Tolerovaly by ste netolerantného priateľa?

Ahoj holky, jsem děsně vyřízená protože jsme se pohádali... už to vidím na rozchod. Strašně ho miluju, ale udělal mi už tolik věcí přes který se nemůžu přenýst :-( Před kamarádama mi řekl drž hubu :-| Chodí pařit beze mně a ještě tancuje s holkama i když se mnou nikdy nechtěl :-( Dokonce jde do hospody i když ví že já nechci a ke všemu se baví :-| Já když někam jdu s holkama tak se tam objeví za půl hodiny a chce mě odvézt domu :-| Klidně se mi týden neozve, protože jsem prý měla stejnou možnost mu zavolat i já Je fakt že já taky nejsem svatá ale.. zdá se mi to moc. I když on mi taky některý věci nemůže odpustit a tak se vrací a vyčítá mi to co bylo už hodně dávno... ach jo Ale jsou i světlý stránky - ]-( říká že jsem jediná kterou miloval a umí se ke mně chovat i fakt moc hezky :-( A miluju ho z celého srdce, chtěli jsme se brát ale copak to jde takhle? :-( :-( Chodíme spolu dva roky a je mu 29 to už by mohl mít snad rozum ne? ;-(
Odpovědět
1
2
5
Profilova fotka
ahoj orsay, existuji muzi, ktery podle mne cekaji na svuj "rozum" i cely zivot.a nekteri ho bohuzel nikdy nedostanou. takovy "model" jak mate vy jsem taky zazila, on muze vsechno a ty skoro nic. zda se mi, ze tvuj pritel je zarlivec a sobec. takze si to dobre promysli, promluv si s nim a ver, ze na svete chodi spousta muzu, kteri by te na rukou nosili i bez vsech tech scen a nadavek (promin,ale drz hubu je dost drsny).hodne stesti Monja
Odpovědět
Ahoj orsay, myslim, ze podobny tema tu resi uz petrakuba - "Co delate, kdyz to doma neklape" Ja za sebe bych ti rekla, ze i kdyz mu je teda 29, tak moc rozumny asi nebude - nebo rozumny jo, ale prijde mi nejak nevyboureny, asi ma pocit, ze je mu 29 a neco mu uteklo tak se to snazi dohanet a neco si dokazovat... Jinak z toho co pises je tezko usoudit jaky je, ale jestli se k tobe chova tak jak pises, asi by me to brzy prestalo bavit, pokud nemas pocit, ze je vse v poradu tak si o tom s nim promluv, rekni mu co ti vadi apod. a pokud ani pak nebude respektovat tebe a to co bys chtela, nebo aspon omezit aktivity ktere ti vadi, tak o tebe asi prilis nestoji a nezalezi mu na tobe... tot muj nazor, drzim pesticky at to dopadne ok...
Odpovědět
orsay Zkus nahlédnout do tématu "Když to doma neklape" v této sekci diskuse, myslím, že jedna z pisatelek má podobný problém, tak se třeba dočteš něco, co ti pomůže ;-)
Odpovědět
Ja sa pridam k vyjadreniam nazoru... Myslim si, ze na to by som nemala nervy. To je obmedzovanie slobody, to je citove vydieranie, ba az ponizovanie. S takym clovekom by som si rozmyslela ci chcem zit a brat si ho. Je to velky zavazok a nemyslim, ze takymto sposobom budes stastna. Ano, laska je niekedy taka, ale podla mna si k tebe obcas dovoluje vela. To ze povie, ze ta miluje a tak, to moze byt uplne iny zmysel slova. Skutkami ti to asi nepotvrdzuje. Neprihliadaj ani na dobu ako dlho ste spolu... Robi ti naschval a dokonca mu to vobec nevadi ako sa citis. V nom podla mna oporu nenajdes. Svetle stranky sa vzdy najdu, ale aj ked tych horsich je menej, predsa len na teba silno zaposobili a podla mna to nema vyznam ked uz sa tak trapis. Povedz mu narovinu, co si myslis, co citis, hoci aj buchni po stole, samozrejme jemne :) Potom sa dozvies, ako reaguje a co ti povie. Mozno sa ospravedlni, ale pochybujem, ze sa zmeni... Drzim palce. A hlavne vela sily.
Odpovědět
Ahojky orsay, myslím si, že byste si měli promluvit a měla bys mu to říct narovinu, co ti vadí a co proč ti to vadí, pokud by si na mě přítel otevřel sprostě hubu, tak bychmu to určitě řekla a pokud by to nepochopil, tak by měl smůlu. Strašně moc tě omezuje a enpočítej v žádném případě s tím, že s eto zlepší, bude to horší. Aso ho strašně miluješ a nedokážeš si to bez něho představit, ale určitě existuje na světě člověk, který by si tě vážil a dokázal tvojí lásku ocenit lépe a udělal by tě jistě šťastnou. Dobře se radí, těžko se to provádí, ale já být tebou zkusím promluvit a když se jeho chování nezmění, tak sice s velkou bolestí v srdci, ale udělala bych to a rozešla se s ním. Moc by to bolelo, ale na druhé straně bys měla klid a určitě máš dobré kamarády, kteří tě v nejtěžších chvílích jistě podrží :-) držím palečky a přeju hodně štěstíčka
Odpovědět
podla mna, keby ste sa vzali, tak by si si zobrala na plecia dobry kriz a casom by vas a ta aj ta laska presla a rozvadzali by ste sa... chlap, ktory si ta zasluzi, by podla mna nikdy nic podobne neurobil...a spravni chlapi to ani nerobia... neboj, najdes niekoho rozumnejsieho....
Odpovědět
AHoj Orsay,tvoja otazka znie Tolerovaly byste to? Jednoznacne NIE. Ked sa 29 rocny nespamatal doteraz, nespamata sa ani potom. MNe by moj manzel v zivote nepovedal drz hubu.Vies vezmete sa ty budes s detmi a on sa bude flakat s frajerkami hore dolu a teba to bude len stvat.......atd. Si mlada a mozes si vybrat aj lepsieho partnera s ktorym by si bola ovela stastnejsia a potom uvidis ze si spravila dobre. Takze odpoved je NIE.
Odpovědět
Profilova fotka
Orsay, jedním slovem NE! Nejsi přeci pes, který jen poslouchá příkazy a kterého okřikne, když si dovolí něco, co mu není vhod. Jestli je už teď takový, jaký bude za 20 let?
Odpovědět
....som presvedčená,že muž ,ktorý má 29 rokov sa už skrátka nedá *prevyxovať* :-| ...na to je už príliš neskoro..a z blízkeho okolia viem,že akonáhle žena vyloží karty na stôl čo jej na partnerovi prekáža...zmena dotyčného môže nastať...ALE...správanie je ÚČELOVÉ kým nebude ruka v rukáve... a potom je už neskoro... ...v podvedomí sama vieš,že najideálnejšie riešenie by bol rozxod...veď si len predstav,že tento človek je *eventuálny otec tvojix detí*...skutočne by si mu dokázala donekonečne tolerovať takéto egoistické správanie???...veď akýkoľvek vzťah je založený na KOMPROMISOX../či pracovný,priateľský,partnerský.../..ale vo vašom vzťahu tá tolerancia z jeho strany xýba..a ty,keďže ho ľúbiš a vždy ľúbiť budeš /ako správna manželka/..budeš nešťastná :-( ...teraz ako silný argument uvádzaš LÁSKU../podľa mňa láska takto nevyzerá/ ...aj keď Ťa vôbec nepoznám,veľmi si prajem,aby si bola v živote šťastná ...pevne verím,že TVOJE rozhodnutie bude správne ;-)
Odpovědět
myslim, ze taketo spravanie by som u partnera netolerovala. Kazdy sice sem tam vybuchne a povie nieco co nemal, ale robit nieco napriek a stale, to sa mi zda moc. A to tancovanie je uz vrchol. Myslim, ze par pred svadbou by sa mal chovat inac, vlastne cele vztahy by mali byt o niecom inom ako o trapeni. Myslim ze ten chlap Ti malo dava a vela berie..... Urcite sa s nim treba porozpravat a ak nepomoze - urcite vymenit!!! Ospravedlnujem sa za tvrdost.
Odpovědět
Profilova fotka
nepoznam vas ale myslim, ze ste dost odlisni a to bude vzdy tak. ja by som mu to netolerovala. neviem ci to ako sa sprava je dokazom ze ta miluje, alebo naopak. to co si mysli, ze ta miluje moze byt klam. Mozno je to v tom, ze z jeho byvalych si mu najblizsie. Ak mate taketo nezhody pred svadbou, ake budu po svadbe? myslim ze ked si sem napisala si dost nestastna a chces sa v sebe rozhodnut k raznemu kroku. som si ista ze na teba niekde caka (takmer) idealny partner pre teba, chce to len trpezlivost a otvorene oci a srdce.
Odpovědět
Profilova fotka
orsay mozno sa ti to teraz tazko cita vsetky tieto nazory ale uz to ze sa vsetky zhodneme na jasnej odpovedi- NIE o niecom hovori...ja osobne sa divim ze si s takym chlapm vydrzala tak dlho-klobuk dole, neviem to co popisujes by som brala keby pise nejaka dlho vydata zena achce radu ci sa ma este snazit zachranit manzelstvo(kvoli detom...)ale dobrovolne si zobrat takeho chlapa?!?vravim za seba:nikdy!!! ked ti robi toto pred svadbou nechcem vediet co ba nasledovalo par rokov po nej :-| asi sa ti to zda byt teraz krute,ale pouvazuj nad tam a radsej zaziz teraz par nestastnych dni ako byt nestastna cely zivot... vies muz si ma podla mna zenu vazit(samozrejme aj zena muza)inak to nema zmysel a tym jak sa k tebe chova ti myslim dava dot najavo jak si ta "vazi"...
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
orsay: urcite by som nieco take netolerovala. V kazdom vztahu sa obcas vyskytnu nejake problemy, prip. hadky, ale urcite sa to neriesi vetou "drz hubu". Problemy je nutne si vyrozpravat. Neviem si predstavit, ze by mi manzel zakazoval ist s kamaratkami von, alebo ze by ma kontroloval, pripadne po mna chodil, ked som tam tak kratucko. Tu musi fungovat vzajomna tolerancia. Ak ide manzel s kamaratmi na pivko, fajn. Nevadi mi to, pretoze ja sa tiez potrebujem stretnut so svojimi znamymi, pokecat a tak. Prepac, ale jeho spravanie k tebe nie je vobec pekne. Moze hovorit o laske, ale nasvedcuje to aj jeho spravanie? Skus si na to odpovedat. Predstav si, ze by nejaka tvoja kamaratka bola v takej situacii, ako si ty a poprosila by ta o radu. Urcite by si jej radila rozchod. Manzelstvo je nielen o laske, ale aj o tolerancii, porozumeni, o tom, ze sa mozete jeden na druheho spolahnut. Odpovedz si na tieto veci a sama uvidis, ci to ma zmysel. Na to, ako dlho ste spolu, nepozeraj. Pretoze rozchod pred svadbou je urcite lepsi, ako rozvod pol roka po svadbe. Drzim ti palce, aby si sa rozhodla spravne a bola stastna ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
O chlapa, ktory by mi povedal drz hubu - a to este pred kamaratmi a pred svadbou, by mi nestal ani za pohlad.. Viem ze laska je slepa, ale chces, aby Tvoje deti niekto takto vychovaval..?
Odpovědět
ahoj tak tohle by si zkusil jednou a letel by. muj nazor je vykasli se na nej driv nez bude pozde... je totiz uplne klidne mozny , ze ti priste nerekne drz hubu , ale rovnou ti jednu vrazi...to je muj nazor drzim pesti ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
orsay, co si myslis o tyhto nazoroch, co tu padli?
Odpovědět
Určite by som to netolerovala, ale mala by si ten vzťah ukončiť už oveľa skôr. Čím neskôr to urobíš, tým to bude ťažšie a ťažšie, lebo začneš hľadať chybu v sebe.
Odpovědět
Profilova fotka
Já se přidávám k názoru,že jednoznačně NE!Pokud si Tě partner neváží,a jako podle všeho co píšeš si Tě opravdu neváží,tak nemá smysl s ním dál být.Když Ti toto dělá už před svatbou,tak co by Ti dělal po ní?Hlavně nečekej,že se po svatbě chlap změní...nezmění,zůstává stejný.Já bych si zabalila kufry a šla pryč.Jednou tady nějaká holčina napsala citát:Jediný člověk,který stojí za to,abys kvůli němu plakala,Tě nikdy nerozpláče....Myslím,že je v tom kus moudrosti.Jistě.stane se,že nás i nám njebližší človíček ublíží a rozpláče nás,ale pokud to udělá nevědomky,dá se to unést.
Odpovědět
Profilova fotka
Orsay takové chování bych netolerovala.Být tebou, tak si s ním sednu a promluvím a pokud bude nějakou dobu sekat latinu, tak možná(ale nějaká doba, tím myslím pěkně dlouho a v podstatě napořád :-D ).Ale každopádně mi přijde tvůj přítel podle popisu od tebe jako despotický žárlivec a sobec k tomu-já se bavit můžu, můžu si dělat,co chci, ale tebe budu kontrolovat atd.Upřímně řečeno, s takovým chlapem bych nebyla.Když jsi ho popisovala, tak jsem myslela, že mluvíš o 19.letým klukovi. :-N V 29.letech už by měl mít snad rozum.Ale jak psaly holky, toto se asi nezmění. no a to, že ti řekne, že tě miluje..ono to vyslovit není tak těžké, spíš by měl podávat důkazy,že tě má rád,ne???Toto můžeš slyšet i od jiného chlapa, který si tě zaslouží ;-) .pa
Odpovědět
Profilova fotka
Orsay - už tu první věc bych netolerovala.... říct mi drž hubu je tak strašně neuctivý..... a pokud ve vztahu chybí úcta, je to na pytel... Radši šťastně sama než nešťastně s někým.... Držím palce.
Odpovědět
orsay, takisto sa pridávam k nie. Z dôvodov, ktoré si uviedla ako pozitívne, by som ani jeden neoznačila za jeho dôkaz lásky. Dôkazom, že aj o má rád Teba tak ako Ty jeho nie je, že Ti povie "milujem Ťa", ale že si Ťa bude vážiť, že Ti dovolí ísť von s kamarátkami, že Ťa nebude chcieť zarmucovať... Ak by si si vzala tohto muža za manžela, nebola by si podľa mňa šťastná. Vzájomná úcta je jeden zo základov dobrého vzťahu.
Odpovědět
ja osobne by som to netolerovala. aby mi hovoril, že ma miluje a pred kamarátmi by mi povedal "DRž HUBU", tak to je trocha silné kafe. taký výplach žakúdka, aký by som mu uštedrila, ešte nezažil a nezabudol by na to do konca svojho života.zdá sa mi, že je asi chorobne žiarlivý. 29-ročný chlap by už mohol mať rozum. na tvojom mieste by som ho dávno poslala k vode a hľadala si niekoho, s kým by to naozaj stálo za to a ktorý by si ťa zaslúžil. hoci píšeš, že ho miluješ, ale za akú cenu? ako hodnotíš celý váš vzťah? premysli si to, ale podľa mňa je to strata času. keby ste sa zobrali, aký by ťa s ním čakal život? myslíš si, že by sa zmenil? podľa mňa vôbec nie. vo vzťahu by si bola kontrolovaná, obmedzovaná a myslel by si, že si jeho vlastníctvom - charakteristika notorických žiarlivcov. to je len môj skromný názor 8-)
Odpovědět
děkuju vám všem holky za názory, v podstatě jste se všechny shodly na jasném NE a to je i můj názor když takto uvažuju rozumově a ne srdcem, protože pak on přijde, podívá se na mě těma krásnýma očima, donese mi kytku a už se to zase veze :-( Rozešli jsme se už mockrát ale vždyky jsme se k sobě vrátili, je to jako na kolotoči, chvíli bezvadnej vztah, to nejkrásnější co může bejt a pak strašněj pád a zoufalství :-( Vždycky to jeho chování nějak omlouvám protože vím že i já dělala různý chyby vždycky kvůli tomu že jsem měla vztek tak jsem se snažila mu to nějak vrátit ale já se přitom trápila ale on ne jemu je snad jedno jak je mně :-( máte pravdu je děsně sobeckej a to ho ani neznáte :-D Ach jo, vím, že přede mnou chodil s holkou co s ním měla peklo a pak ji nechal ona z toho byla dost špatná a teď se zdá že v podstatě dělá mně to samý akorát že na ní ani nebyl tolik hnusnej před lidma (viz drž hubu) :-S takže v podsatě se dá říct že je čím dál horší aaaach jo :-( A když se na to děsně naštvu tak opáčí že to tak nemyslel no to byl jeden z důvodů jednoho z našich rozchodů protože mě to fakt vytočilo a co nejhůř neměl důvod jenom jsem neudělala něco aby bylo po jeho :-| Docela mě mrzí že vás s touhle tematikou obtěžuju na svatebních stránkách, radši to ani nečtěte anebo možná jo ať si víc vážíte svých chlapů co máte doma :-)
Odpovědět
Profilova fotka
to, co tě napadne jako první, bývá většinou správně... tak ho kopni kamsi, poplač si, ale trvej na tom. Chová se k tobě jak ke kusu hadru. Držím palec.
Odpovědět
Profilova fotka
Orsay, jednoznačná odpoveď na Tvoju otázku: NIE! Má už 29 rokov a nemá rozum, myslím, že ho ani nikdy nedostane. Prepáč, za taký "názor", ale po prečítaní ma napadlo rovno toto.
Odpovědět
orsay, väčšina má doma chlapa, ale ja pridávam k tej menšine. nemám momentálne priateľa a predsa ti radím. neboj, stretneš toho pravého, len najprv skoncuj s týmto. držím päste ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
orsay, urcite nas touto temou neobtazujes, inak by sme ti neodpisovali. Tak ti drzim palceky, nech si stastna. Rozchod preboli a urcite na teba caka ten pravy, ktory si ta bude vazit a milovat ta a nie sa k tebe chovat ako k menejcennej. Ak sa s nim ale rozides, tak uz z toho neupust. To je potom stale dokolecka. On uz vie, ze ked sa pohadate, tak ze ospravedlnenim a kyticou to da do poriadku. Musis byt tvrda a silna ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
orsay, vím že ho miluješ, ale tohle je docela kalamitní vztah...to chceš aby vaše děti byli svědky jeho vulgárním výjevům? Uteč dokud je čas a najdi si někoho lepšího, určitě na to máš :-) Ze začátku to možná nebude lehké, ale čas nakonec všechno zahojí. Sílu na to zvládnout od něj natrvalo odejít v sobě máš, jen si to třeba neuvědomuješ. Oměnou ti pak bude šťastná a spokojená rodina s někým kdo si tě bude vážit. Držím palec.
Odpovědět
Pridávam sa k názoru NIE! Určite je to ťažké, ked ho miluješ, ale neospravedlnuj ho. Muž, ktorý miluje, sa podľa toho aj chová. Ak sa pri ňom necítiš šťastná, milovaná a bez pochybnosti, nie je, čo riešiť.
Odpovědět
Netolerovala by som to v ziadnom pripade,neber si ho,ak ti nieco pri nom chyba-pocit istoty,slobody,lasky.....beru sa len ludia co im na sebe zalezi a vedia sa respektovat a aj svoje zaujmi-ale tie jeho su absurdne a moja rada-ak ho velmi lubis,skus sa o tom s nim porozpravat,ak sa aj tak nic nezmeni vypusti ho z hlavy :-)
Odpovědět
1
2
5
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?