Svědkyně bojkotuje svatbu kvůli ženichovi

Profilova fotka
Svatba se nám začíná nějak vylidňovat a já nevím, co s tím. :-| Mí kamarádi nikdy neměli mého přítele nijak zvlášť v lásce, ale dlouho spolu vydrželi slušně vycházet. A dokonce to už chvíli vypadalo, že si s ním začínají docela rozumět. Ale nedávno se přítel dost ostře pohádal s mou svědkyní, padly i nějaké nadávky a nakonec jí řekl, že jí bude na svatbě trpět jen kvůli mně. A ona si postavila hlavu, že pokud on ji tam nechce, tak tam nepůjde. ]-( Zkouším jí domluvit, že přece jde taky o moji svatbu, tak ať jde kvůli mně, že to snad spolu ten jeden den vydrží. Ale trvá na tom, že takovému hulvátovi na svatbu nepůjde. A navíc tahá na svou stranu i další kamarády, kteří si s přítelem ani se mnou nikdy nic neudělali, a přesvědčuje je, aby drželi s ní a taky nám na svatbu nešli, když je ženich takový hulvát a sprosťák. :-( Přítel se odmítá přetvařovat a předstírat, že ji na svatbě rád uvidí. A mě řekl, ať se jí nedoprošuju. Jenže mě to všechno trápí a bojím se, kolik dalších lidí nám ještě odradí (bohužel má na společné kamarády dost velký vliv). A nevím, na koho z těch dvou mezků být naštvaná víc - na přitele nebo na kamarádku?
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Ahoj, můj osobní názor je, že pokud jsi si jistá volbou životního partnera, měla bys změnit svědkyni. Kamarádka, která není ochotná tolerovat tvůj výběr partnera a tvou lásku, není kamarádka. Moje svědkyně (má sestra) mi taky několikrát zopakovala, že by vedle mě raději viděla někoho jiného než mého muže, ale na druhou stranu dodávala, že já s ním žiju a určitě vím proč si ho beru a že pokud jsem přesvědčená o tom, že právě s ním budu šťastná, tak mi to ráda odsvědčí.
Odpovědět
Profilova fotka
Určitě na kamarádku! Má to být Tvůj den a veškeré spory by měly jít stranou! A jestli té kamarádce za to nestojíš tak to není pravá kamarádka. Moje nejlepší kamarádka a svědkyně šla na mou svatbu v sárí, i když to můj manžel nechtěl, ale kvůli mě nechtěl dělat dusno. Já bych si ale nakopala, že jsem nezakročila a nenašla si jinou svědkyni. Nebo je pro Tebe kamarádka důležitější než Tvůj budoucí muž?
Odpovědět
Já osbně bych vyměnila svědkyni, je to tvoje svatba a měla by proběhnout v poklidu (což se stejně někdy moc nepovede), ale proč si ty problémy přidělávat. Mohlo by třeba vzniknout pěkný dusno a to za to nestojí. Dobře to zvaž. Soni, koukla jsem se na tvoje fotečky a nechci nikoho urazit a nemám nic prosti sárí, ale vypadalo to trochu jako pěst na oko. Nechápu takové svévolné svědkyně, nejde přece o ně, ale především o nevěstu a ženicha!
Odpovědět
Holky a co je na tom spatnyho? NA tom sárí - mně to prijde celkem slavnostní a asi k tomu měla Sonikova svedkyne nejaky duvod, ne? Ja jsem teda neresila, co si obleceje moje svedkyne, je to moje kamaradka a je dost velka na to, aby vedela, jak se ma oblict:) Darling, to je teda dost neprijemny, takova Sophiina volba:-( Ale pokud jsi si opravdu jista, ze sis vybrala dobre - pokud jste spolu opravdu dlouho a neberete se v navalu zamilovanosti a nikdo jiny ti svatbu nerozmlouva (myslim treba rodice), tak ja bych teda kamaradce podekovala a nasla si jineho svedka.A co se tyce ostatnich, kazdy ma svoji hlavu a pokud jsou to tvi opravdopi pratele, tak se nenechaji ovlivnit nazorem nekoho jineho ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Díky moc za rady, holky :-D Partnerem jsem si jistá na 100%, známe se už 8 let, z toho asi 3 roky spolu bydlíme (zatím v bytě mých rodičů společně s mým ovdovělým tatínkem) a za ta léta jsme překonali pár ošklivých období a pořád se milujeme jako na začátku. :-N Takže se přestanu doprošovat a poohlédnu se po jiné svědkyni. A možná, že až pak téhle kamarádce ukážu fotky, bude jí nakonec líto, že u toho nebyla :-p
Odpovědět
Darling, mas este dost daleko do svadby a uz taketo stresy. Nic prijemne. Zial poznam nieco podobne z vlastnej skusenosti. Radim Ti, skus to usporiadat a hlavne sa netrap! Skus sa na to pozriet s nadhladom, kto urobil chybu, ci Tvoj priatel alebo svedkyna. Ak svedkyna, tak jej povedz, ze nikto ju na tu svadbu nenuti ist.
Odpovědět
Profilova fotka
Já nevím, pokud by mě někdo požádal, abych šla za svědkyni, tak přece musím plně respektovat jejího partnera, nebo ne? :-) A pokud se pohádali, tak by si měli zajít na skleničku a trochu to před svatbou urovnat, ale iniciativa by asi měla být na straně tvého nastávajícího, myslím :-| , je to přece jeho svatba, ne?
Odpovědět
Profilova fotka
ja myslim, ze je naprosto jasne, ze prednost musi mit manzel a promin, ale pokud by byla kamaradka dobra, tak to prekousne a na svatbu pujde, kvuli tobe... to jako ceka, ze ji reknes, tak ja si ho nevezmu??? a navic jestli premlouva i ostatni kamady, aby ti taky nesli na svatbu, tak to podle me neni dobra kamaradka a mela by sis najit jinou svedkyni :-N
Odpovědět
jen poznámečka k tomu sárí, já to pochopila tak, že i nevěstě se to moc nezdálo. Podle mě je sárí skvělý a slavnostní, ale když je nevěsta i ženich v evropským oblečení?... No nic. darlingb: držím palce ať se to vyřeší a svatba vyjde ;-) Koukám, že to máte až za rok, tak bych to teď nechala koňovi a počkala, ono se to samo nějak vyřeší. Svěděk potřebuje jen občanku, takže se může změnit pět minut před svastbou - vlastní zkušenost! ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Fakt bych nechtela na svatbe nekoho, kdo mi otevrene hani partnera. A uz vubec ne svedka / svedkyni. Vzdyt to je cestny ukol a dulezity a dotycny by se mel citit pocteny.
Odpovědět
no tak to sari som si pozrela na fotkach a normalne sok. Asi by ma kloflo, keby mi tak prisla svedkyna. Najma este sa nejednalo o nejaku budhisticku alebo neviemaku svadbu, ale klasicku cesku, tak to fakt vyzeralo ako pes na oko, normalny sok a narusilo to charakter svadby, akoby prisla do nejakej mesity alebo co. Ja si tiez neberiem do mesity predsa tricko bez rukavov, tak aj ona by mohla trochu respektovat charakter svadby :-|
Odpovědět
Profilova fotka
Vy toho všichni naděláte, mně osobně to tak hrozný nepřijde. Neřeknu, kdyby měla opravdu nějaký hábit, ale tohle :-)
Odpovědět
Článek se načítá
me to taky neprijde nijak hrozny to sari, slavnosti obleceni to je tak co ;-) kdyby prisla v leginach a vytahanym tilku tak to by bylo neco jinyho ale toto by me nijak neurazelo...
Odpovědět
Profilova fotka
Tak sari je sice pekne, ale podle me se pro tu konkretni prilezitost nehodilo. A to cerne na rameni tam nepatri, pokud se nepletu. Na slavnostni udelasti nestaci jen nejit v teplakach, ale obleknout se vhodne a primerene. A dalsi vec je,ze pokud to nevesta s zenichem nechteli, tak si to proste brat nemela, at uz to bylo sari nebo Fejkova.
Odpovědět
no jasan je to o domluve :-)
Odpovědět
darling - vymenit svedkynu, nema to zmysel aby vam vsetko pokazila. Petra jurinova a dasie holky to napisala presne... ;-)
Odpovědět
Darling, a nemôže svedkyňa jednoducho žiarliť, že ty sa vydávaš a ona nie?
Odpovědět
Darina - aj mna to napadlo - dobry postreh :-D
Odpovědět
Este pred precitanim celeho clanku ma napadlo skor, ci svedkyna nie je nahodou ziarliva kvoli jej buducemu manzelovi... ;-) Mozno ona by si ho chcela uchmatnut skor ako nevesta :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Osobne by som menila svedkyňu ako ženícha :-D ale vážne..je to náš den a ak má dakto problém s tým, koho si beriem, nech ani nepríde.
Odpovědět
DARLING - času dost, zatím se tím nestresuj, já měla třeba ve svědkyni jasno, kámoška, která nás seznámila, i když to není zrovna ta nejlepší, žije v cizině a vídáme se občas. Teď za ní na podzim máme jet, tak jsem ji tam chtěla požádat, ale nedávno jsem jí posílala fotky ze zkoušek šatů a totálně mi je sepsula a opravdu dost nevybíravě, tak teď znovu zvažuju. EMILYZ-pardon, ale buddhiste urcite nechodi do mesity a muslimove nenosi sari. Jinak u mě se zase dost nevybíravě o nastávajícím vyjádřil bratr. Před rokem si ho vzal bokem a že si potřebuje ujasnit vztahy. A pak mu řekl, že si o něm myslí, že je sebestředný suchar!!! Když mi to pak miláček práskl (lezlo to z ěj jak z chlupaté deky, bylo mu evidentně trapně), tak jsem myslela, že mě omeje. Jsme spolu deset let a hýčká mě jak princeznu a teď mu můj brácha řekne tohle. A to mimochodem brácha kdykoliv potřebuje pomoct s nějakou smlovou, tak volá a miláček mu okamžitě po telefonu radí, i mu jich několik dělal. No ostuda.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak první co mě napadlo, že svědkyně žárlí. Navíc svatbu máte až za rok, tak mi přijde zatim předčasné to řešit. Nech to bejt, ono se to vyvrbí a když se svědkyně neuklidní, tak vyměnit. k sárí - je to sice pěkné, ale na jnou příležitost, sem se to opravdu nehodí mabinogi - no já měla vždycky o svědkovi jasno, měl to být původně kamarád co nás seznámil, jenže během těch 9 let, co jsme s přítelem spolu se z kamaráda stal alkoholik, takže jako svědek nepřipadá v úvahu :-(
Odpovědět
My oba jsem taky měnili svědky. Manžel změnil svědka už asi půl roku předem, protože se pohádali kvůli dluhům - resp. On se nějak neměl k vracení. Ke mě se taky nechoval moc pěkně, vlastně mě vůbec nebral na vědomí, tak jsem si dost oddychla, že na svatbě nebude. Já měnila svědkyni před minut před obřadem, bo si zapoměla občanku. :-D Taky je opravdu možné, jak píšou holky, že je do tvého přítele zamilovaná a dělá problémy a chce vám to zkazit. Já bych za svědkyni brala někoho s kým se můžeš dobře domluvit, a kdo ti bude pomáhat a ne třeba hanět šaty a tak. Vždycky mě vytáčej holky co se tu ptaj, co si maj vzít na svatbu, když jdou svědčit nevěstě. Odpověď je jednoduchá - zeptat se nevěsty a sladit se s ní. Svědci jsou na obřadu vidět hned vedle ženicha a někdy vypadá dost komicky co mají na sobě - i když to za jiných okolností je pěkné a sváteční obečení. Nedokážu si představit, že by se s takovu osobou dalo na tomhle třeba domluvit.
Odpovědět
Ja bych se mozna zamyslela i nad tim, zda neni neco spatne. Proc se kamaradi zacali chovat divne, myslis ze se zmenili vsichni najednou? Zkus popremyslet, jestli neni neco spatne v zenichovi :-S
Odpovědět
Já bych dala spíš na vlastní rozum, než na kamarády....ty s ním budeš žít a ne oni, a jestli jste spolu dlouho....
Odpovědět
To je ta tvoje svědkyně docela jednoduchá....tohle chování mi přijde vhodné tak na ZŠ.... Líbí se mi jak si celý národ hraje na to bůh ví jak nejsme multikulturní a pak tohle......no, ale to se musí každý zamyslet nad sebou, kamarádím se s tím člověkem proto jaké má názory a jak mi sedí nebo pro jeho vyznání???
Odpovědět
Profilova fotka
Ja bych kamaradce rekla, ze teda chodit nemusi, ze ji premlouvat nebudu a nasla bych si jinou svedkyni. Mimochodem, o ty kamarady, ktere ona presvedci bych taky nestala - kdyz se nchaji ovlivnit, tak jsou o nevyzrali a nespolehlivi jedinci, co nemaji vlasntni nazor a nema cenu se s nima zabyvat. Jak psala andrea - chovani jako na zakladce. jinak me to sari prislo v pohode a rozhodne se mi to nezdalo jako pest na oko - jestli je svedkyne na jedne nebo dvou fotkach, tak co na tom zalezi, co ma na sobe, kdyz nema teplaky ???
Odpovědět
taky se přidámk holkám,které říkají změnit svědka.. Já poprosila jednoho člověka, aby mi šel svědčit, mám k němu silný vztah. Když jsem ho o to poprosila, začal semi vyhýbat, ani na mou přímou otázku mi neřekl co se děje a tak byl vyměněn...Člověk, kterého mám teď je úžasný - stará se jak by mi pomohl, když jsem ho poprosilao něco co se mu moc nelíbilo (aby mne odvezl do kostela v den svatby, on už tři roky neřídil, tak jez toho nesvůj), tak mi řekl, že to samozřejmě udělá... myslím, že takový by měl svědek být - opora a pomoc, ne starost navíc
Odpovědět
Darling: Omlouvám se za citlivý dotaz, ale co jim (Tvému partnerovi a kamarádce) na sobě navzájem od začátku tak vadí? Souhlasím s tím, že svědek by měl být oporou a měl by být hlavně tím, kdo dá za vás vztah ruku do ohně... Bohužel jsem ale také zažila případ, kdy přátelé pro partnera nebyli a měli pravdu...
Odpovědět
mabinogi: OK, nebolo to presne, ale chcela som vysvetlit tu pointu
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?