Rezervace místa přes Airbnb - servisní poplatek

Ahoj, prosím o pomoc, omlouvám se, jestli nezapadám tématem do fóra, ale jsem zoufalá. Provedla jsem předběžnou rezervaci místa na upořádání svatby přes airbnb. Aby mi místo nikdo nevyfoukl, zaplatila jsem i rezervační poplatek cca 7000kč. Po prohlídce místa jsem se ale s majitelem domluvila, že místo nevyhovuje mým požadavkům a rezervaci zruším. Majitel mě oznámil, ať rezervaci zruším na airbnb a že siairbnb strhne pár stovek za zrušení rezervace, nějakej servisní poplatek. Když jsem ale rezervaci zrušila, přišel mi z airbnb email, že mi z uhrazené částky strhávají cca 1900kč avrátí mi jen 5100kč!!! Ta částka se mi zdá dost neadekvátní, když to ruším 10měs.dopředu. Myslíte si, že je to v pořádku, nebo se jedná chybu? Nenašla jsem žádný kontakt, kde bych mohla zjistit, jak to vyřešit..Nemáte prosím někdo podobné zkušenosti? Moc díky!!!
Odpovědět
No přímo s airbnb zrušením zkušenost nemam, ale to stejné jsem nedávno měla přes booking a tam bylo strženo z celkové částky 12tisic 30%.. prostě jejich podmínky a je jedno jestli to rušíš 10 měsíců před termínem nebo 2... 😏
Odpovědět
Profilova fotka
Bojím se, že s tím nic nenaděláš, myslím, že takové tam prostě budou podmínky, od toho ta záloha je, aby na tom něco vydělali, i když to dotyčný zruší.
Odpovědět
Profilova fotka
Na AirBnb to tak je, při rezervaci je vždy v tom součtu vidět, kolik je servisní poplatek, který se platí AirBnb, nikoliv pronajímateli. Při zrušení rezervace se servisní poplatek nevrací. Na faktuře od AirBnb by možná mohlo být uvedeno, kolik ten servisní poplatek byl, abyste si to mohli zpětně zkontrolovat a pokud to neodpovídá, je třeba se obrátit na AirBnb podporu.
Odpovědět
Ach jo, to me stve, při rezervaci jsem si teda zadneho servisniho poplatku nevsimla :-S a na strankach jsem porad nenasla, kolik ten poplatek ma byt, ale fakt to vychazi na tech 30% to jsou smejdi, 2000 vyhozeny za nic :-( Doufam, ze uz brzo naky misto najdu, at z ty svatby mam taky neco pozitivniho, zatim se akorat stresuju, ze nic nemame. Tak dekuju vsem za komentare, pekny vecer.
Odpovědět
Profilova fotka
@terka_mik Pokud máte účet na Airbnb a pobyt jste při rezervaci platila, tak byste měla tam mít někde k dohledání fakturu, zkuste se po tom podívat.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
Já mohu doporučit http://www.booking.com/index.html?aid... využívám pravidelně a je to úžasný společník pro cestovatele a nikdy s ním nebyl problém. Dotěď jsem využívala ubytování, která nabízela možnost "free cancelation-pay later".
Odpovědět
Diky za reakce, booking bezne vyuzivam, ale potrebovala jsem rezervovat misto na svatbu a to na bookingu nebylo. Slo mi o ten poplatek, ale uz jsem se a nim smirila. Aspon jsem se poucila..
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?