Sklerotizace. Máte zkušenost s odstraněním žilek?

Mám hodně popraskané žilky na nohou a už dlouho přemýšlím o jejich odstranění. Zatím se ale nějak nemůžu odhodlat:) Nemáte některá s odstraněním žilek zkušenosti?
Odpovědět
Profilova fotka
@parajan : já jsem na sklerotizaci žilek na nohou byla, není to nic tak hrozného, ale popravdě účinek téměř žádný. Asi bych musela jít víckrát a nebo pak už jen jiná možnost odstranění..
Odpovědět
@parajan dělá se to prý i jehlou, já byla na sklerotizace laserem. Musím říct, že to pomohlo, ale ne úplně. Oni upozorňovali, že to chce opakovat. Ale bylo fakt videt, že částečně zmizely.
Odpovědět
Profilova fotka
Mamka no to chodí pravidelně. Má velké problémy s varixy. Pro ní to ani není o té estetice, ale vysloveně ze zdravotních důvodů. Je s tím velmi spokojená, pomáhá jí to. Mamka má často velké boule a někdy i zánět žil, oteklé nohy a prostě všechno, co patří k varixům. Máme to v rodině. Mě už začínají taky ty metličky, ale zatím nosím jen preventivní punčochy a chystám se, že se objednám na vyšetření na flebologii. Podle toho se pak rozhodnu a vhodné léčbě.
Odpovědět
Já jsem měla žilky po porodu, ale takové ty maličké, takže mi paní doktorka co dělá i sklerotizase doporučila raději laser. nevím přesně už z jakého důvodu, je pravda, že to je dražší, ale na ty metličky asi prý lepší.
Odpovědět
Zdravím, dámy :-) byla některá z Vás na skleroterapii v Brně v Bohunicích? Já už o tom uvažuji dva roky, ale ještě jsem se neobjednala. Slyšela jsem, že to má rychlý účinek, musí se však půl roku nosit stahovací punčochy. Dříve to hradila pojišťovna, nyní si to musí každý zaplatit sám, ale prý to není žádná velká pálka.
Odpovědět
já jsem na sklerotizaci byla a nosila jsem punčochy jen měsíc a půl a to jsem měla fakt hnusnou žílu. na podzim budu muset zas...
Odpovědět
Skleroterapie pomocí jehly a roztoku je velmi účinná, ale musí jí dělat odborník - nejlépe dermatolog. První část léčby je vpravení účinné látky a druhá-stejně závažná část je komprese. Pokud nebudete dlouhodobě své nožky bandážovat, ale ne punčochama, ale opravdu elasťákama, bude efekt špatný. Důsledná komprese je opravdu důležitá, není dobré to podceňovat. Proto se doporučuje toto podstoupit v zimním období, kdy vám elastická obinadla nevadí a kdy vás naopak zahřejí... ;-) Po terapii a bandážích je potom dobré ještě nosit elastické kompresivní oblečení, super je třeba komprese od DeonaMedi. Jinak bych i malé žilky nepodceňovala, z nich potom můžou být i větší...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 9 měsících
Není čeho se bát a výsledek stojí za to - ale pozor, v případě, že k tomu máte sklony, je to nekonečný cyklus.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?