MUDr. Kateřina Cajthamlová. Jaký na ni máte názor?

Profilova fotka
Ahoj holky, přemýšlely jste už některá o návštěvě MUDr.Kateřiny Cajthamlové, populární doktorky z pořadu TV Prima - Jste co, co jíte? Jaký máte na ni a její pořad a samozřejmě na rady kolem hubnutí názor?
Odpovědět
1
2
13
Profilova fotka
O návštěvě jsem nepřemýšlela. Její rady považuji za dobré a myslím, že to je opravdu způsob, jak trvale zhubnout. Jen ta moje vůůůůůle ..... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ten pořad se mi moc líbí, je to zajímavá a inspirující podívaná, to beze sporu.. Ona je správně rázná, ale to je myslím zapotřebí, ale umí i pochválit což je taky důležité. Nicméně o návštěvě u odborníka na hubnutí bych uvažovala až kdybych si se svou váhou nevěděla rady sama..což se zatím díkybohu nestalo.
Odpovědět
Profilova fotka
Myslím, že ona je super, jen mi chybí ta vůle... O tom, že bych se přihlásila, jsem neuvažovala, na mne je to moc velký vpád do soukromého života ;-) . Pokud se některá odvážíte, ráda se na vás v tv kouknu :-D .
Odpovědět
No doktorka Katerina je fajn, jen mi prijde trochu blbe vyhazovat jidlo do popelnice, stejne si to ti lidi zase koupi, jak je videt z tech stolu potom. Prijde mi to proste divne, takove strasne rozhazovacne. Jidlo se proste nevyhazuje... prijde mi trochu, ze dela z lidi blbce. Jinak jeji dieta je urcite super, akorat kdo v normalnim behu zivota ma na takove veci cas - v jidelne se vetsinou neda vybrat spravne jidlo a aby si jeden pri zamestnani varil, je taky docela naivni. Vsechny diety jsou fajn, jen clovek musi mit cas a penize.
Odpovědět
A ze bych se prihlasila do jejiho poradu... no asi bych to potrebovala:) Ale aby cely narod hledel na to, co mam v lednicce, jak vypadam jak prase... no teda na to nemam. Kez by tak pani doktorka umela poradit lidem, kteri maji akorat cas se rano nasnidat a vecer naveceret - jidlo uprostred dne neovlivni, max. nejakou tu svacinku si vzit do prace sebou, ale to taky moc neresi.
Odpovědět
Profilova fotka
JJ, taky bych potřebovala tu vůůůli.... ]-( a na to, abych se přihlásila, to tedy nemám odvahu... hlavně si myslím, že si stejně vybírají takové ty pravé tlouštíky, takže našich pár kil (u mě tak 5,7) by je nezaujalo... svetluska, to vyhazování... ono je to možná zapotřebí, protože jinak ty lidi by to snědli... v tomto případě s tím v podstatě souhlasím, i když je fakt, že by to ti lidé mohli třeba dát rodině... ale jak píšeš, čas a i ty peníze na dietu... to moc není... hlavně ten čas... i když si uděláš ke svačině celozrné pečivo, nijak závratné řešení to není... taky pořád zkoumám, jakou dietu si naordinovat, abych to zkloubila se školou, tím, že učím angličtinu a abych se přitom najedla a nezhroutila se hlady, což mě by se stalo... je mi z hladu děsně špatně... a navíc jsem protivná a to teda děsně x-) ;-)
Odpovědět
no jakoze vyhodit jidlo z lednicky jo, ale ne do popelnice, to je uz takova zhovadilost ale je to televizni senzace no, obycejna nejaka dieta by nebyla lakava, tam musi byt neco provokativniho.
Odpovědět
ahoj holky, jsem výživová poradkyne, paní doktorka nepatří mezi nejhorší nicméně musím podoknout, že s některými věcmi nemohu souhlasit, ale bohužel i ona je produkt televizního kolosu a i takový pořad je o sledovanosti a proto některá moudra musela taky poněkud poupravovat pro účely televizního pořadu, ale už jsem v tv slyšela jiné rádoby odborníky, kteří vykládali tak neskutečné bludy, že laik se diví a odborník žasne, ale klobouk dolů, jméno si udělala řádné :-) to se asi primě povedlo
Odpovědět
a co z jejich rad je blbost? My laici to nepozname:)
Odpovědět
třeba v jednom díle řekla jednomu chlapovi, že nemá pít mlíko, na co dospělý savec má pít mlíko, to je třeba hloupost, myslím, že tohle někdo řekl a stal se z toho nějaký mýtus, pak mi taky vztávaly vlasy hrůzou na hlavě, když nutila skákat přes švihadlo a běhat 150 kg chlapy, to je taky hloupost, některé věci mohla mít víc dotažené, např. co se týká tuků, myslím, že podporovala jen olivový olej, ten taky nespasí vše, měl by se kombinovat i s jiným olejem, obecně byla hodně tvrdá a chtěla bych vidět ženskou, která by tohle vydržela dlouhodobě, je toho hodně a je to otázka pohledu na věc, ale netvrdím, že je vysloveně špatná, říkám, slyšela jsem horší hrůzy, ale já tento striktní přístup neuznávám, pokud budete mít pocit, že si nemůžete nic dát, dlouho to nevydržíte..... i tady platí, všechno rozumně, taky věřím, že ve své praxi dává taky trochu jiné rady
Odpovědět
No s tim mlikem mem to taky zarazilo, protoze slysim casto naprosto protichudne nazory. Ona rikala, ze mliko v zadnem pripade neni vhodne, taky pani na Herbalajfu mi rikala ze se mi nedari zhubnout prave proto, ze si ty koktejly micham do mlika, ktere pry obsahuje strasne moc tuku (zacla jsem michat do vody a stejne prd). No ale zase na druhou stranu lekari radi na kloubni problemy pit mliko kvuli vapniku. Tak ja nevim - pit nebo nepit? :)
Odpovědět
já tvrdím rozhodně pít, je pravda, že tuk v mléce nepatří zrovna mezi nejlepší co se týká jeho složení, ale takhle to rozpytvávat, to by jsme nemohli jíst potom nic.( a pokud nepijete plnotučné mléko, tak bych se toho nebála) ono to funguje asi tak, že někdo v austrálii napíše nějaké moudro, kterého se pak nějaký lékař u nás chytne, udělá si nam tom jméno, rozšíří to do povědomí, ale, že je to třeba totální blbost, to už potom nikdo neví a je pak těžké s tím bojovat, proto nečtěte časopisy, neposlouchejte rádoby odborníky a řidtě se vlastním rozumem, mnohdy uděláte lépe,
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
když ono plnotučný mlíčko je strašně dobrý :) a odtučněný je blivajz. Stejně kupuju polotučný, obvykle v akci za třeba 8 Kč - ono je pak o 10 Kč levnější než plnotučný a jako student teda mam celkem vybráno... Ale u našich si plnotučný vyloženě užívam :)
Odpovědět
nejlepsi je cerstve nadojene mliko od kravicky, jeste teple:)
Odpovědět
Mě osobně se ten pořad nelíbí a způsob vyjadřování paní doktorky mi nesedí. Co jsem viděla asi 3 díly, jen tlouštíky uráží a ukazují je tam, jak nějaká odporná špeková stvoření. I ty záběry kamer jsou příšerné, jen aby je zabrali z toho nejhoršího úhlu, kdy špeky obzvlášť vypadají rosolovitě a neesteticky. Dále, vyhazovat jídlo je dle mne zlotřilost, neřeknu třeba načnuté uzeniny, ale zabalené potraviny se přece můžou někomu dát k zužitkování. A její rady se mi v dnešní době už zdají otřepané, vždyť o tom píše kdejaký časopis, nebo nyní je každý den článek v MFDnes, to mi příjde mnohem smysluplnější. Ale chápu, pořad musí něčím zaujmout a mít sledovanost, tak vsadili na prořízlou pusu rázné paní doktorky a zesměšňování účastníků. Add mléko - já si dávám mléko pouze do kávy, jinak ho nepiji. Vápníku v poměru k jiným potravinám zase tolik není, zato je to pěkný záhul na trávení. Vždyť kolik lidí po napití mléka letí na WC, protože ne každý je schopen to strávit. A že žádný jiný savec v dospělosti nekonzumuje mléko je snad pravda, ne? Většina savců v dospělosti ztrácí schopnost trávit mléčnou bílkovinu. Mimochodem kasein - mléčná bílkovina se užívá při výrobě lepidla ;-).
Odpovědět
Bydlim v UK, takze jsem zadny dil zminovaneho poradu (v ceske verzi) nevidela. Ale je vic nez nad slunce jasne, ze porad je okopirovan podle britskeho originalu You are what you eat, kde dr. Gillian McKeith predstavuje pomerne raznou odbornici na vyzivu. Podle prispevku soudim, ze tvurci ceske verze hledali nekoho, kdo pristupem napodobi prave McKeith, problem ale je, ze Gillian McKeith je OPRAVDU razna, striknti a s nikym se "nepare"..je to jeji prirozenost, nevim,jak je na tom ta ceska Dr, zda to neni jenom jeji poza. V anglickem originale Gillian opravdu vyhazuje potraviny primo z lednice a jeji pristup je takovy, ktery ceskym divakum pripomina, jako by delala z tech lidi "blbce". Dr Mc Keith je ovsem uznavana odbornice ve sve profesi a je jednou z nejznamejsich britskych odborniku pres vyzivu (proslavena i v zahranici,napr v Australii ci USA, kde studovala). JA sama mam nekolik jejich knih o zdrave vyzive, ale obavam se, ze ceska verze poradu je jenom slaba kopie....Ceske mentalite proste nesedi, ze lidem nekdo leze do lednice a vyhazuje jim jidlo, ale je to prave postup, ktery plati na Brity....no a kdyz se to potom mezinarodne zkopiruje, tak neni divu, ze jsou Cesi celi rozladeni a nelibi se jim onen pristup...
Odpovědět
jindri, nemáš pravdu, člověk neztrácí schopnost trávit mléčnou bílkovinu, to jsou právě ty strašná moudra, co jsou převzatá od mouder odborných, kdy si je nějaký rádoby vědec přetvoří dle obrazu svého zkomolí je, a to je právě ta zkomolenina, tímto způsobem se tvoří i odborné časopisy a články a to, že se kasein používá do lepidla, to je jako by jsi napsala, že uměle upravované bílkoviny se používají jako média k růstu pro bakterie a proto by se nemělo jíst maso........ a to, že je záhul na trávení, toje hodně potravin, já osobně mléko taky nepiju, ale doporučuji ho, nejsem jednostranná, neznám důvod proč by mléko nemohli pít dospělí savci, je to živočišný produkt jako třeba vejce, nevidím v tom rozdíl, a to, že byla doba mody, kdy se to tvrdilo? v historii se říkaly větší kraviny a lidi jim věřili.....dnes už se od toho upustilo,
Odpovědět
Profilova fotka
warwick, tak ja myslim, ze by si byla z ceske doktorky mile prekvapena. ...ac kopie, myslim, ze i pro cechy dosti zdarila. ....spis jde o to, ze spousta lidi, se za sebe stydi a je hnusny se videt z toho nejhorsiho uhlu, co zabere kamera, proto by do toho spousta lidi pred narodem nesla, se takhle ztrapnit. ...myslim, ze pak uz nejde ani o tu lednici, ..ale jinak myslim, ze samo o sobe, anonymne, by to stalo za to, k dane doktorce prijit na konzultaci. ;-) svetluskah, ona sice vyhaze potraviny z lednice, ale ty co nakoupej, to nemusej bejt to same, co vyhazela, ale jak rikali, ..nechaj si dat tydenni rozpis jidla, co danej tloustik jedl a az podle toho rozpisu nakoupej. ...coz neznamena, ze clovek ji zrovna to co je v lednici. ...viz nekdy opravdu dost shnily veci. :-D jinak to ze to ted vyhodej do popelnice, ...jak vite, ze to neni jen pro oko kamery??? ...treba to nakonec skonci prave u nekoho znameho?? ;-) ..teda co se tyce neotevrenych, neproslych potravin? :-N
Odpovědět
warwik - to je teda sila, to me taky mohlo napadnout, ze je tenhle porad obslehnuty z ciziny. A probiha to presne jak popisujes - razna pani doktorka na vyzivu prijde do rodiny a vyhodi vsechno z lednicky a ma u toho reci, ze by se kazdy obycejny clovek musel stydet, ze ji salam nebo instantni polivky. V archivu Primy to mozna bude... Je to nahouby takhle prebirat porady ze zahranici, kazda mentalita je prece jina. Ja na spektru videla jenom "Tlouštíci" ale to co pises tam neni. Stejne je srandovni, jak kazdy stat ma jine porady, kolikrat se musim smat, kdyz na TV Deko v ameru delaji nejake upravy na baraku, tam si clovek vystaci s pilkou, nastrelovacima hrebikama a plechovkou barvy. :) Nektere porady by se nemely pretahovat do jinych statu, je to pak trapne nebo smesne. Ale marna slava, musime byt svetovi...
Odpovědět
hanik - ja si taky myslim, ze minimalne sousedky nebo filmovy stab si to rozebere... a co my vime, treba si i pani doktorka neco vezme :-D
Odpovědět
leop: měla jsem na mysli zvířecí savce - ti tu schopnost ztrácejí. Člověk ne a je toho příkladem. A zmínku o kaseinu jsem myslela tak, že stejně funguje i v organismu - jako lepidlový hnus, které utvoří hlen na stěnách zažív. útrob a tím ztíží vstřebávání látek prospěšných. Taky zastávám názor, že by člověk neměl podlehnout kdejakým vědeckých studiím a nejnovějším poznatkům a řídit se selským rozumem. Ale na mléku nevidím nic kladného, proč ho doporučovat? Daleko víc bych horovala za kefír, bílé jogurty.... Je to na každém, co do té pusy strčí, já třeba jako milovník zvířátek nejím ani to maso...
Odpovědět
můžu se zeptat odkud máš informaci s tím hlenem?na toto téma bych si totiž ráda něco přečetla
Odpovědět
leop: úvodem - orientuji se na téma výživa psů, takže člověčími studiemi nedisponuji a domnívám se, že toto jsem vyčetla od velmi znalé dámy Ireny Sehnerové, která se na výživu specializuje a její proklamované rady s úspěchem používám já i moji štěkové (teda některé jim s radostí přenechám) Ještě k tomu, jak se tu kdosi oháněl příznivým obsahem vápníku v mléce, pokud se člověk pídí, zjistí, že nejvíce vápníku má majoránka a mléko se vyskytuje na posledních příčkách.
Odpovědět
nejsem velký zastánce mléka, s tím obsahem vápníku je to samozřejmě pravda, ale nevím nevím jestli je nutné ho úplně zatracovat, u lidí to funguje trochu jinak i s tím hlenem, a obecně výživa je věda hodně mladá a za pár let může být všechno zase jinak a je lepší nebýt tak striktní vůči potravině, která nijak lidskému tělu neškodí, je spousta jiných problémů v této oblasti, na které by se mělo upozornovat a s kterými by se mělo bojovat a proto i když se mi show o hubnutí moc nelíbí, alespon něco... kdyby této osvěty bylo víc,a ne jen typu časopis vlasta jak zhubnout do plavek deset kilo za 14 dní, možná by nebylo tolik neštastných ženských, člověk přestane zatracovat takové věci, kyž se pohybuje kolem neštastných lidí, takže mléko? v zásadě souhlasím, ale je třeba si uvědomit, že tohle možná čte spousta holek, které tomuto nerozumí a proto není nutné je strašit hlenem v žaludku,tohle je až příliš odborná iformace, která laikem může být zrovna nevýhodně vyložená, takhle mi potom chodí vyděšené ženské, že jeden pan doktor řekl, že syrová zelenina hnije v žaludku a proto nejí zeleninu, a já potom bojuju s tím, že s takovými informacemi si baby spíš škodí, protože nedokážou rozlišit pravdu, skoropravdu a totální hloupost, se zvířaty je to v tomhle opravdu mnohem jednoduší, každý se mnou nemusí souhlasit ale to je moje praktická zkušenost,
Odpovědět
Profilova fotka
leop, ahoj a nemohla by jsi tedy poradit, co je dobrý jíst a co fakt úplně vynechat?
Odpovědět
Profilova fotka
taky znám jenom rady z časopisů, všude píšou něco jiného, tak v tom docela plavu
Odpovědět
leop: máš pravdu, mám na to stejný názor, internetové rady mnohdy napáchají více škody než užitku a doufám, že dámy, které to čtou, berou celkově i-netové diskuse s rezervou a spíše jako podnět k zamyšlení než ve smyslu, co je psáno, to je dáno. A pití mléka opravdu není tak závažné, to existují mnohem lepší lahůdko-jedy. Se zvířaty to určitě není jednodušší, tam funguje snad ještě víc mýtů a předsudků. Zmíním silnou propagaci krmení psa granulemi, ohánějí se studiemi, testováním a lidé tomu většinou věří, protože je to přeci vědecká práce! K tomu musí dospět každý sám, že reklama je mocná čarodějka zahalená do nesčíselných podob a není dobré podceňovat svůj rozum a cit. Můj důvod proč nepiji mléko či maso je zhlédnutí praktik při jatkách a celkově chov hospodářských zvířat. Ale to už je jiné téma.
Odpovědět
..... to přeci nelze obecně paušalizovat. Každému sedí něco jiného a pod pojmem "zdravé" vidí každý něco jiného. Je něco jiného jíst třeba dietně či výživově kvalitní stravu. Já třeba jíst jako moje budoucí tchýně, která se živí pouze zeleninou, luštěninami, pečivem a semínkama, tak odletím jak balón, protože trpím nadýmáním :-D . Pardón, že odpovídám za LEOP.
Odpovědět
Profilova fotka
Já mám tento pořad velmi ráda,ale metody se mi zdají příliš drtastické,ale jinak se na to velmi ráda dívám...už se těším na novou řadu...... ;-)
Odpovědět
ahoj holky, mám problémy s váhou a tak jsem vyhledala lékařskou pomoc. Původně jsem se pídila po kontaktu na zmiňovanou doktorku, nicméně jsem se dostala do rukou paní doktorky Staňkovév v Praze. Pořad je dobrý a ukazuje zdravý styl stravování ale jinak to je divadýlko pro diváky tv. Moje lékařka mi lednici nevymetá, stejně by tam toho moc nenašla a nijak nedochází do mé domácnost. Naopak já chodím každých 14 dní do ordinace na vážení a postupu dál k cíly. Ale především to je o vůli a odhodlání udělat krok dopředu a pokusit se zhubnout. Změnit jídelníček je lehké ale vydržet je věc druhá..je to o celkové změně životního stylu.
Odpovědět
1
2
13
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?