Musí mít syn v cizině pas, nebo stačí zapsání v mém OP?

Profilova fotka
Ahojky, nevíte, jestli můžu jet do ciziny a mít syna napsaného jen v OP? Bez pasu?
Odpovědět
Ahoj taky jsem se snažila to zjistit ale furt to měněj.Já mám zato že zas platí,že budto vlastní pas,nebo zápis u rodičů v OP-je to jedno,ale nevím zda to není omezeno věkem dítěte.Zkusím zjistit ;-)
Odpovědět
ted jsem četla: Od 1.3.2008 lze znovu zapisovat děti do 10-ti let do pasu rodičů.Cestovat lze jen s rodičem,u kterého je dítě v pasu zapsáno.Dělá se to 2-způsoby: 1)pokud je v pase kolonka DITĚ-zapíšou to tam 2)není-li tam vlepí se tam štítek. Po EU samo lze s OP,ale prý pro celníky(nebo kontroly v Schengenu) jen RČ dítěte v OP prý často nestačí a je tedy lepší mít pas.I v další diskusi co jsem ted našla odpovídají lidé že jen na OP je to problém,tak nevím,my jedem v pátek na dovču a mám pro syna radši pas-jsou to mrchy ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
zaleží, kam cestuješ ;-) tady je o tom diskuze: http://www.modrykonik.cz/forum/show.p... osobně mám malého zapsaného v pase, je to lepší, jelikož náš OP v cizině neuznávají jako platný doklad, to je jen cestovní pas.
Odpovědět
Profilova fotka
Letíme do Anglie a malému už bych pas nestihla udělat. Já si ho vyzvednu týden před odletem, tak snad mi tam stihnou malýho dopsat.
Odpovědět
Profilova fotka
oli, to tam dopisují nebo vlepují (záleží na typu pasu) na počkání-vem si 50,-Kč, RL dítěte, OP a svůj pas ;-)
Odpovědět
lendy1: Ako myslis tuto vetu: "jelikož náš OP v cizině neuznávají jako platný doklad"??? Manza je Cech a nikde nemal problem s tym, ze mu neuznali OP, tak by ma to celkom zaujimalo.
Odpovědět
Profilova fotka
Z ministersta zahraničí: Cestovní doklady k cestám do Evropské unie Pro společné cesty rodičů s dětmi do států Evropské unie doporučujeme, aby rodiče používali raději cestovní pasy než občanské průkazy. Do občanského průkazu se zapisuje rodné číslo dítěte. Rodné číslo dítěte, jakožto vnitrostátní identifikační údaj může být nesrozumitelné cizím orgánům při pobytu ve státě Evropské unie." anajka, MM cestuje ne po EU, ale celosvětově (Asie, Jižní Amerika, Austrále) a OP nechává doma, jelikož mu je k ničemu-v pase má vše, co má mít a i když se mu něco v cizině přihodilo, náš OP neznají a nechápají, co je to za doklad, kdežto cestovní pas je mezinárodne uznávaný doklad totožnosti. Mě se přihodilo před pár lety, že mě legitimovala Policie v zemi EU a na OP koukali co to jako je a dožadovali se cestovního pasu. Takže za mě: raději mít vše v pořádku co se týká pasu-platnost, zapsání děti apod. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
olicek - jestli poletite do Bulharska, tak dítě musí mít vlastní pas, zápis v OP nebo v pase nestačí. Ostatní státy - veškeré info je na stránkách Ministerstva zahraničních věcí - mzv.cz - cestujeme do zahraničí. Tak kam je nutný pas, nezapomeň, že jeho platnost musí být po návratu 3 až 6 měsíců /záleží na zemi/
Odpovědět
Profilova fotka
Vidíš, tak v Bulharsku jsme byli vloni a měla jsem taky jen svůj pas a malýho zapsanýho a nebyl vůbec žádný problém :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?