Očkování proti rakovině děložního čípku. Má to cenu?

Profilova fotka
Ahoj holky, objednala jsem se na něj ke gynekoložce. Ale slyšela jsem, že je za tím silné lobby farmaceutické firmy a že existuje několik druhů papilovirů, takže očkování je málo účinné. Nejvíce se doporučuje dívkám, které ještě nezačaly sexuálně žít, ale význam má prý pro každou ženu do 26 let. Stejně ale váhám, všechny 3 dávky vyjdou na 10 500 a to je pořádná pálka. Co o tom víte vy?
Odpovědět
1
2
http://www.modrykonik.cz/forum/show.p...
Odpovědět
Profilova fotka
mobina: diky za odkaz, presto bych tu diskuzi nechala, na modrym koniku je kratka a o lobby ani slovo
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj má to opravdu jen význam hlavně pro holčiny které ještě nezačali sexuálně žít,nedávno o tom byl poučný filmeček v telce :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Přítel mi řek, že o tom pro mě už uvažoval (dřív, než já jsem vůbec tušila, že to existuje). Rozhodli jsme se s tím právě kvůli ceně počkat. Já ještě můžu - bude mi 24. Právě kvůli tomu, že si myslíme, že cena klesne.
Odpovědět
Profilova fotka
No já myslím,že v budoucích 1-2 zase moc neklesne,ale chtělo by se to zeptat odborníka,protože jestli už sexuálně žiješ delší dobu,což asi jo :-D tak aby to nebyly vyhozené peníze :-(
Odpovědět
Profilova fotka
Bohužel už jsem nad věkovou hranicí, takže mě osobně se to týkat nemůže. Pro svou dceru (budu-li ji mít) to ovšem vyžadovat budu a nebudu hledět na peníze. Rakovina v naší rodině byla, ne tedy děl.čípku, ale i tak. Zdraví má nevyčíslitelnou hodnotu. Vždyť co se nyní koupí za 10500? Ano, je to nové, bude v tom třeba i lobby, ale účinnost potvrzují všemožné nezávislé zdroje. Otázkou je ovšem to, jak to působí nebo dokáže působit u žen, které již sexuálně žijí... Optala bych se svého gynekologa, nikdo jiný mě nenapadá... Ale pokud bych věkovou hranici splnila, šla bych do toho v každém případě.
Odpovědět
Profilova fotka
ferinka, neber mi iluze :)) Jasně, že hlavní člověk, se kterým to budu konzultovat, je gynekolog :)
Odpovědět
Profilova fotka
Já ti je neberu,ale taky jsem si sháněla informace,jelikož mi je 23,ale jde o to že při styku se ti na ten čípek může dostat "zárodek nebo vir"nevím jak to popsat,díky kterému časem vznikně rakovina děložního čípku,proto je to hlavně pro holčiny,které ještě nezačaly sexuálně žít :-( Ale poptej se určitě taky :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Také jsem četla, že očkování je pouze pro ženy, které nezačaly žít sexuálním životem do věku 26 let (při pohlavním styku se žena může nakazit papilomaviry a pokud už ho v těle má, tak jí žádné očkování nepomůže. To ale neznamená, že každá žena, která se nakazí papilomaviry onemocní rakovinou děložního čípku. Některé s tím žijí celý život a jsou v pohodě). PS: Kdybych splňovala podmínky pro očkování, určitě bych se naočkovat nechala.
Odpovědět
Pak by, ale očkování nemuselo být omezené věkem, jelikož jsou i tady ženy co sex nezažily do 30 let. Já jsem pro změnu někde četla, že můžete sexuláně žít, ale očkování je prostě do 26 let . . . je fakt, že jsem taky nepochopila proč jen do 26.
Odpovědět
Profilova fotka
To taky nevím... :-N
Odpovědět
Vakcína obsahuje 4 druhy viru a s malou pravděpodobností se sexuálně aktivní žena setká hned se všemi naráz. Proto je očkování vhodné i pro ženy, co již sexuálně žijí. Já pokud budu mít dceru, určitě očkovat budu! Je to pohlavní choroba v podstatě a já doufám, že moje dítě nezůstane jen u jednoho chlapa . . .
Odpovědět
Článek se načítá
HPV vakcína pro prevenci onemocnění vyvolaných HPV viry- Dle informací z [16] jsou vyvíjeny dvě vakcíny: první nese obchodní název Gardasil (je od firmy Merck) a je účinná jak proti dvěma typům HPV virů způsobujících rakovinu děložního čípku (typy 16 a 18), tak proti dvěma typů HPV virů (typy 6 a 11), které jsou zodpovědné za tvorbu špičatých kondylomů. Vakcína Gardasil (někdy se vyskytuje pod názvem Silgard) od firmy Merck & Co., Inc. byla schválena dne 8.6.2006 pro použití v USA a dne 20.9.2006 pro použití v zemích Evropské unie (včetně České republiky) u žen ve věku 9-26 let. Tisková zpráva v angličtině, která se týká schválení v USA - viz www.fda.gov. Cena vakcíny by měla být na americkém trhu 119.75 dolarů za jednu dávku, celé očkování (3 dávky) vyjde na 360 dolarů. Vakcína je dostupná u velkodistributorů léčiv v České republice, dokonce již několik žen bylo v naší zemí naočkováno. Cena za 3 dávky se u nás pohybuje kolem 10 000 Kč. Tato vakcína je doporučovaná 11-12-ti letým dívkám, ale mohou být očkovány již 9-ti leté dívky. Vakcína je také určena pro ženy ve věku 13-26 let, které ještě nebyly očkovány. V ideálním případě by mělo být provedeno očkování ještě před započetím pohlavního života, avšak očkování je plně prospěšné i pro sexuálně aktivní ženy, které ještě nebyly nakaženy žádným z typů HPV virů obsažených ve vakcíně a částečný prospěch z očkování mohou mít i ženy, které již byly nakaženy některým z typů HPV virů obsažených ve vakcíně. Tyto ženy pak získají imunitu proti zbylým typům HPV virů (viz www.cdc.gov/std/hpv). Podle informací obsažených v www.cdc.gov/std/hpv neexistuje ale žádný , v klinické praxi použitelný test, který odhalil, zda-li žena byla nakažena pouze jedním , nebo všemi čtyřmi typy HPV virů , které jsou obsaženy ve vakcíně. Druhá vakcína nese obchodní název Cervarix (je vyvíjená společností GlaxoSmithKline) a má být účinná pouze proti dvěma typům HPV virů (typy 16 a 18), které jsou zodpovědné za rakovinu děložního čípku. Firma GlaxoSmithKline bude žádat evropskou registrační autoritu o její schválení v roce 2006 a plánuje doporučovat vakcínu pro očkování desetiletých dívek (viz www.medicalnewstoday.com). další zajímavé informace na http://www.hpvinfo.cz/
Odpovědět
elitera: V tvém případě bych doporučila nejdřív, aby si manžel nechal udělt test na HPV viry . . . třeba je v pořádku, pak ty pokud mu budeš věrná očkování nepotřebuješ! Pokud jsi nakažená některým z virů očkování ti nemusí pomoct. HPV testy Pro muže: Dle údajů Národní referenční laboratoře pro papillomaviry (viz (viz hlavní stránka Národní referenční laboratoře pro papillomaviry, popř.přímo odkaz na stránky o odběrech vzorků pro tento test) se mohou muži nechat otestovat na HPV viry. Tento test se provádí ze stěru z močové trubice nebo z penisu speciální kartáčkem, který si musí lékař vyžádat spolu se zkumavkami s transportním médiem od laboratoře. Tento test si lze nechat udělat u kožního lékaře či urologa. Je prozatím plně hrazen zdravotní pojišťovnou. Jako výsledek byste měli obdržet informaci, zda-li máte HPV viry s nízkým rizikem (zodpovědné za tvorbu kondylomů) či s vysokým rizikem (zodpovědné za rakovinu děložního čípku). Více o tomto testu pro muže se lze dozvědět na stránkách Národní referenční laboratoře pro papillomaviry (www.papillomavirus.cz, popř.přímo odkaz na stránky o odběrech vzorků pro tento test) nebo od jejich pracovníků. Pro ženy: Test na přítomnost HPV na děložním čípku je součástí preventivního vyšetření pouze v USA. U nás použití testu je plně závislé na dobré vůli lékaře. Doporučuje se dělat až u žen starších 30-35 let, nebo u sporných a nejasných nálezů (např. ASCUS) a testuje se hlavně na přítomnost typů virové DNA s vysokým rizikem. Pokud je žena v tomto věku HPV pozitivní, tak to znamená, že pravděpodobně již virus má dlouhou dobu a je tudíž větší riziko přednádorových změn. U žen mladších 30-ti let nemá testování význam, protože v této věkové kategorii je HPV pozitivních až 30 % a imunita většiny žen se v průběhu několika měsíců dokáže zbavit viru bez následků. PS: Nejsem tak chytrá . . . vše vyčteno z www.
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj kočky, já už mám za sebou první injekci, na další jdu za 2 měsíce a poslední je 4 měsíce po té druhé. Mě vakcinu gynekolog doporučil jako to nej,co pro sebe můžu momentálně udělat.Na čípku mám nějaké změny a viry už mám.Pokud je žena má, může se stát, že viry zase zmizí díky její imunitě.Tu já mám slabou, takže by mi vakcinace měla pomoci hpv viry překonat. Říkal, že ta vakcína je opravdu maximum a nej co teď můžu udělat. Můj doktor navíc není žádný šarlatán a naopak se pacientkám snaží co nejvíce pomoci..Navíc u něj dělá naše velice dobrá rodinná přítelkyně a vím, že pokud by to byly vyhozené peníze, tak mi to řekne. Takže pokud máte s čípkem problémy, nebo se vyskytují u vašich příbuzných atd., tak ty peníze stojí za to.Rozhodně lepší jak se potom léčit z mnohem horšího stádia :-| .arietistka do 26 let se doporučuje, ale očkovat se klidně můžeš nechat třeba ve 40, lepší něco než nic ;-) Jo a co se týká těch sex.partnerů, já měla jen dva(druhým je můj muž) a přesto jsme se nakazila, takže to můžete chytnout i od jednoho jediného chlapa, se kterým jste si věrné!Samozřejmě, oba mí partneři měli také v minulosti partnerku/y a máme tu slušný koloběh 8-) ...
Odpovědět
Profilova fotka
elitera co se týká ceny, tak si myslím, že neklesne :-| 8-) ...Proto bych možná být tebou neváhala, i když vše je to na poradě s gynekologem ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
hmhmhm... holky, rozhodně moc díky za všechny informace!
Odpovědět
Profilova fotka
mne gynekolozka toto ockovani doporucila a sexualne uz davno ziju, 26 mi bude letos
Odpovědět
Profilova fotka
tak ja se ockovat necham, zdravi ma kazda z nas jen jedno, diky vsem za prispevky
Odpovědět
Profilova fotka
lucii jestli ti to doporučila, tak se opravdu očkovat nech ;-) .Mě bude letos taky 26.Jinak další info:ta injekce moc nebolí, jde to :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Kam je, do ramene?:)
Odpovědět
Profilova fotka
listicka ano,do ramene ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
consti: ja zadne problemy nastesti nemam, ale moje gynekolozka mi to stejne doporucuje... verim ji, tak do toho investuji, dokud muzu, protoze behem ockovani se nesmi "delat" na miminku ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj..ja mam prvni atky za sebou a druhou budu mit pristi tyden..nebolelo to a ani zadne vedlejsi ucinky nebyly :-D souhlasim s luccii..sice v nejblizssi dobe mimi neplanujeme..svatba je v cervnu, ale naco cekat a hlavne si memyslim, ze by sla cena dolu
Odpovědět
Jsem na tom stejně jako consti, první dávku mám za sebou... Škoda, že nebyla dřív (o 14let) :-S
Odpovědět
Profilova fotka
terinda: jj, moje rec
Odpovědět
jak se to platí? Vše najednou nebo až s každou tou dávkou? Ty první dvě následujou za sebou a ta třetí je až pozdějc?
Odpovědět
lucci: přesně tak jak říkáš. mamka dělá ve zdravotnictví a když jse se o to zajímala potvrdila mi věk do 26 let i ty velké peníze
Odpovědět
Profilova fotka
kacabacka..kazda davka zvlast
Odpovědět
Profilova fotka
kacabacka: ja se necham ockovat pristi tyden a treti davku budu mit v listopadu (v době mezitim nesmis pracovat na mimi)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?