Přítel mi lže a já nevím, co dál

Ahojky...jsem tady nova a uz jsem ze sve situace az docela zoufala...mam pritele se kterym jsem skoro dva roky a jsem zasnoubena. Pred urcitou dobou jsem pritele pozadala aby prestal kourit a on mi slibil ze toho necha. Nedavno jsem zjistila ze mi lhal a potajnu kouri, sice ne tak casto ale dela to. Dala jsem mu dalsi sanci ale stalo se to znovu a znovu a ja uz nemam naladu poslouchat porad dokola jeho kecy. Muzete mi prosim rict co s tim dal? Dekujuuu
Odpovědět
Profilova fotka
myslela jsem, že ti lže o tom s kým nebo kde je, ohledně peněz, práce... sama jsem kuřák, takže vím, že není zase tak lehké s tím seknout :-N myslím, že jen nemá vůli s tím přestat a chuť se s tebou o tom hádat... ;-)
Odpovědět
Já si taky myslela, že ti lže ohledně práce, nebo svého volného času - prostě s něčím fakt podstatným ... No takže na tohle nějak nevím co říct, nepříjde mi to jako nějaký závažný problém... Jsem taky kuřák, přestat je hodně těžké a možná bych uvažovala ne o tom ho nutit přestat, protože to musí být i pro něj stresující a hlavně dokud on nebude chtít sám, tak prostě nepřestane, bude to pro něj fakt težký ale spíš se dohodnout na nějakém kompromisu. Ty by jsi byla v klidu, že ti nemusí lhát a on by ti nemusel lhát.
Odpovědět
Kouření je droga, takže i když on svojí vůlí chce, tak mu to holt tak snadno nejde. A stydí se za to, tak lže. Zas takový drama bych v tom neviděla. Doporučuju nikotinové náplasti z lékárny, ty dost pomáhají :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Hele to není nic hroznýho! Sama teď přestávám po 14 letech a je to boj... chodím do poradny, beru léky a taky jsem si bokem dala. Drahý se neptá :-). Hlavně ho nenuť, musí k tomu dojít sám!
Odpovědět
Profilova fotka
Přestat je dost těžké a obzvlášť jestli nechtěl a ty jsi mu vnutila svůj názor. Prostě si promluvte a uvidíš...důležité je aby vůbec chtěl přestat. Já třeba k tomuto rozhodnutí ještě nedošla :-|
Odpovědět
Profilova fotka
Tohle není něco, co bys mu mohla nakazovat nebo přikazovat, případně ho tím vydírat. Tohle je jeho osobní věc, kterou si on musí rozhodnout sám! On musí chtít přestat, on se k tomu musí rozhodnout, bez ohledu na tebe. A že ti lže? Pokud se k tomu stavíš takhle, tak se mu ani nedivím.....evidetně ho to samotnýho štve a Tobě nechce přidělávat starosti....kdybys někdy kouřila a přestala, věděla bys jaký to je.
Odpovědět
hlavně musí chtít přestat kvůli sobě, ne kvůli tobě, protože vidíš sama, že to tak nefunguje. Měj s ním trpělivost, pro začátek mu můžeš dovolit elektronickou cigaretu, znám hodně lidí co na to přešlo a pak přestali kouřit úplně, protože prej než toto, tak radši nic. Sama nekouřím,tak to posoudit nemůžu, ale určitě to tak nesmrdí a není to tak zdravý škodlivý a o to ti asi jde. Hlavně nevyvíjej nátlak nebo se sekne a budete mít problém daleko větší...:-)
Odpovědět
Profilova fotka
Doporučuji zvážit rozchod, protože když muž nedělá, o co ho požádáte, je to vždy složité ;-) Ale vážně: vzhledem k tomu, že jsem tak trochu profesionál i v oboru drogových závislotí (kam nikotinizmus patří) - rozmyslete si, jestli je pro Vás kouření partnera důležitější než jeho další vlastnosti. Je možné, že úplně kouřit nepřestane nikdy - je to pro Vás přijatelné? Zbavit se závislosti na nikotinu je velmi náročné, a obávám se, že s přístupem "Dám ti ještě šanci." až nemožné ;-)
Odpovědět
Po mě taky jednou jeden chtěl,abych přestala kouřit,ale ono to prostě nešlo,sice jsem mu taky říkala,že nekouřim,věděla jsem,že se uvidíme ten den v tolik a v tolik a už jsem třeba 4 hodiny předtím nekouřila.Pokud je tvůj přítel náruživý kuřák,tak v tomhle ho docela chápu,třeba ti lhal jen kvůli tomu,abyste se zbytečně nehádali kvůli cigaretám...Možná,kdybys o tom přestala mluvit,tak si to třeba uvědomí sám,ale v tom nevidím důvod,proč se rozejít ;-) Stojí ti pár cigaret denně,co si dá za rozchod s někým,koho miluješ? Ano,kdyby ti třeba lhal jak psaly holky výše,že ohledně práce atd...To bych také uvažovala o rozchodu,ale takhle,že mu řekneš,že mu dáš druhou šanci,tak tím mu moc nepomůžeš :-| Přeji hodně štěstí ;-)
Odpovědět
No hele, ono je dost těžké přestat, i když chce člověk sám od sebe a pro sebe. Jak těžké to teprve musí být, když to má udělat "jen" kvůli tomu druhému. To si snad ani nedokážu představit.
Odpovědět
Profilova fotka
A já si myslím, že přestat kouřit je úplně jednoduché a je to jen a jen o vůli :-) Mám kamarádku co kouřila dvacet let skoro celou krabičku denně a jednou se prostě s manželem vsadila, že on přestane pít coca colu, ona kouřit...a přestala, ze dne na den a už si nikdy nezapálila. Takže ať mi nikdo říká že to nejde. Podle mě je to jenom výmluva jak je to těžké, že to hned nejde a tak ;-) Na druhou stranu je fakt, že tohle asi musí chtít on sám a né, aby to dostal přikázáno...to je pak vcelku logické, že se toho nechce vzdát...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Pro mne jsou kuřáci jako otravný hmyz a klesají u mne o 50% dolů. Přítel mi oznámil, že chce přestat kouřit, pak říkal, že opravdu nekouří a už 5 let mě takhle podvádí. myslí si, že na to nepřijdu, ale já mám čich vlka a poznám vše.Navíc jsem ho nachytala při činu a nejednou, našla cigára a pak jsem vybuchla jako sopka. Vážím rozchod.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Ať si stáhne aplikaci do mobilu. :)) nevím teď jak se jmenuje, ale ukazuje tam kolik ušetříš peněz a taky tvoje zdraví, jak se zlepšilo. Přítel kouřil jen občas a pak si stáhl tuto aplikaci a myslím, že i díky ní ho to nutilo. Když viděl, že už tolik dní nekouří, tak říkal, že už to přece jen tak nezahodí pro nějakou cigaretu. Ale samozřejmě je to o vůli, toto je jen taková malá pomůcka. :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?