Nákup přes zahraniční internetové stránky. Co záruka?

Profilova fotka
Ahojky holky, zajimalo by me, zda mate zkusenosti s nakupem na zahranicnich internetovych strankach, konkretne zda jste kupovaly neco, na cem byla zaruka. Chci totiz pro pritele darek a sehnala jsem na to zahranicnich strankach, ale nevim jak to bude se zarukou. :-( Jak se to pripadne resi a tak ...
Odpovědět
Profilova fotka
Záleží o co se jedná. Na některé věci jako je elektronika vybraných značek je Evropská záruka. U většiny věcí ale záruka platí jen v zemi původu.
Odpovědět
Profilova fotka
Jedna se o znackove hodinky, tak proto by me zajimalo, zda dostanu k tomu zaruku, a jestli bude platit i tady.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj. to je asi nejlepší poslat dotaz tomu obchodu, a prodávajícímu. Jaké má záruční podmínky atd... ;-) ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Psala jsem, ale neodpovedel mi ... :-( Na strankach ma, ze zaruku poskytuje, ale prave ze nevim, jestli to pak bude platit i tady ...
Odpovědět
Profilova fotka
rituh, mě manžel koupil v zahraničí značkové hodinky, pak jsem s nimi měla po pár týdnech potíž a v pohodě akceptovali záruku v ČR ve všech prodejnách, co tu značku prodává. Stačil záručák a nepátrali, odkud to je koupené.
Odpovědět
Profilova fotka
fakt ???? Tak to je super !!! :-) Diky moc.
Odpovědět
Profilova fotka
A ten zarucak ti k hodinkam poslali v pohode? Nebo si o to nejak musela napsat nebo tak neco?
Odpovědět
Profilova fotka
ritush, manžel je nekupoval přez net, ale v obchodě v Austrálii a tam mu to normálně vyplnili a dali razítko. Myslím, že by to tak měli udělat i při prodeji přez net... jo, teď jsem si vzpomněla, že vlastně tady v ČR říkali, že kdybych neměla ten záručák, že by stačil i doklad o koupi s datumem prodeje, názvem zboží a údaji o prodejci-takže by měla faktura stačit.
Odpovědět
Profilova fotka
lendy, diky moc moc moc. Uz jsem klidnejsi, takze je objednam :-)
Odpovědět
Přítel má značkové hodinky, kupovali mu je rodiče v zahraničí. Taky mu je do dvou let opravili v autorizovaném servisu tady v Čechách. Ale je na to třeba dávat bacha! Původně si chtěl nechat odstranit prach z pod víčka. To neměl dělat, hodinky mu totiž autorizovaý servis pěkně zk....... špatně vložili ciferník, ručičky dřely o číslice a totálně se rozbil strojek. Opravili mu to ale opět blbě. Pak už měl po záruce a necal si tam opravoat ještě něco, co vlastně bylo důsledkem minulé opravy - za peníze.... ta samá situace, hodinky se dost zpožďovaly a nefungovala samonatahování. Na konci peripetie s hodinkami kontaktoval přímo firmu ve švýcarsku. Poslal tam hodinky a oni mu poškozené části vyměnili, zadarmo. Z původních hodinek, myslím zůstalo původní jen sklíčko a řemínek. Záleží na tom jaká ty firma je. Pokud je zavedená, a záleží jí na dobré pověsti, což jsou třeba malé švýcarské firmy, tak se snaží. Rozhodně nedoporučuju dávat něco opravovat do autorizované servisu v Praze - myslím, že to jsou klenoty aurum někde u Palmovky.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?