Svatba ve dvou, je nám 20 a 22, šaty na postavu se 150 cm

Ahoj holky, tak jsem se tak nějak dokopala a konečně se sem registrovala. Nebudu Vám sem vypisovat můj milostný příběh, ale pouze ve zkratce. Už dlouho s partnerem uvažujeme o svatbě a chtěli bychom ji stihnout ještě tohle léto. Mě je 20 a jemu 22. Máme problém ten, že chceme svatbu jen ve dvou, čili ve 4 i se svědkama, které vezmeme třeba z úřadu - nebo třeba fotograf atd. Jde o to, že se nám prostě nelíbí ty typické divadelní hurá akce, desítky lidí, mraky peněz a samé šaškárny kolem toho. Svatbu vnímáme jako sex - ten taky před rodiči neděláme. Chceme tam být pro sebe a neohlížet se na druhé, co se komu líbí a co komu ne. Každému je do toho prostě prd, podle mě. Horší to ale bude s rodiči, babičkami a dědečkami, tetičky atd. neřeším. Třeba moje mamka to naprosto chápe, taťka nikoliv. Mamka se mu to ale stále snaží vysvětlit, jak to prostě vnímám já. Jenže mám strach, že tím taťku hodně zraním. Jemu ani nejde o to, vést mě k oltáři, spíš to bere tak, že mě vychoval s tím, že jsem dospěla ke svatbě... Nevím jak to napsat :-) Bohužel je to horší ještě s tím, že si s taťkou prostě nechci rozházet vztahy, protože do budoucna se spoléhám na jeho pomoc a hlavně dobrý vztah. Prostě my dva nevíme, jak to zkloubit a jak to okolí vysvětlit, popřípadě jak všechno zorganizovat. O tom ale diskuze třeba pak... Říká se, že není dobré o svatbě známým říkat, jen pak poslat oznámení. Říkali jsme si, že pak by jsme v tom nejminimálnějším rodinném kruhu uspořádali hostinu a bylo by. Dále teď i řeším šaty.. Mám hodně vytříbený vkus a hlavně, na svou postavu prostě nemůžu mít vše. Měřím 150 cm (četla jsem diskuze, kde si tady "malé" nevěsty se 158 cm stěžovali na svou výšku, takže já jsem vážně trpaslík) a z toho mám ještě větší prsa, zadek, boky, ale za to útlý pas. Něco jak K.Kardashian bych řekla. Spíš jde o to, že už teď vím jak by šaty měli vypadat a rozhodně by měli být krátké, protože pokud jsem si někdy zkoušela dlouhé, nebyla jsem ani vidět :-D Řešila bych to asi korunkou a závojem, ovšem vůbec nevím co s vlasy, dorůstá mi mikádo a vlasy nemám ještě pořádně ani u brady, takže bude složité vymyslet i nějaký účes. Podpatky nepřichází v úvahu, mám nohu 34, takže ani žádné neseženu a hlavně v nich ještě víc přitáhnu pozornost na to jak jsem malinká. Zkrátka nejlepší by bylo nechat si ušít šaty na míru. Ale kde? V Brně, za normální peníze a aby byly vážně pěkné :( Vím, že moje otázka je od každého trochu, ale doufám, že se v tom vyznáte a nějak to společně rozebereme :-)
Odpovědět
co se týče šatů, tak zrovna u Brna v Mikulově je salón Madora, kde šijí za dobré peníze..najdi si to tady v diskuzi, hodně holek si tam nechalo šít a pokud chceš krátké, tak si myslím, že těch 7 tis by vyšlo..možná i méně, podle toho co chceš, jakou látku a tak..ale teď už ušití šatů nestojí moc, v podstatě to co dáš za půjčení, ještě i méně někdy a můžeš je potom i prodat, takže utratíš ještě míň...já si tam chtěla nechat šít, ale jsem od Ostravy a nakonec jsem skončila v Havířově, tam mám šaty za 12 tis, ale myslím, že třeba v Madoře by mě vyšly za méně, protože jsou hodně jednoduché, žádné zdobení, krajky apod...na druhou stranu, pokud šetříš na svatbě jako takové, tak zas jestli tě šaty budou stát o litr méně nebo více, to by tě nemělo zabít, když neplatíš hostinu za 50tis :) a pokud jde o to, jakou svatbu chcete...souhlasím s tebou, je to vaše věc a nikomu není nic do toho, jak se vezmete a kdo u toho bude...bohužel stále ještě generace našich rodičů to bere tak, že svatba je veliká událost a týká se všech v rodině, někteří si myslí, že se to týká i všech sousedů a známých :) takže je to na vás, buď si půjdete za svým a budete prostě muset počítat s tím, že se na vás taťka nějakou dobu bude zlobit nebo mu uhněte, pozvěte třeba jen rodiče a konec... popř se vemte a pak udělejte něco jako oslavu s nejbližšími někde na zahradě nebo tak...jako nebudu ti nic nalhávat, svatba je opravdu prd krok do života, partnerství a to co je ve vás prověří stejně až dítě, takže tam teprv začnou změny, se svatbou se toho až tak nezmění a taky to neberu jako nějakou akci pro oči veřejnosti a že u toho musí být každý, koho znám..jenže to jsem si u chlapa neprosadila a jelikož už dítě máme a opravdu je pro nás svatba jen takový dodatek, tak je mi to vlastně jedno, jestli to bude o šesti nebo šedesáti lidech...než pak řešit, že mě někdo pomlouvá, že jsem je nepozvali nebo jsme jim to neřekli a tak, tak radši pro jednou uspořádám tu svatbu se všema a mám klid...krom toho bych si to třeba pak mohla vyčítat, až budu na svatbě někomu jinému a budou tam takové ty tradice a áchování nad šaty nevěsty apod. :) jestli finance nejsou nebo je to pro vás zbytečné vyhazování peněz, řekněte to takhle taťkovi, pokud to bude chtít zaplatit, možná bych se dohodla na kompromisu, já si myslím, že na druhou stranu, rodiče mají nárok na to být u svatby svých dětí, tohle ti říkám proto, že dítě mám a je pro mě to nejdůležitější na světě..a hodně by mě mrzelo, kdyby se někde vdala na tajňačku a já u toho nemohla být...ale je to asi hodně i o vztahu s rodiči...vidím to z tvé strany a vidím to ze strany otce a chápu tebe i jeho...teď je to čistě o tom, jestli je to opravdu pro tebe tak hrozné, mít u obřadu aspoň ty rodiče.. já myslím, že to se přežít dá a se sexem bych to nesrovnávala, jediné co uděláš je, že řekneš ano a podepíšeš se..
Odpovědět
O Madoře jsem taky uvažovala. Ovšem šaty právě chci třeba krajkové, třpytivé, s perlami, hodně nabírané a prostě princeznovské ač už budou krátké. Taky vnímám svatbu jako prostě pěkně strávený den, vůbec ne jako životní změnu, to možná to dítě. O peníze nejde, těch je dostatek, jen je nechceme vyhazovat zrovna za svatbu, ale uplatnit je na jiné věci, vybavení bytu nebo třeba dovolenou. Taťka by to právě chtěl zaplatit, třeba i 200 tisíc, ale to je prostě hrozná blbost a i mamka říkala, že by byla radši a dali by nám to jako svatební dar, na svatební cestu. A o vztahu s rodiči? Já s nimi mám na 110% dobrý vztah, jen je prostě na svatbě nechci. Pak bude promítačka fotek, já budu v šatech, bude hostina, to jim prostě musí stačit. A pro mě a pro partnera je hoodně důležité se soustředit jen na sebe, když tam budeš mít 10 lidí za zadkem, nikdy to už tak nebude a je to prostě jedno velký divadlo.
Odpovědět
Profilova fotka
taky jsem si myslela, že při mé postavě jedině krátké. Měřím 157 cm. Dlouhé mi nikdy neslušely, ale nakonec jsem měla na svatbě dlouhé a ani ta výška nevadila. Oni to v těch salonech dokážou zkrátit, pokud to teda zrovna nekončí krajkou :-) Tenkrát jsem to prostě z legrace zkusila a bylo to "ono" :-) No pošlu fotku, abych neplácala do větru, ty svatební jsou prostě asi šité jinak, že sluší i těm malým :-). Na této fotce je i vidět, že jsou přehnuté dovnitř, ale jinak to vidět nebylo :-). P.S: Mmch, vdávala jsem se taky brzo, ve 22 :-)
Odpovědět
@huwik Já to za brzo nepovažuji, spíš tak akorát :-) Mě jde spíš o to, že teď mám plnou hlavu toho jak to uspořádat. Buď my 2 a 2 (neznámí) svědci a nebo prostě 10 lidí, čili rodiče, babičky a dědečkové + strýc a sestra partnera. Vůbec nevíme jak všechno zorganizovat a já mám strach, že už hrozně odbíháme od toho, co jsme chtěli. Jenže máme strach, jak to snesou a třeba i jak to budu vnímat někdy ve 30, že mě prostě naši neviděli jako tu NEVĚSTU. Taky si říkám, abych pak dlouhých šatů nelitovala, ale věř tomu, že pokud měříš 157 tak to není jako 150 v dlouhých šatech, kord když mě se líbí ty obří sukně :-D A navíc, kdybych měla nějaké na míru šité krátké, tak půjdou vidět baleríny, sice budou nějaké pěkné bílé, ale mám strach že by to vypadalo blbě. Ale říkám si, že by nemuselo být špatné mít vpředu krátkou sukni a vzadu do vlečky a nebo úplně dlouhé na zem a totálně protáhlé dozadu + třeba nějaká korunka a závoj. Což nevím s mými krátkými vlasy :(
Odpovědět
@kacenka94 nech to uležet, myslím, že ještě nevíš co chceš
Odpovědět
@majanax Rozhodně nevíme co chceme. Je to složité
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?