Používáte SPF na obličej?

23. bře 202330

Ahoj, nevěsty. 🙂

Jaký je váš názor na používání SPF na obličej? Používáte jej nebo si vystačíte s pleťovým krémem s obsahem SPF?

Dlouhá léta jsem toto téma obcházela. Ale s přibývajícím věkem a blížící se svatbou 🙂 jsem se o to začala zajímat.

Nevím, kde začít, které SPF jsou dobré v poměru cena – kvalita. Máte nějaké ověřené tipy? Děkuji.

• Používání SPF (sluneční ochrana faktoru) na obličej je velmi důležité pro ochranu pokožky před škodlivými účinky slunečního záření, které mohou způsobit poškození DNA buněk, předčasné stárnutí pokožky a v extrémních případech dokonce rakovinu kůže. SPF by měl být používán každý den, i když je zataženo nebo je venku chladno, protože UV paprsky pronikají skrz oblaky a jsou přítomny i v zimě.

Kromě toho, že SPF chrání pokožku před slunečním zářením, může také pomoci předcházet akné a jiným problémům s pokožkou, které mohou být způsobeny nadměrným vystavením slunci. SPF může pomoci udržet pokožku hydratovanou a snižuje vznik vrásek a pigmentových skvrn.

Lze říci, že používání SPF na obličej je důležité pro udržení zdravé a mladistvé pokožky a prevenci zdravotních rizik spojených se slunečním zářením.

• Nejlepší po mnoha letech zkušenosti La roche posey 🙂 každý den 50SPF, i v zimě, i na krk 😂

Ten Age correct mi opravdu zmírnil pigmentove skvrny a na dovolené se mi po půl roce už téměř neobjevily. Ale vyloženě si nevystavuji a neopaluji obličej.
    Druhy UVimune je super pod make up!!! Nezanechava žádný film a není mastný.

Na léto se také chystám zkusit stick Shiseido, který lze používat i přes make up. Uvidíme 🙂

• Ahoj, SPF používam každý deň, aj v zime. Účinky UVA žiarenia na pleť veľa žien podceňuje. Odporúčam si k tejto téme vyhľadať videá na YouTube od beauty blogeriek, ktoré sa špecializujú na skincare. Viaceré veľmi vecne popisujú dôvody, prečo používať SPF na tvár. Momentálne používam SPF od Revoxu s ochranným faktorom 50. Stojí okolo 6 eur/30 ml. Kúpiš ho na viacerých eshopoch s kozmetikou.

Přidej příspěvek

Nenašli jste co jste hledali?

Hledat pouze v názvech témat