Sundáváte zásnubní / snubní prsten?

Ahoj, otázka je jasná - sundáváte si někdy zásnubní nebo snubní prstýnek? Já svůj zásnubní prstýnek zbožňuju a od té doby co mi ho přítel navlékl na prst jsem ho ještě nesundala, ale všimla jsem si, že už má směrem u dlaně škrábanečky, tak přemýšlím, jestli třeba na úklid/vaření radši sundávat a šetřit ho. Jak to máte vy?
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, já ho nesundavám vůbec, jsem schopná všechno ztratit a prstýnek bych tedy ztratila nerada :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj,já zásnubní nesundávám, kromě nutnosti jako pár vyšetření u doktora,kde se musí,ale jinak ho nedám z ruky a snubní už vůbec!!
Odpovědět
Zásnubní sundávám. Spíš bych řekla, že si ho beru, když jdu do práce nebo mezi lidi. Na doma, nákup nebo venčení ho nenosím. Je mi větší a nechci o něj přijít. Snubák je mi spíš těsný a bez diamantu, tak ho asi sundávat nebudu.
Odpovědět
Profilova fotka
U mě by spíš byla lepší otázka, kdy si snubák beru. sakoro vůbec ho nenosím, jen když někam jdu. Manžel nosí poctivě :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Já zásnubní téměř nesundávám, jediné, kdy jej dávám z prstu jsou povinnosti v práci, kdy prstýnek na ruce mít nemůžu. A se snubním to bude asi stejné.
Odpovědět
Já ho nosím při všech domácích činnostech. Sundavám ho jen ve škole, tam kde ho mít nemůžu :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Zásnubní sundávám při určitých činnostech - např. mytí vlasů (zasekávají se mi do něj vlasy), venčení psa (mohla bych ho nechtěně škrábnout, je to ještě štěně) nebo při úklidu koupelny, kdy používám třeba Savo atp. (nepoužívám rukavice, nemám je na ruce ráda).
Odpovědět
Profilova fotka
sundávám na domácí práce, v práci, když se hrabu v hlíně nebo v něčem, kde by se poškodil. A teď je taky dole, neb mám nějaký oteklý prsty a za chvilku potáhnu něco dělat ;-)
Odpovědět
@chatte Jsem na tom stejně :) Od té doby co mi ho manžel při obřadu navlékl jsem ho nesundala :) ...
Odpovědět
Profilova fotka
zásnubní doma sundávám spolu s ostatními prstýnky, navlékám, když někam jdu, předpokládám, že se snubním to bude stejné
Odpovědět
Profilova fotka
tak já ho nesundavám skoro vůbec, jen výjimečně... Manžel na koupání, tak si hned děláme legraci, že je rozvedenej :-)
Odpovědět
mám to úplně stejně jako @jipe, doma zásnubák nenosím vůbec, už kvůli úklidu a ostatním pracem, to by chudák dostal zabrat. Beru si ho jen, když jdu ven, nebo máme návštěvu, stejně jako ostatní šperky / bižuterii. A taky předpokládám, že stejný to bude i u snubáku.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Já si zásnubní nesundávám, jenom do práce si ho nemůžu brát. Ale jak přijdu z práce, už mi zase zdobí ručku :-) Snubní máme v práci povolený, takže ten už pak nesundám z ruky. Jednou jsme jeli do města po práci a já si zásnubák zapomněla doma a byla jsem šíleně nesvá :-)
Odpovědět
Profilova fotka
sundavam si oba, hlavne pri vareni, peceni, ruznych praktickych cinnostech ci sportu. Nemusim pak casto cistit prstynky (od testa a ruznych necistot) ;-). spis jsem v tomhle smyslu prakticka - kdyz prekazi, tak je sundam. Manzel si ho sundava jen na sport. Je fakt, ze se mi obcas stane, ze si je zapomenu vzit a jdeme pak nekam s manzelem (na veceri s prateli apod.) a ja ani jeden prstynek nemam na ruce. ;-) Asi je to otazka zvyku u lidi. Ja to moc neresim.
Odpovědět
Já zásnubní nesundávám vůbec (až na pár výjimek kdy jsem ho nemohla mít na praxi, ale hned při odchodu domů se vrátil na prst), a až mi k němu při obřadu přibude snubní, bude to stejné. :) Nějaké drobné škrábance mám taky, ale kdyžtak si nechám znovu porhodiovat, omezovat nošení nehodlám, cítím se bez něj nesvá. :)
Odpovědět
Profilova fotka
Já snubák skoro nenosím, protože když si ho vezmu tak se mi udělá ekzém na prstu :-( . Škoda je nádherný.
Odpovědět
@princezna_kp Souhlasim, že je to otazka zvyku, ja jsem pravě ostatní prstýnky byla vždy zvyklá sundávat na domácí práce, občas i jsem je měnila, stejně jako třeba naušnice. Jenže přece jen zásnubní a snubní prsten vnímám trochu jinak než jako pouhé doplňky image, ale nechtěla bych je nějak zničit.
Odpovědět
Já prstýnky doma nenosím vůbec, nejsem na to zvyklá. Když někam jdu, dám si je, když přijdu domů, automaticky je sundám. Doma mám prostě pocit, že mi na té ruce něco překáží ;-) Je to fakt o zvyku.
Odpovědět
@hhanca Hele a jak to třeba pak děláš s tím pečením? Já abych se přiznala, tak jsem zasnoubená vlastně chvilku, takže třeba těsto nebo nějaké rytí v záhoně jsem ještě neřešila. Ale snubní prsten taky nechci po obřadě sundavat :-) , ale jestli bude s kamínky, tak to čištění pak asi musí být mazec :-|.
Odpovědět
Ja si zasnubak i snubak (oboje s kaminkama) sundavam, kdyz prijdu domu z prace. Nejak mi to k domacim pracem nejde, abych umyvala nadobi, varila, uklizela s prstynkama. Nerada bych si je znicila. Ale kdykoliv kamkoliv jdu, prstynky mam automaticky na ruce
Odpovědět
@chatte Po pečení v pohodě umyji :) Na zahrádku mám rukavice...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 letech
Dobrý den, poradí mi tady někdo, jaký dřez zvolit do kuchyně? Rozhoduji se mezi gratinovým a tectonitovým dřezem. Nerada si sundavám snubní prsten při mytí nádobí nebo vaření a bojím se, že prstýnkem dřez časem viditelně poškrábu. Který materiál je tedy nejideálnější?
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?