Náměty na změnu pravidel na mojasvatba.cz. Máte nějaké?

Profilova fotka
Zakládám na základě doporučení jiných uživatelek téma, kde se můžeme bavit v klidu o tom, co se nám nelíbí na pravidlech. Hodně se tu diskutuje nad alby, hlavně nad přípravnými. V současnosti je možné si založit 3 alba, v každém (tuším) sto (?) fotek, to jsou tři stovky možných fotek. Zároveň ale je možné dát do alba jen jednu fotku psa, dvě z dovolených, je omezení na svědky i na další fotky. Dle mého názoru je pro adminy velmi těžké a únavné věnovat jejich volný čas neustálému kontrolování dodržování pravidel. Těch pravidel je moc a v průběhu minulých dnů se měnila. Nejsou flexibilní a jsou neohrabaná. Já si myslím, že mnohem snazší řešení by bylo povolit pouze jedno přípravné album s kapacitou dejme tomu sta fotek anebo třeba dvě, každé s kapacitou dejme tomu 50-80 fotek. Zátěž na server bude menší, nevěsty si budou více rozmýšlet, co si do alba dají, nebudou do něj dávat každou blbinu, dodržení takového pravidla bude naprosto nenáročné a pravidlo samo o sobě bude demokratické.
Odpovědět
Profilova fotka
Píšu z mobilu, takže to delím na dvě části :-) Můj příspěvek je nasměrován na adminy i provozovatele, ale stejně tak i na ostatní.
Odpovědět
Laala, osobne si myslim, ze pravidla musi byt pevna, ne felxibilni, protoze to by tu byl fakt rev. Myslim, ze ty stavajici pravidla jsou dostacujici, ale s mene alby je to dobry napad ;-)
Odpovědět
jestli si dobře pamatuju, tak na úplném začátku byl počet fotek omezený protože uživatelky hodně brečely, že jim to nestačí , kapacita se zvýšila a co se pravidel alb týká - mají svojí vlastní diskusi, takže v rámci dodržování pravidel o duplictě ....... ;-)
Odpovědět
..... vás odkazuji na již existující téma ;-) http://www.beremese.cz/forum/show.php...
Odpovědět
tak když na všechny, tak na všechny. v prvním příspěvku jsou zmiňována pouze pravidla alb ;-)
Odpovědět
ještě to dávám i na slovenskou verzi, pravidla tam mají stejná.
Odpovědět
Děkujeme. Akorát já zrovna odcházím. Ale věřím, že sem zavítají i jiní. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Slušnost mi velí poděkovat za zpřístupnění.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Marcicek, ty myslis, ze iKarkulka a jini admini prolezaji jednotlive diskuze a mazou odklony od tematu? Takto cini na oznameni uzivtelek (vykricnik vpravo nad prispevkem). Ad Caps Lock - ty se nedivas, co pises? To prece musis videt, ze mas zapnuty caps lock, ne? Ono to fakt pusobi takovym dojmem rvani.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
tak co sa tyka odklonenia od temy - tu na fore je takych tem niekolko, nie raz sa mi stalo ze som sa chcela docitat nieco zaujimave a prispevky v teme boli riadne odveci, chapem ze admin nema cas kontorolovat vsetky prispevky takze to ci sa dana tema dodrzuje alebo nie je viac menej na uzivatelkach co sa tyka albumov - uz som to niekde pisala - fotky v albumoch sa opakuju, su tu niektore "vychytene" obrazky ucesov, toapnok, celeniek, kytic...takze keby sa zmensil povoleny pocet fotiek v albumoch (myslim pripravne) tak by neboli na jedno kopyto, to ze sa nieco niekomu paci je sice pekne ale mna by zaujimalo kolko z vas-z nas aj to co v albume ma aj naozaj na svadbe pouzije?? alebo aspon priblizne nieco podobne?? a pikoska na zaver - to ze sa tu fotky kopiruju nie je nic nove (aj ked zakazane, dokonca niektore si aj napisu ze prepacte za copy..) ale vrchol vsetkeho je ked si niekto s kopiruje vasu fotku vasho snubneho prstena a v albume si ho nazve "moj", dotycna sa mi sice ospravedlnila s odovodnenim ze ved ona ma taky isty (tak si ho odfot sama nie??) ale ja som bola tak vytocena ze som mala chut zmazat vsetky fotky v albume
Odpovědět
Článek se načítá
Me osobne by treba napriklad uplne vyhovovalo jedno pripravne album 100 fotek, myslim, ze se to v klidku tam da poskladat;) a treba jedno album ze svatby na 150 fotek ;-)
Odpovědět
zmenšení kapacity přípravných alb - jenom takový námět k zamyšlení - někdo má ta 3 alba, která jsou k dispozici, plná. jak by se to technicky udělalo, aby zůstalo např. jen jedno? kdo rozhodne, které album z těch tří zůstane a která dvě budou smazána? nebo jak technicky i prakticky zajistit, aby si to rozhodla uživatelka sama? když některé z nich sem chodí jen výjimečně. ;-)
Odpovědět
Určitě by při registraci měla být k odsouhlasení i Pravidla alb. Jedno přípravné album s obsahem 100 fotek maximálně postačuje - pak už se opakují ty samé kytice, dorty, šaty, čelenky.... Uživatelky by si tak rozmyslely, co tam dají a nebyly by tam všechny kytky, na které narazí... a podobně. Také mě nijak neinspirují děti, pes a podobně, ale pravidla by měla být jasná a řádně sepsaná v Pravidlech. Neměla by existovat další domluvená pravidla, která by se měla hledat v diskuzích. Myslím, že není problém rozšířit a spřesnit stávající Pravidla, aniž bychom musely hledat v diskuzích, že je povoleno xy fotek ze zásnub, z místa svatby,... Svatební album bych také stanovila na 100 fotek - myslím, že je to dostačující až až... Co se týče mazání diskuzí - reklama mi vadí a sama na ni upozorňuji. Ovšem nevěsta, která má firmu, ale nedělá si na každém kroku reklamu, mi nevadí. Myslím, že tady měla být katchen nabídnuta změna nicku nebo něco podobného, ale rozhodně ne zákaz přístupu na BRMS. Odklon od tématu mi vadí také, ale pokud jsou to 2-3 příspěvky, nevadí a nijak diskuzi nenaruší. I v běžném životě je to tak, že začnete o něčem mluvit a aniž si toho všimnete, bavíte se o něčem jiném. Pak se zastavíte a vrátíte se k problému... ;-)
Odpovědět
já bych uvítala,že když si vložím fotku do alba tak se mi tam automaticky udělá vodotisk,aby se zamezilo "krádežím" a vydáváním oftek za vlastní ikdyž vlatní vůbec nejsou
Odpovědět
ikarkulka: Nechápu, k čemu mají uživatelky, které sem chodí jenom vyjímečně, 3 alba =-) =-) =-) ? Myslím, že by mělo být uživatelkam oznámeno, ať si stáhnou fotky do jednoho alba - dát jim na to lhůtu - klidně třeba měsíc, několikrát na to upozornit nějakou inforamcí na stránce diskuzí nebo alb a pokud to někdo neudělá, promazat alba za něj. Určitě to nějak rozumně půjde.
Odpovědět
Ikarkulko, to by stanovili ty samotne slecny.. ;-) a ten kdo sem chodi vyjimecne, tak co treba hromadny mail s upozornenim... Ale tot jen muj osobni nazor;)
Odpovědět
mirčo, například proto, že si ta alba založily již dříve a teď už sem tak často nechodí ;-) martinko, ano hromadný mail... ale jsou tu tisíce uživatelek, kdo by kontroloval, zda měla každá možnost si ho přečíst? a v případě, že by se stanovila lhůta - kdo by potom rozhodoval, které album se tedy smaže, a které ne? já sice souhlasím, že 300 fotek je až příliš, nicméně krok zpět by byl asi dost drastický. a pokud vím, tak navýšení kapacity přípravných alb proběhlo relativně nedávno.
Odpovědět
nejsem si tím úplně jistá, protože svoje první album jsem si založila už dávno a stejně tak svůj první příspěvek jsem napsala už dávno, ale nefunguje to tak, že před založením prvního alba a před vložením prvního příspěvku, musíte odsouhlasit pravidla alb/diskuse? u té diskuse si tím jistá jsem, že to tak funguje.
Odpovědět
K tomu omezení počtu alb a jak to řešit, když někdo má ta tři plná - co třeba to, co je teď, tak nechat a od teď by platila nová pravidla? (čili třeba omezení na dvě alba)
Odpovědět
Ja vim, ze by to bylo slozite, jenom me to tak napadlo.. radeji at je to tak jako doted, aby nebyl problemos ;-) take bych to ve finale videla nejakym casovym limitem;) a trebas upozorneni by se dalo na titulni stranku rudym pismem :-) ale pokud to probehlo nedavno, tak radeji nedrazdit hada bosou nohou ;-)
Odpovědět
ikarkulko: No jo, když to nejde, tak to nejde ;-) . Akorát mě ta alba nepřijdou inspirativní ze 70ti % ani dnes. Většina holek tam má právě z důvodu velké kapacity desítky šat, dortů, kytek, různých organz a nevím čeho, ale pramálo vlastních věcí. Nemám nic proti spoustě šatů, dortů, kytek a podobně, ale když je nacházím v každém pátém albu, vzdávám to :-| . Ze začátku jsme is do alba dala své vlastní věci, ale když jsem je našla v albu jiné holky, smazala jsem je. Nevadí mi, když se nevěsty inspirují, ale vadí mi, aby si daly do alba můj vlastní výtvor na mé vlastní podepsané fotce ;-) .
Odpovědět
jancee - živě si představuji, jak by ty nově příchozí nevěsty nadávaly na diskriminaci, pokud ony by mohly mít "jen" jedno, dvě alba, zatímco ostatní tři :-D tohle bych prostě pustila k ledu. chtěly jste to, máte to ;-)
Odpovědět
Teď mi ještě napadlo, že by stačilo, aby si alba předělaly akorát "aktivní" nevěsty, stejně by to stačilo. Ostatním bych poslala mail, některá by jistě nakoukla a alba promazala a zbytkem bych se netrápila. Asi nevěsta, která se naposledy přihlásila před více než dvěma lety nemá více alb, když změna proběhla nedávno :-)
Odpovědět
ikarkulka: hm, to je pravda :-| (i když na druhou stranu, tři alba jsem viděla u málokoho, většinou ty dvě stačí) ... jenže v životě to tak taky chodí, něco si koupíš a druhý den to je třeba za poloviční cenu :-)
Odpovědět
tady je každej návrh zbytečnej,karkulka se chová jako kdyby jí to tady patřilo a ať napíšeme cokoliv vše bude špatně :-(
Odpovědět
treisi: To není pravda, jenom tady rozebíráme varianty a případné názory dotčených nevěst ;-)
Odpovědět
Tak ja si myslim, ze by se mohlo do pravidel zanest mazani alb po vice jak rocni necinnosti na zadnem ze tri for ;-)
Odpovědět
Treisi ja si myslim, ze s nami ted ikarkulka resila nase navrhy a neprijde mi, ze to bylo spatne;) Proste se nam to snazila vysvetlit ;-)
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?