Neustále nafouklé břicho, máte podobný problém?

Ahoj holky, už delší dobu mě trápí neustále nafouklé břicho. Postavu mám asi štíhlou a břicho mě nikdy moc netrápilo. Ploché teda nikdy nebylo,ale poslední dobou vypadám jako bych byla ve třetím-čtvrtém měsíci. Vůbec nevím, kde dělám chybu. Jestli jím nevhodné potraviny nebo proč. Máte nebo měla jste některá podobný problém? A samozřejmě ten nejdůležitější dotaz - jak se toho zbavit??? Snažím se to maskovat volnějšími vršky,ale už mě to nebaví ani se necítím nijak dobře. Jo a těhotná nejsem :)
Odpovědět
zdravím :) příčin může být hodně ale většinou jde, jak říkáte o špatnou stravu- tedy že máte střeva v nerovnováze. Zařaďte do jídelníčku probiotika tedy potraviny které je obsahují - kysané mléčné výrobky. Jako třeba kefíry. Já si beru s sebou do práce jeden mezi snídaní a obědem. Dělají se i s příchutěmi takže to není žádná nechuť:) můžete do jídelníčku přidat i zralé banány (pozor nezralé naopak nadýmají), ořechy, špenát, rajčata a chřest. Vyhněte se těstovinam a pečivu. Také perlivým limonádam. A teď to bude znít směšně ale pozor na polykání vzduchu - kouření, pití brčkem a žvýkání žvýkaček. Obecně se říká že nezaškodí více pohybu a méně soli. Já když jsem s tím měla problém stačily kefíry, nežvýkat tolik žvýkaček a pít 3 litry čisté vody denně- tou nikdy nic nezkazíte. Naopak po ní mládne organismus, pleť. Tak zkuste, doufám že pomůže :)
Odpovědět
Profilova fotka
@jankahrdli - s tím souhlasím a ještě třeba dobré můžou být bylinkové čaje, třeba máta. Jinak - může to v ojedinělých případech značit kromě stravovací chyby i nějaké střevní zdravotní potíže, takže možná že v situaci, až budeš hodně pít, jíst kefíry, nežvýkat (a může pomáhat trošku masáž bříška jak se dělá třeba kojencům) a prostě dlouhodobě nebudeš mít pocit, že se to lepší, pro jistotu bych si zašla za lékařem, aby vyloučil zdravotní problémy, případně kdyby nějaké našel, tak abys to řešila.
Odpovědět
Díky moc holky za rady...akorát místo těch mléčných produktů asi vyzkouším nějaké probiotika z lékárny, já nemám jogurty ani třeba mléko a další výrobky ráda. Těstoviny zrovna miluju, tak jestli to není ten problém. Naštěstí nekouřím a perlivé limonády taky nemusím.je fakt, že mě někdy popadne chuť na colu, dám si dvě deci a zase mám na dva měsíce klid :) Naučila jsem se pít obyčejnou vodu a nebo bylinkové neslazené čaje,takže myslím že pitný režim budu mít dobrý :) No a omezit žvýkačky to u mě bude asi taky problém :-D jak je nemám v kabelce nebo u sebe,tak jsem zoufalá :)
Odpovědět
Profilova fotka
Jak píše jankahrdli, jeste bych ti chtela rict, ze nafoukle bricho muze byt bohuzel i stresove, nicmene pokud toto pomineme, muzes zkusit jeste chlorellu, mlady jecmen nebo spirulinu, pomahaji dobre fuknci strev a upravuji metabolismus. Muzes zkusit i ruzne procistujici potraviny cervenou repu nebo stavu z ni, korenovou zeleninu, ktera obsahuje tezkou vlakninu a take cisti, cistici bylinne caje. Na nafoukle bricho pomaha i sport at uz jakykoliv, proste pohyb. Me na to pomohl beh, ale myslim, ze bude dobre cokoliv si zvolis. A pak je tady jeste jeden duvod, mohka se ti vyvinout alergie na nejakou potravinu, ale to by ti zjistili z krve na alergologii. Ja jsem cela leta snidala ovesnou kasi z vlocek k snidani a kdyz mi najednou zacalo byt kazde rano po snidani spatne na zvraceni a bylůa jsem neustale nafoukla, napadlo me to, mam alergii na kdeco (myslim pyly, prach apod.) tak jsem zasla a ejhle, nemam alergii na lepek jako takovy ale konkretne ty vlocky mi tam nedelaji dobre... zkus nejdriv to co pise jankahrdli a ja a uvidis :-)
Odpovědět
Ženská bez břucha je jak váza bez ucha.
Odpovědět
Tak je fakt, že ve stresu občas sem...hlavně před dvěma měsíci to bylo dost náročné, řešila jsem rozchod s přítelem po pěti letech, takže to nebylo nic moc období. Na ty zelené rostlinky a chlorellu jsem se už koukala, že bych ji koupila. Našla jsem celkem dost pozitivních zkušeností,ale taky ty negativní. Pročítala jsem toho poměrně dost a narazila jsem na ostropestřec,tak bych chtěla zkusit kapky a čaje. Prý to dost pomáhá i na vzhled pleti, což bych potřebovala. A včera jsem si byla pro ty probiotika a vzala jsem si nějaký biopron s trávícími enzymy, paní v lékárně mi po popsání mých potíží poradila asi tři věci a tohle z toho vycházelo nejlevněji. Tak jsem zvědavá, jestli to nějak zabere
Odpovědět
Profilova fotka
@teja86 To je dobre, muzes jen napsat ty negativni veci na zelene rostlinky? Nicmene kazdemu muze pomoci neco jineho, snad se ti brzy ulevi a brisko splaskne :-)
Odpovědět
no o té chlorele jsem četla, že někomu dělala zle a že může být až toxická, jsou v ní těžké kovy . No tady je toho víc http://zpovednice.cz/detail.php?statu.... Ale zase někomu to pomoct určitě může a někomu to sednout nemusí. Teď nevím,co všechno jsem četla,ale stačí si zadat nějakou zelenou rotlinu + nežádoucí účinky a je to. Já osobně žádné zkušenosti nemám, nikdy jsem je neužívala
Odpovědět
Profilova fotka
@teja86 myslim, ze nektere informace tam jsou i prikraslene nebo zkreslujici, nicmene, nepopiram ze to nekomu sednout nemusi. Me to rozhodne pomohlo a nemela jsem zadne nezadouci ucinky. Muzes to zkusit pokud chces, to je na tobe. Byl to jen muj poznatek :-) Ja mam chlorellu od ASP czech kdyzdak :-)
Odpovědět
Jako taky bych se tím úplně neřídila. Buď je to jenom můj osobní pocit a nebo je to fakt,ale zdá se mi, že břicho pomaličku splaskává :) A ještě jsem si do toho teda koupila ten ostropestřec, čaj i kapky. Čaj je naprd, protože jsou to semena a musí se nadrtit, což mě vůbec nejde a prý se to ve vodě stejně pořádně nerozpouští,tak jsem si vzala kapky, což je lihový extrakt,tak snad to bude lepší. Pokud by se po těch probiotikách nedostavil žádný účinek,tak bych ty zelené rostlinky zkusila.
Odpovědět
Jej, naprosto vím, o čem mluvíš. Já co si pamatuju, tak jsem měla nafouklé břicho snad odjakživa, ale fakt je ten, že se mi to zhoršilo hlavně během puberty, kdy jsem měla problémy s poruchami příjmu potravy, téměř nic jsem nejedla, pak zase jo a tak pořád dokola a to trávení jsem si naprosto odrovnala. Dneska mi stačí vypít sklenici vody nebo sníst půl rohlíku a břicho mi naroste do obřích rozměrů a to opravdu nepřeháním. Když jsem nedávno brala antibiotika, dostala jsem z nich mykózu a v lékárně mi prodali probiotika biopron premium. Na tu mykózu mi samozřejmě zabraly, ale zjistila jsem, že mi pomohly i na to moje zažívání, chodila jsem pravidelně na záchod a to nafouklý břicho taky zmizelo, takže je teď zkouším brát normálně, zatím mi to hodně pomáhá, cítím se tak nepřecpaná, jako předtím, tak uvidíme, ale myslím, že probiotika jsou na tyhle problémy s trávením asi fakt nejlepší.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 letech
Ahoj, potřebovala bych poradit, už docela dlouho mě trápí podobný problém, jako teja86... Ne že bych měla nafouklé břicho neustále, ale vlastně skoro pořád... Ráno když vstanu, mám ještě normální břicho, dá se říct, že i relativně ploché, ale jakmile se od rána čehokoli najim, ihned mám poté nafouklé břicho. A je jedno, co je to za jídlo. Nedávno jsem zjistila, že se mi to dělá i po obyčejné vodě! Prostě jsem ráno vstala, a první co jsem udělala bylo napití se a šup, už jsem zase jak těhule. Už jsem se různé dívala po internetu a snažila se najít řešení - napadlo mě, jestli by to nemohlo být tím, že piju vodu při jídle a pak si můj žaludek neví rady s tím, co je voda a co je jídlo, ale to nezabralo... Pak jsem si myslela, že by to mohlo nadbytkem vlákniny, protože tak trochu ujíždím na zdravé stravě a celozrnné výrobků, zelenina, ovoce, je u mě na denním pořádku. Ale i tu jsem omezila s problém setrvává. Jinak ploché (normální) břicho mám jen po ránu, předtím, než se čehokoli napiju a nebo sním a nebo, když mám dlouho pauzu mezi jídly (5 - 6 hodin) a mezitím ani nic nepiji a už mám fakt hlad... Už jsem z toho docela zoufalá 😶😶 (Ale žádné zdravotní problémy nemám, břicho mě nebolí, žádné zácpy, průjmy nic... Možná v poslední době tak trochu nadýmání, ale problém jsem měla už předtím, tak nevím, jestli to s tím souvisí 🤷‍♀️) Nemá někdo nějaké nápady, co by to mohlo být a hlavně jak to vyřešit?
Odpovědět
Článek se načítá
Holky, tento problém nemusí být způsoben nevhodnou stravou, ale povoleným břišním svalstvem. Pokud necvičíte, tak to břicho musíte vtahovat vědomě, což samozřejmě nejde držet celý den zatažené břicho. Takže povolíte a břicho se rozjede. Vypracované břišní svaly drží břicho samy od sebe. Další věc je dnešní móda pít hodně vody. Je to určitě zdravé, ale nikde už se nepíše o tom, že se vizuálně "rozlije" břicho a roztáhne žaludek. Tělo přebytek vody většinou odbourá přes noc, takže ráno vypadáme štíhlejší...dokud se znovu nenalijeme.
Odpovědět
@carvcoolka díky moc za radu, to by možná mohlo být ono... Ale i tak, já cvičím docela pravidelně, dřív jsem každý den dělala sto sedu lehu a teď, je sice nedělám, ale místo toho se snažím denně držet 4 minuty v planku, tak nevím? Na druhou stranu, je pravda, že co začaly prázdniny jsem od toho docela dost upustila, tak zase zkusím zabehnout do starých kolejí, díky moc
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?