Máte zkušenost s tzv. dovolenou na zkoušku?

Ahojky, chtěla bych se zeptat jestli máte někdo zkušenosti s tzv. dovolenou na zkoušku" (Timeshare)? Na kolik Vás to v konečné fázi vyšlo, když jste si doplatili stravu a dopravu? Nechali jsme se s přítelem nalákat od jedné cestovky a teď toho litujem :-( , byla to pěkná blbost, protože se to asi pěkně prodraží. Říkali jsme si, že by to mohla být pěkná svatební cesta :-S . Chtěli by jsme odstoupit od smlouvy, ale na netu jsem si přečetla reakce některých lidí, kteří tuto smlouvu také podepsali, že je to celkem problém :-S . Sice jsem jim zatím žádné peníze nedala, máme to na splátky, ale odstoupit je možno jenom po zaplacení storno poplatku. Děkuji za odpovědi.
Odpovědět
paja.83: pokud chceš, pošli mi do IP bližší informace, uvidíme, zda s tím přece jen nepůjde něco dělat :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, zkus si na netu najít a stáhnout Evropskou směrnici o timeshare č. 2008/122/ES, je to nějaká novější úprava a mimo jiné řeší i odstoupení od smlouvy.
Odpovědět
odstoupení od smlouvy bez pokut řeší i naše legislativa, konkrétně §63 obč.zákoníku.
Odpovědět
Profilova fotka
Jasně, jenže tahle směrnice je přímo o "timesharingu". A myslím, že tahle úprava je konkrétnější a před občanem mám přednost. Něco ve stylu: "lex specialis derrogat lex generali". Samozřejmě se možná pletu a nemám pravdu.
Odpovědět
no ty paragrafy jsou taky konkrétně o timesharingu. Co se týče směrnic, jejich přímá vymahatelnost je téměř nemožná , protože směrnice nejsou určeny občanům, nýbrž členským státům a nemají přímý účinek - ten má až příslušný prováděcí předpis daného státu. Přímého účinku by bylo možno se dovolávat až v případě, že by stát směrnici včas neimplementoval. Pokud se dobře dívám, čas na implementaci této směrnice je do roku 2014. Ale samozřejmě se mohu mýlit i já :)
Odpovědět
pardon, 2011.
Odpovědět
Ahoj holky, ve smlouvě je napsáno, že odstoupení od smlouvy do 1 týdne po uzavření je možné až po zaplacení storno poplatku a to ve výši nejméně 30 % ze zálohy. ( po uplynutí 1 týdne po uzavření smlouvy se musí zaplatit nejméně 75 % ze zálohy) To tedy po mně můžou taky chtít celou tu zálohu, toho se děsím. :-( A nemáte některá zkušenosti s takovou dovolenou, někteří lidé to na netu celkem vychvalujou, tak nevím co si o tom mám myslet.
Odpovědět
paja: odpověděla jsem ti na IP - já osobně bych do toho nešla, podle mě jsou ty pochvalný příspěvky dílem zaměstnanců těch společností.
Odpovědět
ahoj, prosím tě a co to vůbec znamená dovolená za zkoušku?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?