Nemožná švagrová, co si myslíte o jejím chování?

Ahoj budoucí nevěsty :-), momentálně řeším takové dilema a ráda bych znala Váš názor, popř. radu jak se zachovat. Tak tedy popořádku :-) Kvůli nečekané rekonstrukci našeho bytu jsme se museli na nějaký čas přestěhovat s budoucím manželem k jeho matce u které bohužel ještě stále bydlí její dcera, přítelova sestra s dítětem ( 6 let ). Jde o to, že budoucí tchýně odjela na pár týdnu do zahraničí na dovolenou, a tak jsme si mysleli, že bude vše dobré, budeme mít víc soukromí, jenže... " švagrová" nám ne a ne dát klid. Sotva ráno s dítětem ( podotýkám, že její dítě svého otce nezná, vyměnila pár přítelů, je nezaměstnaná, není schopná si vyřídit žádné dávky a jelikož nemá kde bydlet, tak bydlí u své matky, které to taky vadí, jenomže ona ne a ne odejít) vstanou, její dítě ( drzý, rozmazlený fracek mám-li to říct takto, byť děti miluji, nám klidně bez zaklepání vletí do pokoje, kde si v klidu zapne televizi a dívá se, poté se s naprostým klidem přidá i ona! Neuklízí, kdybych nádobí neumyla já nebo přítel, tak je tam i několik let, zbytky jídla si v klidu hnijí na stole, pomalu v celém baráku se není kde hnout, jelikož si z bývalého příbytku natahala všechny věci tam. Pak ji také nedělá problém říct si o hlídání a už vůbec nevidí nic špatného na tom jít se za bilého dne opít a dítě si nechat vyzvednout od nás či kamarádky. Na to, že jí bude pomalu 32 let se chová hůř než náctiletá holka. Když ji dojdou peníze, poprosí mě nebo přítele. Dceři není schopná uvařit normální plnohodnotné jídlo, neustále jí to samé. Už toho mám vážně dost, ví že u matky není vítána, ale byt si nehledá, i když u nás v Brně se dá najít byt za poměrně slušný měsíční nájem. Moc se těším až budeme mít po rekonstrukci a můžeme se odstěhovat zpátky k nám, protože tohle je vážně moc. Co si o tomto jejím chování myslíte, řekly byste ji něco? :-|
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych si tohle líbit nenechala a rozhodně bych jednala už dřív. Nechali jste to s přítelem zajít celkem dost daleko - jasně, každý si žije svůj život a jejich máma jí jen těžko řekne: "Zvedni zadek a vypadni," a to právě proto, že to je její máma... Ale myslím, že by pár vět jistě pomohlo i jí. Ségra měla podobný problém - švárova sestra je sociální případ, okradla je o několik "vypůjčených tisíc" (nicméně oni jí je půjčili najednou, ne po částech, jako že by si pořád chodila půjčovat), takže s ní po několika hádkách, kdy padalo celkem dost neslušných slov, přestali stýkat. Peníze už nikdy neviděli, ale mají pokoj od vyžírek.
Odpovědět
Máš úplnou pravdu, ze začátku jsem si myslela, to jsme se moc často nestýkali, že ona i její dítě jsou normální, jenže opak je pravdou. Připadá mi, že se jí život vyžírky líbí a vyhovuje! Neustále se vymlouvá na dítě, proč nemá práci, kdo by jí ho hlídal, když bude končit odpoledne atd.
Odpovědět
@tinusss Začala bych tím, že bych z pokoje, kde dočasně bydlím, vyhodila televizi. Tím by se vyřešila část problému se vstáváním atd. (mimochodem, já jsem vyhozením televize z domu získala spousty času - všem doporučuji). Další část problémů už se dá řešit jen tak, že se naučíte s přítelem oba svorně říkat NE a budete na něm trvat. Je-li to problém, pak jak je napsáno v úvodu: v Brně se dá najít byt za poměrně slušný měsíční nájem. Šla bych raději sama dočasně do nájmu, než takto ne zdarma, ale za své nervy bydlet spolu se svou švagrovou. Těch pár tisíc by za ten klid určitě stálo.
Odpovědět
Opět nemohu jinak než souhlasit, ovšem my u ní nebydlime zdarma, platíme ji polovinu nájmu + teď jídlo a vše potřebné. Říkala, že je to jen dočasně, ale jak se ukázalo z dočasného to přešlo na dlouhodobé. S ní už se nějak vypořádám, ale nejvíc na nervy mi teď leze ten její, s prominutím, harant, který se neumí chovat, je drzný, každému tyká a říká mu teto a strejdo, což opravdu nesnáším, prostě typicky nevychovaný spratek. přítel se nebojí dát mu někdy pár facek, ovšem já na to asi nemám právo, ale s chutí bych mu jich taky pár dala
Odpovědět
@tinusss Opravdu jediným lékem je najít si samostatný podnájem. Malý, ale svůj. Čím dřív, tím líp. Pokud byste to tak řešili hned od začátku rekonstrukce bytu, možná by ani nedošlo k nynější averzi. Nejsem už žádná budoucí nevěsta, a tak z vlastní zkušenosti musím napsat, že bydlet tři roky v pronajatém samostatném pokoji velkém 2,5 x 3 metry (+ koupelna s WC) bylo mnohem lepší, než bydlení zdarma u rodičů v o dost větším pokoji, ale bez 100% soukromí. Všechno je otázkou volby priorit. A při správné volbě některé problémy prostě nejsou.
Odpovědět
@tinusss "já bych si to líbit nenechala" je super rada, ale tak jedoduchý to asi nebude :-) V prvé řadě si musí dupnout maminka a tvůj přítel, ať nakonec nejdeš proti zdi sama. Já se snažím do těchto rodinných sporů moc nezasahovat, protože se mi to už několikrát vymstilo. Je teda fakt, že takovouto situaci jsme řešit nemuseli.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?