Nemáme žádné soukromí. Co byste radily?

Profilova fotka
Jak se da zvladat vztah, kde na sebe dva nemaji temer zadne soukromi? Je mi 24, pritel je o 7 let starsi, chodime spolu asi dva roky. Rozumime si a zaciname pomalu uvazovat o svatbe... Pritel je verici, takze jen tak se mnou zit na hromadce nechce, ja to respektuji. Jsem cerstva absolventka VS, ale zatim nezamestnana, takze bydlim u rodicu. Pokoj sdilim s bratrem. Pritel bydli na private s kamarady, vlastni pokoj nema. Takze je to, co se tyce soukromi, dost kriticke. O prilezitostech k sexu ani nemluvim... Docela me to trapi, tak to obcas resim, pritel me uklidnuje, ze je to pry docasne... Mate nekdo zkusenost s takovou situaci? Co byste mi radily?
Odpovědět
1
2
A co děláte o víkendech? Když pojedete sami dva někam ven, třeba se stanem, soukromí vám chybět určitě nebude. ;-)
Odpovědět
No já bych Ti nerada brala iluze, taky jsem byla vdaná za muže křesťana a nebylo to právě to pravé ořechové. Taky to tak dopadlo, pak už jsem respektovat ne že chtěla, ale musela!! "Pritel je verici, takze jen tak se mnou zit na hromadce nechce, ja to respektuji." A to že máte tedy sex před svatbou, mu jako věřícímu nevadí??? Trochu divné ne??? A v 31 s klukama na privátě.... :-S
Odpovědět
souhlas s vespr, ziti na hromadce ne, ale sex ano? =-) pokud nemate moc prilezitosti k soukromi, abyste spolu vubec byli nejakou dobu sami, tak si myslim, ze myslenky na svatbu jsou predcasne.... :-N nejdriv bych se u pritele zajimala o konkretnejsi vyklad slova "docasne" a podle toho bych se rozhodovala dal ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
souhlas s holkama zuzzek nejdřív se postav na vlastní nohy najdi práci atd.. jsi ještě mladá, pak se zajímej o svatbu atd.. aby jsi nelitovala, taky se mi to nezdá věřící a sex, moje známa do svatby protože její rodiče jsou věřící jak hrom, spala sice se svým přítelem doma ale on dole u rodičů a ona nahořě, rodičům pořád lhala když jeli na dovolenou její máti by zabilo kdyby řekla že spolu spí :-) :-) :-) :-) :-) :-) tak si to promysli držím pěsti zezulicka zdravím Tě :-) :-) :-) :-) :-)
Odpovědět
Vespr: To jsem si přesně taky říkala :-). Zuzi : Já osobně bych si sečetla jedna a jedna... Vypadá to na pokrytce - souložit jo, ale bydlet spolu nee - co by tomu řekli kostelní důchodci... :-p. Ble, to teda nic ve zlým, ale já bych tohle nedala - na to jsem moc hrdá.
Odpovědět
holky mají pravdu, žít spolu ne a sex ano, to není křesťanský, ale divný :-. jsi mladá, najdi si práci, získej trochu přehled a rozhled a pak uvažuj o svatbě ;-)
Odpovědět
Podle mne se ještě nechce vázat, a tomu nasvědčuje i styl jeho života :-D "zaciname pomalu uvazovat o svatbe" je otázka jestli a jak to řekl, řekl jo prima jednou se vezmem???? Buďme upřímné a ne jednou si jejich slova vyložíme, podle svých představ a přitom to tak vůbec není :-D Zuzi máš výšku a celý život před sebou, tak žij !!!! zbytečně si přiděláváš v životě starosti, kterých Tě stejně ještě moře čeká :-| já se vdávala také brzo, právě kvůli tomu křesťanovi a dnes mne strašně mrzí, že jsem vlastně probendila 12 let a nemám nic, mám v srdci z té doby prázdno a slzu na krajíčku, že jsem své mladé léta místo toho , abych si je užívala jen přežívala .....
Odpovědět
Souhlasím s holkama. Váš vztah rozhodně není v takovém stadiu, abyste uvažovali o svatbě :-| . A to jak po materiální tak po vztahové stránce. Vztahy bez pevných základů často směřují k rozvodu. Raději zapracujte na vašem vztahu, respektive být tebou, tak se zamyslím, jestli je zrovna on ten pravý. V 31 bydlet na privátě přijde i mě dost zvláštní :-|, stejně tak jeho přístup k tobě a sexu. Sex ano, ale žít spolu ne? Aspoň tak to z tvého popisu vyznělo. Jsi mladá, být tebou, tak se porozhlédnu jinde. Věř, že jsou "k dostání" i lepší kousky ;-) .
Odpovědět
dříve než svatbu by jste měli zkusit žít spolu, jinak to dopadne blbě....vždyť ani nevíte, jestli spolu vydržíte žít v jedné domácnosti.... na svatbu je času dost, přece se nebude rok poté rozvádět, protože jsi nevěděla jakej je a naopak...
Odpovědět
Profilova fotka
Díky holky za reakce :) Nemyslím si, že by to přítel se mnou nemyslel vážně, co se týče té dočasnosti současné situace, tak to dost závisí i na tom, kdy si najdu práci a začnu si taky vydělávat. Sama bych se nerada sestěhovávala v situaci, kdy by mě partner musel víceméně živit. Takže až budu pracovat, tak se uvidí,co dál a jak brzy. Co se týče toho pokrytectví...spát ano a bydlet ne. Tohle mi taky vadí, taky to tak někdy vnímám. On tvrdí, že je to havně kvůli rodičům, že je nechce provokovat. Je fakt, že v jeho věku už by měl být nezávislý na názorech rodičů, že. Oni sou teda hodně konzervativní, když jsem u nich na návštěvě, taky spím v jiném pokoji. Společné soužití před svatbou ale moc neuznává i bez rodičů... S tím jsem se už smířila. Spíš mi vadí, že moc nehodlá zatím řešit svoji bytovou situaci (nemyslím tím naši společnou), abychom měli víc soukromí na sebe, že nemá touho bydlet samostatně a ne sdílet pokoj s kamarádem. Co se týče toho sexu ... v poslední době to není moc časté, vzhledem k tomu soukromí, dřívě to bylo lepší (spolubydlící byl věčně v tahu), tak si opravdu nemyslím, že by to bral jako "užívání ano, vázání se ne". Několikrát tohle řešil, že by se mnou neměl spát, nějakou dobu jsme měli pauzu...ale většinou to moc dlouho nevydrželo. Závazku v podobě svatby se trochu bojí, také vzhledem k rozdílům v našem vyznání, že by to při výchově dětí mohlo dělat paseku. A taky by se hodně nerad rozváděl. Toho, že nevíme, zda bychom spolu vyšli ve společné domácnosti, se tolik nebojím ... strávili jsme spolu dost času dlouhodobě na cestách, takže se v mnoha ohledech známě dobře. Vím, že je to trochu něco jiného na cestách než doma, ale kolik lidi se bralo bez zkoušení a klape jim to. Jinak ted máte pravdu, měla bych v této situaci spíše hledat práci a postavit se na vlastní nohy - odstehovat od rodicu...a uvidi se jak se to vsecko vyvrbi.
Odpovědět
Na cestách je něco úplně jiného než žít spolu a řešit každodenní rutinu ;-) . Velký rozdíl. Ale tohle téma je tu diskutováno jinde, uvidíš sama. Mě se fakt zdá na svůj věk nezralý, z tvého popisu mi fakt připadá jako člověk, který vlastně ani neví, co chce a neumí si za tím jít. Každopádně ta myšlenka postavit se na vlastní nohy mi přijde jako velice dobrý nápad. Možná pak zjistíš, že vidíš situaci úplně jinak. Být tebou, tak tu svatbu ještě velice pečlivě zvážím. V diskusi o společném nebydlení před svatbou mi přišlo, že to klape především těm lidem, kteří už jsou hotové osobnosti, mají velkou disciplínu a umí se dohodnout. To se mi úplně nezdá být váš případ (respektive minimálně z tvého popisu jeho osobnosti se mi on takový nezdá být, o tobě si soudit netroufám). Být tebou, dám tomu opravdu čas a především se postavím na vlastní nohy. Abys pak s hrůzou po svatbě nezjistila, že máš po svém boku lenochoda, který si ani v 31 letech není schopen pořídit vlastní bydlení a nemá jasno ve svých morálních hodnotách - spát/nespát. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
mabi: no, ja vim, ze hlavnim hnacim motorem do svatby by nemelo byt prani, abychom uz konecne mohli byt spolu... Na obhajobu pritele musim rict, ze si dodelaval vysokou, skoncil teprve letos v lete, do toho spusta prace, takze mel jine starosti nez reseni bydleni. Myslim, ze je schopen leccos zaridit, spis nechtel - necitil potrebu tak velkou, aby to resil. Ja jsem na neho jednu dobu s tim bydlenim pomerne dost tlacila, coz taky asi nebylo dobre uplne ... jeste jsem studovala a planovat bydleni, kdyz nemam prijem...docela chapu, ze se mu to nezdalo iz tohoto hlediska.
Odpovědět
Článek se načítá
zuzzi přečti si pečlivě všechny své příspěvky, neustále hledáš chybu v sobě :-| a tak to bude pořád, zapomínáš na jednu věc každý, skutečně každý chlap, ať je křesťan nebo ne je od přírody lovec, a potřebuje lovit i třeba svoji partnerku. A proč by se snažil, když mu všechno servíruješ sebe a společný život a ještě na stříbrném podnose :-p v 31 už měl dávno makat a klidně i při škole a mít to v hlavě srovnané, jestli nemá, chceš mu to tam rovnat sama??? A když už jsme u té víry, je Ti jasné, že po svatbě budete mít sex jen když budete chtít splodit děti???? Pokud je skutečně tak silně věřící, tak si pečlivě zjisti co obnáší takové soužití...... :-(
Odpovědět
naprostej souhlas s vespr ;-)
Odpovědět
ahoj frisbee :-) no jo no 12 let prožitých s mužem, který byl silně věřící Ti dá víc než dobrou školu :-|
Odpovědět
Profilova fotka
vespr: no aby nedoslo k omylu, on pracuje uz 10 let, tohle byla druha vyska, uplne jiny obor, takze tohohle se nebojim. S tim servirovanim mas asi pravdu, bych ho mela asi nechat, at se vic snazi... co se tyce toho sexu: to je preci hloupost! Cirkev preci nic takoveho nehlasa...sex ma podle ni slouzit nejen k plozeni, ale i k utuzovani vztahu manzelu. Zejo, krestanky?
Odpovědět
Profilova fotka
vespr: a to ti tvrdil, ze sex jen kdyz budete chtit plodit deti?
Odpovědět
aby nedošlo k omylu, on pracuje už 10 let :-| a to za 10 let není schopen se přestěhovat ani do podnájmu??????? vzdávám to, jak říkaval můj dědeček, dokud si tu hubu nenabiješ sama, nikdy to nepochopíš :-S budu Ti držet palec, aby jsi měla lepší zkušenost než já :-)
Odpovědět
Profilova fotka
vespr: no, schopen by byl, ale podle jeho slov to pry zatim nebylo nutne ... aspon usetril vic na bydleni. A dik za palec :)
Odpovědět
Profilova fotka
zuzzek - souhlas s holkama, jinak jo já jeho postoj chápu, ale nechápu tvůj :-N :-D né vážně, hele já když se seznámila s manželem, tak mu bylo za cca 20 dní 31, mě cca za 5 měsíců 20. Taky v tý době ještě bydlel v baráku s rodičema ve svym studenstskym pokoji :-D a dokud sem nepřišla já, tak neměl důvod na tom nic měnit. Ale se mnou se všechno změnilo, po velmi krátké známosti sme si začali dělat vlastní bydlení sice v rodinnym domě s jeho rodiči, ale úplně od píky a sami na sebe včetně veškerých budíků atpod....... co tim chci říct, prostě já pro něj byla ta správná motivace, proč do svýho bydlení jít, proto dost dobře nechápu, co by mělo bejt větší motivací pro toho tvýho jít do svýho než TY !
Odpovědět
Profilova fotka
brum: no ja si to taky myslim, kdo jinej by mel byt ta spravna motivace nez ja... Od jeho 20 jsem jeho ctvrty vaznejsi vztah, zatim to kvuli zadne holce menit nechtel, nejspis ho zadna netlacila.
Odpovědět
Profilova fotka
zuzz - hm, nebo mu spíš žádná nestála za to včetně Tebe |-| no spolu s vespr ti přeju at to prej něj začne být nutné a Ty mu za to stojíš ;-)
Odpovědět
Zuzi: Tak to sorry, ale to jsi trochu mimo. ŘKC sice povoluje sex i za účelem upevnění vztahu, ale jedinnou medodou antikoncepce by mělo být počítání plodných a neplodných dnů a to je metoda pěkně na hov.. - leda že byste byli asexuálové. Takže soukromí neřeš, sexu si stejně moc neužiješ. Možnosti jsou dvě: Buď je opravdový křesťan a spát by s tebou neměl a měl by sakra rychle makat na tom, aby vás zajistil a ujistil se, že jsi ta pravá - nebo je to pokrytec a bere si to co se mu líbí a trpí takovou tou klasickou pseudokatolickou obsesí a výčitkama... Mezi katolíkama jsem vyrostla a mám z toho traumata do konce života. Moji dobrou kamarádku její přítel nutil do análního sexu, když byla ještě panna podle hesla sex až po svatbě - páč anální sex, přece není sex, že jo... :-p a o panenství při tom nepřijdeš a tudíž není třeba se z toho zpovídat... :-p
Odpovědět
Prostě a jednoduše tyhle typy lidí dobře znám, asi bych si o tom docela pokecala s Vespr a radím ti podle svého nejlepšího vědomí a svědomí - měj oči otevřený... neznám nic horšího než pseudokatolický pokrytecký slabochy, co si berou jen to, co se jim zrovna hodí do krámu. + Maj navíc velice často sklony k násilí a psychickým onemocněním...a to bez společnýho bydlení nezjistíš. Jde to hrozně často ruku v ruce... Před svatbou nic, ale až si ji vezmu a pojistím děckem, tak už neuteče, atd... Zuzi, ovšem nadálku těžko soudit, prosím ber moje příspěvky jen jako osobní tip a v dobrém míněnou radu, ale měj oči otevřené...
Odpovědět
allegria :-x , teda některé tvoje stroky jsou fakt drsné. Naštěstí většina křesťanů, co znám osobně já, jsou vcelku normální a poměrně milí lidé. Aspoň teda o takových excesech jsem u nich nikdy neslyšela. :-N Zuzzek neber to, že jsme nějaké zlé babizny, ale máme už určité zkušenosti, jsou to vše dobře míněné rady, i když někdy možná podané dost polopatisticky ;-) . No stejně si to uděláš po svém. Mám i pocit, že sama cítíš, že to není úplně ono, a že nebudeš z těch, které půjdou do sňatku bezhlavě. Držím palce. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
alleg - no to je docela síla :-x - s tim análem by mě to teda nenapadlo, ale je to fakt, panna bude stále, že :-p :-N :-D ale vážně, když to vezmu kolem a kolem bohužel taky pár takovýhle "křest´anů" znám a je to hodně smutný - zvlášt´když tohle pak vrhá špatné světlo na ty ostatní
Odpovědět
Mabi: No - a pak se mi někdo diví, že když tohle vidím a slyším, tak že z toho mám traumata :-D. Naštěstí rodiče jsem měla super a souhlasím, že spousta křesťanů je fajn - ale za předpokladu, že to maj v hlavě srovnaný - pokud ne, tak je to většinou k blití. Btw. Je asi smutnej fakt, že tohle pokrytectví kvete hlavně u nás na jižní Moravě. Tak se loučím. Dobrou ;-)
Odpovědět
Mabi: ono taky naprostá většina lidí se s takovýma problémama nechlubí ;-( rádoby spokojené rodinky a tím vším se kryje násilí, ponižování, nesvoboda a manipulace. Moje matka dodnes neví proč jsem se rozváděla, myslí si, že to by jen můj rozmar. A co jsem jí měla říct, že její jedinná dcera se nechává třískat, musí být manželovi po ruce i když nechce, kdy on si zamane a to všechno v rámci pokojného svazku manželského ??? Dodnes tluču hlavou do zdi jak jsem mohla tak dlouho tohle vydržet :-p Allergi, naprostý souhlas, mám to tu na Moravě ráda, ale skutečně ta mentalita je někdy na palici :-(
Odpovědět
Profilova fotka
allegria: Každý má jinou zkušenost. K té antikoncepci - já znám naopak párek lidí, kteří sice věřící jsou, ale nepovažují za hřích při milování používat kondom. Víra přece u všech nemusí znamenat plnit absolutně vše, co ŘKC "nařizuje"... Navíc nevím, proč dáváš do souvislosti metodu pl. a nepl. dnů s hojností a kvantitou sexuálního života. Někomu zrovna tato "antikoncepce" může vyhovovat. Plodných dnů je btw v měsíci menšina... :-D Já jejím stoupencem nejsem (a ani nejsem silně věřící), ale přesto mě tvůj výrok trochu zarazil. vespr: Pokud ti muž tvrdil, že s tebou bude spát jen za účelem plození dětí, nejspíš se jen vymlouval. To ještě však neznamená, že všichni křesťané jsou takoví a že žádní z nich naopak nemají milování rádi a nedopřávají si jej, co hrdlo ráčí. ;-) zuzzek: Odpusť mi tu otázku, ale co vlastně čekáš, že na veřejné diskuzi uslyšíš...? Vždyť do vašeho vztahu stejně nikdo z nás nevidí (i když z některých reakcí mám pocit, že vám některé dámy vidí až do talíře :-D), jen ty víš, jak to mezi vámi doopravdy je, jaký je tvůj přítel, jak se k tobě chová, co jste spolu prožili, co si povídáte atd. Zvenčí se to nikdy nedá dost dobře posoudit - zvláště ne prostřednictvím psaného slova, to je můj názor. Možná ses jen chtěla poradit s nezúčastněnými, ale... právě ta nezúčastněnost je výhodou i nevýhodou, jestli mi rozumíš... ;-)
Odpovědět
Já bych teda skoro řekla (tipuju), i podle termínu svatby (nevím kdy), že zuzzek si tu možná chtěla potvrdit, že to, co zažívá ona, není úplně standardní přístup chlapa. Někdy člověk prostě jenom potřebuje svoji pochybnost vyslovit nahlas. ;-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?