Prasečí chřipka v těhotenství. Máte zkušenost?

Čaute holky nechci tady vyvolávat paniku, jen jsem se chtěla zeptat, zda jste se bavili někdo s doktorem a nevíte náhodou jak je to s tamiflu v těhotenství. :-| Zda se smí užívat a nepoškodí to nějak děťátko. Moc díky pokud mi někdo odpovíte. Mějte se ;-)
Odpovědět
1
2
13
Profilova fotka
Lilili - já doufám a věřím, že prasečí chřipka bude něco jako ptačí chřipka a skončí dřív než začala (aspoň u nás). Tamiflu bylo na ptačí chřipku, jestli účinkuje i na prasečí to fakt nevím. Ale u nás nebyl potvrzen ani jeden případ nákazy prasečí chřikpu a zbytečně bych nezmatkovala. No a pokud se chceš chránit tak nos roušku :-) :-)
Odpovědět
Tamiflu na prasečí chřipku účinkuje, nicméně není vůbec důvod k obavám. 1) U nás opravdu nebyl potvrzen ani jeden případ chřipky ("nejbližší" - jeden - je ve Španělsku, dva ve Skotsku, jeden v Izraeli). 2) I kdyby nebylo tamiflu dovoleno užívat v těhotenství, nepochybuju, že existuje jiná léčba. Prasečí chřipka není mor, umírají na ni jen Mexičané (neví se proč, může to být genetická a/nebo sociální záležitost). V ostatních zjištěných případech je průběh nemoci daleko slabší a potvrzeno jich bylo jen málo. 3) Sečteno a podtrženo: pravděpodobnost, že dostaneš prasečí chřipku, pokud jsi nebyla v Mexiku, je asi taková, jako že vyhraješ ve Sportce. Pokud jsi tam byla, není o mnoho větší. Vypni telku, nekupuj si noviny, netrap se a užívej si těhotenství :-)
Odpovědět
Ahoj, byla otázka času, kdy se tady objeví toto téma. Je pravda, že zatím asi není důvod k obavám, ale určitě bych nad tím nemávla pouze rukou. Když nic jiného, tak je potřeba dodržovat hygienu, jako např. důkladné mytí rukou, používat kapesníky papírové, nezdržovat se v místech s velkým počtem lidí. Ve zkratce, chovat se stejně jako když je u nás klasická "chřipková epidemie". A nesouhlasím úplně s názorem od Rivka, protože na to, aby člověk dostal prasečí chřipku nemusí jet do Mexika, ta chřipka dokáže "cestovat" sama, šíří se vzduchem, jako každá jiná chřipka. Takže bych zatím opravdu neplašila, ale na druhou stranu chovat se tak, jako když nechci dostat jakoukoli chřipku.
Odpovědět
Profilova fotka
jo zrovna vcera kdyz jsme byli s malym u lekare tak sem se ji ptala jestli nema praseci chripku :-) tak se mi smala..jeste u nas neni pry
Odpovědět
Profilova fotka
zatím se zbytecne nestresujte........sice jsou nakazeni ve spanelsku atd...ale nikdo nezemrel....jen v mexiku. tak buhví co tam maj za sajrajt!!! ;-)
Odpovědět
Holky moc díky já nechci stresovat to jen, že pracuji v kanclu ve velkém kolektivu. Máme tam naladěný Radiožurnál a tam včera opravdu nemluvili o ničem jiném než o té chřipce. Moc díky ;-)
Odpovědět
Holky zrovna hlásili chřipku v Bavorsku ]-(
Odpovědět
holky docela jste mě taky uklidnily, já jsme sice na neschopence a o mimi jsme se snažili docela dlouho a nějak mi to nedělá dobře pořád slyšet o tom, že se to rozšiřuje na pandemii a tak ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
ja bych se nestresovala to byly nejdriv kravy pak ptaci a ted prasata co bude za chvili zmutovany kralici ne??
Odpovědět
Profilova fotka
opravdu se nestresujte...ono to treba nebude nic hroznýho...dyk se porádne nic neví a oni to dokázou pekne rozmáznout...urcite je lepsi se na to pripravit...ale dyk nikdo neumírá...jen u nich! zase to odejde!!musí!! me to tak rozciluje jak porad o tom mluví.... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
prej morcata :-D :-D
Odpovědět
jeudi já se snažím říkat to stejné, ale stejně taková nejistota ve mně je ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
waci:to ve me take stejne tak jako kdyz se mluvilo o konci sveta a o treti svetovej byla jsem z toho spatna ,ale ted si rikam ze uz bylo takovych predpovedi,ze uz nemuzeme vsemu verit..ja nevim proc nas tak strasi meli to rict az kdyz to dojde sem..musime na sebe davat pozor myt si rucky a bude zase fajn :-)
Odpovědět
Holky zas mají podezření na prasečí chřipku u nás (prý přiletěl z Mexika). :-( Nechápu proč nezavřou letiště ]-(
Odpovědět
Profilova fotka
ja taky nechapu proc je sem pousteji dala bych tam nakou karantenu a dokud by to neodeslo tak bych sem nikoho nepustila ty lidi jsou tak nezodpovedni :-|
Odpovědět
Holky, vždyť podezření mají když je někomu po té cestě letadlem třeba trochu zle... Podezření tady bylo už u tří lidí a ani u jednoho se to neprokázalo... =-) Jinak to, že v mexiku na to někdo umřel bylo prej daný tím, že šel k doktorovi pozdě, léčba prej zabere jen v prvních dvou dnech od projevení té nemoci, ale která z nás by v těhu zkoušela jen tak přechodit zvýšenou teplotu? A další příznaky chřipky? =-) Spíš bych měla strach z toho, že když bych ten lék tamiflu začala brát i teď, jako prevenci, už by pak při případným průseru nezabral...
Odpovědět
jeudi kdyby jsi tam treba mela tatu jako ja uz vidim jak by jsi byla stastna ze ho sem nepusti :-(
Odpovědět
Prosím vás, opravdu nestresujte. Všichni nakažení v Evropě BYLI V MEXIKU. Chřipka - jako jakákoliv nakažlivá nemoc - potřebuje přenašeče, na takovouhle vzdálenost (z Mexika do Evropy se sama nepřenese, z Bavor k nám taky ne - je zapotřebí kontakt s nakaženým). Živá prasata se sem nedovážejí, z vepřového masa se nakazit nedá, a kolik znáte lidí, kteří byli v poslední době ve střední Americe? Stavba má pravdu v jedné věci - v těhotenství je tělo náchylnější k jakékoliv nemoci, takže je lepší dávat si větší pozor v jakýchkoliv davech a odhánět od sebe chrchlající kolegy, ale to je tak všechno. Ruce si snad myje každá :-D Nedívejte se na předpovědi, ale na reálná čísla: 150 úmrtí v Mexiku (nikde jinde), z toho podle posledních informací jen 7 (!) potvrzených úmrtí na prasečí chřipku. Do deseti (!) potvrzených onemocnění v CELÉ EVROPĚ, v Česku NIKDO. Jaká je asi tak pravděpodobnost, že to chytíte? V současné době opravdu je opravdu pravděpodobnější, že vyhrajete první ve Sportce. Vsaďte si ;-) Ad média: v novinách musíte číst mezi řádky: "pandemie" a "WHO varuje" jsou (vždycky byly a vždycky budou) velmi "přitažlivé" titulky. Nejde o to, že by novináři lhali: nelžou. Světová zdravotnická organizace skutečně varuje, případná pandemie se skutečně může dotknout mnoha set milionů lidí a tak dále. Ale to všechno jsou jen možnosti, o kterých média informují, protože z mnoha důvodů právě takhle musí. Nesmíte se nechat vystrašit titulky...
Odpovědět
Profilova fotka
rivka má recht...tak klíííd a uzivejte si mimisky!!!! x-)
Odpovědět
rivka souhlasim s tebou :-N
Odpovědět
Rivko asi s tebou musím souhlasit ;-) .
Odpovědět
holky, cekala jsem, kdy se tu tohle tema objevi, taky jsem docela vyplasena, ale vy me uklidnujete.. :-) i kdyz uz je v nemecku i rakousku ]-( ]-( ]-( musime ji vyhnat, "svini" jednu! :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Rivko, taky souhlasím. Jsem novinář (teda budoucí) a mám trochu představu, jak musí být napsány články a jak zprávy, aby to lidi chytlo si to přečíst. Kdyby bylo v článku "daleko ve střední americe druh chřipky, v Evropě ale jen 5 nakažených, není třeba se obávat, na letištích jsou kontroly", tak to nikoho tak nezaujme. Oni prostě musí vyvolat zájem, senzaci. Krize už je omletá, pád vlády byl už dávno, je třeba najít něco nového.
Odpovědět
janey, co studujes? media? ja taky.. :-) ne nahodou ujak??
Odpovědět
Janey: Přesně tak. Ona ta zpráva je potom třeba i většinou vyvážená (není třeba se obávat, kontroly na letištích atd.), ale spoustu lidí titulky vyděsí natolik, že pod jejich vlivem čtou celý text (přece psali, že chřipka je blízko, tak co kdyby kontroly nefungovaly, nebylo dost léků, ...), a to je špatně. Hygienici se musejí připravit na všechno, je to jejich práce, ale maminy ať si užívají klidného těhotenství :-)
Odpovědět
Prasečí chřipka je u nás dávnoo.... 8-) Paroubek a dalšííí.... :-p
Odpovědět
Profilova fotka
andreasek: já jsem na masaryčce v brně - mediální studia a žurnalistika. rivka: Včera jsem jen otevřela Lidovky, ten titulek zněl, že už na to vymřela půlka Brna. A přitom, když to pak člověk přečetl, zjistil, že jen někdo letěl z mexika, bylo mu blbě, šel na bulovku a řekli mu, že má rýmu :-N Jestli mám z něčeho momentálně strach, tak z prasečí chřipky opravdu ne. To mě spíš na ulici srazí auto. zubajda: :-D :-D :-D :-D :-D
Odpovědět
janey tak to jo, ja jsem na univerzite j. a. komenskeho - socialni a masova komunikace.. :-) ja si ted akorat precetla, ze zemrela dvoulete dite v usa, to je mi tedy lito.. :-(
Odpovědět
Profilova fotka
To je smutné... ale ted jsem četla o tom klukovi z Mexika, ten to přežil. A nikdo neví, jaktože to dostal zrovna on. Záhada.
Odpovědět
Profilova fotka
Praseci chripka je lidmi"vyrobeny"vir, s prasaty to nema nic nic spolecneho.... :-| Presne jako AIDS, ptaci chripka-je to hnusna cistka na lidech....
Odpovědět
1
2
13
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?