Nechci trávit s rodinou Vánoce u sestry. Poraďte

Ahoj holky potřebuji poradit.Blíží se vánoce na které se moc těším mám tříměsíčního chlapečka takže o to víc celé tři roky před tím jsme byli s přítelem sami bylo to dost smutný moje máma šla radši k sestře kde už jednoho vnoučka má teď když už si ty vánoce chci užít ve třech tak se chce sejít jako celá rodina u sestry což se mi nechce asi chápete proč a nevím jak to říct když řeknu pravdu bude velké dusno protože jsou vztahovačné obě a bude z toho půl roku napjatá atmosféra takže nevím jak se z toho vykecat poradíte?
Odpovědět
a co udelat kompromis, udelat si Vanoce se svou rodinkou a vecer jit k sestre? Je to daleko? Jaky ma nazor manzel? Reknu to takhle. Jednou se jim postavit stejne budes muset. Bud to letos prekousnes a pojedete tam, a pak to same budes resit pristi rok, mozna i popristi rok, a nakonec si to stejne budes muset prosadit a stejne bude dusno. Jen se to tim odsouva ...
Odpovědět
Profilova fotka
to je vazne tezky, pokud opravdu chces byt jenom ve trech, asi to budes muset rict naprimo .... a udelat dusno, jinak to asi nepujde. Muzes rict, ze tyhle prvni Vanoce si chces uzit v klidu domova s prckema a muzem, ze se nechces nikam harcovat. Nebo si muzete udelat Stedry den o den driv a druhy den pak jet sestre. nebo zkus vzit Vanoce jako svatek rodiny. Nikdy nevis, co se stane a jak dlouho se takhle budete moct schazet, tak mozna nestoji za to se rozhadat .... vzdyd je koneckoncu jedno, kde rozbalujete darky a je pekne kolem sebe mit ty, co mas rada - coz urcite sestru i mamku mas.
Odpovědět
my jsme to s manželem před svatbou dělali tak, že jsme si dělali "vánoce" extra (včetně salátu a řízku) a na Štědrý večer jsme byli každý se svými rodiči... po svatbě jsme chtěli být na Štědrý večer jen spolu u nás doma - což moje mamka taky nemohla trochu rozdýchat, ale přišlo nám to hloupé, jít k jedněm rodičům a k druhým ne... řešit se to dá několika způsoby, jen u nás v rodině jich je několik :-D takže naše řešení: během Štědrého dne se zastavíme u obou rodičů, na Štědrý večer jsme spolu doma, na Boží hod jdeme na oběd k mým rodičům (já odtamtud rovnou jdu i s taťkou na zkoušku na vánoční koncert se sborem, mám to blíž :-D) a na Štěpána k manželovým rodičům :-) dárky nám už předem nějak dají nebo dovezou, takže je máme pod stromečkem všechny pohromadě, my jim taky dárky doneseme předem a dáme jim je pod stromeček řešení manželova bratra a jeho rodiny: doma mají "večeři" už někde kolem půl páté, rozbalí dárky, jedou k jedněm rodičům, dají si s nimi večeři, rozbalí dárky, jedou k druhým rodičům, dají si večeři a rozbalí dárky řešení mojí babičky: jeden rok vždy šla k nám a druhý rok k tetě a strejdovi. Když se pak narodil nejmladší bratránek, tak chodila vždycky k nim, což bylo celkem pochopitelné, a když přišla od nich (má byt u našich v baráku), tak pak ještě poseděla s námi a rozbalila si dárky :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Mě ještě něco napadlo. Třeba letos jet k sestře a říct, že příští rok bude štědrý den zase u vás. Pokud ale chcete být sami, musí to oni respektovat. Přeci si nezkazíte vánoce.
Odpovědět
Profilova fotka
a sestra je tak nemožná? nebo v čem je problém?
Odpovědět
Profilova fotka
chaar - reseni manzelova bratra a jeho rodiny jsme aplikovali jednou a uz nikdy vic :-D - dopadlo to tak, ze my jsme byli totalne prejedeni a ulitany a oboje rodice nastvany, protoze jsme s nima stravili 3hod a mazali pryc :-D Ted to resime tak, ze kdyz to jde, tak ja vecerim s nasima a m. s jeho rodici a pak se nase rodina nacpe k tchanovcum a tam mame vsichni darky. Stromek neni pod darkama videt a nas je tam 9 plus 3 psi :-D a je to super. Nekdy ale prilitame primo na stedry den, to pak nasi i tchanovci se najedi doma, prijedou pro nas na letiste a odvezou nas k tchanovcum, kde uz zustanou. Me se tam najime sami a pak resime u stromecku.
Odpovědět
josefko, však oni byli taky vždycky hrozně ulítaní, mám pocit, že loni už to tak nedělali... přece jen pro mě je představa Štědrého večera klid, až trochu intimita, prostě si nedokážu představit, že bych měla někam lítat... stačí, že v jedenáct se musím obléct a jít zpívat do ledového kostela na půlnoční :-N :-|
Odpovědět
Ahoj holky mocinky vám děkuji za rady budu se muset nějak prostě rozhodnout ale chtěla bych být sama s přítelem cítím to tak jen mě zase bude užírat že třeba půl roku se na mě bude koukat zkrz prsty. binki:Sestře jsme byli tak trochu ukradený náš vztah se zlepšil a změnil od té doby co se mi malý narodil a kvůli němu chtějí máma se sestrou dělat vánoce společně těžko se to vysvětluje když se vžijete do mé situace celé třiroky někoho zvete nikdo se k vám nehrne a ani vás k sobě nepozve a najednou když si to chci vychutnat se svou rodinkou se můžu přetrhnout.Řeknu to teď třeba hnusně ale upřímně já už o to nestojím ale mám se trápit další půl roku a poslouchat ty výčitky?
Odpovědět
Profilova fotka
My spolu s manželem bydlíme 2 roky, chtěla jsem být s ním a pak obejít moji i jeho rodinu. Jenže poslední 2 roky jsme u jeho rodičů. Když řeknu že příští rok to chci jinak tak se naštve, ale k našim to taky není fér. Když jsem řekla že až budeme mít děti chci štědrej den trávit doma a pak obejít naše rodiny tak jeho mamina automaticky počítá, že budeme u nich.
Odpovědět
Profilova fotka
rozalie asi ti nezbyde nic jineho, nez rict, ze chces byt se svou rodinou. Ze mate male miminko a chcete si to spolu uzit jako rodina. Stejne to budes muset jednou rozlousknout, mama se zase odrazi, neboj.
Odpovědět
Profilova fotka
ok, ale sestra není rodina?
Odpovědět
Profilova fotka
no se sestrou, která se o mě v podstatě nezajímala, bych asi taky nechtěla trávit Štědrej večer....
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
My to máme podobně jako Chaarleene, od té doby, co máme děti, tak Štědrej večer trávíme sami s dětma doma, no a pak jeden svátek přijedou naši, druhej svátek manželovi rodiče, anebo jeden svátek jedeme my k našim, druhej den k manželovým rodičům. A jelikož máme fakt malej byt, tak na Vánoce nezveme ani moje sestry a mou neteř, i když by se sem cpaly. Zní to krutě, ale nehodláme se na svátky furt někomu přizpůsobovat, chceme si to užít hlavně my čtyři. proto jsem hned na začátku rezolutně vyhlásila, že na Štědrej večer nikam jezdit nebudeme a nikoho zvát nebudeme, všichni se s tím smířili, a teď už máme klid :-p
Odpovědět
Profilova fotka
michvon - vůbec to nezní krutě, jen bych řekla je to důležité k tomu aby jste se navzájem nepozabíjeli :-D ale vážně my spolu žijeme a bydlíme od začátku tj.přes 10 let, když malej nebyl na světě, tak jsme na vánoce byli většinou oba u našich a pak oba u jeho rodičů a pak si večer v našem bytě dali dárky - jenže sme byli ulítaný a už se nám i povedlo, že do nás nacpali jídlo všude, takže sme měli 2 večeře a Jirka jedny vánoce dokonce 3, protože měl ještě v práci :-D - tak sme řekli a dost, zvlášt´s dětma to už nepude; od tý doby co je malej na světě máme štědrej večer u nás doma i s rozbalením dárků, pak se jde nahoru k Jirkovo rodičům, ale jen na kefe a dárky - jelikož malej by to do rána nevydržel až pude starší, tak klidně až druhej den - no a 26. se jde k našim, protože to má táta narozky, takže se sleze celá rodina včetně sester s dětma - tak asi tak ;-)
Odpovědět
Tak my trávíme všechny Vánoce našeho vztahu (kromě těch úplně prvních) sami spolu, to platilo i před svatbou. Rodinné vztahy to nijak neničí :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?