První svatba až po 30-tce. Jak vás vnímalo okolí?

Profilova fotka
Mile damy, jen me zajimalo, kolik z vas melo vasi prvni svatbu po tricitce. Nechci to vedet pro zadny specificky duvod, je to pouha zvedavost. Klidne take napiste, jak to vase okoli vnimalo, ze vam je dejme tomu 27 -29 a "stale" nejste vdane. Dekuji ;-)
Odpovědět
1
2
skus jednu z tychto tem http://www.beremese.cz/forum/show.php... http://www.mojasvadba.sk/forum/show.p...
Odpovědět
Profilova fotka
Tak zatim se nikdo nechytil, ale ja to nevzdavam. Holky, ktere jste se poprve vdavaly po tricitce, ozvete se! :-) Dekuji! :)
Odpovědět
Profilova fotka
No já měla první svatbu ve 22, ale druhou až teď - v 31. Spousta lidí ale o mé první svatbě ani nevěděla. Každopádně žádné narážky, nic takového se nekonalo. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
czajana-pojď na téma 70. léta, tam nás je ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ja bych spise ale potrebovala, pro ucel na dlouhe vysvetlovani, spise nevesty, ktere se vdavaly az PO tricitce a ne ve 28 ci 29, tak, jak to na tom tematu 70. leta hodne je. Tak holky, ozvete se. Musi to byt ovsem vase prvni svatba! :) Dik.
Odpovědět
co je na tom za problem vdavat se po tricitce? jestli v tom vidi problem vasi znami,co jim rict, ze to je jen tvoje vec a ze nejdulezitejsi je, ze jsi stastna a ne ze ti je 30... ja v tom problem nevidim...
Odpovědět
Profilova fotka
na veku nezalezi..... :-)
Odpovědět
jano, tak ja se teda hlasim :-D Vdavala jsem se v 31 ;-)
Odpovědět
ted jsem si uvedomila,ze skoro v 31..abych si zbytecne nepridavala :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Ja presne ve 30ti, tak nevim, zda sem patrim =-)
Odpovědět
Tak já se vdávale poprvé hooodně po třicítce. Co potřebuješ vědět? Kolem pětadvaceti se všichni ptali, kdy se vdám a tak, proč nikoho nemám, co děti.... Po třicítce už to vyptávání vzdali, tak se pak spíš divili, že přeci jen jsem asi na chlapy... :-D A teď nám plno lidí říká, jaký jsme pěkný pár. Takže jsou asi rádi, že jsem si počkala, než abych se vdávala jen proto, že na to byl věk. ;-)
Odpovědět
moje rodina a pratele se me neptali na nic, protoze vedi, ze si myslim, ze jim do toho nic neni .. nastesti mi do zivota nikdo nekece, protoze se boji :-p vzpominam si, ze kdyz jsem babicce oznamovala, ze me pritel pozadal o ruku..ona spatne slysi a nejak si z toho vyvodila, ze jsem tehotna a plakala stestim..bylo ji uplne fuk, ze budu svobodna matka, hlavne ze bude dalsi vnouce pro ni :-D Kdyz jsem ji to osvetlila, tak byla zklamana... vzhledem k tomu, ze s pritelem jsme spolu byly uz 8 let, tak to vicemene jako manzelstvi vypadalo.. ;-) ja osobne mam kamaradky i starsi, ktere jsou svobodne a nebo, ktere nedavno otehotnely a svatbu resi v ramci teto udalosti..
Odpovědět
Článek se načítá
ahoj já se vdávala v roce 2006 tzn, že mi bylo bez měsíce 34 :-D rodina byla překvapená jak moje tak manželova (mému manželovi bylo 35 a též měl svatbu první) protože už ani nečekali :) no a jinak pohodička, klídek :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj! Budu se vdavat v temer 32 letech, memu skoromuzi je 38 let, oba poprve ;) Vzdycky jsem se chtela vdavat kolem 30tky takze mi to plus minus vyslo ;-) Rodina se teda neustale vyptavala uz asi tak od 25ti, kdy ze se budu vdavat? Vetsinou jsem na to odpovidala "v cervnu" :-D Celkem to fungovalo ;-)
Odpovědět
Ahoj :o) Mně bude na svatbě skoro 31 ;-) Lucija - koukám, že máme stejné datum :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, me bude 30 v zari, pritelovi je 28, jsme spolu pres dva roky. Se svatbou nas otravuje jen ceska strana s pribuzenstva. Nas to zatim nejak netankuje a ja zacinam byt unavena z tech vecnych otazek v Cechach, jestli jsem normalni, ze jeste nejsem vdana. Uprimne si myslim, ze na veku nezalezi, sama si myslim, ze o nic neprichazim a az ten cas prijde, tak prijde, ale bude to jedine podle nas.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, já jsem si vždy myslela, že se také budu vdávat tak kolem třicítky a nevyšlo to :-D Vdávala jsem se už ve 24, ale ne že bych musela. Prostě jsem potkala toho pravého o něco dříve, než jsem čekala... Nicméně moje maminka se vdávala ve 40 - poprvé ;-) S ohledem na to, že maminka je ve věku babiček mých vrstevnic, tak mládí prožila v době, kdy v 19 už byla holka stará panna :-p Nenechala se strhnout davem a klidně si počkala na toho pravého. Do té doby cestovala, dělala spoustu zajímavých věcí a byla moc spokojená 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
ja sa budem vydávať ako 29 - ročná, takže môj názor ťa asi nezaujíma. :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj holky, dekuji za prispevky. Tripplebi, zajima, jen se snazim dozvedet se nejake detaily o tom, jak se nase spolecnost stavi ke starsim nevestam (podle vetsiny, alespon v mem okoli a jak se divam tak i tady na beremese je vetsine nevest blize k dvacitce nez k tricitce a maloktere pres 30) a jake maji zkusenosti s jejich dlouholetou "svobodou". :) Nechtela jsem svuj nazor vytvorit jen na zaklade zkusenosti z meho okoli a take jsem se snazila prijit na to, jeslti je vek ceskych nevest stale blize 20ti nebo jestli uz vek na vdavky nad 30 uz take dorazil i k nam. Jinak se mnou uz nikdo nepocital, ze se nekdy vdam :-D. Kamaradky uz maji deti a to, ze jsem stale byla ve 30ti svobodna bylo vzdy, kdyz jsem prijela domu, jinym trnem v oku (a v puse :-D). Holky, piste rada, ziskam vetsi prehled. Pokud vas to zajima, je tohle trosku "pruzkum" pro clanek, ktery jsem dostala ukolem napsat. Vek nevest je jen jeho malou soucasti, ale pomuze mi to. Dekuji! :-)
Odpovědět
Profilova fotka
ja mela skoro tricet kdyz jsem se vdavala, manzel byl strasi a byla to pro oba prvni svatba a nikdo to neresil, vsem bylo jedno kolik nam je a uprime by mi bylo jedno kdyby nekdo premyslel o tom ze ve svym veku nejsem vdana, v dnesni dobe uz se to tak nebere
Odpovědět
Profilova fotka
presne tak, já si myslím, že v dnešní době je to už opravdu jedno a každý si může zařídit život úplně jak chce. Jak jsem psala ještě o mamce, tak za jejího mládí to bylo o něčem úplně jiném a být do 40 svobodná byla fakt rarita:-) Navíc ještě i s ohledem na to, že jí to nijak nesžíralo a v klidu se věnovala svým koníčkům a cestování :-D Jinak si ale myslím, že je možná velký rozdíl mezi lidmi žijícími ve městě a na vesnici. Aspoň mně to tak z mého okolí připadá. Spíše lidi z vesnice a s nižším vzděláním začínají řešit svatby jako první a je to pro ně i velká priorita vdát se brzo a řešit, kdo se už vdal a kdo ne... :-p Na druhou stranu vzdělanější lidé víc vnímají možnosti dnešní doby a hodně cestují a dlouho studují a svatba je pak později. Osobně mám i trošku pocit, že je rozdíl podle věřící/nevěřící.
Odpovědět
Profilova fotka
ja ted koukala v bedne na lidi co spolu zijou pul zivota a berou se az ted v duchodu, diky tomu ze se hodne lidi bere az hodne pozde a davaji prednost pred karierou a rodinu si porizuji az pozdej a je to uz naprosto bezny, nekteri se nevezmou nikdy tak uz snad vazne nikdo neresi, na dedine mozna jo ale na dedine te stejne properou protoze nemaj o cem jinym mluvit takze kdyz bude holka vdana tak ji budou drbat za neco jinyho ;-)
Odpovědět
Minnie - já jsem z vesnice, mám SŠ a svatbu jsem neměla jako prioritu ;-) :-D Rozdíl mezi městem a vesnicí se pomalu stírá, ale když se zamyslím je většina mých kamarádek a spolužaček dávno vdaná :-) Miamia - na vesnici se drbe za všechno, občas se nestíhám divit :-. :-D
Odpovědět
Profilova fotka
kulenka no prave, z vlastni zusenosti vim ze i kdybych se nevdala budou me drbat stejne za cokoliv a se mnou celej zbytek vesnice, kazdej drbe kazdyho a za vsechno takze je uplne jedno jestli je clovek vdanej nebo ne, sem dokonce minule zjistila ze spim se soudeme a byla jsem s ni tehotna ( sem ho poradne nevidela od 12ti) :-D
Odpovědět
Profilova fotka
keď som svojmu okoliu povedala, že sa idem vydávať, ani mi neverili. :-D vždy ma považovali za maximálne slobodomilovného človeka, ktorý sa asi nikdy nevydá. ja som sa však len neponáhľala a starostlivo si vyberala. podľa mňa je lepšie počkať a takú vec ako svadba si veľmi dobre premyslieť. poznám mladý pár. rýchlo sa vzali, hneď mali dve deti a teraz ľutujú, že nemajú žiadnu slobodu, že si ešte život poriadne neužili. už majú len samé povinnosti.
Odpovědět
Miamia :-D Tripplebi - jo, jo taky takovy znam ... az po dvou detech jim doslo, ze jsou mlady :-N
Odpovědět
Profilova fotka
tak ja se vdavala ve triceti (svatba pred 10 dny) a za 2 mesice mi bude 31 let :-) a okoli??? nic, co jako? skoro vsechny moje kamaradky se vdavali ve triceti a nebo nejsou vdane....... nejsem zadna vyjimka :-D spis "obdivuji" holky co se vdavaji ve dvaceti, to ja mela jine predstavy o zivote nez se vdavat :-)
Odpovědět
Já jsem se vdávala před měsícem a je mi 31:-) A nebylo to proto že bych se nechtěla vdávat už dřív, ale spíš o tom, že jsem docela dlouho bydlela u rodičů, než jsem našla toho "pravého":-) v dnešní době je docela složitý najít nějakýho pořádnýho chlapa pro život, který se chce oženit a mít děti - prostě uznávat takovou tu hodnotu našich babiček:-) Naši mi vždy říkali, nikam nespěchej, ono to jednou přijde - a přišlo:-)) s manželem jsem tři roky, je o něco starší, jednu zkušenost s manželstvím už má za sebou, tak se do dalšího moc nehrnul, ale já jo, chci už mimčo, věk už nejvyšší, tak proč otálet? :-) A mám kolem sebe kamarádky podobnýho smýšlení, taky ještě nemají děti, ale už se tak nějak všichni snažíme....:-) prostě jsme nebyli v mládí takový, že bychom do všeho skáčeli po hlavě....spíš vše z rozmyslem:-)
Odpovědět
no lepsie je sa vydat v tridsiatke ako v osemnastke a za rok zistit ze nebolo treba kam sa ponahlat.......nie? Alebo za polroka sa rozvadzat..... :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Souhlasim, ze reakce v malem meste popr. vesnici je asi jina nez ve vetsich mestech s vyssi vzdelanosti. Jsem rada, ze i nase spolecnost je jiz na takovem miste, kdy zenu, ktere je pres 30 a je svobodna jiz nechaji na pokoji a nemaji ji pomalu za zle, ze je jeste svobodna, tudiz respektuji zivotni styl te dotycne. Dekuji za prispevky.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?