Příjmení dítěte jiné, než příjmení matky

Ahoj, poslední dobou mě trápí problém, že po mé druhé svatbě se bude dítě příjmením jmenovat jinak, než já. Řešila jste to některá? Má s tím to dítě samo problém, nebo trápí se tím? Nezměnit si jméno není řešení, protože pak se zas jinak budou jmenovat další děti. Co s tím?
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, myslím, že děti to poberou v pohodě, ty mladší tyhle věci neřeší a starším je to tak nějak jedno. Druhá svatba mě čeká v únoru, z prvního manželství mám dvě dcery, s nastávajícím máme syna. Ten je ještě malej (4roky) a chápe to tak, že děti mají jméno po svém tátovi, proto se jeho sestry jmenují jinak než on.
Odpovědět
Profilova fotka
moje 6ti leta dcera s tim problem mela,bylo ji to lito a porad mluvila o tom kdy uz se bude jmenovat jako my.a ani ja jsem nechtela,aby se jedina jmenovala jinak.takze jsem si podala zadost na zmenu prijmeni a uz jsme vsichni stejne ;-)
Odpovědět
A otec s tou zmenou souhlasil? Muj byvaly manzel je samozrejme proti. Nebo to jde udelat i bez jeho souhlasu?
Odpovědět
Profilova fotka
@twenny jde to i bez souhlasu,jen to pujde pres soud.
Odpovědět
Profilova fotka
@escapelle To bych bývalému neudělala. Nemáme sice dobré vztahy, ale o děti se zajímá a alimenty platí. Pokud je to u Vás jinak, tak chápu.
Odpovědět
Profilova fotka
@nniikkaaa Dcera mela moje prijmeni.a i kdyby nemela a chtela by se jmenovat stejne jako my,tak bych to podstoupila.otec je dospelej,ten se s tim popere snaz nez dite ktere je nestastne protoze se rodice a sourozenci jmenuji jinak.poud by jako otec fungoval 100% byť spolu nezijeme,nechala bych si obe prijmeni.ja bych proste nesnesla aby se moje deti jmenovaly jinak nez ja a nedejboze jeste kazde jinak po svych otcich.ale to je muj subjektivni pocit.kazda to mame jinak ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@escapelle Dcery se jednou, doufám, vdají, a pak se už nebudou jmenovat ani po tatínkovi, ani po mamince. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@nniikkaaa to je pravda :-) Nicmene manzela od zacatku bere jako sveho tatu a i kdyz jsme o svatbe jeste ani neuvazovali,porad se ptala kdy bude mit jeho prijmeni a automaticky se tak predstavovala.ji na tom hodne zalezelo :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?