Preferuje někdo z vás sex až po svatbě?

Profilova fotka
Ahoj holky! Tak mě jen napadlo, zda je mezi vámi či vašimi přáteli někdo takový, kdo tenhle model preferuje??? Já tedy osobně si to moc představit nedovedu, myslím, že je důležité partnera poznat i v tomto směru. Kdyby to tak nebylo, proč se dost párů rozchází kvůli sexu? Děkuji a přeji hezký zbytek neděle!
Odpovědět
1
2
27
Profilova fotka
ahoj Zuzi.No my s přítelem tento případ nejsme, ale má kamarádka ano.Jsou oba věřící, jsou spolu asi 6 let a ještě spolu nespali, až po svatbě =-) a ta je letos v srpnu.... :-D .No nevím, já si to také nedokážu představit, myslím, že i tato oblast je dost důležitá..na druhou stranu mají můj obdiv, že dodržují vše, v co věří..Kdyby takoví byli všichni věřící ;-) .No a navíc nechtějí poučívat natikoncepci, budou se řídit metodou plodných a neplodných dnů, tak jsem zvědavá jak dlouho jim to vydrží 8-)
Odpovědět
Consti: A okolí jim to věří...? :-D Neee, to je jen taková sranda, jasně, já bych jim to věřila 8-) ;-) Jejich názor jim neberu, ale rozhodně se s ním neztotožňuji... Můj názor je stejný jako názor Zuzky. I když - i tak to těm lidem může klapnout ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
zvizatinka mě by to vůbec nenapadlo, ale pak z ní vypadlo, že spolu nespí a spíš z jeho přesvědčení, protože on je ten echt věřící..No snad jim to vyjde ;-)
Odpovědět
Já neříkám, že to nemůže vyjít, ale popravdě bych si připadala bez sexu strašně ochuzená, beru to jako samozřejmou součást vztahu :-) Brali jsme se po čtyřech a půl letech a vydržet s ním do té doby nespat? Nevidím jediný důvod proč, ale nejsem věřící... ;-)
Odpovědět
Snad jo :-) Ale nikdy nevíš - jak se říká :-D Já bych to asi nevydržela x-)
Odpovědět
Profilova fotka
ja jeden takovy par znam, brali se pred necelym mesicem, nechodili spolu moc dlouho, je jim kolem 27....no a hadejte, proc tak pospichali se svatbou :-D ;-) :-D Tak doufam, ze jim to vydrzi, ze se nebrali jenom proto, aby UZ... =-)
Odpovědět
Profilova fotka
Taky jeden takovy par znam....brali se asi ve 22 letech, byli spolu tak 2 a jsou oba verici. Ta dotycka ni rikala, ze ze svatby zdrhli uz kolem osme vecer, protoze se nemohli dockat :-D Jsou spolu pres 5 let, klape jim to, maji dne krasne deti...
Odpovědět
Profilova fotka
ehm... dve jako 2 8-)
Odpovědět
obdivuji ty, kdo to chtějí vydžet a vydrží. Nejsem ten případ a ani si to neumím osobně představit.
Odpovědět
taky si to neumim predstavit - sex az po svatbe. ale pro verici je to asi jedna z nejdulezitejsich veci ;-)
Odpovědět
Oba s přítelem víme, že toto přikázání není samoúčelné (i když je pro současného člověka asi dosti nepochopitelné), ale nevydrželi jsme to ;-) Zajímalo by mě, jaké procento věřících toto dodržuje ;-)
Odpovědět
ahojky já a můj přítel jsme taky věřící, ale přesto spolu spíme a nejsme svoji, protože si myslíme, že když se máme rádi a není to jen tak úlet tak proč se neoddat tomu sruhému uplně,když bychom za sebe dýchali, jsme spolu už 4 roky a je nám krásně. A taky si myslím, že nám to ni neubírá na víře. Ta je o lásce a tu si dáváme a to je na tom to nejdůležitější.
Odpovědět
Článek se načítá
Barus, napsalas to hezky ;-) On je opravdu rozdíl, jestli to někdo dělá jen tak pro povyražení či je promiskuitní, nebo žije v dlouhodobém vztahu - stejně to berou i někteří kněží, což se mi líbí (že člověka kvůli tomu nezatratí).
Odpovědět
ahojte holky, tak tady nas mate, jsme jedni z tech co si sex nechavame az po svatbe:-). svatba bude po 2,5 roku co jsme spolu a nikam nespechame:-) sex bereme jako tresnicku na dortu v nasem vztahu a pri svatebni hostine neplanujeme utek do loznice a uvidime jestli neodpadneme spolecensky unaveni po hostine a nepresuneme svatebni noc na dalsi den:-) a jak pise zvizatinka nekteri lide nam to neveri
Odpovědět
Ahoj, znam par katolickych paru ci jednotlivcu, pro ktere to je (resp. bylo, ale uz se vzali :)) naprostou samozrejmosti. U zadneho z tech paru nemam pocit, ze by po svatbe "litovali", proste ze by to po teto strance bylo nejak v neporadku (casto jsou dosti otevreni, tedy nijak pruderni, i kdyz samozrejme znam i ty pruderni, kde se nic nedozvim :)) Ja jsem z vlastni vule (= ne ze by nebylo s kym :)) prisla o panenstvi az v dosti vysokem veku (22) a nelituji toho, kdybych mela moznosti to zmenit, mozna bych pockala jeste trochu dele, nicmene po svatbe bych si to rozhodne nenechavala, verici nejsem (resp. jsem buddhistka a predpisy na sex nemame :)) a souhlasim s tim, ze je potreba poznat partnera po vsech strankach, i po teto. Ale (podle me) idealne jen toho zvoleneho partnera - ne kazdeho. Clovek i bez srovnavani velmi dobre pozna, jestli je (u)spokojeny, nebo neni :). Je spousta jinych veci, co spolu dva muzou delat (samozrejme zalezi na tom, co z toho povoluji predpisy daneho nabozenstvi), takze si nemyslim, ze je ten, kdo se pro tuto cestu rozhodne, nejak vyrazne ochuzen. Naopak, podle me jak dva hledaji ty ruzne alternativni cesty, jak si projevit lasku, je to urcite lepsi, nez kdyz v patnacti spolu hupnou do postele a pak v 25 nadavaji na stereotyp a zacnou chodit na swingers party :)
Odpovědět
Profilova fotka
gedren: Já o to také přišla až tři dny před 22.narozeninami a nelituju toho, že jsem si počkala. Naopak jsem ráda, že jsem nešla s každým, kdo měl chtěl, ale že jsem si počkala na toho pravého, kterého už čtyři roky moc miluju. Ani jsem se kvůli tomu necítila nějaká divná, neboť jsem tehdy měla kolem sebe plno holek, kterým je teď 26 a více a ještě s nikým neměli sex. Ale každopádně si život před svatbou bez sexu nedokážu představit. Mám kamarádku, které je 26 let. Je katolička a poctivě dodržuje desatero. Je moc krásná, chytrá, příjemná, kamarádská a kdyby chtěla může mít klidně deset kluků, ale raději nikoho nemá, protože se tak trochu bojí, že by s ní nikdo nevydržel čekat až do svatby. Myslím si, že je to škoda. Jednak by možná někoho takového sehnala a jednak si tím striktním dodržováním desatera možná trochu kazí život. Ale na druhou stranu je to obdivuhodné, že vydrží žít v celibátu tak dlouho. Je pravda, že do té doby než jsem poznala sex, tak mi to ani moc nechybělo, protože jsem nevěděla, o co přicházím. Takže názory lidí, co žijí až do svatby v celibátu chápu.
Odpovědět
Osobně si neumím představit sex po svatbě.... zároveň si ale nedovoluji tvrdit, zda je to dobrý nebo špatný... Podle mého názoru by se dva lidé co se berou měli znát po VŠECH stránkách... Je to čistě jen můj názor.. Podle mně, když to neklape "v posteli" je to hodně špatný a je velké riziko nevěry... Osobně znám páry, které se rozešli právě kvuli tomu.. taky, naopak znám jeden pár který spolu chodí jen kvuli tomu sexu... (možná se Vám to zdá smutný, ale z druhé strany proč ne..., až potkají někoho s kým bude dobrej sex i soužití půjde každý svou cestou.... ;-) )
Odpovědět
Ahojky! Takového nikoho neznám, většinou na to lidi moc dlouho nečekají... A já bych to do svatby taky nevydržela :-D!!! Jsme s přítelem 9 let (dneska máme výročí ;-) ) a že bychom do teď nic...jejej, to bych se cítila ochuzená :-P Ale je fakt, že my jsem nikam nespěchali, světe div se, o panenství jsme oba přišli až po víc než ročním vztahu (přesně rok + dva dny :-D ), spolu a jak vidíte jsme spolu dodnes ;-)
Odpovědět
Ahoj holky, tak tady mate dalsi par ;-) , jsme oba vericici a jak uz tady nekdo poznamenal, milovani pro nas bude tou tresnickou na dortu :-D
Odpovědět
kajjjinka vitej v klubu:-) holky jsem rada ze nas neodsuzujete a rada si ctu vase nazory.
Odpovědět
Profilova fotka
sex po svatve je stejne jao pred svatve,nic se nezmeni,aspon je to mu nazor ;-)
Odpovědět
1980mat, vystihla jsi, že když člověk neví, o co přichází, nijak zvlášť mu to nechybí... Taky jsem si dobrovolně počkala do 22 na toho pravého a nelituji a nevadí mi, že třeba nemám srovnání ;-) Zdá se mi, že se v dnešní době sex dost přeceňuje, jaksi si nedovedu představit, že by se dva (nota bene věřící) rozvedli jen proto, že jim to neklape v posteli... Jistě, člověk v tomto případě riskuje nevěru, ale pokud je natolik hluboce věřící, že vydržel až do svatby, asi tolik nevěru vyhledávat nebude... Toť můj naivní názor :-D :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Holky, děkuji všem za příspěvky!!! Myslím si, že sex je taková třešnička na dortu i před svatbou, i když jsem jednou ulítla na jednu noc, ale nikoho jsem neměla, tak se mi nelíbí, že bych měla být s někým jen kvůli sexu. Je to pro mě znamení důvěry, že se tomu druhému můžu úplně oddat, jak psychicky, tak fyzicky. A bez lásky to nejde... Když se vezmou věřící, přeci se nemůžou jen tak rozvést, kor když jde "jen" o sex! Není to hřích? Věřící holčiny, poraďte, v tomhle se moc nevyznám :-N Každopádně vás obdivuju, ty, které to vydržíte tak dlouhou dobu... Já si to asi nedokážu představit, pač když to na mě přijde, tak je to. Holky, jak je to s vámi? Jak zaháníte své chutě??? Děkuji moc a snad to nejsou moc všetečné otázky...
Odpovědět
Ahoj Zuzanko a všichni ostatní. Mě je 27 a jsem panna. S přítelem se bereme na konci září po roku a půl známosti. Pro mnoho mladých lidí život bez sexu je nepředstavitelný a možná nudný. Já jsem 10 let (po té, co sem se rozešla s přítelem z mých teen let) s nikým nechodila, protože jsem se rozhodla čekat na svého prince. Jsem veřící, a jak už to tu bylo zmíněno několikrát, ten fakt změnil celý můj život. NIKDY jsem ničeho nelitovala. Uznávám, že na sex je chuť, z mé strany je to především zvědavost po nepoznaným a určitě nikdo z věřících by nemohl říct, že tomu tak není. Navíc hormony opravdu bijí na poplach.Sex je nejvyší spojení a prožitek, který mezi sebou ti, co se milují, mají. Důvodů je hned několik. Především to uchrání před zraněním a zlomeným srdcem. Ve vztahu není snad nic horšího, než když vydáš svoji duši a tělo muži, který vás nakonec opustí a nebo to nevyjde. Ty vzpomínky v srdci vždy zůstanou. A tyto zranění si každá z nás vezme do dalšího vztahu. Někdy to trvá nějakou dobu, než se rány shojí, někdy to trvá celý život. V Bibli, ve Starým zákoně, byla vždy smlouva zapečetěna krví. Knězí zabíjeli beránky a jejich krví se očišťovali od hříchu. V novém zákoně Ježíš zemřel na křiži a krví uzavřel smlouvu mezi námi a Bohem na očištění hříchu. Už nebylo více potřeba zabíjet beránka. Pokud dojde k prvnímu spojení mezi mužem a ženou, z ženy výjde krev, opět na znamení smlouvy mezi mužem a ženou. Vše má svůj význam. Proto se dva rozhodují tuto smlouvu uzavřít až v den manželství. Takže to, že si to nechci pokazit, mě udržuje od toho, aby se něco stalo už před manželstvím. Věřím, že bych si to vyčítala celý život. Navíc v historii to tak bylo vždy. Kdo nebyl pannou před svatbou, byl vyvrhelem a častokrát takový lidi kamenovli. Dnešní doba je jiná a spiše se lidi dívají divně na ty, kteří si to nejlepší schovávají až do manželství. O tomto tématu by se dalo mluvit dál a dál...ale už tak to mám dlouhý a nechci někoho nudit :-) . Samozdřejmě vám všem, kteří žijí sexuálním životem před manželstvím, nic nevyčítám nebo neodsuzuju. Nejsem v žádným případě lepší než někdo jiný a už vůbec se nechci povyšovat. Jen jsem se sdílela a snažila se to vysvětlit, aby jste si trošku objasnili, co a jak. Všem přeju moc štěstí :-)
Odpovědět
Banninko, vzdy to tak v historii nebylo. ani, nekterych kulturach neprilis hodnych napodobovani v teto oblasti opravdu ne-panny i zabijeli, ale v mnohych jinych panenstvi nemelo zadny vyznam :-)
Odpovědět
V tom máš pravdu...ja se zaměřila na tu Bibli a její historii. :-)
Odpovědět
no, smutne je, ze nutnost panenstvi vzdy lezela predevsim na zenach, zatimco muzi na to zvesela... i kdyz to nabozenstvi vyzaduje od obou.
Odpovědět
To jo..ale u těch mužů se to nepozná :-)
Odpovědět
coz ale neznamena, ze by se mel uplatnovat dvoji metr :-) jak to vidis ty?
Odpovědět
Souhlasím. Možná že ženu vždy brali jako "nástroj zla a hříchu". Tu, která nese zodpovědnost za to, když muže svede.
Odpovědět
1
2
27
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?