Poraďte jak vyléčit afty

Profilova fotka
Holky, prosím, poraďte, nějaké vitamíny? Mastičku? Vodičku? Díky za každý typ! x-)
Odpovědět
ahoj, s aftami som si tiez uzila... najlepsie je ist za zubarom, ma nejaku vodicku, roztok, ci co to je, kt. ti to potrie... domov ti to asi neda, je to dost silne a treba to aplikovat rovno na aftu.
Odpovědět
jo, este mi napadlo, skus si vyplachovat usta repikovym cajom, je to proti zapalom a podobne, mozno to pomoze.
Odpovědět
Profilova fotka
Nj, ale mě se v poslední době tvoří hrozně moc a dost velký.. Neni to třeba nějaku vnitřní změnou? Oslabením imunity či něco podobného? Stává se mi to tak posledního půl roku, předtím nikdy... :-(
Odpovědět
Profilova fotka
zuaaanka: no tak na afty trpím snad odjakživa a doteď jsem nenalezla nic, co by mi pomohlo - jo vlastně jo - slivovice - ale to je vám pak bolest :-x
Odpovědět
Ahojky, já s něma mívám taky problémy, ale co používám šalvěj, tak mám klid, stva cítím, že se tvoří, vykloktám pusu, potřu to a pomáhá to, chce to třeba 3-5x denně, ale fakt to zabere ;-) v lékárně prodávají roztok, je to Florsalmin (šalvěj), nebo sušenou, ale roztok je lepší
Odpovědět
Profilova fotka
dedulka: počkej, počkej... to už je jak septonex přímo do rány, ne? Jsem teda statečná, ale tohle bych nepřežila... Když jsem si rozbíjela kolena, tak mě drželi moji dva 2m strejdové, děda o 110kg a babička mi to drhla kartáčkem a stříkala septonexem a já sebou škubala a řvala jak tur :-D
Odpovědět
Profilova fotka
na afty trpím dost. Buď si nech od zubaře napsat Dexaltin oral paste (hustá mastička), nebo roztok s Dexamethasonem. Nic proti bylinkám, ale zabírá to rychleji.
Odpovědět
mne sa afty urobia vzdy v ten najnevhodnejsi okamih - cesta, dovolenka, oslava...a potom trpim, najest sa poriadne nemozem... parada :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Zkus ten delxaltin. Je to v tubě, tu můžeš vzít kamkoliv. Roztoky jsou problém, kde na oslavě seženeš lednici :-D Ještě zkusím zkopírovat kus příbalového letáku, ten aft by měl být chráněný i během jídla.
Odpovědět
Profilova fotka
Dexaltin oral paste je preparát určený k lokální léčbě zánětů sliznice dutiny ústní a jazyka neinfekčního původu spojených s méně i více hlubokými defekty. Polyakrylát sodný užitý v základu pasty umožní její prodloužené přilnutí ke sliznici i ve vlhkém prostředí dutiny ústní. Tím zajišťuje mechanickou ochranu, krytí defektů, a současně prodloužení místního protizánětlivého působení účinné látky, dexamethasonu. Průměrně se Dexaltin oral paste udrží na ústní sliznici přes 1 hodinu i při požití lehké a měkké stravy. (Při klinické studii se přes 1 hod. udržel Dexaltin oral paste na ústní sliznici u 54% léčených, přes 2 hod. u 29% a přes jedno jídlo u 55%.)
Odpovědět
Profilova fotka
jusnina: a je to i volně prodejné nebo jen na předpis
Odpovědět
Profilova fotka
Asi zkusim všechno... Mě tedy ty afty nebolej...
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Je to na předpis, s malým doplatkem.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak takový problém jsem taky mívala. Skončila jsem na imunologii, ale já k tomu měla i opary ]-( Léčba trvala víc jak rok a stálo mě to majlant ]-( Ale poslední dva roky jsem aft neměla Ťuk Ťuk...Ten Dexaltin byl celkem dobrej, ale zabíral mi i Mungisal gel(a taky líp chutnal :-) ) - ten je i bez předpisu ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Spagetko fakt Mungisal? Já nic takového nemůžu najít :-( Taky vyzkouším ráda něco jiného.
Odpovědět
Profilova fotka
ahojky, nejlepší je mundisal. fakt vyzkoušené. na genciánku a ratanku jsem alerdická, vždyckcy oteču a hlavně mi to vůbec nepomáhá a ten mundisal je super. mám hu furt b kabelce. tohle je bez předpisu, vklidu to koupíš.
Odpovědět
Profilova fotka
Už to mám. Mundisal: Stomatologikum, antiflogistikum. CH: Po nanesení na postižené místo se Mundisal gel rychle vstřebává ze sliznice a velmi účinně tlumí bolest. Útlum bolesti se dostaví 2-3 minuty po nanesení na bolestivé místo a působí po dobu 2-3 hodin. Mundisal gel neobsahuje cukr a na sliznici je velmi dobře snášen. I: Mundisal gel se používá bolestech, zánětech, podráždění, poranění nebo vředech v ústní dutině, nosu nebo hltanu. Přípravek je možné použít i při prořezávání zubů. Mundisal gel mohou používat dospělí, mladiství i děti. A cena cca 80,-
Odpovědět
Já na afty hodně trpím, hlavně na jaře. Stačí mi sníst neumyté ovoce a mám jich plnou pusu. Když se mi objeví, začnu brát vitamín B (B-komplex nebo Riboflavin) a přímo na afty si stříkám Tantum Verde (poradila mi to má zubařka). Mají to v lékárnách volně, různé varianty, mě se nejvíc osvědčil sprej, který můžeš nastříkat přímo na postižené místo, protože tím nemůžeš vypláchnout celou pusu, protože to obsahuje analgetikum, tak aby sis nezpůsobila chvilkové umrtvení jazyka. Je to příjemný mentolový sprej, pomůže od bolesti (myslím, že to je i na bolest v krku) a stojí cca 140,-.
Odpovědět
Profilova fotka
Jo Mungisal gel. Kdyžtak doma kouknu, kdo to vyrábí, a pak písnu.
Odpovědět
Profilova fotka
jojo. je to mundisal. fakt musím říct, že jsem ráda, že to mám. ani tantum verde mi nepomáhá. Mám ho v kabelce. je to mundisal gel a vyrábí to mundipharma. opravdu je to kolem 70-80kč.je to malinké, ale dlouho vydží. stačí jen troška .
Odpovědět
B a slivovice na vypálení . . . event TEE TREE olej
Odpovědět
Profilova fotka
No to je přesně ono, holt jsem spletla písmenko - to bude asi tím, že jsem ho dlouho nepoužívala :-)
Odpovědět
Na afty je podle mě nejlepší Herbadent. Stojí asi 30 Kč a funguje 100%. Na tyčinku, pak přímo na aftu a je pokoj, zabolí to, ale je hned pokoj. Dle potřeby zopakovat.
Odpovědět
Vypolavování mi nikdy nepomohlo a to jsem měla afty odmalička. Teď beru b-komplex. Koupím si jednu krabičku, spotřebuju jí a pak za měsíc nebo dva znova. Záleží i na ročním období, v létě sním víc ovoce a zeleniny a mám asi i lepší imunitu, takže to s b-komplexem nepřehánim. Od tý doby, co jsem ho začla brát mám klid. No a navíc vitamín B je i na pleť.
Odpovědět
to první slovo je vypalování :-D
Odpovědět
tiez mavam afty a davam si na ne Kamistad gel.. ma skoricovo-kamilkovu vonu, a k tomu uzivam b-komplex (herbadent mi bol slaby, vobec nepomahala ta priserna bolest po naneseni... oj to uz nie... )
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, já mám afty skoro pořád jediné co mi na to zabírá je rozedřít je slivoicí, bolí to sice jak čert :-. ale druhý den je po aftech...Já to tak dělám skoro pořád, zjistila jsem že si jde na tu bolest zvyknout, a pak už mi to tak bolestivý nepříjde... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
i mě pomáhá nejvíc Herbadent. Než jsem ho objevila, byla jsem nešťastná - afty všude, včetně mandlí a špičky jazkya....au! Na těch mandlích je to obzvlášť protivné, člověku to oteče a bolí v krku. mívá to některá z vás? Víte jak na ně?
Odpovědět
Zatím vědci nezjistili, proč se afty (a taky opary) dělají. Zřejmě je to oslabenou imunitou a pak stačí jen trocha a je to... :-| Taky na ně hodně trpím, moje zubařka mi na to doporučila Solcosevil, je to na bázi mastičky, jazyk umrtví, takže aft nebolí, nejlepší je to dávat na noc, tee trea je taky dobrý, nebo ještě GS Imunostim, na posílení imunity. Mě zase Mundisal vůbec nepomáhá. Nebo se ještě v lékárnách prodává taková žlutá vodička na afty, ta taky není špatná... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Jen takovou radu, co jsem někde vyčetla, mému manželovi se jeden čas afty dost dělaly, hlavně se opakovaně vracely. A pak jsem vyčetla, že se má hned po vyléčení vyměnit kartáček na zuby. Protože na něm zůstanou ty bakterie a zase se afty vrátí. On ho vyměnil a fakt od té doby afty neměl. A to je už tak cca půl roku.
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?