Rozpolcená, nerozhodná a nezkušená..

Vybrat název je dost těžké, když si sama pořádně nedokážu ani uspořádat myšlenky. To platí jak pro tohle téma, tak bohužel i pro svatbu.. =-) Jde o to, že jsem nikdy v životě nebyla na žádné svatbě. A i když už mám na vdávání docela věk, budu první v mém blízkém okolí, co do toho praští.. Nedokážu si vůbec představit, jak bych co chtěla udělat. Nemám s čím porovnávat. I když to má být "náš" den, každý asi ví, že to tak úplně není pravda.. Proto hrozně řeším, že bude každý hodnotit a porovnávat tu naši svatbu a říkat si, co by takhle rozhodně neudělal, co bylo blbě atd. Prostě to, co bych si já moc ráda říkala na něčí svatbě. :-D Jen pro sebe samozřejmě, jen abych si nějak ujasnila, co a jak.. Na jednu stranu jsem šťastná a nemám důvod se svatbou váhat, ale na druhou stranu jsem vždycky tak nějak doufala, že mě někdo předběhne a já se tak budu moct inspirovat.. A nemůžu se na všechno vykašlat a udělat si vše podle sebe/nás, protože mi záleží na tom, aby si to užili i všichni pozvaní. Bude to skvělý a nezapomenutelný den jen pokud ho tak budou vnímat všichni.. Navíc další problém je, že jsem hrozně nerada středem pozornosti. Miluju velké rodinné oslavy a sešlosti, ale ne když se týkají mě. 8-( Taky nedokážu úkolovat lidi. Nerada se na někoho spoléhám, jenže to je u svatby celkem problém. Asi se moc neočekává, že nevěsta bude lítat, obsluhovat, obskakovat apod. Jsem asi fakt divná.. :-D No chápete mě někdo? Alespoň mě někdo prosím uklidněte, že to máte podobně.. :-(
Odpovědět
tak tohle je přesně jako bych to psala já :-D taky jsem nikdy na žádné svatbě nebyla a taky se na svatbu nedívám (rozdíl od hodně dam tady na beremese) jako na jenom NÁŠ den, v prvé řadě chci, aby si hosti pochutnali, aby se bavili, prostě aby obecně měli z té naší svatby příjemný pocit a odnášeli si hezké vzpomínky :-) a stím úkolováním - jako přes kopírák, mám asi nějakou poruchu, protože mám pocit, že co si neudělám sama, to není přesně tak, jak by to mělo být :-D takže pocity máme úplně stejné....hodně mi pomáhá inspirace tady na fotoblozích a na facebooku, kde jsem členem v jedné super skupině :-) takže abych zodpověděla tvůj dotaz, ANO chápu tě a ANO, mám to nejen podobně, ale úplně stejně :-D takže si navzájem držme pěsti, abychom to zdárně a bez nervů dotáhly do krásného konce :-)
Odpovědět
Měla jsem to podobně. Brali jsme se poměrně mladí a taky jako první z okolí. Nikdy jsem nebyla na žádné svatbě a vůbec jsem netušila, jak to probíhá. Navíc jsem měla problém, že to bylo hodně narychlo, a že jsem ani neměla nikoho, kdo by mi nabídnul pomoct. Za jak dlouho plánujete svatbu? Podle mě to chce čas, v klidu se zorientovat a promyslet si co a jak si představuješ.
Odpovědět
@kachna001 přesně tak. Celá ta akce musí být nějaký kompromis, aby si tam každý našel něco, na co vzpomínat. Taky si říkám, jestli to není nějaká oficiální psychická porucha? :-D Totiž hrozně se mi líbí, jak některé nevěsty v den svatby vstanou, nechají si nalít sklenku šáňa a opečovávat se kosmetičkou, kadeřnicí, nehtařkou atd. Ale já bych to nedala.. Byla bych nervózní, že mi to zkazí. :-D U toho obsluhování je mi zase blbý někoho tím pověřit. I na své oslavy narozek vždycky všechno chystám sama a pak lítám a doplňuju, dolejvám.. Asi nezbyde, než si nějakou obsluhu zaplatit. Jenže to zase moc nejde dohromady s tím, že za svatbu nechci vyhazovat víc, než je nezbytně nutné... @stastnevdana Uklidňuje mě, že alespoň nejsem jediná. Děkuji. :-N Zatím víme jen že svatba bude buď v srpnu/začátek září a nebo až za rok. To je času relativně dost, ale zároveň to nějak utíká.. Hodně mi pomáhá tahle stránka. ♥ Slyšela jsem o ní už dávno a nikdy mě moc nezaujala, ale jakmile jsem byla zasnoubená, hned jsem se musela zaregistrovat. :-D Je to jiné, když se mě to všechno najednou týká.. Ale fakt se nestačím divit. Poprvé slyším o nějakých svatebních novinách, mandlích, candy baru apod. Zjistila jsem, že můj prudce originální nápad s foto stánkem se stihl tak rozmnožit, že teď ho tam nechci už z principu, že ho má každý.. :-D Vždycky už si říkám, že vím, jak to chci, ale pak zase někde něco objevím a vše je jinak. To není normální... :-D
Odpovědět
@malaikahatia Ahoj, je to naprosto normální, že se ti něco ohromně líbí a najednou už ne, tak se nestresuj 8-) . A musím tě upozornit, že i kdyby ses rozkrájela a rozdala, tak se vždycky a všude najde minimálně jeden šťoura, kterému se prostě nezavděčíš, kdybys dělala nevím co. Takže moje rada zní: koukej to tady probrouzdat skrz naskrz, vyber si, co by se ti tak líbilo a s nikým, krom partnera, o tom dopředu moc nediskutuj, protože každému se líbí něco jiného a spousta lidí, a to i přátel a známých, ti bude chtít vnutit nějaké své varianty a představy. Ulož si různé fotky, pak je porovnej a vyzobej si z toho to nejlepší pro vás, uskutečni celý průběh svatby jako takové malé překvapení pro všechny a hlavně tak, aby se to líbilo vám. Nedáš tak možnost rejpalům a šťourům o něčem diskutovat a něco odsuzovat předem. A neboj se ničeho, zvládneš to, i když si nebudeš všecičko dělat sama. Přípravám zdar ;-)
Odpovědět
@tlamiska Vím, že máš pravdu. :) Děkuji moc za radu a povzbuzení. :)
Odpovědět
Já bych Ti hlavně poradila neřídit se automaticky univerzálními radami. Své hosty znáš a nejspíše tušíš, co jim bude vyhovovat a co ne. Tady jsou leckdy řešeny věci v obecnosti, zda je něco obecně vhodné nebo ne, ale situace je jiná když ty lidi znáš osobně, když se něco správně podá případně jsou různé okolnosti a tak. A hlavně si odtud neber představu, že většina těch věcí cos e tu tak houfně řeší (zmiňované noviny, mandličky, dárečky, výzdoba, fotokoutky, tužtičky, organza aj.) je nezbytná. Není, svatba se zvládne i bez toho :) Já si někdy říkám, že jsem ráda, že se vdávám až starší, mám svůj náhled na život a hlavně poměrně málo času svatbu nějak extrémně řešit :) Myslím, že jsem si ušetřila spoustu starostí a vyšilování kvůli kravinám. Jinak já se taky vdávám první z rodiny, byla jsem na svatbě jen v 6 a 15 a to to člověk tak neřeší :) vycházím z toho nejnutnějšího a poměrně známého a prostě si to vše přizpůsobuju svému pohledu. Taky vycházím z toho, že chci, aby si to ostatní užili, ale sebe neupozaďuji, protože tento den se prostě opakovat nebude :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?