Tchýně tvrdí, že na svatbu nepůjde

Profilova fotka
Ahoj holky, mám poslední týden takový problém. Budoucí tchýně (67 let) si zlomila kotník a noha se jí vzhledem ke zdravotnímu stavu bude léčit poměrně dlouho. V době svatby předpokládám, že bude chodit o berlích. Situace je ale taková, že je z toho děsně na nervy, pořád pláče, řve na svého manžela (ostatně jako celý život) a my to všechno pořád posloucháme (už několik let). Ale teď je to díky úrazu o to intenzivnější. Na všechny je jinak hodná, rozdala by se, je to skvělá ženská, ale na druhou stranu strašně zlá (ke svému muži) - protože jí nepomáhal celý život v domácnosti a to je to, co mu pořád vyčítá. Míra trpělivosti u mě vyvrcholila tím, že nám řekla, že nám na svatbu nepůjde (máme ji za 3 měsíce), že je mrzák apod. A tohle slyšíme skoro každou návštěvu. Nejhorší je, že jakmile jí na to jakýmkoliv způsobem oponujeme - že jí tam chceme a proč by nešla apod., tak si pořád mele svou. To samé, když nadává před kýmkoliv (i před cizími lidmi - třeba v autobuse) na tátu a táta vedle nás stojí - a je trapně celému okolí, které to slyší, a my jí řekneme, ať toho nechá, tak slyšíme akorát, že se táty zastáváme apod. Nakonec jsme špatní i my. Já už nevím co s tím. Ona se nezmění (taková prý byla celý život) - ale mrzí mě zkrátka to, že řekne, že nám na svatbu nepůjde - aniž by si uvědomovala, že by nás to taky třeba mohlo mrzet. A pokud půjde - děsím se toho, aby tam všem mým příbuzným nezačala vyprávět, jaký je táta hajzl apod., protože to mimochodem vyprávěla i mě, když mě jí přítel představil - tak hned během toho prvního večera jsem na tátu slyšela jenom ty nejhorší věci. Přitom táta je fajn člověk, máme s ním dobrý vztahy, akorát holt nevytírá apod. každý den, jak by si asi tchýně přála (je blázen do úklidu). Je to těžký...
Odpovědět
Já bych v tomhle případě vsadila na opačnou taktiku a jednala jako ona. Když řekne, že na svatbu nepůjde, že je mrzak qpod., tak řekněte, že je to škoda, ale že vám to je líto. Žádné přesvědčování, aby šla, na to ona s tímhle chováním čeká. Pokud bude otce pomlouvat a bude vám to nepříjemné, seberte se a odejdete s tím, že se vám její chování nelíbí. Nenechte se manipulovat.
Odpovědět
Profilova fotka
Neboj se, určitě půjde! To jsou jenom takové silácké řeči..myslím, že spíš chce, abyste ji pořád přemlouvali a říkali jí, že ji tam hrozně chcete..ono se to dobře poslouchá! To je stejné, jako když mi někdo tvrdí, že se mu vůbec nepovedl oběd..ale ve skutečnosti chce jenom slyšet, že to není pravda a že je to výborné! :-D A pokud by náhodou na svatbě začala tátu pomlouvat, tak se tím hlavně nenechte rozhodit..tví příbuzní na to určitě nejsou zvědaví a sami si udělají obrázek na to, jaký tvůj budoucí tchán je a nebo to naopak vůbec nebudou řešit..na svatbě se chceš najíst, pobavit, zatančit, něco vypít a ne poslouchat nějaké stížnosti na manžela. Ještě něco z vlastní zkušenosti: naši se rozváděli při svatbě mojí sestry a doma se opravdu pořád hádali..prakticky od rána do večera..všichni jsme se báli, co se bude dít na té svatbě, ale nakonec to bylo úžasné..oba se skvěle bavili, chovali se jako když jsme byly se sestrou malé..úplně zapomněli na veškeré hádky..Při obřadu oba brečeli. Možná, že i tvoji tchýni tak přepadne, že se jí syn žení a zapomene na všechno ostatní! :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Děkuji moc holky za rady a za povzbuzení! :-) Potřebovala jsem slyšet názor i od někoho objektivního :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?