Máte zkušenost s nitroděložním tělískem před porodem?

Profilova fotka
Ahoj holky, zajimaji me zkusenost s touhle antikoncepci, zvlaste holek pred porodem ;-) diky!
Odpovědět
1
2
Ja jsem se o to pred nejakou dobu zajimala a doktorka to doporucuje az po porodu a pro starsi, ve 20 jsem na to pry nemela vek, nevim proc :-S
Odpovědět
Profilova fotka
Ja jsem si myslela, ze zensky ktera jeste nerodila se to nedava...rikali to v nejaky reportazi =-)
Odpovědět
Profilova fotka
Moje ségra ho taky chtěla - ve 22 letech. Na gyndě jí řekli, že jí to nedoporučí, že až po dětech. Důvodem je prý to, že nitroděložní tělísko způsobuje jakoby trvalý zánět, který znemožňuje otěhotnění a proto není vhodné to pokoušet před dětma.
Odpovědět
Profilova fotka
Aha, tak uz je to jasny proc ;-)
Odpovědět
Existují tělíska, u kterých se píše, že jsou právě pro holky, které ještě nerodiliy. Silverlily a Goldlily, ale víc nevím.
Odpovědět
Profilova fotka
Ptala jsem se gynekologa a říkal, že až po porodu
Odpovědět
Otázka je, jestli to ten doktor říká proto, že s nimi nemá dobrou zkušenost, nebo proto, že je ani nezná. A pro doktora je určitě výhodnější, když si přijdete 4x do roka pro prášky, za které má provize, nebo vám jednorázově zavede tělísko.
Odpovědět
Profilova fotka
tak sjem ted volala pani doktorce a pry mi ho neda... :-S
Odpovědět
Taky jsem o něm uvažovala a chtěla jsem se zeptat gynekologa - jdu tam koncem února... To jste mě teda zklamali :-( . Ale aspoň se zkusím zeptat, jak psala hana_r, na ty co se můžou dávat před porodem... No uvidíme, co mi řekne :-S . To mě teda nebere, že budu muset celý život papat pilulky :-| . Ale četla jsem, že jsou dva druhy těch tělísek, jedno co uvolňuje hormony - to je místo pilulek a pak to co jen vytvoří "zarážku"... A doktor vám nechce dát ani jedno??? Nebo se to bere jako to samé???
Odpovědět
me nechteli dat ani jedno, ze pry telisko az po porodu a az bud starsi. Kdyz jsem namitla ze bych radeji neco jineho nez prasky, navrhli mi naplasti.... :-S (ktere z financnich duvodu nechci, nemuzu si dovolit davat 1000 na tri mesice).
Odpovědět
Mě ho doktorka doporučila, když se ukázalo, že bych něměla užívat HA (protože tělísko neuvolňuje ty hormony přímo do krve nebo já už fakt nevm co, ale prý je to po organismus "šetrnější"). Nakonec jsem se pro něj nerozhodla, protože je na 5 let a tak dlouho zas s dětma čekat nechceme - takže v přepočtu na dva roky by mě to vyšlo hodně draho.
Odpovědět
zezulicka a co injekce? Ty by neměli být tak drahé ;-) . Teda náplasti bych taky nechtěla - párkrát se osprchuješ a vypadá to dost nechutně =-)
Odpovědět
Článek se načítá
Ty tělíska Silverlily a Goldlily hormony neobsahují. Stojí 1500 - 2000. TAkže kdybys ho měla i na dva roky, tak je to cenově dobré. Pak jsou nějaká tělíska s mědí, a dál vím o Mireně, která je s hormonama a stojí kolem 5- 6 tisíc. A ta opravdu na krátko výhodná není. Zkuste se poptat i více doktorů. Jeden řekne, že ho nezavede, druhý, že ano. TAdy je ještě jeden odkaz na diskuzi o silverlily. Jsou tam i holky, co ještě nerodily a mají ho: http://diskuse.doktorka.cz/silverlily/
Odpovědět
injekce? O tech ani nevim |-| Ale to me moc nelaka....Ja myslela spis na to telisko, vypada to bezstarostne... A ty naplasti... souhlasim. Navic my chodime plavat a kdyz vidim ty zenske, jak to maji nalepene vsude po tele.... vypada to hrozne :-S takze bych nerada taky dopadla takhle. Ma to i mamka a za chvili je to spinave :-|
Odpovědět
hana_r super odkaz děkuji ;-) . Píše tam i 19. letá bezdětná holka, které to doktorka zavedla a pohoda :-D . Takže do toho jdu a doktora ze zeptám... Myslím, že mi to dá, on je fajn a je moderní :-D . Myslím si, že problém jen u starších a neinformovaných doktorů. Jak tam někdo psal, tak mu ani doktorka nebyla schopná vysvětlil proč to nechce dát bezdětné ženě |-| . Já beru HA 8 let a zdá se mi to už moc dlouho, tak bych ráda něco bez hormonů :-) . Jo a taky tam psala ta holčina, že musela podepsat papír, že si je vědoma možných komplikací - žánětů vedoucích k možné sterilitě, ale prý je problém ve střídání partnerů, pokud ho změníte, tak je možné, že tělo bude reagovat zánětem a mohou nastat ty komlikace... Proto se ty tělíska nedoporučují promiskuitním ženám :-D zezulicka četla jsem o nich u gyndaře... Chodí se na ně jednou za tři měsíce... Cenu si nepamatuji, ale myslím, že to vyšlo o něco levněji než prášky... Ale osobně bych do toho nešla :-D . Píchání nemám ráda :-D :-p .
Odpovědět
Do injekce (jmenuje se Depo Provera, pokud vím, je jenom tahle) bych nešla ani za nic. Stojí asi 120 kč na 3 měsíce, což je téměř zadarmo. Jenže má spoustu nežádoucích účinků. Způsobuje silné řídnutí kostí a po vysazení je návrat plodnosti dost na dlouho. Četla jsem zkušenosti, že ještě rok po vysazení se nedostavila MS. A když vám nesednou prášky, můžete je vysadit ze dne na den, ale s injekcí nic neuděláta. Kdyby chtěl někdo zkušenosti, podívejte se na tu stránku, kterou jsem dávala na silverlily a najděte si diskuzi Depo provera.
Odpovědět
ja taky ne, proto me to nelaka. ted jsem o tom neco hledala a ma to dost negativnich ucinku cituji "vedlejším účinkem může být zvyšování hmotnosti, při dlouhodobém užívání může dojít k poklesu kostní hmoty, v případě výskytu vedlejších účinků nelze účinek ihned zrušit, injekce působí dlouhodobě po celé tři měsíce a další". "Plodnost se po této formě antikoncepce obnovuje velmi pomalu, ale uvádí se, že zhruba do deseti měsíců či roku lze očekávat normální ovulační cyklus. Není tedy vhodná pro ženy, které plánují otěhotnět. Ale je dobrým řešením pro ženy starší 35 let a kuřačky"
Odpovědět
mě taky doktorka odmítla dát tělíško, tak jsem hledala něco jiného a narazila jsem na Nuvaring a myslím, že si ho nechám předepsat. Je to teda taly hormonální záležitost, ale vloží se na 3 týdny a pak na týden vytáhne (kvůli menzes). Funguje jako ta náplast, ale nikde se nic nelepí, nešpiní a ještě je to jen 1x za měsíc. Co se týče injekce, tak to mi doktorka nedoporučila, že je problém v tom, že jakmile se píchne, tak prostě působí a nedá se s tím nic dělat, takže když nesedne, tak ti bude špatně dokud nepřestane působit. Minimální dobu co působí jsou 3 měsíce, ale prý může působit až 9 měsíců, takže další nevýhoda, vlastně nevíte jak dlouho působí a když se pak rozhodnete mít děti... no komplikace navíc. :-|
Odpovědět
A kolik stojí ten Nuvaring? Teda injekci ani za nic... Brrrr ]-(
Odpovědět
Nuvaring by měl stát kolem 1000Kč na 3 měsíce
Odpovědět
mně do doktor výslovně nedporučil, asi ví proč a já mu naprosto věřim
Odpovědět
Profilova fotka
co ti nedoporucil skaf? telisko, nuvaring, injekce...?
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
Ahoj holky, uvažuju o Mireně, máte s tím některá zkušenost?
Odpovědět
Profilova fotka
michvon: tělísko Mirenu - zlatou ( je to ta nejdražší) mám už skoro rok a bez sebemenšího problému. Už mám dvě děti a další neplánujeme, tak jsem zvolila tuto velmi pohodlnou ant. Navíc bez menstruace!!! Skoro půl roku jsem ale pravidelně menstruovala, ale to je normální. Dokonce jsem si v této době naplánovala hubnutí a antikoncepce - neantikonceoce, zhubla jsem krásně 30 kilo. Já jsem velmi spokojená :-)
Odpovědět
Profilova fotka
japonka, dík ;-) Já mám taky už dvě děti, další nechceme, takže bych to ráda vyřešila nějak dlouhodobě. Moje gynekoložka to hrozně chválí, ale přece jen bych chtěla slyšet názor z víc stran :-)
Odpovědět
Profilova fotka
michvon - taky jsem se trošku bála, ale fakt žádný problém. A navíc , když jsem i finančně propočítávala klasickou antikoncepci s menstruací, tak na 5 let = cca 12000,- Kč a Mirena bez MS je investice poloviční. Ale to je jen takový bonus. Přeju at seš spokojená :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ty peníze, to je taky argument, já beru Jeanine, to fakt neni zadarmo, a k tomu vložky, tampony... Asi to prubnu, na zimu je to asi lepší než na léto, v létě už doufám budu bez MS ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
michvon: určitě, já si to nechala zavést v listopadu a v květnu jsem už byla úplně v pohodě bez MS. Je to velká svoboda, když nemusím myslet kdy to dostanu, počítata dny a vypočítávat dovolenou, že nemůžu s dětmi do bazénu atd. A hlavně 5 let nic nemusím řešit a doktorka mi říkala, že ani po 5 letech se nemusí dělat žádná pauza - zavede se nové tělísko a život běží dál.
Odpovědět
Ahoj holky,ja taky ted uvazuji o telisku,uz mame dve deti a doktor mi to doporucil. Jinak teliska se nedavali bezdetnym ani za nasich mamek,moje mamka ho taky dostala az jak skoncila s rozenim,ale moc mi to nedoporucuje,ze pres to otehontela a i jeji dve kamaradky a ja znam taky jednu co pres to ma treti ditko,tak nevim. ALe hormony mit nemuzu,tak to je jedine vychodisko pro me.
Odpovědět
takže jako nerodička mám smůlu...? Děti nechci, tak proč bych nemohla takovou metodu antikoncepce....
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?