sice velmi zdlhave a pracne, ale myslim, ze na zaciatok staci. Moja prva galeria taka bola :-D (akurat tie sipky som tam nemala; aspon myslim :-N) Ak som ten postup napisala nezrozumitelne, ospravedlnujem sa :-N P.S. tieto stranky su robene cez PHP, takze pouzit ich ako zdroj, je asi tazsie.
Odpovědět
Riana - díky, já už webovky mám asi 3 roky, jsou přesně jak píšeš, náhledy fotek v tabulce atd. a otvírání obrázku v okně. Něco jako tyto webovky www.svatbabouzov.ic , ale ty jsem hned po svatbě rozdělala a už sem se k nim pořádně nedostala, tyhle smažu, ale podobně jsou řešené moje osobní stránky. A na ten můj problém mě taky nejdříve napadlo jak říkáš, udělat každé fotce zvláštní soubor, ale při počtu kolem 2000 fotek bych se asi upsala. Jsou na to i spec.programy na tvorbu fotogalerií, ale mají hodně omezenou kapacitu, takže pro mě nepoužitelný. Ale i tak díky za radu.
Odpovědět
Blani, nezkousela sis zalozit web na webnode.cz? To je hodne jednoduchy zpusob. Vlastne vsecko delas rovnou a rovnou to vidis v takove internetove prezentaci ;-)
Odpovědět
Mmmk - díky webnode neznám, ale předpokládám, že to je něco jako estranky.cz, tam mám jedny webovky o našcih fretkách, na kterých mi tak moc nezáleží, ale u těch free webů je problém, že si to člověk nemůže upravit podle sebe :-N Takže proto volím pro své osobní stránky vlatní tvorbu, ale pořádně jsem to uměla možná někdy před 15 lety na gymplu, takže podle toho ty moje html kódy vypadají. Moje sestra to nazvala "prasokódem", no co hlavní, je že výsledek je tak jak si ho představuju :-D
Odpovědět
No ja zas teraz tiez tvorim (tvorim ako tvorim, ked som sa uz vyse mesiaca k tomu nedostala |-|) jednu stranku, zalozenu na XHTML, CSS. Galerku chcem tiez naprogramovat cez CSS, co uz je o malinko vacsi oriesok nez cez klasicke HTML. Ale nemalo by to byt nic zavazne, len si nad to treba sadnut. Na to asi nejaky program nie je, budem to musiet asi len rucne napisat. Blanka a nasla si nejaky program, ktory by ti pri nizkom pocte fotiek vyhovoval? A ozaj, v ako programe si stranky pises? :-)
Odpovědět
Ty programy jsou Picasa (nevím, jak přesně se to píše), ale jsou tam prý problémy s diakritikou a pak Jalbum, ale nezkoušela jsem to , jen jsem si o tom něco přečetla. Jsem zadala do prohlížeče html obráky a četla. Jinak na web nepoužívám žádný spec.program, to co mám právě po ruce, takže nyní klasický Notepad. :-D To mi stačí :-D Teď mi došel muž z hospody, tak jsem se ho pokusila zlanařit, aby se na to koukl a prý proč se s tím se...u ručně a neudělám to na webnode? :-D
Odpovědět
No ja si tiez poznamkovy pochvalujem. Ja tie WYSIWIG editory ani neviem pouzivat :-N. Ja si to radsej rucne-strucne vybavim.
Odpovědět
WYSI....? To jsem v životě neslyšela :-N Sice je to ručně občas pakárna a občas (docela často) se mi podaří někde něco zaponout ukončit atd. a pak koukám, co z toho vzniklo , ale zas ten pocit, že si to člověk nadatlil sám :-D To je něco jako s výrobou vlastních oznámek, výzdoby atd. na svatbu. Třeba to není jak od profíka, ale člověk má radost, že to dokázal sám :-D
Odpovědět
Co sa tyka tych WYSIWIG - tu je napisana podstata - http://www.webclanky.sk/clanky/pre-za... Ja by som napisala len vela gulasu.
Odpovědět
Aha, tak to asi vím, vím, že nám kdysi říkali, že i z WOrdu to jde nějak převést do html nějak "samo".
Odpovědět
A ja mozem dosvedcit, ze rucne-strucne z dobrym vysledkom ta praca aj omnoho viac bavi :-).
Odpovědět
Profilova fotka
Z toho wordu je to na dvě věci... Nepřevádí se to úplně přesně... Já používám googlepages - taky se tam nedá psát v html, ale mně to stačí :-)
Odpovědět
Článek se načítá
já jsem měla na tvorbu webovek kurz na VŠ, ale už jsem toho zase hodně zapomněla.... pamatuju si spíš jen základy :-) ale spravuju jedny webovky, které naprogramoval můj manžel, já je aktualizuju a je to zábava :-D hlavně když něco nejde přesně tak, jak bych chtěla :-D ale používám HTMLkit, tam jsou chyby vidět rychle :-) jo a na galerii mám staženou takovou flashovku, dělá se to krásně x-) předtím jsem dělala fotogalerie s náhledy, které se otevíraly, ale dalo to hodně práce, ta flash je rychlejší :-)
Odpovědět
Ahoj chaarleene, mohla by som to poprosit, ak by si mi aspon do IP zaslala tip na ten flash program? Dakujem :-)
Odpovědět
Charleene - mohu také poprosit o bližší info o tom programu? Děkuji ;-) Mám další problém - obrazovku mám rozdělenou pomocí frame, kdy vlevo je stále stjené menu a vpravo se otvírají jedn. části. Takže třeba kliknu na Fotogalerie - pak na Zahraničí - pak na Vídeň a nahoře je pořád stejná adresa. Ale já bych potřebovala, aby ta adresa se měnila podle aktuální stránky, která se mi v tom rámu načte. Prostě když někomu řeknu, koukni na fotky z Vídně, tak aby se k tomu nemusel doklikávat z hlavního menu, ale mohla bych mu hodit rovnou konkrétní adresu galerie. :-N
Odpovědět
Tak jsem na jiném webu dostala jeden jednoduchý program....fakt jen člověk vybere složku, nastaví vzhled a udělá se mu rovnou soubor index.html :) Takže kdyby měl někdo zájem, tak ho můžu poslat, má to asi 0,5 MB ;-)
Odpovědět
Pres Jalbum jsem cpala na web svoje svatebni fotky... prislo mi to celkem v pohode :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 letech
@blanka.k ahoj, my jsme si vytvořili vlastní webové stránky na Webnodu http://www.webnode.cz/ jestli to znáš. Mají to zadarmo a pro nás, co neumíme programovat, je to super - jen si tam dáš svoje obrázky a když chceš něco napsat, je to jako ve Wordu. Já si tam dávám svoje obrázky z výletů a posílám to babičkám :-D
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 7 letech
Na weby je dobré mklik ale jestli to má být jen na fotky tak na to stačí rajče ne?
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
Tady vážně neumím napsat ahoj světe. a vytvořili jste web. Ty jsi tak chytrý
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?