Papoušek a miminko. Je to vhodné pro zdraví miminka?

Ahojky holky, mám dotaz...budoucí manžel měl v dětství andulku - velkého kamaráda, vždycky mě dojímá jak o něm mluví a vzpomíná a tak jsem myslela že bych mu jí dala jako svatební dar...ale...planujeme miminko a někde jsem četla že to není vhodné pro zdraví miminka být v prostorách kde je i papoušek...nevíte některá o tom něco víc? Díky za info...
Odpovědět
1
2
No ja si myslím, že pokiaľ nemá bábätko alergiu na exotické vtáctvo, tak by nemal byť problém :-) A z vlastnej skúsenosti... andulka je výborný spoločník pre dospelého aj pre dieťatko... a je to dooosť bezstarostné zvieratko... ono nemá problém :-D a ani ty s ním... narozdiel od psa napr... takže odporúčam :-) donesie veľa radosti do rodinky :-D Ja nedám na andulky dopustiť :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Já mám doma taky andulku dostala jsem ji od manžela jako svatební dárek, taky jsme pořád o něm básnila, jaké to bylo když jsem je chovala - přesně naopak jako u vás :-D nemusíš se bát, že by nějak miminu ublížil, spíše aby mimčo neprohánělo papouška :-D. Matýska (andulka) máme od října a nedám na něj dopustit je s ním hodně srandy, někdy sice pořádně lumpačí a zlobí a navíc se rozpovídal :-)
Odpovědět
jee tak to jsem ráda že doporučujete...my už doma teda mame pejska, to je naše společná velká láska, a zvířátka celkově máme moc rádi...vím že by to přítele hrozně potěšilo a vůbec by to jako dárek nečekal...vždy když o andulce mluví tak já argumentovala aby jsme doma po něm neměli moc nepořádek a tak...z toho mám trochu obavy, ale miluju zvířata...chtěla bych v podstatě vše...ale zase nechci aby si u nás návštěvy připadali jako ve zverimexu :-))) katy: a máte ho normálně z krámu nebo od nějakého chovatele? Ja bych pravě taky chtěla aby byl ochočený a kdyby mluvil bylo by to užasný...to já se mu zase s radostí budu věnovat, ale nevím jestli i z krámu se dá takto ochočit a vychovat a nemáte tedy zkušenost s tím jestli i v krámech jsou zdraví, a nejsou moc staří?
Odpovědět
Profilova fotka
nikitt: tak trochu binec určitě bude, ale to je po každém zvířatku, ale zase vůbec nesmrdí na rozdíl od jiných zvířat. POkud chceš aby byl velmi přítulný, naučil se všelijaké kulišárny a mluvit musí to být mládě čerstvě vylítlé z hnízda nebo ručně odchované, takže v žádném případě ne ze zverimexu, navíc zvířata jsou tam už nějaký pátek, můžou být v "lepším" případě bojácné nebo agresivní, mohou mít všelijaké deprese. Od chovatele toto nehrozí. Učenlivější údajně samečci - samičku já nikdy neměla tak to nemohu ani potvrdit ani vyloučit.
Odpovědět
Profilova fotka
Nám bohužel papoušek před měsícem uletěl, ale můžu fakt jen doporučit... Některé alergeny jsou naopak dobré, pokud se s nimi děťátko setkává už od narození, tělo si vytvoří imunitu a nealergizuje. Synkovi je 8 let je alergik a astmatik a papoušek mu vůbec nevadí, přitom nás na alergologiii varovali, máme i psa a často si hraje s kočkami a úplně dobrý... Má prostě jen problém s určitými potravinami.
Odpovědět
Profilova fotka
Katchen: tak to je mi líto, nenašli jste ho? Tak snad přistál u nějakých hodných lidí ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Taky jsme měli andulku, když jsem byla malá. Nepořádek trochu byl, ale k těm naším morčetů, kočkám, křečků, rybičkám, psům a kočkám to bylo nic :-N A mamka pak otěhotněla a taky to nevadilo ;-) ani mamce jako těhotné, ani pak sestřičce. Ale taky nám bohužel uletěla, pak ji našel takový starý pár a zamiloval si ji, takže zůstala u nich ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Bohužel se Martinka už nenašla :-( Byla hodně krotká, tak si ji snad někdo hodný chytil... Teď bych ráda pořídila nějakého většího papouška, ale dost mě odrazuje ten křik - kdo slyšel aru nebo amazoňana v akci tak ví o čem mluvím... :-D
Odpovědět
Profilova fotka
katchen: Aru bys měla i obtížné zakoupit, amazoňan a žako se dají lehce pořídit, ale dost už i ničí věci, hold jejich zdědavé zobačisko nedá ničemu pokoj :-D i andulka stačí, pořád něco žužlí, kuše, apod. Panda: vy jste vyvěsili plakáty? Hodní/nehodní, já bych Matese nedala ani za nic, ale těm hodným lidem bych se pořádně revanžovala, že ho našli, poskytli azyl a vrátili :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já to mám všechno pozjišťované, znám pravidla CITES a tak, ale ten kravál v 6 ráno ten mi zatím vadí nejvíc... Nejsem ta správná povaha na to, abych ptáčka někam na noc zavřela do tmy a pustila až se vyspinkám, nechci aby trpěl... Zakrývání nijak zvlášť nepomohlo. Kámoš má amazoňana a ten řve asi stejně hlasitě jako pávi... děs!
Odpovědět
Profilova fotka
co sa alergii a domacich milacikov tyka, ja aj manzel sme sliny alergici, teda bude ircite aj nase dieta a mame psika. vzdy som psa mavala a ked som zila v zahranici, bez psa. alergiu som mala uplne rovnaku. takze to neriesim. a ked budeme mat baby, pre neho bude len dobre ze bude vyrastat so zvieratom, aspon bude mat lepsiu imunitu. k tomu skriekaniu, su urcite druhy papagajov ktore skriekaju nonstop, ale su aj take, ktore bud rozpravaju, alebo su ticho. takze ziadne ranne alebo nocne skriekanie, len si treba dobre vybrat ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
pardno, silni alergici som chcela napisat :-N
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
No je pravda že ten náš lump se taky naučil ráno vřískat přesně v 5,30 začíná přes týáden mi to nevadí stejně v tolik vstávám, ale o víkendu ho musím okřiknout a zavřít dveře od obýváku, tam si trůní, jinak bych ho taky ničím nepřikrývala. Budeš nakonec nějakého velkého papoucha brát?
Odpovědět
Profilova fotka
katy : Pořád to doma řešíme... kdyžtak na podzim, bude míň práce, víc času... Mám obavy, že se blíží absolutní zákaz domácího chovu ohrožených živočichů, takže do půl roku do toho snad půjdeme. Spíš jo než ne, je to náš velký sen a synka by velký papoušek taky zajímal :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Pak ho budou děti dědit, dožívá se i 80 let, ale jsou nádherní, ale nevím asi ybch si ho nepořídila, je to zase něco jiného než "malý" papoušek, tomu už se musíš max. věnovat, u nás max. žako. Ale pokud máš syna tak to budou velcí kamarádi, akorát pro tebe pak pevné nervy až společně začnou dělat lumpárny ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Díky katy ! Vypadá to nejspíš na žaka, ale chci dokrmené mládě, aby neštípal a mazlil se... rozhodně to neuspěchám, chci se mu naplno věnovat, abychom měli kamaráda a ne jen zvířátko v kleci :-)
Odpovědět
Ahoj, my mame doma parik papagajov agapornisov - velkost zhruba rovnaka ako andulka :-) Su velmi zivy a je s nimi sranda, hlavne pozorovat ich spravanie. Dali sme im do klietky aj budku a zahniezdili sa nam, samicka zniesla vajicka a momentalne mame uz mladatka :-D Takze velka radost ;-) Narobia aj trochu neporiadok, ale staci len castie povysavat koberec v okoli klietky, inak nenarocne zvieratka. Cez den vyspevuju, ale v noci su ticho a spinkaju :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Katchen: od manžela bratranec se začíná chovu papoušků věnovat a chce žaky 1-2 páry koupit co nevidět tak pokud bys pak měla zájem tak bys mohla mít mimino ručně odchované a ochočené. Odchoval mi i Matesa, manža mi chtěl udělat překvápko a tak nenápadně sondoval co a jak a já mu říkala, že to musí být co nejmladší hned jak vyletí z budky a od donesl mimino, které ne muselo dokrmovat a já to neuměla a násilím mi to taky nešlo, no naštětí tenkrát HOnza byl na nemocenské a tak si vzal Matýska domů a za 10 dní donesl extra mazlíka. Včera ale fest zlobil lump jeden a byl si vědom a pak se mi ještě jako vysmíval 8-( Clara: nejsou agaponisi agresivní? Někde jsem četla že je neochočíš a dost klovou. Ale jsou nádherní :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem měla jako první Kryštova, korelu, byl moc hodný, naučil se za 3 dny chodit na ruku, za měsíc mluvil, byl to takový mazlíček. Uměl spoustu slov, i vět. Bohužel, když měl šest let, umřel na nádor. Po nějaké době jsem domů donesla Oskara, roselu penantovu. Chtěla jsem mít zase mazlíka, ale tentokrát se to nepodařilo. později jsem se dočetla, že to není druh na ochočení a taky se nenaučí mluvit. Jenom píská, ale jak... Můžu s klidem tvrdit, že má nejlepší hudební sluch v rodině, nejvíc ho bere vážná hudba, pak umí senza napodobit mobil, návštěvy se pořád ptají, kdo nám píše tolik smsek, v tomhle je nepřekonatelný. Taky se naučil od psa štěkat, to mu musíme pak říct: lehni, Oskare. Vůbec se nebojí, ani koček, ničeho, ale nechce chodit na ruku a taky dost štípe. Ale stejně ho mám ráda, je moc chytrý, to by člověk nevěřil jak, no a na mazlení mám holt muže a kocoura. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Jo papušci hooooooooodně překvapí, kdo nezažil neuvěří. Našeho Matesa bere Bad od M. Jacksona, jednou mi někdo poslal maila, kde byla tato hudba a tak u ní vyváděl a trsal!!!!!!!!!!! Akyž jsem to vypla, přestal a naštvaně vřískal, pak jsem to zapla a pokračoval, pak jsem zkusila znovu za pár dní a pořád stejné :-) hold Jackson ho bere :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Clara86: o agapornisech jsem četla jen to nejlepší. Taky by se mi líbili, ale manžel nechce :-( Katchen: žako prý strašně křičí. Ale nevím, neměla jsem tu čest ho vidět doopravdy :-D
Odpovědět
já myslím, že papoušek není na překážku, když plánujete mimi, to spíš kočky a jejich mixomatóza..
Odpovědět
jee holky jste mě tak navnadily, že se nemůžu dočkat září - máme svatbu a dva dny po ní má přítel narozky tak mu ho dám jako dárek. A jakého papouška radíte? Já bych chtěla aby byl mazlivej, schopnej se naučit mluvit, alespoň trošku, a nebyl moc hlučný...ježiš to jsem náročná :-)))))))) A jak jsem tedy pochopila asi nejlepší je od chovatele že?
Odpovědět
Profilova fotka
Niki: tak pořiď andulku a máš správného mazlíka, při troše štěstí bude i mluvka ukecaná :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já fakt zatím hlasuju pro ty žaky - dá se sehnat do 15000, jsou milí, mazliví a učenliví... Andulky a korely jsem už také měla, ale s větším papouchem se to nedá srovnat, pokud mu necháš zastřihnout letky, můžeš s ním i v létě po venku... Paráda... Ara je skvělej, ale ta cena ! A velice náročný na chov - jako mimčo !
Odpovědět
Ahoj taky se přikláním k tomu, že papoušek nebo andulka určitě neuškodí, ba naopak :-) Nám dělal náš anduláček Ferda společnost celých 16 let, měli jsme ho snad od mého narození a dloooouho to bylo jediné zvířátko (co taky dopaneláku, že), takže jako dáreček určitě super nápad :-) ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
nikkit - Já bych andulky mít nemohla, ne kvůli mým 2 kocourům, ale spíš proto, že v dětství jsme měli se ségrou 2 andulky a museli pryč, taťka a já jsme nemohli kvůli nim dýchat, vadilo nám když lítali :-( Ale to že plánujete rodinu je fajn a nemyslím si, že by to mělo vadit, když budete mít doma opeřenečka :-D Jak tu psala katchen, aspoň si děti budou zvykat :-D
Odpovědět
katy 007: niekedy su, ale ked si ho skrotis hned na zaciatku tak su v pohode. Aj mna niekedy ti nasi kusnu, a hned ich zazeniem do klietky za trest ;-) blka: ja som tiez najskor protestovala a moj, teraz uz manzel, ma na agapornisov nahovoril a teraz ich mam velmi rada :-D su zlati
Odpovědět
Profilova fotka
jé, holky, já bych papouška taky chtěla! (teda už při názvu vlákna jsem se musela smát, máme kamaráda, kterej se jmenuje Papoušek, tak toho domů do klece ne-e :-D) Ale bohužel, aby byl šťastnej, tak to nejde - oba jsme od rána v práci a byl by doma sám :-(
Odpovědět
ked budu dvaja tak im to nebude prekazat :-D
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?