Sama ve 30 letech. Kde bych se mohla seznámit?

Ahoj holky, ráda bych věděla, zda jste se někdy ocitla v podobné situaci. Není to zase až taková tragédie, hodně lidem se daří hůř, ale přesto všechno mě to trápí a třeba mi nějaký Váš příběh pomůže myslet zase pozitivně. Jde o to, že je mi 30 a jsem sama. Před 2 lety se se mou partner rozešel a od té doby nemohu nikoho poznat. Napřed to bylo tak, že jsem to zpracovávala a vůbec nikohoho nechtěla, ten strach, že mi to znovu stane, byl velký. Ale teď v posledním roce bych už ráda poznala toho pravého, vdala se a založila rodinu. Touha po miminku je už veliká, občas to až není normální, co mám za představy, ale ony se ty biolog. hodiny asi úplně zastavit nedají. Problém je v tom, že nemohu nikoho poznat. Kamarádky z VŠ jsou v zahraničí, ze SŠ vdané a nemají moc čas. V práci jsme jen ženské. Když už jdu na diskotéku, přijdu domů otrávená, nějak už mě tyhle párty nebaví a ti chlapi tam...to není nic pro mě...Sportuji, chodím do jazykovky a stejně nic. Víc už kvůli pracovnímu vytížení ani nestíhám. A když vidím, jak ten čas utíká a že jsem do teď nikoho nepoznala, tak se to jen tak asi ani nestane. Prostě ten čas, kdy se člověk tak rychle seznámil a byl pořad v kruhu mladých lidí je nějak pryč. Také mám strach, že to zase nemusí potom vyjít a že uplyne ještě víc času a na dětičky už bude pozdě. Vždy jsem chtěla dítko před 30, můj názor je ten, že se náme tak dlouho čekat. Zažila jste některá také takovou situaci a kde by se člověk mohl ještě seznámit? Vím, je i možnost internetu, ale do toho se mi nechce, nějak jsem v tomhle konzervativní a moc k tomu nemám vztah.
Odpovědět
Ahoj, na seznamování přes je dneska už běžná praxe. Já jsem se tak taky seznámila, a dneska jsem už 3 roky šťastně vdaná! Klidně jdi do toho, musíš samozřejmě "oddělit zrno od plev", a pravděpodobně tě čeká setkání se spoustou chlapů, se kterýma to nepůjde, ale musíš si říkat, že s každým nepovedeným setkáním jsi o jedno blíž k tomu pravému :-)
Odpovědět
Omlouvám se za nějak nepodařenou větu. :-S Chtěla jsem napsat, že seznamování přes Internet je dneska už běžná praxe. ...
Odpovědět
Profilova fotka
pokud nemas moc jinych moznosti, tak internet nezavrhuj. je dost slusnych chlapu, co resi podobny problem a v dnesni dobe vetsina lidi ve volnem case spis sedi u pc nez lita venku. ;-) samozrejme nejde cekat zazraky napoprve, ale par kluku poznas a treba mezi nimi bude i nekdo, kdo Ti sedne. hlavne netlacit na pilu a nevybalit hned, ze chces dite, toho se casto leknou. :-D
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Ze svého okolí znám několik párů, kteří se přes internet seznámili a jsou šťastně spolu...je to určité riziko a člověk musí počítat s tím, že narazí na hromadu volů, ale pak prostě jednou narazí na člověka se kterým by se možná jinak nikdy nepotkal a přesně mu sedne...je potřeba se obrnit trpělivostí, ale pokud člověk nemá jiné možnosti, tak bych do toho asi šla...
Odpovědět
Holky, děkuju vám za vaše postřehy. Trochu mi to pomohlo, ale stále se v tom ještě plácám. Budu se muset ještě víc upnout na sport a třeba jazyky, abych na to tak nemyslela, a pokud se delší dobu nic nestane, tak asi do toho internetu půjdu. Ale zatím si to vážně nedokážu představit. Marcicku, dobre jsi to shrnula a dost toho vystihla.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
@marcicek84 fakt myslíš, že baba ve třiceti může potkat jen rozvedeného nebo vdovce? =-) Já mám teda docela dost svobodných kamarádů, často kolem 30 - 35 let, nikdo z nich není rozvedený, vdovec, magor, tyran... jsou to fajn kluci, ale nemají štěstí a nepotkali ještě nějakou správnou babu. Takže jde jen o to, aby se ti správní lidi potkali ;-)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
@marcicek84 no, já ti myslela obecně - i na tvůj první příspěvek s možnostma: - ulovit zadaného bez dětí - ulovit ženáče kolem 45 let s většími dětmi a docílit jeho rozvodu - najít si mladšího (klidně o 5 let) - zůstat sama - zůstat něčí milenkou a postarat se o to, saby s ním měla dítě A taky žádný z mých kamarádů, o kterých jsem se zmiňovala, nemá vlastnosti, které popisuješ, jaksi bych to nesnesla ani u kamarádů - minimálně sobeckost, urážlivost, hádavost atd. @mirulicka nejde říct, kde nejlíp někoho potkat. Nezatracovala bych rozhodně internet, i když člověk musí opatrně. A za mě je nejčastější lokace práce, aspoň co znám v okolí, tak je to dost časté ;)
Odpovědět
@ifoun, a kam se tví kamarádi chodí např. v tomhle věku bavit, řeknou Ti např., kde by partnerku chtěli poznat? Ale možná to takhle řeší jen ženský, že mají strach a tak
Odpovědět
Profilova fotka
@mirulicka jak kteří, někdo do čajovny, někdo spíš do hospůdky, většina z nich někde sportuje. Myslím, že nikomu nezáleží na tom, kde partnerku poznají. A řeší to úplně stejně, často se mě ptají na nezadanou kamarádku, jenže já moc holek neznám, navíc jen zadané :( Ale jak jsem říkala, nejvíc lidí z mého okolí se seznámilo v práci/ve škole. Možná by to mohl alternovat i kurz angličtiny atd.
Odpovědět
Článek se načítá
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
@marcicek84 ty jsi začala s tím, že mají tvoji kamarádi tyto vady, moji ty vady neamjí, jinak bych se s nima nekamarádila. Navíc některé znám opravdu hodně dlouho. Já netvrdím, že nemají nějaké špatné valstnoti (každý z nás nějaké má), ale rozhdoně to nejsou žádní zoufalci typu: tyran, gambler, podvádějící manželku atd. A nebo jsem dítě štěstěny a mám několik velmi dobrých kamarádů bez nějaké vady, která by bránila vztahu ;-)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
@marcicek84 a proč bych se měla zlobit? Já si nemyslím, že k posouzení některých rysů s dotyčným potřebuješ chodit nebo žít. I když je zřejmé, že něco se ukáže třeba právě při vztahu a při řešení každodenních problémů. Na druhou stranu si nesjem jistá, jestli bych chtěla získat názor na člověka od kamarádky, která se s ním rozešla. Neříkám, že jsi začala s gamblery, ale rozhodně jsi začala s "lovením" zadaných chlapů. A rozhodně nejsem naivní, jen nejsem takový pesimista, abych s o každém nezadaném chlapovi myslela, že má nějakou zásadní povahovou vadu :-p
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
@marcicek84 no, upřímně, myslím, že ti hráblo :-N Tobě by jako nevadilo, kdyby ti někdo kofnul manžela?
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
@marcicek84 - chudák Mirulička, radši se měla zeptat na jiným serveru. Mirulicko, někdo se najde... Nejlíp v práci, na nějakým kurzu, kamarádi kamarádů, netu bych se taky nebála... V blízkém okolí znám dost chlapů i ženských , kterým je přes 30, nemají ani děti, ani nejsou rozvedení, všichni měli i delší vážný vztah ( z toho usuzuju, že jsou celkově "v pořádku" :-), který z nějakého důvodu nevyšel ... A stejně jako ty pokukují po někom k sobě.. Jen se potkat ve správnou chvíli na správném místě... - jo a to vlastně už psala Ifoun :-)
Odpovědět
Miruličko,nic si z toho nedělej....byla jsem ve stejné situaci a třicítka ještě není žádný věk :-) Já jsem svého dnes už manžela potkala až ve 33 letech a úplně náhodou.... Kamarádka mě pozvala na akci její firmy a bylo to....Svobodný, bezdětný a ještě úžasný chlap....a to jsem byla na chlapi sakra náročná :-).... Život je o náhodách, a když to člověk nejmíň čeká, tak to přijde...hlavně se netvářit zoufale a nevysílat do světa signál "Chcete mě někdo? jsem sama a nešťastná".... a proč třeba nezkusit internet...spousta mých známých se tak seznámila a jsou štastní a mají rodiny...:-)))) Vydrž, určitě to dobře dopadne!
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Ahoj, já jsem na tom tedka uplne stejne :-(((. Bude mi 30,planovala jsem svatbu,ale bohuzel muj uz byvaly partner se zacal tak menit v chovani,ze se to nedalo a predstavoval si,ze budu drzet hubu a krok,jinak okamzite hadka!! Tak jsem si rekla,ze radsi budu sama,nez se skoro kazdy den stresovat,jestli neco reknu spatne nebo ne. Mam taky velky strach,co bude.....bojim se,nejsem zadna koketa,ktera chlapa ulovi,cekam vzdycky na nej a vsechno mam zadane,ze nemam ani s kym kde chodit :-((. Je mi hrozne,hlavne je vse cerstve,ale bojuj!!!
Odpovědět
Hlasuju pro internet:-D Ja jsem diky internetu stastne vdana, stejne jako moje mama (vdana podruhe, samozrejme - kdysi takove vymozenosti nebyly :-D ). Myslim, ze v dnesni dobe uz seznamovani na internetu vubec neni nic neprirozeneho, kdyz internet pouzivame dnes a denne ke vsemoznym ucelum... Internet je natolik beznou a samozrejmou soucasti naseho zivota, ze nevidim duvod, aby seznamovani pres internet bylo nejake "divne". Je pravda, ze se clovek musi obrnit trpelivosti a necekat zazraky na pockani, ale zazraky na pockani se prece obvykle nedeji ani v nevirtualnim svete, ze? Ano, manzela jsem rozhodne nepotkala na prvnim rande, ale co... Na druhe strane zase takova tragedie to taky nebyla :-D A ani se nemyslim, ze clovek tim, ze si da inzerat na seznamku vysila do sveta signal "jsem sama a opustena - chcete me nekdo?" Ackoliv nejsem taky nijak rozena koketa, tak ani nejsem typ panenky v koute, ktera ceka, az ji tam najdou (nahodu, mozna...). Kazdy je prece sveho stesti strujce a stesti obcas potrebuje trochu "popostrcit", treba ve forme inzeratu na internetove seznamce ;-)
Odpovědět
Též jsem svého "nasťu" našla na netu - teda on mě ;-)
Odpovědět
ahoj na vědomí vubec neber osobu ...84 To je něaká zoufalka. Takže je mi za chvíli 30 a chodím rok a pul s ogarem. Nikdy předtím jsem nikdy s nikým nechodila ani on. A jelikož už mi táhlo na 30 a v okolí nikdo kdo by o mě měl něaký zájem. Skusila jsem net, jen tak ze srandy a nikdo mi nepsal řekla bych tak rok. Až jednou mi napsal ten jediný a poslední :) Tož jen tam dej slušnou fotku par vět o tobě a uvidíš oni se ti nepohrnou všichni do náruče. Chlapy loví takže musíš čekat až si tě uloví. Když se mi něaký zamlouval a napsala jsem mu. Málo kdy mi na to odpověděl :) Jo a právě že slušní chlapy taky nemájí kde lovit své laně tak brouzdají na netu po nocích přes den pracují. Taky znám muže i starší a nezadané,svobodné i s autem,moto....Baraček. Jo a hlavně záleží od kud jseš. V malém městečku je jich mín než ve velkém, takže proto vol na prvním místě net. a přeji hodně štěstí
Odpovědět
@marcicek84 Chlap se naopak nejlíp pozná mimo vztah. Takže má i jiných mých kamarádek je to. Že jako přítelkyně poznám přítele lip než jeho partnerka a to doslova. A ty jsi asi názoru, že s chlapem hned začneš žít na hromádce. Tak holka uber na plynu ne všichni spolu žijou před svatbou !!!!!! Vezmou se a až pak se k sobě jako manželé nastěhujou do hnízdečka svého a teprve se poznávají jaké kdo má zlozvyky atd... By mě zajímalo (muži s vadou?) to je něaký nový druh to jsem fakt ještě neslyšela asi ani už neuslyším. To mají být jaké vady? Jsi fakt divná :-( No být chlapem vedle tebe bych utekla při první přiležitosti. Neznamená přece je my třicet jsem na odpis =-) . Naopak chlapy zrajou jak víno a až teď začínají lovit a lovit mužou dlouho!!! A tobě bych přála aby se k tobě ten chlap zachoval jak jsi sama napsala v 1 komentáři.
Odpovědět
@hudrinka Musím s tebou nesouhlasit. Jako kamarádka vůbec nemusíš poznat jaký bude ten kluk partner. Společné žití prozradí úplně nejvíc. Svýho úplně prvního kluka v životě bych si teda nebrala. A tvůj písemný projev je přinejmenším děsivý. Životní zkušenosti jsou bohužel nepřenosné a nenahraditelné.
Odpovědět
@verusak87 slovo kamarád a přítel je rozdíl !!! Kamaráda mužeš mít i spolužáka ze základky, souseda... Přítel je i když nejsi v dobré naladě, rozdělí se o poslední žvanec a mužeš se spolehnou atd.... A málo kdy slyšíš nemohu. A mužeš mu říct vše :) a to je na tom to super :) Proč ženské si stěžují na chlapy ale jim to do očí neřeknou? Neumí spolu komunikovat, řešit problémy, zahybají nechcou si odpustit . A pak jsou rozchody. Muži nejsou hračka na hraní ]-( ani modní doplněk. Musíš se o ten vztah starat. Ogar má být pro tebe hlavou rodiny, otec dětí, přítel na povídaní, manžel na teplou naruč lásky a pochopení a nepochybně milenec na rozmazlování. Vše v jedné osobě :) S přítelem spolu nebydlíme, každý jsme v jiném městě ve svém bytě. A tak to bude i nadále než se vezmem a rozhodnem kde ukotvíme. A vim že nepotřebuji sním bydlet (ani by nám to rodiče nedovolily). K čemu Ti je společná domácnost když nemáte založený vztah na správnných hodnotách? Memyslím to na tebe osobně. A všechny ženy si přejou aby muži s nimi komunikovali. Ale co pro to dělají? Pomlouvají je v práci jak neuklízí po sobě, jsou čuňátka nic neumí o nic se nepostarají atd...že :) Ale oni to z te ženské cítí :-p Jo chce to sebeobětování a nestěžovat si a naopak chválit.Těd jsme mimo téma :) Jak se píše v moudrých knížkách. Kamaradů můžeš mít stovky ale přátelů buď nemáš nikoho :( nebo jen 1-5. To je holý fakt. A poznáš je až ve svízelné situaci ať skončíš na psychině, úraz, dlouhodobá nemoc, ztráta bydlení, peníze atd... A až poznáš jednou opravdového takového přítele, tak snad bys už i byla na naší straně :) Tak Ti přeju hodně zdaru abys i Ty měla štestí na ty správné človíčky . Ale nezapomeň něaké usílí to stojí.
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?