Otec na zabití!!!!!!!!!!!!!!!!!!Je toto normální?

Profilova fotka
Ahoj holky, ani nevím jestli to jsem patří, ale potřebuji se s Vámi poradit, jestli toto je normální: Mám rozvedené rodiče, což si myslím, že je v dnešní době docela normální, ale mezi našimi to opravdu bylo na nože. S mamkou jsem ve stálém kontaktu, takže jestli ji pozvu na svatbu byla jasná volba. S taťkou si telefonujeme cca tak jednou za měsíc a opravdu se snažím udržovat nějaký ten vztah mezi námi. Dlouho jsem přemýšlela jestli ho mám pozvat či ne, ale nakonec jsme došli s přítelem (a to podotýkám, že ten ho nemusí) k závěru, že bych si vyčítala kdyby mě neodvedl k oltáři. Tak nakonec jsem se odhodlala a zeptala se ho, jestli mne nechce doprovodit k oltáři, že o to moc stojím a chci, aby "on sám" (myšleno bez své současné přítelkyně) byl na svatbě, že mi nemusí odpovídat hned a ať si to rozmyslí. Na což mi hned odpověděl, že bez ní tam nejde..... Bylo mi to opravdu neskutečně líto!!!! Mohl říci opravdu cokoliv např. že tam nechce kvůli mamce nebo, že si pak spolu sami sedneme, ale on to na mě hned vybalil. Přece si určuji já koho tam chci a koho ne! Snažila jsem se být "dospělá" a asi po cca 1,5 měsíci jsem se s ním znovu bavila. Pořád jsem si říkala, jak je mi ho líto, že nás nemá a pod. Prostě jsem blbá! Táta volá cca každý měsíc asi jen kvůli tomu, aby si odškrtl, že zavolal a ulevil si svědomí. Tedy zavolal další měsíc a mezi řečí mi sdělil, že chce dát mamku k soudu, aby upravil styk s mým desetiletým bráchou (ten mě nakonec povede k oltáři ;-) ), o kterého se do teď nestaral cca 4 roky, ale nyní pociťuje, že by se o něj měl začít starat. Tak jsem ho prosila, aby to podání nyní nepodával a počkal až bude po svatbě, aby to mamku a bráchu nerozhodilo. No a co neudělal. Podal to a stání je dva dny před svatbou!!!!!! Je to normální? Jsem prostě v koncích!!!
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, to mě moc mrzí. Doma to mám taky nahnuté. Ani nechtěj vyprávět, jak u nás doma vzali, že se budu příští rok vdávat...strašný....Noční můra. Já ti moc rad, asi nedám. Ale třeba je nejvyšší čas, aby si začala kašlat zase ty na něj. Je to sie tvůj táta, ale rodiče si nevybíráme žejo.. Neobklopuj se takovým člověkem, který je špatný a ty jsi určitě jiná. Já bych asi udělala tlustou čáru, ale v tom smyslu, že by to pro mě byla poslední kapka. Na svatbu ať si nechodí, ani bych ho po tom co píšeš ani nechtěla. Kde je psáno, že všichni rodiče jsou bezvadní, podporují děti apod...? Nikde. Hold se s tím musíme smířit. Svůj den si nekaž!
Odpovědět
Co se tyka pozvani bez pritelkyne, tak ho chapu. Pokud nerespektujes ty jeho vztah, nebude ani on respektovat ten tvuj. To naprosto chapu, pozvani partnerky je podle me naprosty zaklad. Chapu vyjimku v nejakem extremnim pripade, ale to, ze je to pritelkyne tveho otce podle me extremni pripad neni. Co se tyka toho zbytku, tak nevim, jak to mate, ale souhlasim, ze jestli se roky nestaral, mohlo to jeste chvili vydrzet. Na druhou stranu, pokud by s tim cekal, byla by to na svatbe akorat komedie. Chapu, ze je to tezke, rozvody mame s muzem v obou rodinach.
Odpovědět
Profilova fotka
@annytt @kacenkakaca holky děkuji, trochu jste mě uvedly do reality. Vím, že nejsem jediná a ani jsem nechtěla, aby to tak vypadalo. Už jsem se musela vypovídat! Jen abych to doplnila: Já respektuji jeho nový vztah a novou přítelkyni beru. Táta je sní 2 roky a já s přítelem 12 let, ale máme opravdu malinkatou svatbu jen s rodiči a svědky a tak nějak jsem si myslela, že by se mělo respektovat přání snoubenců a ne si určovat, kdo tam bude či ne. Tak jako respektuji já je, jsem si myslela, že budou zase oni ctít moje přání. Vždyť v ten den nejde o něj, ale o mne s přítelem! Přetvařování nesnáším a jsem toho názoru, že pokud člověk chce, tak se nemusí přetvařovat, ale musí chtít a nemyslet jen na sebe!
Odpovědět
@wesi jenže vy si tam zvete hosty proto, že vám na nich záleží. A záleží -li vám na nich opravdu, měli byste jim poskytnout alespoň určitou míru komfortu, aby jim na vaší svatbě bylo příjemně. Jinak tam nemusíte mít žádné hosty, pokud jde JEN O VÁS.
Odpovědět
@wesi souhlasim s @lalkaamichal pokud je svatba jen o Vas, delejte, jak uznate za vhodne jen vy dva, na hosty se neohlizejte. Ale pak se nedivte, ze nekdo nedorazi a nebude se ohlizet na vas.
Odpovědět
Přece respektovat něčí vztah neznamená "nedělám scény, nevadí mi to, apod." To znamená, že je bereš jako pár. Ty bys vesele přijela na svatbu svého otce, kdyby ti řekl, ať manžela necháš doma, že ho tam nechce?
Odpovědět
Profilova fotka
@lalkaamichal napsala jsi to opravdu pěkně a souhlasím s tebou. Vlastně souhlasím s vámi všemi a @digydigy na otázku jestli bych tam šla bez manžela, je jednoduchá odpověď a odpověděly bychom všechny stejně. Je to asi ve mně a ve vztahu k tátovi, ale to se bohužel nedá takto popsat a nebo by to bylo nadlouho. Rozhodování bylo opravdu těžké. Jelikož moji rodiče, když jsou sami bez svých nových protějšků jsou v pohodě, ale s novými partnery si opravdu nerozumí a ano záleží mi nich, proto jsme se rozhodli, jak jsme rozhodli. Zase... těžko se to vysvětluje, ale taťka dával vždy přednost sobě a cizím lidem (mimo rodinu), o které se staral a o nás jako dětech nevěděl nic. Hodně mi tím ublížil a kdo nezažil nepochopí. Jelikož jsme se nyní já i táta snažili nějak ten náš vztah dát dohromady, myslela jsem, že toto pochopí a dá jednou přednost mně. Asi jsem se zmýlila ... a pokud bych provedla to co on a stála o to, se se svým dítětem dát dohromady ano, šla bych na jeho svatbu bez svého přítele!
Odpovědět
@wesi Nechci prilevat olej do ohne, ale pohled z druhe strany; ja byla s partnerem dohromady 10 let a jeho rodina me nikam nezvala. Kdyz se zenil jeno synovec, partner dostal pozvanku jen pro sebe (tou dobou jsme spolu byli asi 7 let). Kdyz se potom vdavala jeho neter, opet byl pozvan jenom partner. Obe svatby byly velke, zvani byli pribuzni z patnacteho kolene. A duvod, proc nepozvali me? Zadny zavazny. Nebyli jsme 'na noze', nebyly zadne zasadni problemy, ale proste jim vadilo, ze jsem cizinka, ze jsem ...vlastneaninevimco 8-( Nechci ze sebe delat chudinku, ale NIKDO se tehdy nezajimal o to, jak jsem se asi citila ja, kdyz na kazdou svatbu pozvali pul zemekoule, ale me vynechali. Nepotrebovala jsem na zadne svatbe nutne byt, slo mi jen o princip. Navic je slusne zvat pary, takze kdyz ti vadi jeden z paru, nezvala bych ani toho druheho. Svym zpusobem palec nahoru tvemu otci za to, ze stoji pri partnerce a nechce bez ni jit. Muj partner sel na obe zminene svatby beze mne a ani mu to nepripadalo divne |-|
Odpovědět
Profilova fotka
@zanett děkuji ti za pohled z druhé strany ;) Mně ale nevadí tátova nová partnerka. Já jsem tam jen chtěla oba rodiče. Byla jsem naivní a nechala se unést. Teď bych se rozhodla jinak!
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?