Píseň na příchod - Bach - Air (pohřební)?

Pustila jsem přítelovi hudbu a on mi řekl, že ta písnička se hrává na pohřbu... https://www.youtube.com/watch?v=rrVDA... Zajímá mě, jestli ji má taky někdo spojenou s pohřbem? Je to otázka jen pro zvědavost, protože na tuto píseň přicházet nebudu, když si to o ní myslí.
Odpovědět
Dobrý den, mohu potvrdit, že tato hudba se hraje na pohřbech. Minulý rok jsem zařizoval pohřeb a nechal jsem ji i zahrát.
Odpovědět
Profilova fotka
My ji budeme mít jako jednu z těch pro příchod svatebčanů, jako pak Pachelbel. Myslím, že se to na svatbu hodí, ale i na pohřeb. Já třeba když byla na pohřbu, tak tam hráli Hallelujah (ze Shreka) a hodně lidí to naopak má na svatbu, což já bych nemohla teď, když s tím mám tuto asociaci. Každý by se měl rozhodnout za sebe, pokud to není něco tak klasického jako třeba svatební pochod :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Podle mě je to prostě krásná hudba, slavnostní, pomalá..hodí se na obě "příležitosti". Určitě jsem ji slyšela mockrát i ve filmu a o pohřeb zrovna nešlo. Souhlas, Hallelujah jsem chtěla taky, nakonec to bylo jako první taneční, při obřadu jsme měli české instrumentální (v kostele), na pochod si nakonec kamarád vymyslel vlastní improvizaci. Klasických svatebních pochodů je pár a jsou už dost obehrané.
Odpovědět
Profilova fotka
Ještě mám ráda tuhle https://www.youtube.com/watch?v=Gr_fy... Pachelbel je taky úžasný
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
@ivanaju Hrává se i na svatbách, například nám posílal varhaník z kostela (který to snad musí vědět :-D ) seznam skladeb, které se obvykle hrávají při svatbách, abychom měli inspiraci na výběr. No a Bach- Air bylo hned na začátku seznamu. Podle mě je víc skladeb a písní, co se hrají na svatbách i pohřbech, prostě je to důstojná hudba s duchovním nábojem. Podobně jako kaly jsou svatební květiny, ale stejně tak bývají i na pohřbech atd. Pokud se vám ta skladba líbí, rozhodně nebude "faux paux", když ji zvolíte. Ale jestli ji přítel bude chtít? :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?