Taky doma máte zakrslého králíčka? :-)

Ahojky :-) Máte doma někdo tuhle malou potvůrku? ;-) Ještě nedávno jsme s manželem netušili, jak dovedou být králíčci inteligentní a vynalézaví (nebo aspoň ten náš :-D ) Těším se na zážitky dalších nadšených chovatelů 8-)...tak pište ;-)
Odpovědět
1
2
Ted jsme prijeli od kamaradky, ktera ho ma. A inteligentni asi bude, prijde na zavolani, mazli se a neublizi ani jeji male holcicce. Ale co mi teda vadilo, tak ze smrdi a musi se mu ten vybeh denne cistit :-N
Odpovědět
Tak ta naše se ještě nemazlí - jedině tehdy, když má hlad, tak je taková přítulnější :-) ...občas až drzá, kdykoliv někde zašustí sáček, tak se může zbláznit. Klec čistíme zhruba jednou za dva dny, ale zametáme denně, nadělá okolo hroznej bordel (seno, hobliny) :-D
Odpovědět
Profilova fotka
clarca: Tak nám ten svůj zázrak ukaž ;-)
Odpovědět
Proč zázrak? ;-) Malej černobílej králíček, samička, stáří přesně nevíme 8-) Myslím si, že nijak výjimečná není. Fotku sem bohužel zatím nedám. Vyfocenou ji máme, ale fotky jsou zatím ve foťáku - stáhnout do našeho PC je nemůžu, počítač a program na stahování spolu odmítají komunikovat. Tak třeba někdy jindy ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Dej vědět, ráda se podívám.
Odpovědět
Ja proti tem kralickum nic nemam, vzdycky je ocumuju tady v jednom Zoomarktu, ale s manzou jsme se vcera shodli, ze ke kocicce a pejskovi to neni zrovna spravny milacek :-N Jedna nevesta mela tusim na zacatku sveho svatebniho alba sveho zakrsleho kralicka... jenze uz si zaboha nevzpomenu, ktera :-N
Odpovědět
Ahoj měli jsme zakrslého králíčka . . . no zakrslého . . .původně koupenou jako zakrslou, ale pak nám vyrosla a měla tak 2,5kg. Bydlela v kuchyni a mohla si dělat co chtěla ( do klece se vracela jen an žrádlo a bobkovat ), nejraději sedávala na okně a kamarádila se jak s našima kočkama tak s naším jezevčíkem. Nikdy z té kuchyně neodešla do jiné místnosti, a to měla vždy otevřené dveře. Dožila se krásných 9 let. Možná i proto, že jsem ji před třemi lety ožila. Přivezla jsem na hlídání jednoho malinkýho klučíka ( 6 měsíců ) a on nám ji oplodnil. Tak chuděra ještě stačila v šesti letech porodit. :-) Vždycky mně fascinuje soužití zvířat, a tak mám krásnou vzpomínku jak moje kočka s králikem bojovala v kuchyni o to kdo je silnější a kdo si může dovolit víc. Čičina si chodila sedat do její klece, kde dokonce žrala seno a příšerně vytáčela králika tím, že ho tam nechtěla pustit. :-) No, ale po zkušenostech s králikem už bych ho nepořídila . . . přeci jen, není tak chytrý jak kočka, nadělá víc bince a člověk se s ním tak nepomazlí. Navíc je to hlodavec, tak se občas do něčeho pustí . . .náš králik nám za ten svůj dlouhý život totálně zničila sedačku v kuchyni . . . úplně tu koženku sežrala. Jo a vlastně bych měla dodat, že jsem měla dva, ale ten jeden byl samec a stříkal moč kolem sebe a bylo to příšerný . . . prý si někdy samci takhle značkují, a to pak teda nejde ( příšerný smrad ), toho kluka jsem kvůli tomu musela dát pryč.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
Ahoj ahoj, chtěla jsem se zeptat...Chystáme se koupit zakrslého beránka (S ušima dolů), ale okolí mě straší, že vyroste větší než normální zakrslý králíček?Máte někdo zkušenost?
Odpovědět
rezetka, ano, barancek vyrastie vacssi ako zakrslik s usami hore (ten ma od 1kg max. do 1.5 kg) baran moze mat od 1.5 kg to 2 kg (niektore aj viac).
Odpovědět
Inak mame doma klasickeho zakrsleho kralika a podla mna teda nesmrdi... ked sme ho kupili vonal ako plysacik. a teraz v podstate tiez.. mne sa nepacia psy, lebo aj ked sa okupu, ten psi smrad proste zostava, alebo sa zachvilu objavi.. kralicek nam v zivote nesmrdel, aj preto ho zboznujem. jediny problem je, ak sa niekomu nechce vymienat mu podstielku.. ten nas je nauceny na zachod, podstielku mu v nom menim kazdy den a vsetko je v pohode. Strasne rad sa mazna, pride aj sam a pcha mi hlavicku pod ruku, aby som ho hladkala.. proste pre mna je to uzasne zvieratko. ak sa chce niekto dozvediet o kralikoch viac, idealna stranka je www.kralici.cz tam najdete vsetko. a tu je nas krpec> http://www.kralici.cz/alba.asp?a=5675 tu uz ako velky chlap> http://www.kralici.cz/alba.asp?a=5715
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj,já mám ted momentálně 12 králiků,ztoho jsou 7 zakrslích :-D ,narodili se nám 4 malí králičci,jejich otec je moc hodnýž králík,dávám mu vodítko a pohoda,hodně rád hrabe v hlíně a pak se vtom válí ,taky máme 5 morčátek 8-) taková menčí farma :-D (+další zvířata)
Odpovědět
Tak my jsme si na prvního máje přivezli králičí miminko, ale je asi křížený s netopýrem, ožívá v noci :-N A taky vůbec nesmrdí, pořád vodní plyšáčkem.
Odpovědět
Článek se načítá
voni jsou desny potvory ti zakrsli kralici meli jsme asi tri po sobe a uz nikdy vice :-D :-S a docela nas hryzali
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Profilova fotka
Já mám přes měsíc 2 zakrslí králíčky-obě samičky z jednoho vrhu.Vůbec nesmrdí.Mám pro ně jako stelivo takový briketky a stačí to měnit tak jednou za 2-3týdny.Ale mají v poslední době obrácený spaní jak miminka.Vedne prochrupkají a v noci rambajzej.Přítele to trochu vytáčí ale ať si zvyká. Jsou to beránci a sou fakt přítulný. Chci jim koupit vodítka ale mám strach jak na to budou reagovat.
Odpovědět
ahoj holky...............já mám zakrslého králíčka.............už jsou mu 2 roky a 8 měsíců.Je to KastoRex,zrzavej,uši nahoru..............začali jsme mu říkat Rex,ale můj strejda po roce zjistil,že je to Rexinka,ale říkáme jí občas tak,občas tak.Je na ní vidět,že reaguje na ten začátek slova Rex.....takže je to jedno :-) Nepatří mezi mazlící miláčky...............do náruče si ji beru akorát já a občas,aby si zvykla,že jezdíme 2x do roka k lékaři na očkování,tak aby z toho neměla šok........jinak se chovat nenechá,ale na zemi, to by se nechala uhladit k smrti............miluje drbání.........můj táta jí vždycky čapne a převrací...zlobí jí a ona tele na nim pořád běhá.......ale když nemá náladu,tak se nenechá.....když někdo přijde domů........vítá ho.........běhá jako blázen...........šlehá sebou na zem.........pak se zas překulí.Někdo si myslí,že to jsou hloupé zvířátka.........ale nejsou.........moc dobře ví,kdy jí chci chytit na pomazlení nebo na hraní.................moc dobře ví,že jedeme k lékaři nebo budeme stříhat drápky........aniž by viděla,že se oblíkám,nebo beru vodítko,prostě zjistí,že to dnes bude jinak a nenechá se chytit ani za nic.Nesmí do některých místností,takže se vždycky schová za roh,kouká jako že nic a jen někdo nastevře,tak proklouzně a běhá a běhá a myslí si,jak nám to nandala............občas mě překvapuje,jak vyčůraná je.........podestýlku měním jednou za týden a půl........................pyliny smrdí,to vím,ale kupuju takové ty válečky,granulky...........Best Cats.......se to jmenuje,pro kočky a hlodavce.........zatim papa :-)
Odpovědět
Hehe, my jsme pokročili. Naše "miminko" už vůbec není miminko, ale obr. Uši se mu už položily obě dolů, jak mají být. Ale je to divočák. Už jsem přemýšlela, že ho nechám vykastrovat, ale nebudu mu způsobovat zbytečně bolest. Jinak Marti, tu podestýlku měníme asi jak vy a tu granulovitou podestýlku taky kupujeme, je dobrá. Náš se taky nenechá moc chovat. A kde ji máte? Doma? My ho máme na balkóně, al ena zimu bych ho chtěla dát dovnitř...
Odpovědět
ahoj rezetko ;-) Rexík je zakrslej,měla jsem strach,že vyroste a bude velkej......no možná váží víc než by měl......ale má se dobře a je zdravej a to je hlavní.Hodně lidí králíčky rozmazluje a krmí zakrslé králíčky zeleným,ovocem,zeleninou,sladkým...........proto jim potom rostou.......ale pro zakrslé nic moc.........rychle vyrostou,ale jejich kosti nestíhají,takže jsou pak nemocní ]-( Včera jsem zrovna měnila podestýlku............musela mi u toho asistovat,,,,,,a všechno kontrolovat :-N Mám jí doma,je to zvíře domácí a rozmazlené...........jen pokud jede k babi na prázdniny,tak jí babička dává ven na vzduch.........no já jí mám doma hned u balkonu,takže otevřu dveře a je jako by na balkoně,kupovala jsem jí větší klec a ta by se na balkon asi nevešla............takže vždycky tou klecí zaterasím vchod na balkon........vstup do klece směr byt...........a má to jako letní sídlo :-D No naše Rexinka má taky své období,kdy si trhá chloupky,staví hnízdo a cpe si seno do hubičky a běhá s ním po bytě...........je taková rozkošná...........byla by úžasná mamina...........ale já bych neměla to srdce je pak někam dát.........a nechat by mi je rodina nedovolila :-. Na zimu ho dej určitě dovnitř...............zmrznul by................tak zatim papa
Odpovědět
Holky...náš Lopča je holka, to nám zjistil veterináš, byli jsme s ní na očkování. Ale trápí mě jiná věc, už týden má průjem, ale nedávám mu skoro žádné zelené, jen mrkev, spoustu sena, granule a vodu. Z čeho to může být?
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Tak, kde jste kdo?
Odpovědět
Profilova fotka
Holky já se přidám, i když teda už Tobíska nemáme. Umřel v létě a měl teprve rok a půl, ale byl zlatej a moc hodnej, jen se nechtěl moc mazlinkovat. Byl Rezavo bílej s kreémovýma pacinkama :-)
Odpovědět
Jé, jaktože umřel? A novýho neplánuješ?
Odpovědět
Profilova fotka
Začal čůrat krev a než jsem stihla k veterináři tak umřel :-( bylo to ze dne na den. Brečela jsem pak asi měsíc. Novýho neplánujeme, klec jsem dala švagrové pro synovce a ti už mají dva Fidlinku a Fida :-D A moje sestry mají taky králíčka Winky, takže si již užiju dost :-)
Odpovědět
A jaký? S jakýma ušima?
Odpovědět
Profilova fotka
Fidlinka se taková hnědo rezavo šedá a beránek :-) Fido je stříbrnej beránek Winky je rezavá s normálníma ouškama A Tobi byl asi kříženej s lvíčkem, protože měl za ušima takovou chocholku a vypadal jako pankáč :-D a taky normální ouška, rezavo bílej :-)
Odpovědět
Náš Lopča vypadá jak mamut, tak mu říkáme Meni nebo Manfrede z Doby ledové :-D
Odpovědět
http://www.modrykonik.cz/album/view.p...
Odpovědět
Profilova fotka
:-D už jsem Lopču viděla v albu :-) je to krásnej králíček, jak je starej?
Odpovědět
já nevím, měl asi 5 týdnů, když jsme ho v květnu kupovali, takže my ho máme od května+nějaké dva měsíce... zhruba 8 měsíců ;-) Jo, ale nevidělas vánoční úpravu :-D
Odpovědět
Profilova fotka
to ne, vánoční uprava je kvělá :-D a moc se mi líbila ta fotka, jak manžel měl skládat ty ponožky a lopča nataženej na postýlce taky :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Jo a je to ta Lopča nebo ten Lopča? =-) :-N
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?