Přítel prohrál veškeré naše uspořené peníze, poraďte

Ahoj všem, chtěla bych od váš slyšet radu, názor a nejlépe i zkušenosti. Ocitla jsem se ze dne na den ve velmi špatném snu - filmu a teď nevím, jak si utřídit myšlenky a co mám dělat. S přítelem jsem skoro 8 let. 8 let opravdu bezproblémového šťastného vztahu do včera. Včera se mi přiznal ke strašné zkutečnosti o které jsem neměla nejmenší tušení. Před rokem začal zkoušet ,,štěstí,, na jednom webovém sportovním sázkovém portálu. Věděla jsem o tom, ale myslela si, že se nejedná o nic velkého, jen tak občas si tam vsadí na sport, nic víc. Včera mě řekl, že tam prohrál veškeré naše uspořené peníze ( na svatbu a živobytí ) a obrovsky se zadlužil ( na hraní si půjčoval ) za více jak půl milionu u bank. Za měsíc a půl máme mít svatbu, na kterou ale nemáme peníze. Nikdy předtím nehrál, nepochází ze špatného prostředí a má relativně dobrou práci ( ale veškerá výplata teď půjde jen na splátky půjčky). Nevím tedy co mám dělat. Přítel je jinak osobnostně skvělý člověk, vždy velmi byl velmi spořivý, ale najednou se stal takový životní zlom. Máme se velmi rádi a nedokážu si představit, že by jsme se měli rozejít. Na druhou stranu, je tohle opravdu velmi závažné a už jen ten fakt, že mi nic nesdělil dřív, rok jen o finanční situaci lhal a absolutně si neuvědomoval závažnost situace. Sám toho velmi lituje a počítá, že může nastat cokoliv a dává mě na vybranou, abych se rozmyslela, jestli s ním chci dále být.
Odpovědět
tak to ti opravdu nezávidím... :-| sama nevím co bych dělala,ale asi bych se bála,že to udělá znova,že nepřestane... je to už jakási závislost a myslím že není od věci odborná pomoc,je to dost velká částka... navíc to úspěšně tajil,a ty sis ničeho nevšimla.... měli jste nebo máte v plánu společnou budoucnost,asi i založení rodiny,tak abys to pak neodnesla ty a děti.... rozhodně bych se ale v této situaci nevdávala..... a vyčkala bych,jak to bude pokračovat.... jakmile se vdáš,dluhy logicky přejdou i na tebe,včetně případné exekuce atd.... je to ale Tvá budoucnost a je to jen na Tvém zvážení....
Odpovědět
@balky24 nevdávat, nevdávat, nevdávat
Odpovědět
vyhledejte odbornou pomoc pro léčbu závislostí (psychiatrie, psycholog?). Držím pěsti aˇt to zvládnete, protože gamblerství se svými důsledky bych přirovnala k alkoholismu. Přítel hlavně sám musí chtít problém řešit. Hodně štěstí, protože ho budete potřebovat.
Odpovědět
Tvuj přítel je nemocný, musí se jit léčit! Vzít se můžete kdykoliv potom. Bude to velká zkouška vašeho vztahu a když obstojite, svatba bude ta nejhezci odměna. Když si ho vezmeš teď, počítej do měsíce se zmraženým účtem. Kamarádce se to stalo. Hrozně ti fandim, drž se.
Odpovědět
Promiň, že to píši, ale okamžitě jdi od něj a rozhodně si ho neber....pokud žijete ve společné domácnosti může se stát, že zítra u vás někdo zazvoní a odnese si všechny věci a tobě zbydou jen oči pro pláč. Buď ráda, že se to stalo teď, před svatbou a ne v době, kdy byste byli manželé a měli rodinu. Ber to jako nějaké znamení či varování před tímto vztahem. Pokud se s ním rozhodneš zůstat, tak stejně jednou zjistíš, že to byla chyba. Pak už ale může být pozdě. Omlouvám se, ale taková je realita a zkušenosti se závislostí (na čemkoliv).
Odpovědět
Podle mě, jakmile se chlap konečně přizná k něčemu, co sám ví celou dobu, že dělá špatně, už je na docela dobré cestě. Ale tam může zmrznout a spadnout do toho znovu... vyhledejte pomoc a rozhodně se svatbou počkejte... to je můj názor
Odpovědět
Profilova fotka
@balky24 hlavně si ho neber!!! Počkejte se svatbou, uvidíš jestli dluhy splácí a tak... jinak bys taky mohla skončit na chodníku, nedejbože s potomkem a polovinou jeho dluhů
Odpovědět
Profilova fotka
@balky24 Ahoj, situace je to opravdu hodně blbá, Každopádně musíš si ujasnit co chceš a zda mu věříš. Pokud mu věříš, tak svatbu odložte. Nezapomeň že budete muset jít s pravdou ven a zda on to unese a zda ty uneseš to jak se na tebe okolí bude dívat... Držím palce!
Odpovědět
Ty jo, tohle je fakt blba situace...rozhodne bych svatbu zrusila..ale TY ndelej nic, nech to cely na nem, at to on zaridi, obvola lidi, kytky , apod..j eto jen jeho chyba... Jinak pokud ho stale milujes, at zkusi jit na leceni a ty uvidis, kam to dal vede..ale myslim, ze kazdej pochopi, kdyz bys to s nim ukoncila... Jak psala Charlizet, dala bych si pozor na veci kvuli exekuci...:/ No preju ti hodne stesti, budes ho urcite potrebovat!!!!! At ti vse dobre dopadne!!!!
Odpovědět
Profilova fotka
Urcite si ho nebrat.Staci,ze ti ted vlastne dluzi uspory...platit jeste jeho dluhy az si ho vezmes a on se na to treba vykasle by ti mohlo zkazit cely zivot.Ja bych po nem asi i chtela zpet sve penize,pak at se snazi,muzes mu delat podporu,ale vyresit by si to nel sam.Me by dost vadila i ta neuprimnost. Ono zivot v dluzich neni nic moc a pokud chces rodinu tak se s ni ted taky muzes na chvilku rozloucit..takze by tebou bych si i ujasnila co od toho dal cekas.A pokud Vam to vyjde urcite bych v budoucnu uvazovala i o spolecnem uctu atd...at mas prehled,prijde mi docela desive,ze nevis za co pritel utraci.Ja jsem v tom asi staromodni,ale kdyz hospodarite spolecne tak mi to prijde i jako prevence takovych veci.Je mi lito,mam zkusenosti se zavislosti i s dluhy ze sve rodiny takze mam na to dost tvrdy nazor.
Odpovědět
To je těžká situace a pro Tebe to musí být obrovské zklamání. Svatbu určitě zrušit a nechat to na něm, ať to obvolá a vyřídí on. Otázkou je, pokud by neprohrál úspory na svatbu, jestli by se vůbec přiznal??? Uvidíš jak se bude Váš vztah vyvíjet dál a jak bude platit své dluhy. Svatba teď určitě nepřipadá v úvahu a ani za něj nic neplať, už takhle ti dluží společné úspory.
Odpovědět
Profilova fotka
@balky24 určitě bych si ho nebrala - alespoň prozatím. Neříkám se hned rozcházet, ale přeci jen tím, že si ho vezmeš a on si třeba bude brát další úvěry, dostane do problémů i tebe. O narušené důvěře mezi vámi dvěma ani nemluvě. Kdyby tohle udělal před svatbou můj manžel, tak bych byla teda dost zklamaná. Být tebou, tak ho i odříznu od svých peněz - pokud má volný přístup k tvým penězům, tak to teda fakt není vůbec dobrý nápad...My máme každý svůj účet, kam nám chodí výplaty, pak každý máme svůj spořící účet, kde si spoříme peníze a pak ještě budeme zřizovat společný běžný účet, ze kterého se bude platit jídlo a poplatky související s bytem a dál bude ještě jeden společný spořící účet, kde budeme šetřit na budoucí dítě (abychom si ho vůbec mohli dovolit). V dnešní době, kdy jsou účty zadarmo, to není problém... Takže moje rada - zrušit resp. odložit svatbu, stejně jí nemáte asi z čeho zaplatit, odříznout přítele od tvých peněz a ať se hošánek sakra snaží. Tohle je fakt průšvih a nebude lehké ho z tohoto dostat ven. Jeden podobný případ mám v okolí a snad tu nebudu popisovat, jak to dopadlo - nechci děsit.
Odpovědět
Článek se načítá
Děkuji všem moc za názory! Je to opravdu těžká situace a nepřála bych to nikomu. Taky mě první myšlenky a i teď přivádí na to se rozejít. Myslíte si, že 8 let znáte velmi dobře člověka vedle sebe, víte jaký je, co by nikdy neudělal a pak najednou taková rána blesku. @weddiene ano máš pravdu, taky jsem si to pokládala, jestli by byl nucený to přiznat :/ Jelikož se do toho tak zamotal a absolutně to neměl pod kontrolou, tak mu to zbllajzlo celou výplatu. Probírali jsme to celý víkend a je připravený a ochotný zajít pro odbornou pomoc, už jsem to oznámili i části rodiny, všichni jsou v šoku.Na jednu stranu je tohle fakt neodpustitelný a takovej člověk by si neměl zasloužit žádné slitování, na druhou stranu je to člověk, kterého jsem doteď uznávala, milovala, obdivovala ho za to jaký je, jak se chová k ostatním lidem, ke mě, všichni ho mají hodně rádi. Otázka je, jak to bude dál, jestli to bude chtít změnit a už se to niky nestane, nebo se to bude opakovat a zkazí mi život úplně. Pak si taky říkám, že je nějaké šance, že už se to nikdy nestane a ,,vyléčí se,,,, dát mu jednu šanci, buď a nebo. Jestli i tohle není součást lásky, když nastane tak něco těžkého a člověk má chuť to zabalit, tak stát při sobě v dobrém i ve zlém, stát se to může v dneší době každému, každý může kdykoliv uklouznout. Nevím, hlavou se mi toho honí tolik a jsem z toho zmatená. Svatba se odloží.
Odpovědět
@skoro_pani_lucka děkuji moc! @zuuzaa86 děkuji, přivolat štěstí na naši stranu bude potřeba :) @vca ano je to jedna z nejhorších věci, co člověka úplně zrujnuje a sám ten člověk se přestává stávat člověkem. Je to droga, která ho pohltí a nevnímá okolní svět a realitu. Je to smutný. Do soboty bych dala ruku do ohně, že nám se to stát nikdy nemůže.....realita je jiná...... @koada je strašně těžký to říct okolí a lidem co nás znají. Asi se to všichni nikdy nedoví, ostatní se pak na něj budou dívat jinak, málokdo něco takového pochopí, je to velké zklamání. @mpb jj, je to jako alkoholismus, alkoholik takvy neví, že alkoholikem je a k alkoholu utíká proto, aby zapomněl, že pije, stejně tak gambler, neví, že je je něco špatně, žije mimo realitu
Odpovědět
Profilova fotka
@balky24 Jj to si mysli vetsina,ze jim se to nestane...a ouha...O mym otci by to taky nikdo nerekl dokud ho nevidel mimo...Proste kazdemu se to muze stat.Ale ani tak ze sebevetsi lasky si nenechej zkazit zivot.Nenimoc fajn kdyz se rodice hadaji o penize apod a pod vliven se mlati.To ti znici detstvo.Sanci mu dej,jen opatrne a bud tvrda v pozsavcich.Moc ti drzim palce.
Odpovědět
@balky24 a co kdybys zkusila zajít ke kartářce :o)
Odpovědět
Je mi moc líto, co se stalo :-( Moc tě obdivuju, že máš tolik síly to řešit. Já si vůbec neumím představit co bych dělala. Určitě je dobré, že jste odložili svatbu. Snad se přítel poučil a už to nikdy neudělá. Přeji pevné nervy, hodně štěstí a hlavně aby to všechno dobře dopadlo :-)
Odpovědět
ahoj, zavislost na sazeni je jako kazda jina zavislost,clovek do toho padne ani nevi jak..myslim,ze pritele stalo hodne sil priznat se ti k tomu a navic si uvedomuje chybu,hleda pomoc i u Tebe a souhlasi s lecenim...bud mu budes nadale oporou a pokusite se to zvladnout a nebo se vase cesty rozdeli..je to jen na vas..preju hodne stesti
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 10 letech
@balky24 jak celá vaše situace dopadla? Momentálně řeším to samé, jen tedy s tím rozdílem, že přítšl prosázel své uspory.....běham 3 měsíců skoro milion korun.....Spořil si hodně let a byl šetřivý a ted tohle....Sice se nezadlužil, ale i tak nám to dost nabouralo život....měli jsme ted odlétat na work and travel víza, které už mám od března, na Nový Zéland a já ted vůbec nevím co dělat.....on nemá vůbec nic, na účtu 6tisíc korun a ani žádný majetek, co by mohl prodat.....Za odbornáky zajít chce, ale já se bojím co bude dál a bojím se s někým takovým dál plánovat rodinu i budoucnost, i když s emilujeme a přesně jak píšeš, i všichni z mého okolí ho mají rádi a je jinak svělý člověk.... 😞 Díky zy odpověd, i když každý je individuál, dost by mi to pomohlo....
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?