Smíšená místy až velmi mastná pleť. Jak na ni?

Ahoj nevěstinky, prosím poraďte. Mám smíšenou pleť, ale na čele a např. i na víčkách velmi mastnou. Když říkám velmi tak fakt hodně. ;-) Čelo si musím několikrát denně utírat kapesníčky a víčka si téměř nemůžu namalovat stíny, pač se mi pohybem víček na té mastné pleti "srazí" ta barva jen do úzké čárky a můžu se malovat znovu. Potřebuju poradit nějakou dobrou kosmetiku (krém i make-up, na svatbu se budu líčit sama), jestli máte s něčím dobré zkušenosti, aby tváře dobře hydratovala, ale zbytek zas dobře potlačovalo maz, stahovala póry a tak. Předem moc děkuju. (Teď chci zkusit Vichy nebo Alcinu.)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, zkusila bych kosmetičku nebo nějaký dobrý obchod s kosmetikou ci lekarnu, kde by ti poradili |-| Taky jsem si musela driv uplne otirat celo, abych se neleskla, jak kdyz me nekdo namaze leskem :-D Ted pouzivam kosmetiku Jafra (trpim na akne a ruznyma kosmetickyma pripravkama na akne s alkoholem, jsem si plet dost vysusovala), akne mam sice porad (asi hormony) :-D, ale uz se nelesknu. Bohuzel to neni zrovna levna zalezitost :-( A nemusi to kazdemu vyhovovat.
Odpovědět
Jafra...to jsem nikdy neslyšela. No problém je, že teď moc peněz do toho investovat nemůžu. Svatba, rekonstrukce... U kosmetičky jsem byla, těšila mě, že mám celkem dobrou pleť ale trápí mě ty tečky, póry a hlavně ten lesk. Prý se potřebuju vyčistit zevnitř, je to záležitost zaneseného organismu. Doporučila mi ten Hydrocolon nebo jak se to jmenuje - proplachování střev. Bylo to k vidění ve "Jste to co jíte" na Primě, ale musela bych daleko dojíždět a stojí to tisíce. Potřebovala bych poradit nějakou emulzi, co dobře vstřebává tu mastnostu a taky stíny, co dost vydrží. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
olusenka, Vichy nee, jestli teda chceš zkusit řadu Normaderm, lepší je kosmetika La Roche Posay: http://www.laroche-posay.cz/_cs/_cz/i... nebo Bioderma. V lékárně ti poradí a dají vzorečky. Na oční víčka je dobré si pořídit bázy pod stíny-to má např. Artdeco nebo v drogérce Manhattan (cca 200,-Kč) Jinak hodně pij vodu, kup si nějaké čistící čaje a vitamíny: hlavně zinek, B komplex, selen nebo stačí v lékárně koupit Biosil plus (cca 50,-Kč) Kup si nějakou čistící masku s kaolinem, např. Queen Helene (na netu za 100,-Kč) Osobně mám smíšenou pleť s rozšířenými póry, jizvičkama po akné a momentálně mi zabírá jedině Elicina-pleť je daleko lepší než po jakémkoliv krému, co jsem zkusila. Make-up je dobrý od Vichy Dermablend + jejich fixační pudr (je to jen bílý prášek, který fixuje make-up a pleť se po něm tolik neleskne)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak jsem zkoušela ty stránky La Roche Posay a nabidli mi tri vyrobky :-o Bohuzel to ani moc nerozepsali, jen ze mam mastnou plet, coz vim i tak :-D Kosmetika Jafra je normalne neprodejna, jen pres kosmeticky salon, ja si nejdriv kupovala testovaci sadu, která by měla vydržet měsíc za 250Kč (krem noc a den, cistici gel a pletovka) Ale jak rikam, plet bez problemu nemam :-( Ale zkus zajit do lekarny, davaji vzorecky tech drazsich vyrobku. Jinak lendy ma pravdu, chce to proscistit telo a myslim, ze staci davat pozor na to co jis a vic pit vodu ...
Odpovědět
Tak jsem si objednala čist. gel + krém Vichy Normaderm + něco od La Roche Posay (nějaký protizánětlivý krém, jde to i na seborh. dermatitidu, tu teda nemám). Měla jsem kupon na slevu 1000 Kč. v internet. obchodě. Tak to snad zabere. ;-) Jarní očistu jsem už zahájila. Všem děkuju za rady.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, perfektní je GLYCO-A, je to chemický peeling na doma, zjemní pleť, vyhladí a je to i dobrý podkladový krém. No a byla jsem u jedné vizážistky, ktará pozžívá kosmetiku Mary Key, mají tam minerální pudrový make-up a je úžasný, nejdříve pudr a potom se na obličeji změní v make-up, hodně zmatňuje a vypadá přirozeně. No a od La Roche Posay mají v lékárně zmatňující krém a ten opravdu zmatňuje a jde použít i pod make-up( ale pozor, salo se mi, že s některým makeupem se drolil ). Mám taky mastnou pleť a ještě k tomu docela problematickou, vyzkoušela jsem toho opravdu dost :-(
Odpovědět
Ja mam VIchy penu/gel a krem....je to biloruzovy,docela novy a pro mladsi plet....ta pena se vecer pouziva jako odlicovadlo a rano jako cistici pena a pak vzdy ten krem,je to vyborny,krasne to voni a po dvou tydnech uz se mi plet tak nemastila,byl poznat rozdil...tyjo to je ale reklama :-D
Odpovědět
olusenka: měla bys používat výrobky od jedné značky, celou řadu. Jinak by ta pleť nevěděla co si má z toho vybrat...Já používám celou řadu Normaderm od Vichy a jsem spokojená.
Odpovědět
Jak to tak čtu, není to holt jednoduché. Už jsem toho taky vyzkoušela hodně, ale všechno vydrželo tak 2 hodiny a už jsem se zas mohla utírat. :-) děkuju všem za rady. vyzkouším to.
Odpovědět
ja sa pridavam k nysek,ja som mala tiez dost mastnu tvar,a zacala som pouzivat Normaderm-Vichy,a je to vyborne.Teraz ho uz ani nemozem pouzivat kazdy den,lebo sa mi zacina plet menit az na suchu.
Odpovědět
Profilova fotka
princeznicka, no to je právě problém Normadermu ]-( , jelikož po čase ti udělá na pleti pěknou paseku a totálně dehydruje pleť. Jestli máš mastnou pleť, tak díky Normadermu ji nebudeš mít suchou, jen pěkně citlivou a dehydrovanou. Pokud už, tak bych přez to použila nějaké hydratační sérum, které dodá pleti hydrataci, což je potřeba i u mastné pleti. Mastná pleť je velmi často zároveň dehydrovaná ;-) Normaderm je fakt brutální věc pro pleť, hlavně noční a denní krém. Ze začátku to vypadá fajn, ale po čase...osobně neznám nikoho, kdo by vydržel delší dobu používat tuto řadu kosmetiky právě z důvodů výše uvedených.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj holky, taky mám dost mastnou pleť a zároveň bych řekla že i citlivou. Podle mě přípravky na mastnou pleť jsou zlo, pleť jen vysuš,í ta pak reaguje tím že se začne ještě víc mastit, teda alespoň podle mě. Vyzkoušela jsem toho taky hodne, přes levnější věci v drogerce až po lékarnu. Začala jsem používat takovou tu zelenou řadu z oriflame na smíšenou až mastnou pleť a je paradní. Pleť není vůbec vysušená ale ani ne tak moc mastná, prostě parada, fakt doporučuju ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Milá lendy, já už používám Normaderm dost dlouho a jsem stále spokojená. Takže už někoho, kdo by tuto řadu vydržel používat delší dobu znáš :-p
Odpovědět
Profilova fotka
nysek, prosím míň sarkazmu :-| Děkuji. K tématu: Zkoušela jsem už hodně věcí na moji smíšenou pleť. Od Vichy mám spoustu výrobků vyzkoušených, Normaderm mám konkrétně mycí gel a když ho dám minimálné množství, tak jsem s ním spokojená. Ale vyzkoušela jsem ze vzorku, jestli to bude ono a až po 14-denním používání jsem se rozhodla ho koupit. Bez vzorků a vyzkoušení min. týdenního používání konkrétně této řady bych to neriskla. Na netu se o této řadě dá zjistit spousta informací z různých diskuzních fór. Výborná je i on-line poradna vyzážistky na ona.idnes. Ale jak píše mautanka, spousta kosmetiky na mastnou pleť udělá pěkně zle díky vysokému obsahu alkoholu, který bohužel produkci mazu podporuje. Základ u každé pleti je hydratace a to i u mastné plati, jelikož použití hydratačního krému násobí použítí péče o mastnou pleť. Doporučuji taky jen nakoukat na TV a reklamu (bohužel Vichy je všude), ale poradit se s odborníky, zapátrat na netu, číst složení výrobků...atd. Ale péče o mastnou pleť není jen o krému, jak jsem psala výše je to o komplexní péči: vnitřní čistící přípravky (čaje, vitamíny...atd), dodržování pitného režimu. A vnější péče: od čistící péče, základního denního a nočního krému, masky, peelingu. Výborné je taky občas si ušetřit a zajít na leserové ošetření pleti, což je asi nejlepší způsob, co pro pleť udělat. Někomu pomůže i vhodně zvolená HA. Já momentálně nedám dopustit na Elicinu (bohužel se o tomto krému u nás skoro vůbec neví a nedá se běžně koupit), masku od Queen Helene nebo Lush, která je čisící a zároveň slouží i jako peeling, hydratační péči Vichy Aqualia Thermal. Jinak sem chodí dost holek s podobným typem pleti, tak stačí si pročíst pár stránek zpět, co kdo doporučuje a jaké ma zkušenosti nebo se rovnou přidat ;-) : http://www.modrykonik.cz/forum/show.p...
Odpovědět
Profilova fotka
Nysek, Lendy napsala, ze "nezna osobne nikoho", nenapsala ze nikdo takovy neexistuje....tvuj jedovaty ton mi prijde zbytecny :-S
Odpovědět
Když si tady napsala tak odborný článek o tom, co vše je potřeba dělat, tak bys možná měla vědět, že není vhodné kombinovat výrobky více značek, ale používat vždy od jedné značky celou řadu. =-)
Odpovědět
yenn - nebyl to jedovatý tón :-D :-D
Odpovědět
jak se pozná jedovatý tón v psaném textu :-D ? jinak zdravým všechny, tahle diskuze mě zaujala, s akné bujuju už hodně dlouho a myslím, že už mi nepomůže nic :-)
Odpovědět
No tak holky, nehádejte se. :-) Reklama na Vichy je častá, to je pravda, ale slyšela jsem z víc míst a třeba i od kosmetičky a vizážistky, že např. Vichy a Alcina je na srovnatelné úrovni a opravdu kvalitní. Každému se mastí pleť třeba jinak. Mě třeba čelo naprosto šíleně, ale tváře mám spíš sušší a poslední dobou mám problém, že jak si ráno umyju vlasy, na tvářích mi naskáčou červené fleky. Asi jsou ty tváře přecitlivělé. Souhlasím s tím, že i mastnou pleť je třeba důkladně hydratovat. taky mám malé vrásky na čele, přestože se mi mastí. Např. v Testovinách na ČT1 byl test krémů a výborně vyšel Loreal, Vichy a nejaký levný krém od drogerie Schlecker, z jejich vlastní řady. Vyšel co se týče účinků skoro stejně jako jeden krém od Lancomu. Dělali testy laboratorní i na několika ženách. Ne moc dobře vyšly krémy Garnier. Účinek na vrásky téměř nulový. Když budete chtít, třeba tu bude an webu České televize v archivu.
Odpovědět
Garnier jsem používala chvíli když jsem byla ještě na střední a nadělal mi vždy na obličeji akorát paseku :-S
Odpovědět
Profilova fotka
nysek, to není odborný článek, pouze má zkušenosti ;-) k tomu kombinování přípravků: není to vždy nutné. Samozřejmě, že je to lepší, jelikož se tím násobí efekt a je to vhodné zvlášť pro rychlejší odstranění nějakého problému. Pokud ale vím, že moje pleť potřebuji už jen udržovat v určitém stavu, nevidím důvod proč by se nemohli výrobky kombinovat, obzvlášť, když ještě prozkoumá složení výrobku. Zvlášť, pokud hledám to, co mi opravdu vyhovuje. Ne každá značka má celou řadu super. Když mi vyhovuje Normaderm mycí gel, tak předci nebudu používat krém, který mi totálně zničí pleť :-o To si raději najdu výrobek, který bude od jiné značky a pomůže mi. a jinak myslím, že tato diskuze má složit k výměně zkušeností, což já zde píši a velmi ráda se také něco nového dozvím od jiných holek ;-) . Tak prosím nysek, aby opravdu mírnila svoji jízlivost k mé osobě. yenn, díky, přesně tak jsem to myslela ;-) A jinak make-up Lancome: super, jelikož už mám pleť daleko lepší, tak ho asi vyměním místo Dermablendu, který je teď na mě už moc vysušující.
Odpovědět
nemusíš si hned vsugerovávat pocit, že bych k tobě projevovala nějakou jízlivost... 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
olusenka: ja jsem si nakonec koupila 3step balicek Clinique. mydlo/gel, toniku, krem a jeste k tomu dali nejaky rozjasnovac nebo co. stalo to teda 30EUR :-| . prej to je na 2 tydny, ale je toho docela hodne, myslim ze mi to vydrzi aspon na mesic, i dyl. absolutne neparfemovane. tak doufam ze jsem neslapla vedle :-N jo a uz jsem sem nekam psala ze pod stiny jsem si koupila ten podklad od ArtDeco a super, teprv ted mi to zacina trochu slejzat - tzn. po 10 hodinach, bej jakychkoliv oprav!
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem četla v nějaké jiné diskuzi, že jsou hodně dobré oleje od Salusu. Já tedy nemám přímo mastnou pleť. Mám spíš smíšenou a oleje od Salusu používám zatím krátkou dobu, tak podle sebe nemohu soudit. Ale je docela známé, že krémy a přípravky na mastnou pleť způsobí, že pleť se mastí více a více nebo naopak časem je docela zničená a přesušená. Ty oleje působí zcela přirozeně podle typu pleti, takže suchou promastí a mastnou mírně vysuší. Bála jsem se, jak budu lesklá a mastná, ale vůbec to tak není. Navíc oleje stojí kolem 100kč a vydrží dost dlouho.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj holky, slysely jste o kosmetice Jafra? Ja mam take dost velke problemy s pleti, obcas presusena obcas premastena, nikdy zadny stred no a k tomu ucpane pory. Byla jsem nedavno u jedne kosmeticky, nejakym pristrojem mi merila hydrataci v pokozce (hodne nizka) a mastnotu na povrchu (hodne vysoka) jak jsem cekala, no a doporucila mi tu svoji kosmetiku Jafra, ze je to pry hloubkova kosmetika a ze mi to vyrovna, jo a zakazala mi peeling, na ktery jsem byla opravdu hodne zvykla (ze se mi casem pry udelaji cerveny zilky). Pry ho muzu pouzivat az vyrovnam tu hydrataci s mastnotou, tak nevim neni ta kosmetika nejlevnejsi. Nemate s tim nekdo zkusenos?
Odpovědět
ahoj tanio, o této značce jsem nic neslyšela. Je ale jasné, že každá kosmetička se Ti bude snažit prodat to, s čím pracuje. Pokud je to dobrá kosmetička, tak by Ti třeba mohla dát vzorky této značky a sama bys pak viděla, jestli Ti pomáhá... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Jenom mi nabidla cestovni minisadu, kdyz jsem chtela vzorky. Tak jsem si ji objednala (nevim ale kdy dorazi), ja jen jestli uz to treba nema nekdo vyzkouseny. Ona me s tim osetrila a po tom jednom pouziti jsem z toho mela hodne dobry pocit, tak o te kosmetice prave porad premyslim...
Odpovědět
Lendy, souhlas. Naprostej ;-) Jinak pridam osobni zkusenost: bylo mi nekolika odborniky potvrzeno (temi odborniky minim dermatology, ne nejakou kosmeticku s ucnakem), ze neni nutne pouzivat vsechny kosmeticke vyrobky od jedne firmy, ale je nutne peclive a uvazlive vybrat jednotlive pripravky, ktere jsou vhodne na dany typ pleti a doplnuji se - je tudiz lhostejno, zda jsou od jedne firmy ci od nekolika ruznych firem. Mam napr. osobni zkusenost s vlasovou kosmetikou; pouzivala jsem jednu dobu celou radu (sampon, kondicioner, stylingove pripravky) od jedne firmy, ale spis mi to vlasy zhorsilo...jedinym resenim pro me bylo vybrat si individualni pripravky, ktere byly primo strizene na mne, i kdyz od nekolika vyrobcu. To same praktikuju u pletove/telove kosmetiky (a podotykam, ze pro me je kosmetika vasni, do ktere davam nejvic penez a za poslednich par let jsem vyzkousela prehrsle znacek) - jo a mimochodem; nejsem priznivce 'drogerkove' kosmetiky, pac se mi vetsina (nikoliv vsechna) nezda dostatecne kvalitni a radsi si priplatim vic (momentalne hlavne - nikoliv vsak vyhradne! - za prirodndi kosmetiku), pac vim, ze se mi ta pece vyplati...Takze napr. pouzivam hydratacni kremy od Vichy/ La Roche posay (kdyz je tu sezenu), ale jejich cistici prostredky nebo napr. ocni kremy mi absolutne nevyhovujif atd. No a posledni kapka; delam v reklame (i kdyz ne v kosmetickem prumyslu), tudiz vim, jak funguji marketingove klicky; kazdy vyrobce (napr. samponu) vam rekne, ze optimalniho vysledku dosahnete jedine tehdy, kdyz k nemu zaroven pouzijete kondicioner/masku/penu/lak atd stejne rady (totez vam rekne vyrobce kremu, dekorativni kosmetiky atd atd atd) :-p :-p :-p Ja radim selsky rozum, dostatek informaci a chladnou hlavu pri vyberu jednotlivych vyrobku pro vase individualni potreby.
Odpovědět
Ahoj, já mám pleť mastnou + akné a používám kombinaci: peeling a čisitící gel Pure Zone od Loreal pleť.voda a denní krém Vichy Normaderm ˇSice na pohled mám pleť pořád stejnou (tzn. po obličeji a dekoltu hodně pupínků, větších menších, různé flíčky), ale aspoň na dotek cítím, že je pleť jemnější, nemastí se tak moc. Teď mám krém od Biodermy AKN a mám plet ještě víc mastnější, a na dotek taky hrůza, přijde mi, že se ten krém vůbec nevstřebává, hlavně když to srovnám s tím od Vichy, ten jsem namazala a hned se "vsákl" a přišla mi po něm tvář hrozně hebká (i když byla flekatá :-D ) Taky chodím ke kožní, ale naposledy jsem se z nějakého krému totálně oloupala, vypadala jsem hrozně :-D , mám i nějakou antibiotickou vodičku, pupínků stejné množství, ale rychleji se hojí :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Lendy, tak to zavidim, ja to mam presne naopak - plet mam docela hroznou a tak jsem se od Lancome vratila k Dermablend :-N Jinak Normaderm jsem vymenila za La Roche-Posay, ale mam ho teprve par dni, tak jeste nemuzu soudit. Ve strave bych problem nevidela, piju ted i cistici koprivovy caj a koupila jsem si biosil. Fakt nevim, o je blbe, asi i stresy delaji svoje :-| Navic mi na oblicej kazdy den nekdo hodinu saha a masiruje, to asi taky ma vliv....ale jsem z toho uz dost nestastna :-S Myslis ze ta Elicina by mohla pomoct? Jeste k Normadermu - pouzivala jsem cistici gel a matujici krem, nedelal mi zadne problemy, ale ani jsem nevidela zlepseni, takze zkusim neco jineho....je fakt, ze ten krem je na me trosku moc parfemovany, La roche je proti tomu jemnejsi
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?