Můžu dát výpověď v úterý a ve středu už nepřijít?

Ahojky kočky. ;-) Mám takovou menší nejasnost...vlastně dvě... 1. Chci dát výpověď ještě ve zkušební době a podle mých informací můžu dát třeba v úterý výpověď a ve středu už nepřijít, i když bych to měla oznámit aspoň 3 dny předem, ale to není povinnost nebo se pletu? =-) 2. Když dám výpověď 14. 4. v úterý a ve středu 15. 4. už nechci přijít, tak mám do výpovědi napsat, že ruším pracovní poměr ke dni 14. 4. nebo 15. 4.? Možná blbá otázka, ale nerada bych udělala nějakou trapnou chybu. :-N Díky. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Napiš k 14. a 15. už nemusíš chodit :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak co vím, ve zkušební době můžeš dát výpověď kdykoliv a bez udání důvodu a pak záleží jak se domluvíte. A o těch třech dnech nějak nevím, já měla za to, že můžeš utýct hned. Ale když v úterý skončíš, tak napiš ke dni 14.4. a ve středu šup do nové práce nebo na pracák.
Odpovědět
Tak děkuju. :-) A netušíte, co všechno si s sebou vzít na pracák? Abych tam nemusela třeba na 2x. A když bych nastoupila do nového zaměstnání v tu středu 15. 4. (v úterý jdu právě na pohovor =-) ), tak co všechno mám za povinnosti vůči pracáku?
Odpovědět
Profilova fotka
tak myslím, že když hned ve středu nastoupíš do zaměstání, tak na pracák nemusíš vůbec. A co s sebou? Nevím, jestli řeknu přesně všechno, ale občanku :-D asi zápočťák. No a jsem v koncích. Ale stejnak, co znám nezaměstnany kamarády, tak ti na ten pracák chodí furt.
Odpovědět
Profilova fotka
V tom zaměstnání, kde chceš skončit, ti dají dokumenty, které bys odevzdala na pracáku - myslím, že potvrzení o výdělku, aby ti z toho mohl pracák spočítat penízky, asi i ten zápočťák. Jinak si myslím, že nic nepotřebuješ... Ale upřímně, pochybuju, že by tě někde vzali ze dne na den, takže na ten pracák asi půjdeš... Ale kdyby náhodou to byla taková práce, kde by opravdu řekli zítra přijďte, tak samozřejmě na ÚP nemusíš.
Odpovědět
Tak vám moc děkuju za info, jste zlaté. ;-)
Odpovědět
Co se týče výpovědi, správně je to, jak píšeš, zrušení pracovního poměru ve zkušební době. V Zákoníku práce sice je, že by se měl dát zpravidla 3 dny předem, nicméně tam je to kouzelné slovo zpravidla, takže není problém to dát ten den, co chceš skončit a vždy je to k poslednímu dni, co jsi v práci. Jinak na pracák budeš potřebovat zápočtový list, evidenční listy důchodového pojištění (ty teď chtějí nově) a pak ti dají formulář, kam ti poslední zaměstnavatel vyplní průměrnou mzdu, ze které se pak počítá podpora. K podpoře je nutné pracovat alespoň 12 měsíců za poslední 3 roky. Snad je to vše :-) Pokud začneš pracovat hned druhý den, na pracák nemusíš, ale jinak určitě ano (už jen kvůli pojištění apod.).
Odpovědět
Ahoj holky, nevíte, jak donutit zaměstnavatele, aby mi podepsal dohodu a nedržel mě po výpovědi ještě ty 2 měsíce v práci....? :-S
Odpovědět
Profilova fotka
Donutit ho nemuzes, ale rozumnemu zamestnavateli dojde, ze nema cenu te drzet cele dva mesice, protoze tva pracovni moralka je na nule :) aspon u me to pochopil a pustil me po mesici. Samozrejme zaleze jak rychle za tebe najdou nahradu. Ale zadna pravni klicka na to neni. Teda leda neco spatnyho mu provest, ale to pochopitelne za to nestoji :)
Odpovědět
ahoj, tak výpověď ve zkušebce můžeš dát bez udání důvodů a na druhý den už nepřijít. já být Tebou, tak to oznámím a domluvím se, co a jak, pokud máte se šéfem dobré vztahy. od zaměstnavatele bys měla dosstat zápočtový list, tzv. zápočťák. já to teď absolvovala taky, ale ne už ve zkušebce, ale normálně na HPP. chtěla jsem dát výpověď, ale nakonec jsme to ukončili dohodou a já už nemusela naštěstí chodit, díky Bohu. jinak je možnosti, dokonec povinnost, pokud chce zaměstnavatel či zaměstnanec, zůstat ještě tři měsíce ve výpovědní lhůtě. ale vždy je to po domluvě, než se třeba najde nový pracovník a zaučí se. monulkab., tebe nechce zaměstnavatel pustit? proč? já se toho taky bála. zkus s ním rozumně promluvit. jinak to tam ale budeš muset vydržet. naschvál bych mu nedělala, mohl by mu volat budoucí zaměstnavatel kvůli referenci na Tebe a asi by Tě nepochválil. zlom vaz!
Odpovědět
Profilova fotka
monulkab: Maximálně jít na neschopenku, ale to bys zas nemohla jít do jiné práce....
Odpovědět
monulkab, jo, neschopenka, to mě nenapadlo. byla by to možnost, pokud nezvládáš být v současné práci, tzn. po dobu té výpovědní lhůty a až by Ti to skončilo, teprve bys nastoupila do jiné, popř. bys ji hledala.
Odpovědět
Článek se načítá
já mám druhou práci už sehnanou, takže bych tu současnou velice ráda opustila co nejdříve, jsem tam skoro 3 roky, ale chování k zaměstnancům je teď, v době stále zmiňované krize, otřesné, nejdřív jsem furt poslouchala, že když se mi něco nelíbí, tak že tam nemusím pracovat, a najednou, když jsem si našla jinou práci a chci tedy sama odejít, tak je to problém, došlo jim že zaučovat nového člověka bude náročné nejen na čas, ale i na finance...
Odpovědět
Lennus - vypovedni lhuta je 2 mesice ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?