Onemocnění štítné žlázy, máte zkušenost?

Profilova fotka
3 měsíce před svatbou mi byl zjištěn nádor ve štítné žláze.ted mám obavy co bude dál...nemáte někdo zkušenosti?? :-(
Odpovědět
Profilova fotka
Zkušenosti mám. Dopadlo to dobře. A to to bylo už hodně daleko. Pokud se na to přišlo včas tak to dopadne na 100% dobře. Doktor říkal, že kdyby si mohl vybrat jakou rakovinu si odbýt, tak rozhodně tu štítný žlázy. Úspěšnost léčby obrovská. Tak hlavu vzůhru ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@terelmisa a odstraňovali vám jen nádor nebo celou štítnou žlázu?
Odpovědět
Profilova fotka
Celou štítnou žlázu. Trochu trvá než se s tím tělo srovná a musí se do konce života jíst léky, ale to se zvládnout dá :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Taky mi odstraňovali štítnou žlázu a taky beru do konce života léky. Ale dá se to, člověk si zvykne na vše a žádná omezení to nemá. Akorát pokaždé umírám ráno hlady - může se jít až 30 minut po prášku. Je to samozřejmě hnus a nikomu bych to nepřála, ale pravdou je, že jsou mnohem horší nemoci, tak hlavu vzhůru!
Odpovědět
Mamka si tím prošla cca před 3 roky. Mamka je diabetička, takže tam to bylo o to komplikovanější - musela si tomu uzpůsobit dávky inzulínu a brát nějaké další léky. Štítnou žlázu ji vzali celou, má hromadu léků po zbytek života, nádor naštěstí zhoubný nebyl. A možná i ta štítná žláza nějakým způsobem souvisela s cukrovkou, protože nyní si již inzulín píchat nemusí.... (ale diabetička je stále)
Odpovědět
@terelmisa prosím tě a zjistila jsi to sama že něco není v pořádku nebo až lékař?
Odpovědět
Profilova fotka
já sem si nechala na vlastní žádost udělat krevní rozbor kvuli tomu že sem začala hodně moc přibírat,tím mi přišli na hypofunkci štítný žlázy, ale po těhotenství se mi to hodně zhoršilo tak mě poslali na velké vyšetření a výsledek mě hodně rozhodil.. :/
Odpovědět
@marrwenn u nás si tím prošla maminka a já to po ní zdědila :-) Mamince odebrali celou štítnou žlázu, bere léky a je v pohodě. Mně ji chtějí vzít také,ale až po porodu /který zatím nechystám,ale snažím se :-) /. Opravdu se není čeho bát, jen je nutné brát důsledně léky...a jak říká @barbora_b nejhorší je na tom půlhodina ráno, kdy se nesmí po požití léku jíst :-) Mé poslední výsledky jsou také strašné /hladina protilátek je 100X vyšší než by měla být/, ale tak v pohodě,žádný stres, lékařka mi zvýšila dávku léků a fajn :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@evolos Byla to náhoda, vyšetření na něco jiného ukázalo zvláštní boule v krku, ze kterých se vyklubaly metastáze rakoviny štítné žlázy. Tak honem na operaci, vše vyndat, pak radioléčba v Motole 2x opakovaná a je to v pořádku. Jen se to musí hlídat, pravidelné kontroly, jednou za rok radioléčba ale jen mírná, krátká.. A mazat jizvu, hodně a pravidelně, pak krásně zmizí a není nic poznat :-)
Odpovědět
@terelmisa když bych chtěla udělat vyšetření ohledně štítné žlázy, jak to probrat s doktorkou? a jak se to vyšetření dělá?
Odpovědět
Profilova fotka
@evolos Ať ti napíše doporučení na vyšetření na endokrinologii (to se specializuje přímo na léčbu štítné žlázy). A je to jen sono krku a náběry krve. Nic nesnesitelného :-)
Odpovědět
Štítnou žlázu mi objevili jako dítěti na desetileté prohlídce. Já jako malá jsem měl odpor k práškům, proto jsem jakomalá blbá holka prášky vyhazovala a nejedla je..tudíž mi to pořád nějak haprovalo. Nakonec mi ji ve 13 letech vyoperovali a mám klid. Sice ještě beru prášky a to už mi asi zůstane napořád, ale duležitý je, že se to nějak zvládlo. Jen mě upozorňovala moje endokrinoložka, že když bych byla těhotná, okamžitě musím přijít a kontrolovali by mě né jednou za rok, ale skoro každej měsíc..takže až to přijde, tak mám sama obavy jak to dopadne :-(
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@leniiis já se se štítnou žlázou léčím od 15 let.také mám prášky a v těhotenství mě kontrolovali po třech měsících.bohužel po těhotenství se mi to nějak zbláznilo a ted tohle :/ a na příští rok sme plánovali druhé mimčo tak doufám že to nebude mít vliv :(
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?