Těhotenství a svatba

Ahojky holky, chci založit diskuzi na téma miminka a svatba- tak pojďte diskutovat....
Odpovědět
Musíte se vdávat, nebo se budete vdávat a už čekáte mimi?
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem se vdávala netěhotná, bezdětná- protože už jsme ty svoje životy chtěli spojit v jeden. Dítko je v plánu (tedy začátek pokusů o jeho "výrobu) cca za rok. A jsem moc ráda, že jsem vdaná a těhotenství a dítě přijdou do manželského svazku :-)
Odpovědět
Já to poslední dobou řeším. Je mi 27 a už jsme se dohodli na mimču. Svatba je 7.7 a původně jsem se nechtěla vdávat těhotná,ale dnes bych to brala. Strašně se na mimčo těším a ráda bych také už odešla ze současné práce, protože se to tam už nedá vydržet. Ráda bych si našla novou práci, ale už jsem si řekla, že to do mateřské snad nějak doklepu.
Odpovědět
Profilova fotka
@handulilinka já potřebuju ještě chvilku odpracovat..Popravdě, kdyby se vám zadařilo, tak budeš max ve druhém měsíci- to nikdo nepozná, jediné riziko je, že ti bude špatně a nebudeš moct pít. A to ti s klidem můžu říct, že moje jezení a pití bylo těhotné s nevolností dost podobné- ráno jsem nejedla, takže na oběd už jsem byla plná po předkrmu, svíčkové, na kterou jsem se těšila jsem uzobla trošku..sladké, moje milované rohlíčky, věnečky, špičky- ani jsem na ně neměla chuť a alkohol sem nevypila skoro žádný, spíš jsem zaháněla žízeň nealkem. Jen se i u toho nebouřil žaludek..
Odpovědět
Ahoj, koukám téma pro mě. Termin porodu máme 26.9. 12 a svatbu 16.6.2012. Svatbu sme začali řešit začátkem roku a pak jsme dostali předsvatební darek, který budeme mit po svatbe ;-). S nevolnostma jsem na tom už v pohodě nevím teda jak bude prcek reagovat na svatební nervozitu ale snad to zvladnem. Teď jediné s čím mám problém je vizážista. Tady v Praze jsou za šílené ceny a když je cena v pohodě tak si vyhraňují 2 hodinový čas což mě příjde přehnaný. Kdyby jste měli neějaky typ na kamarádku nebo známou budu ráda.
Odpovědět
Holky mám obrovské dilema a potřebuji poradit. Snažíme se o miminko a já už bych moc chtěla. Dneska jsem se ale dozvěděla, že půjdu na operaci s prsem.- žádný nutný zákrok, ale bylo mi to doporučeno. Datum operace by byl 12 června, pak bych prý byla 14dní doma. Svatba je tedy 7.7 a já se bojím, že budou komplikace a pak budu ve svatební den nešťastná, že to bolí a tak. Nadruhou stranu bych už strašně chtěla dítě a tudíž bych ráda operaci už za sebou, abychom se mohli snažit. Snažila jsem se domluvit termín až po svatbě, ale to by pak možná bylo až v září. Mám do toho jít už teď? Chtěla jsem to rozebrat s doktorkou,ale bohužel neměla moc času. Co byste dělali vy? Jsem z toho úplně nešťastná.
Odpovědět
Profilova fotka
@handulilinka Já bych do toho šla, na komplikace nemysli, protože půlka června a září už je docela rozdíl..Samozřejmě se může stát, že to nebude úplně ono, ale to už je to riziko..
Odpovědět
@kessa děkuji za podporu. Rozhodli jsme se po domluvě s přítelem, že do toho půjdem v červnu. Tak drž palce
Odpovědět
Profilova fotka
@handulilinka Přeji hodně štěstí a ať to dobře dopadne :-)
Odpovědět
@kessa děkuji a dám vědět jak jsem dopadla
Odpovědět
Holky a co vy? Ještě některá bude ve svatební den mít miminko v bříšku?
Odpovědět
@handulilinka Hlavně až budeš mít po zakroku se šetři aby se všechno krásne zahojilo a případne komplikace nevznikly. Musis myslet pozitivně to taky alespoň trochu pomáha. A co se týče zadělání na mímo tak v zaří mi bude třicet a o mimčo jsme se pokoušeli už od konce roku 2010 v zaří 2011 sme o něj přišli ale doktorka mi nasadila léčbu a vitamíny a letos v polovině ledna jsme se dověděli že jsme těhotní. Po tom září jsem se nestresovala nejakou ovulaci a počítáním plodnýcha neplodných dní prostě jsem to nechala náhodě a vyšlo to. Teď čekáme kluka a už se nemůžem dočkat až bude na světě. Tak hlavně klídek a pohodu. Po svatbě bych ti doporučila aby jsi začala brát nějaké vitaminky. Ja brala calibrum baby plan. Jsou dobre na braní před planovaným těhotenství a i v prvním trimestru. Tak se drž a přeju hodně štěsti jak na zákrok tak na svatbu a pak i na mímo ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
@nitro Tak já doufám, že vše bude v pořádku. Jinak gratuluji k mimču a ať jste všichni spokojení.
Odpovědět
Ahojky holky můžu se zeptat, jak je to teď s mateřskou? Znáte nějaké stránky, kde si můžu zjistit příjem na mateřské? děkuji předem všem maminkám
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 měsících
Profilova fotka
Ahoj holky, nechtěla jsem zakládat novou diskuzi, tak zkusím oživit tuhle :) S přítelem plánujeme svatbu na červen 2013 a tak nějak jsme se z té euforie přestali hlídat a najednou jsem zjistila, že jsem v tom :) Miminko jsme stejně chtěli hned po svatbe, tak že to přišlo o pár měsíců dřív nám vůbec nevadí. Ale teď přemýšlím, jestli se vdávat v 6. měsíci nebo svatbu raději přesunout třeba na duben, kdy bych byla ve 4. Co myslíte vy? A ty které jste tuhle podobnou situaci zažily, nebylo vám líto, že máte tolik štěstí najednou a nemůžete si tak dostatečně užít jedno po druhém? Myslím přípravy svatby, radost a přípravy na miminko....je toho nějak moc najednou :) Povídejte, jak na tom jste :)
Odpovědět
@rimmet Ahojky, tak to ti moc gratuluji. Já se pokouším už rok a stále nic. Já bych se těhotná nechtěla vdávat, ale kdyby to tak bylo, tak co nejdřív- tak max ve 4 měsící. Záleží jak se budeš cítit, ale ono někde běhat s takovým břichem....Ohledně toho štěstí- buď ráda, že ho máš a když je ho trochu víc najednou, tak to nikdy neuškodí. Víš svatba je krásná, ale bohužel ty krásné pocity za chvíli vyprchají a zbydou jen krásné vzpomínky. Už tak měsíc po svatbě jsem si úplně nevybavila některé detaily a dnes půl roku po svatbě mi to příjde jak 5 let. Takže být tebou, tak si klidně vychutnám celé štěstí najednou a nakonec můžeš na svatbě být šťastná, že jste na to 3. Mě 4dny po svatbě zemřel děda a když si vzpomenu na svatbu, tak si to s tím i spojím. Ty si to můžeš spojit s miminkem a věřím, že o to víc k tomu miminku budeš pak tíhnout.
Odpovědět
Profilova fotka
@handulilinka ahojky, děkuju moc za hrozně pěknej a povzbuzující příspěvek. To je mi moc líto, jednak že s mimčem to zatím nevychází a že máš se svatbou spojenej takovej hroznej zážitek :( ale hlavní je jestli jste s manželem šťastní...:) a ono se i to mimčo časem podaří, uvidíš :)...mně už se to v tý hlavě tak nějak srovnalo a už si to jen užívám. To, že se budu vdávat s bříškem mi nevadí, bude to v pátym měsíci, což ještě snad půjde. No uvidíme :) Tobě každopádně přeju hodně štěstí!!!
Odpovědět
@rimmet Víš zatím jsem nezažila žádnou situaci, která by se nedala zvládnout. SAmozřejmě ti přeji, aby vše dobře dopadlo a až budeš říkat ANO, aby to ztvrdilo tvé dítě nožičkou. Jsem ráda, že jsem si vzala svého muže, i když mě občas pěkně prudí, ale to já jeho taky. Mimiko také jednou bude a zas se budem těšit na něco jiného. Tak přeji hodně štěstí!
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj holky nevíte prosím jestli tady někde je skupinka už těhotných? :-) hledám ale nemužu najít :-( děkuji za radu
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj holky, tak se potřebuju někomu svěřit a zrovna zapadám do tohoto tématu :) S přítelem jsme začali plánovat svatbu hned po Novém roce a už je všechno domluvené a objednané, šaty vybrané, no prostě všechno podstatné je zařízené. Svatbu budeme mít 13.7. a před pár týdny jsem zjistila, že jsem těhotná, teď jsem skoro na konci druhého měsíce. Strašně moc jsem se na miminko vždycky těšila, ale teď mě to tak nějak zaskočilo a jsem z toho na rozpacích - jako pořád se těším, ale kdybych si mohl vybrat, tak bych chtěla aby to přišlo později, prostě teď mi přijde, že si tu svatbu tak jak jsme si ji naplánovali neužijeme, že nebudu moct mít svoje vysněné šaty a kdoví jak to vlastně všechno dopadne :-( Přemýšlela jsem, zda svatbu posunout na dřív, ale to zase nejde, protože teď končím bakalářské studium a ještě teď mám spoustu starostí s bakalářkou a musím se už připravovat na státnice atd. No a posunout to až někdy po porodu se mi nechce, chtěla jsem prostě abychom byli rodinka a navíc už se na svatbu moc těšíme a ke všemu jak jsem psala je vše zařízené. No takže to vypadá, že prostě budu těhotná nevěsta, musím si na to nějak zvyknout :)
Odpovědět
@brumlinkaa Ahoj momentálně řeším podobný problém. S přítelem máme naplanovanou svatbu na příští týden 13.4.......no a před dvěma týdny jsme zjistili že jsem těhotná. :-) Vše bylo v pohodě, protože miminko oba moc chceme....až na to, že před týdnem jsem začala mít dost silné celodenní nevolnosti (jsem teď asi v šestém týdnu). Nevolnosti trvají, občas se mi trochu uleví, ale přesto jsem doma na nemocenské a nejspíš budu muset na pár dní do nemocnice na kapačky....Takže mám momentálně dilema ....buď snažit se přežít svatbu, s tím že si ji nejspíš vůbec neužiju, nebo odložit vše o rok :-( ..........
Odpovědět
Profilova fotka
@bajzulik Ahojky, já to řešila loni... Plánovali jsme mimi a nakonec se rozhodli, že se nejdříve vezmeme... Zasnoubit jsme se zasnoubili, ale já pak zjistila, že už jsem těhotná... Naštěstí jsme neměli ještě nic zařízené a tak jsme to bez problémů nechali až na tento rok.. Ale musím říct, že i kdybych měla zařízené cokoliv (tedy klidně všechno), tak bych svatbu posunula.. Na "začátku " těhotenství mi bylo dost zle, prozvracela jsem celé 4 měsíce s tím, že jsem byla na nemocenské jako ty, vyčerpaná, bez energie.. A ke konci těhotenství už jsem zas byla dost "nepohyblivá", unavená, chtěla jsem mít všechno za sebou... a přitom jsem nebyla žádná velryba (přibrala jsem 10kg), ale ty hormony a všechno... A teď se nemůžu dočkat, jak bude malý vypadat v pidi obleku a jak si to užijeme všichni spolu... :-) Jestli se Ti svatba posouvat nechce, tak to určitě přežiješ.. :-) Záleží spíš na tom, jestli si tu svatbu chceš opravdu užít, nebo Ti jde jenom o papír... Já bych to ve stavu v jakém jsem byla nedala... asi by obřad proběhl při tom stresu na židlích a vedle mě kýbel... :-D
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj holky, nikdy bych si nemyslela, ze i ja budu patrit do klubu "tehotnych nevest", a mam taky podobne dilema, jestli svatbu neposunu o 2 mesice dopredu..svatbu chystame na 3.8.2013 a dnes jsem zjistila, ze jsem tehotna, cca 2 tyden, na termin svatby to vychazi na 4-5 mesic, takze brisko uz bude :-( mam vybrane nadherne korzetove- stahovaci saty :-S zarizuji si vse sama, stavime staje a je me jako fyzickeho pracanta potreba :-| a ted ze me bude kulatý funící flákač :-N a nebo ještě další možnost, posunout svatbu na příští rok... ale vdávat se s prckem, chtěla jsem už abysme byli svoji..no nezavidim nam vsem tuhle situlaci, ale verim, ze se vsechny rozhodneme spravne ;-)
Odpovědět
@ddanka Tak svatba je zrušena....na jednu stranu je mi to moc líto ....protože jsem se na tuhle sobotu vážně těšila .....na druhou stranu se mi moc ulevilo.....a dokonce se cítím lépe i co se týká těch mých nevolností (asi jak ze mě opadl ten stres). Myslím, že bych tu svatbu nějak zvládla, ale jak řekl přítel , svatba je přece o nás dvou a musíme si ji užít ..... Jsem mile překvapena, že všichni nám vyšli vstříc, co se týká záloh které jsme platili, vše nám vrátí, případně jsme se domluvili (u fotografa) na vyžití zálohy jiným způsobem. Tak teď jen doufám, že těhotenství bude v pohodě a prcek bude zdravý ...nic jiného mě nezajímá ;-) P.s. a snad se po porodu vejdu do svých vysněných svatebních šatů ....jinak žádná svatba nebude:-)...
Odpovědět
Profilova fotka
@bajzulik Já bych udělala to samé... Neboj, o nic nepřijdeš!! Jenom si to posuneš a budeš se mít na co těšit.. :-) Mrňousek bude v klidu, Ty si to těhotenství víc užiješ (bez stresu ze svatby... a jak by mi bylo... a neužila bych si to za rok líp... a co ten stres udělá s miminkem...)... Takhle budeš v pohodě a na svatbu se můžeš těšit i s miminkem... Uvidíš sama, jaká to bude krása, když budeš mít princátko v pidi obleku nebo princezničku v krásných šatičkách.. :-) Ono není kam spěchat, když není třeba.. dnešní doba to nevyžaduje.. naštěstí... :-) A do těch šatů se určitě dostaneš.. ono to noční vstávání a "tahání se s miminkem" Ti vrátí postavičku.. :-) Těhotenství si užij... Čeká Tě to nejkrásnější, co Tě může v životě potkat... těhotenství.. porod.. :-) Hodně štěstí a zdravíčka Vám oběma... :-)
Odpovědět
@ddanka Tak děkujeme, snad to bude jak říkáš ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Ahojky holky mám dotaz :) S přítelem se bereme 6.6.2014 ale od prosince plánujeme miminko takže by jsme se brali už ve 3 ;-) jaký na to máte názor?? vždy jsem se chtěla vdávat těhotná :) a ještě otázka nemáte některá zkušenosti s šatama,který jsou nejlepší?? předem děkuji za odpověd Lucka :-)
Odpovědět
@lucccinka13 Vdávala jsem se před pár týdny v 7. měsíci. Původně jsme to chtěli nechat až na příští rok, ale nakonec jsme si to rozmysleli a vůbec nelitujeme. S miminkem v břiše bylo vše podle mého názoru přece jen jednodušší, než ho pak chudáka tahat všude s sebou v kočárku :-) Šaty se mi osvědčily antického střihu - poprvé jsem je zkoušela cca měsíc před svatbou, týden předem mi je v salonu zabrali podle aktuálních proporcí. Bříšku v nich bylo pohodlně a ještě jsem se dočkala pochval, že nebýt těhotná, nevypadala bych v nich tak dobře :-) Ve třetím měsíci bych se bála nevolnosti, mně osobně bylo nejlíp mezi 4. a 6. měsícem, i když to už zase začíná růst bříško.
Odpovědět
@aklim dekuju za odpověď:) no doufám ze to vyjde tak jak ma:) jeste jednou dekuju a gratuluji;)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 letech
Vdávat se těhotná nebyl můj plán, ale už to tak bude i u nás :-D. Vždycky jsem měla svůj takový ten životní plán..najít si chlapa snů, vdát se potom mít miminko a nám to vyšlo přesně opačně , od prvního bodu se to vymklo z ruky :-D Před třemi měsíci jsem zjistila, že jsem těhotná, přítel mě samozřejmě o měsíc později požádal o ruku a už se v tom vezu..bříško mám už trošku viditelné, holky sice říkají že vypadám jak kdybych měla zaražené větry:-D, ale já už se do takových těch svatebních šatů moc necítím a ještě korzet..to nee. Koupila jsem si šatičky volného střihu pod prsy, abych nebyla obpnutá a netlačilo mě to na bříško, nic uplého nesnesu. Šaty jsou jednoduché,ale opravdu úžasné. nemůžu se už dočkat..a pokud se do svatby zase bříško zvětší vůbec si z toho nedělám hlavu,šaty jsou vpohodě. botičky jsem ještě nekoupila,ale chci střední podpatek a hlavně nějaké na přezutí..jestli mě otečou nožky tak ať mám pohodlí, takže je koupím až poslední týden před svatbou. Čeho se trošku bojím ,abych neměla opuchlé prsty, už máme totiž doma prsteny..včera pro ně byl přítel u Rýdla..jsme si nechali..tak doufám,že mi bude dobře:-)..to by byla sranda,kdyby mi nešel nasadit..Takhle jsem si to neplánovala,ale když tak nad tím přemýšlím, vlastně je to jedno, jsem strašně šťastná ..až půjdu k oltáři určitě budu cestou plakat, už teď když na to pomyslím mám slzy na kraji. To bude událost:-) Včera jsem kápla na fb na video jak jdou nevěsty k oltáři a chlapy při tom pláčou..teda dojímalo mě to taky!!! tak to bude u nás naopak,přítel citlivej je,ale on to umí udržet, je na venek tvrďák, za to já?..měkčák:-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?