Máte s partnerem rozdílné představy o svatbě?

Ahoj. Celkem by mne zajímalo, v jaké míře se s partnerem podílíte na plánování svatby a jestli se Vám daří sladit rozdílné představy. Co se mne týče, přála jsem si romantickou svatbu se svědky a tak cca 10 nejbližšími přáteli, ale partner trvá na tom, že tam budeme zvát i lidi, které je, řekněme, slušné pozvat, ale o které tam vlastně žádný z nás nestojí - tudíž se náš seznam hostů vyšplhal na cca 60 lidí. Přiznávám, že o takovýthle divadlo nestojím a přítomnost těch lidí pozvaných ze slušnosti mi tam bude vyloženě vadit. Taky nejsme schopní vybrat žádné místo, které by se líbilo oběma - vždycky je to kompromis, co by eventuelně šlo - ale žádný nadšení. Tak si říkám, jestli se na to nemáme vybodnout ...
Odpovědět
1
2
No svatbu plánuju spíš já....přítel se max. vyjádří k jídlu, barvě, šatům nebo tak. Ale určitě neřeší kytky, dekorace a podobné blbinky, na to nemá oddělení v mozku. Původně chtěl maličkou svatbu jen se svědky (asi z toho samého důvodu, co ty), já zase větší. Tak jsme se dohodli na cca 35 lidech a jsme spokojení. Na čem mi opravdu nejvíc záleží a z čeho jsem nechtěla ustoupit, jsem si prosadila, zrovna tak on...
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme se shodli na zásadních věcech (místo, pojetí svatby, počet hostů, jídlo a pití, prstýnky, hudba) a u čeho by remcal (dekorace, pronájem veterána, rozsah květinové výzdoby), tak si zařizuju sama podle svých představ - do určité míry to bude překvapení, které by neocenil, kdyby se na jeho zařizování musel podílet, ale takto naservírované se mu snad bude líbit :)
Odpovědět
Profilova fotka
U nás jsem svatbu taky spíše zařizovala já, manžel na to neměl kvůli náročné práci čas, takže jsem mu vždycky všechno předložila a on to schválil ;-) Je fakt, že jsme se několikrát pohádali, protože začal vyskakovat s tím, že chce svatbu jen ve 4, nikdy předtím tohle neříkal a nějakou dobu před svatbou s tím začal...na svatbě nás bylo 46 a to si myslím, že není nějaká obrovská svatba, měli jsme tam jen blízké, žádné tetičky z desátého kolena...nakonec se svatba vyvedla nad očekávání a manžel se mi moc omlouval, že dělal před svatbou cavyky a že by neměnil, že je rád za všechny lidi co na svatbě byli...vše je jen o domluvě a je potřeba udělat nějaký kompromis...takové to zvaní lidí jen z povinnosti, na to si nepotrpíme ani jeden, takže to jsme naštěstí řešit nemuseli ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Také zařizují víceméně já. S přítelem jsem konzultovala ty nejzásadnější věci, jak bude vypadat oznámení, koho budeme zvát, jaké bude jídlo. Detaily jdou mimo něj. U místa jsem ustoupila, chtěla jsem to buď někde v Pze nebo v areálu kde by bylo vše najednou, ale bude to podle něj v místě jeho rodiště. Vždy se dá najít něco na čem se oba shodnete, jen si musíte určit co každý z vás chce a rozhodně nechce...
Odpovědět
Profilova fotka
U nás to taky zařizuju víceméně já, jen mu pak předložím věci na výber (ale naštěstí máme stejný vkus, tak se ani moc nehádáme :-) ) On je zase více tvůrčí, tak aspoň navrhl design prstýnků, holt každý děláme v čem jsme lepší 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
Na svatbě se většinou podílíme oba, já přijdu s nějakým nápadem a přítel mi to většinou odsouhlasí, zatím na všem jsme se tak nějak shodli, názory máme stejné, přípravy probíhají v klidu a podle představ
Odpovědět
@areanne My jsem se tedy shodli snad na všem. I když jsme se také několikrát pohádali kvůli hostům. Předem jsem řekla,že chci max 20 lidí, ze stejného důvodu jako ty. proto jsem chtěla svatbu, co nejdéle utajit. Jenže manželovým rodičů jsme to řekli a oni to vykecali dál. Ne,že bych se na ně zlobila, byla to spíš chyba manžela,že jim neřekl aby to neříkali dát. A pak vzniknul problém,že jeho strýc chtěl na svatbu,ale my s ním nepočítali, protože pak by se muselo zvát x dalších lidí a i z jiných důvodů o kterých nechci mluvit.Nakonec jsem řekla,že si trvám na svém a na seznamu, co jsme udělali. Sice je mi jasné,že nám to bude vyčítáno dlouho a věř,že je. Ovšem když to tak vezmu,tak jsme většinu platili my. Akorát hostinu a moje šaty platili moje rodiče,protože na tom trvali. Takže si myslím,že byla naše věc koho pozveme. Nakonec tam bylo od manžela sice méně lidí než od nás,ale i přes hádky jsme se na hostech dohodli. Vlastně to složení hostů bylo nakonec hodně jiné. Původně to měli být jen nejbližší příbuzní, což u mě byli prakticky všichni. Ale manžel nedal dohromady těch 9 lidí aniž by z toho nebyl problém a tak jsme pozvali i sestřenici a bratrance. Také jsme se trochu neshodli kvůli přítelkyni manželova bratra. Ta samozřejmě měla být pozvána,ale já jí tam nechtěla,protože je to člověk,který mi nesedí a hlavně mě nemá ráda. Nakonec ale ona sama řekla,že nepřijde,tak se to vyřešilo k mojí, vlastně naší, spokojenosti. Jinak jsme se dohodli na všem, protože jsem většinu zařizovala sama a manžel jen vyzvedával nebo tak. Rozhodně si myslím,že hádky před svatbou jsou normální a hlavně kvůli hostům. Já jsem také nechtěla zvát kdekoho jen proto,že se to sluší. Ostatní mě také na svatbu z většiny nepozvou,tak proč bych měla já je zvát.
Odpovědět
Profilova fotka
U nas to bylo tak , ze ja jsem o velkou svatbu nestala - posledni svatba v rodine byla tak myslim pred 15lety a tak necitim potrebu zvat kdejakou teticku nebo vdalene pribuzne. Pritel to pojal tak, ze svatba je pro nej jedinecna sance se 'odvdecit' vsem kdo ho podporovali behem jeho zivota a kariery a pohostit vsechny kamarady. Kdyz jsme zacinali tak instrukce znely sehnat misto ktere by pojalo pres 100lidi - to kdyz jsem rekla nasim ( a to jsem z toho cisla neco ubrala) tak mysleli, ze se zblaznil. Nekolikrat jsme se kvuli organizaci drsne pohadali. Potom jsme si uvedomili, ze jestli to tak pujde dal tak se nejspis do svatby rozejdeme. I kdyz je to vyznamny a velmi drahy den nema cenu se kvuli tomu stresovat a hadat. V soucasne dobe to resime tak, ze jsme si rozdelili 'pravomoce' a kazdy ma ukoly za ktere je zodpovedny. Samozrejme jsou veci ktere se tykaji nas obou a ktere musime resit spolecne ale jinak se snazime drzet 'toho sveho'.
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme nejdřív chtěli velkou svatbu (60 lidí). Teda chtěla jsem ji spíš asi já, než přítel. Pak jsme měli loni na jaře vztahovou krizi, kdy jsme se málem rozešli (krize nebyla kvůli svatbě). Já si uvědomila, že vlastně budu ráda, když bude svatba malá. Takže nakonec máme 14 hostů a my dva k tomu. Jsem šťastná, že nás bude málo, a moc se těšíme. Čeká nás to už 23.4. No přítel se na přípravách podílí tak poslední půl rok. Předtím mu to přišlo moc brzo. Zařizovali jsme spolu matriku, dort, fotografa, prstýnky, oznámení, a půjdeme spolu na květiny a budeme spolu vybírat hudbu. Jinak oblek a vestičku (myslím barvu) nechal na mě. Šije mu ho švadlena, co šije i mě šaty. Na dekoracích, výslužkách, svatebních novinách se nepodílel. Ale jsme takhle spokojení oba. Takže u nás to bylo takhle :o).
Odpovědět
@areanne Naší svatbu plánuju pouze já - můj budoucí nemá obecně rád svatby (humorně dodává, že jeho vrstevníci už se na svatby nezvou, že se zvou už na pohřby :-D ), nicméně si nadiktoval hosty, které tam chce a zbytek je na mně. Každopádně jsem si od něj ale místo obřadu i těch dalších věcí nechala odsouhlasit, k mému překvapení se mu oboje i líbí :-) Kdyby bylo po jeho, tak to máme na radnici v Nuslích, svědky to ráno oslovíme na tramvajové zastávce a po obřadu je pozveme na hambáče do Mekáče. No a odpoledne do práce, ať nezahálíme... :-D Nicméně chápe, že bych to chtěla trochu jiné a nechává mi zcela volnou ruku :-)
Odpovědět
Tak asi patříme k výjimkám, protože jsme to fakt plánovali společně, manžel na to nejspíš oddělení v mozku má...:-D I na vyrábění např. knírů a podobných blbin jsme se oba podíleli...pomáhal i můj brácha s přítelkyní, měli jsme manufakturu...:-D A bylo to super...pak si aspoň Jirka všeho na svatbě vážil o to víc, protože věděl, co to stálo energie to všechno vymyslet a vyrobit a zrealizovat a sladit...;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@punk Koukám, že naši snoubenci mají podobné představy, akorát ten můj by šel na hostinu do Ikey s jedním bezedným kelímkem pro všechny :-D Čímž jsem chtěla říct, že moje drahá (nebo spíš levná? Rozhodně ne však laciná! ;-) ) polovička je poněkud spořivější povahy, což v běžném životě přináší spoustu výhod, protože dokáže vyčenichat slevy a výhodné akce jako vepř lanýže, ale na druhou stranu pak trochu ztrácí pojem o tom, co kolik stojí. Takže měli jsme pár hádek kvůli cenám, ale když oba vychladneme a promluvíme si v klidu, vždycky dospějeme k rozumnému kompromisu a musím říct, že i když jsme třeba místo obřadu kvůli tomu hledali docela dlouho, jsem nakonec ze všech našich rozhodnutí nadšená, nikdy jsem neslevila ze svých představ na úkor kvality, vždycky prostě hledáme tak dlouho, dokud nenajdeme něco, co snoubenci vyhovuje cenově a mně esteticky :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
My jsme všechno vybírali a vymýšleli spolu (šaty ne teda :-D), na hlavním pojetí jsme se shodli. Asi dvakrát jsme se trochu chytli kvůli tomu, že já jsem např. za něco nechtěla utrácet moc peněz, on mě zase vyčetl že nechci krásnou svatbu, že on chce aby bylo všechno dokonalý :-D Mno ale hned jsme se zase udobřili a dohodli v dané konkrétní věci na nějakém kompromisu. Zásadní rozpor jsme neměli. Asi pokud jeden chce velkou svatbu a druhý jen se svědky (příklad), tak to musí být hodně složité a oba můžou být zklamaní. Pak je na zvážení udělat něco jako "kompromis", ale ne to že se sejdete na půl cesty, ale to, že uděláte něco úúúplně jiného. Třeba odletíte sami dva vzít se někam na ten Mauritius nebo kam se to tu jezdí.
Odpovědět
Profilova fotka
@punk Tak s tím popisem svatby jsi mě pobavila, ale to "odpoledne do práce" mě úplně rozsekalo :-D
Odpovědět
Profilova fotka
tak u nás to bylo tak, že jsme se předem dohodli, co kdo bude zařizovat, já zařizuji spíš tu dekoraci a takové ty kravinky okolo, pak něco navrhnu a přítel buď souhlasí nebo ne... dohodnemese :-) přítel má na starost, zařízení hostiny, matriky, najít místo.. :-) takže si docela rozumíme, teď máme sice problém s místem, ale myslím, že se vždycky dohodneme a oběma se to líbí, zatím jsme se nepohádali, domluvíme se :-) máme výhodu, že máme stejnou představu, jak by jsme to chtěli :-) @aimirin to je hezké - na to nemá oddělení v mozku :-D to já říkám tak nějak podobně, oni za to nemůžou :-D @nika_83 věřim, že až budeme něco vyrábět, tak se taky podílí :-)
Odpovědět
@boneli nj. slabší polovička lidstva :-D
Odpovědět
@makovaapanenka Tak ten "můj" sice kouká na cenu, ale jak u čeho - třeba za dobré jídlo a pití mu nevadí připlatit :-)
Odpovědět
@romcovaklarka On je v tomhle kouzelný! :-)
Odpovědět
Profilova fotka
U nas to bylo podobne jako u vetsiny, tj. v hlavnich vecech jsme se shodli hned na zacatku - kdy, kde, kolik cca lidi. U veci tykajicich se dekoraci, kvetin atp. jsem se rozhodovala ja, manzel na to moc neni, ale mel vyznammny poradni hlas, takze kdyz rekl, ze to a to se mu nelibi, tak to nebylo. Maly zadrhel byl u rozpoctu, kdy nechapal, kde jsem vzala tak vysoka cisla, ale ukazala jsem mu detailni rozpis, takze pochopil. Jedina vec, do ktere jsem mu nekecala, byl oblek a kosile. Neni moc oblekovy, takze jsem chtela, at se citi pohodlne a netrpi (nicmene ja bych vybrala jiny :-) ). A jedina vec, pri ktere rozhodoval hlavne on, byl vyber prstenu, co se designu tyce (na materialu jsme se shodli hned). Vypadalo to tak, ze ja jsem mu posilala miliony obrazku prstenu, ktere by se mi libily, a on rikal jen ne, ne, ne, ten je nejaky divny, ne, ne, ... Ale nakonec i ty prsteny mame a manzel ho kupodivu nosi (asi proto, ze ho nakonec nasel a vybral sam). Nakonec bych jeste podotkla, ze pri planovani svatby jsme se ani jednou nepohadali, coz do dneska nechapu :-D , (hlavne, kdyz procitam nektere diskuse)
Odpovědět
Ahoj, děkuju za podporu ... alespoň vidím, že ne všichni muži mají plánovací geny :-) ... já je obvykle mám, ale zrovna svatbu považuju za něco, co by se mělo dít spontánně ... bohužel to tak asi úplně nejde .... vypadá to, že jsme se nakonec shodli na celkovém počtu lidí - kompromis - decentní skupinka jenom těch nejbližších :o), na druhé straně, má tam všechny, o které opravdu stojí, aby tam byli, což je fér .... nakonec by to mohlo být i pěkný :o) .... a dámy od nás dostanou za účast růži :-) ... ale výběr místa je pořád otevřený ... a to bychom se chtěli brát v srpnu ... a když jsme ještě u těch rozdílných představ ... jak to tak sleduju, tak si šéf s kolegyní asi myslí, že budou taktéž mezi hosty na grilovačku ... minimálně šéf bude dotčenej ...
Odpovědět
Profilova fotka
Já chtěla vždycky svatbu, na které by bylá celá rodina, vč.tetiček, strejdů...a nejbližší přátelé. Jenomže po spočítání těch "nejbližších" bylo číslo 60, což přítele vyděsilo natolik, že chtěl celou svatbu zrušit. Říkal mi, že jsem svatební maniak, a že všechny svatby jsou jeden velký humbuk, a že o co vlastně jde. Já si potrpím na tradice, oslavy, dárky. On tradice neřeší, dárky nekupuje, nakupování nesnáší. Tak jsme se dohodli na tom, že já si udělám vše podle svých představ, ale jeho do toho nebudu vůbec zatahovat. Jenomže jsem mu nemohla ani říct, že už mám vybrané šaty apod. No a dopadlo to jak jinak než šílenou hádkou, při které jsme nebyli daleko od rozchodu. Já pochopila, že ho nutím do něčeho, co on nechce. Chtěl vždycky svatbu jen se svědkama. Takže nakonec to bude taky kompromis. Máme se rádi, a ten jeden den, mi taky nestojí za to, aby tím náš vztah utrpěl...Takže pouze nejbližší rodina na obřad a večer příjdou i kamarádi (ti budou pro něj překvapení). Hold každá jsme si nevybrali partnera jak z romantického filmu, tak to chce hodně sil, kousnout se do rtu, pokud nám ten druhý za to stojí :-)
Odpovědět
Jak tak čtu vaše příspěvky, tak zjišťuju, že chlapi co se týče plánování jsou si hodně podobní. U nás to teprve začíná, ale už teď nechápe, proč o tom uvažuju víc než rok dopředu, vždyť to přeci stačí až max. měsíc předem :-) . Po mém vysvětlení obsazenosti termínů u všech možných institucí - matriky, památky, restaurace, fotograf, pochopil, že nejspíš není zbytí, než začít opravdu jednat. Jinak téměř všechno nechává na mě, o termínu a místu konání se stále rozhodujeme, ale tady nejspíš nenastane problém. Jen není dosud spokojen s výběrem mých šatů, protože nemá rád a moc se mu nelíbí korzetové šaty nebo jakékoliv šaty bez ramínek, ale to se snad poddá a stejně ještě nejsem rozhodnutá přesně které. Největší zádrhel nastal u prstýnků. Ráda bych klasické jednoduché kroužky, ale to prý se uvidí. Tak mu neustále posílám obrázky různých prstýnků, ale tyhle jsou moc obyčejné, tyhle divné, tamty tlusté nebo tenké...no děs. Jinak jakmile něco potřebuji prořešit, tak nejčastěji slyším odpověď : "Hlavně aby se to líbilo tobě a byla jsi spokojená ." Takže si nemám moc na co stěžovat. Naštěstí. :-)
Odpovědět
No tak máme momentálně vyřešeno ... nejlíp se shodneme na tom, že není vhodný čas se brát ... třeba to bude začátek něčeho nového 8-)
Odpovědět
ve velikosti svatby jsme se shodli, v místě více méně také - tradice obřad v místě nevěsty rozhodl- to že bude v kostele, na to jsme se taky shodli, i na místě hostiny, jídle, šatech, barvách....když to tak vezmu kolem a kolem, tak jsem se schodli na všem..... ale co se týče příprav.....no napíšu to jak to je. já hledám, stresuju se a lámu si hlavu a pán jen přikyvuje. jediné o co se zajímá, je jídlo a alkohol. zbytek si organizuju sama a jemu jen ukazuju hotové výsledky. je fakt že na sedánky jezdí se mnou, ale ani nevím proč. občas mě chytne vyčítavý histerák, že ho to vůbec nezajímá, tak se začne do něčeho tedy montovat , aby se neřeklo a to mě zase rozhodí můj systém. tak asi tak...je to jak u dvou blbců. :-D
Odpovědět
Profilova fotka
já bych řekla,že tohle je normální,chlapi se do toho moc neženou,jsou výjimky,většinou to zbyde na té holce. Ale ani se nedivím,že máš pak třeba pocit,že ho to nezajímá,ono je to s nima těžký :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Jinak u nás je to docela zajímavý,plánuju víc já,ale přítel taky a občas přijde s nápadem,co a jak by se dalo udělat nebo co by jak chtěl,ale pořád mi říká,že vždycky vymyslím hezké věci a ještě jsem od něj neslyšela,že něco nechce nebo že se mu to,co jsem vymyslela,nelíbí :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@areanne Jako že se svatba odkládá...?
Odpovědět
makovaapanenka: tak tak, i když v "odklady" moc nevěřím .... spíš se prostě brát nebudeme ... pořád lepší, než sledovat ten nezájem
Odpovědět
@areanne ..když jsem si to přečetla, úplně jsem se uviděla...jsem i ráda že nejsem jediná kdo tohle řeší...když jsme všechno plánovali, měli jsme představy podobné, aspoň jsem si to myslela....když se zařídil a zaplatil obřad na hradě , přijde mi že můj drahý začal blbnout....já mám osypky z vidiny velké svatby, můj drahý tam chce celou rodinu-tetičky, strýčky....jen naše maminy jsou ze 4 dětí, celkem by to četlo 52 lidí, což je na mě moc!Já bych to řešila tak, že rodinu nepozvu, pozvu si přátele ze kterýma to pořádně zapijem u bečky, kýty a pořádně zapaříme a odinku bych si pozvala(jen naši) na letní grilování (návrh mojí mamky) , páč navíc naši rodičové se nemusí....přítel nesouhlasí a nehodlá šetřit penězi...já to vidím jinak a nemůžem najít společnou nit ...kudy ven?
Odpovědět
ja som chcela mensiu svadbu, najma aby sme si mohli pre svadobcanov dovolit lepsi komfort - tak do 35 ludi - realita: budeme pozyvat vyse 100 a musime dobre pocitat co kolko stoji ;), ja som chcela napr. cimbalovku na striedacku s DJ, unos nevesty a cepenie - reakcia draheho nebola presvedciva a reakcia jeho kamosov doslova odmietava - takze nic z toho nebude.. A to som si myslela, ako o celej svadbe rozhodujem ja ;))) a samozrejme "pomaha" aj rodina ;) Ale inak to vybavujeme spolocnymi silami, drahy obvolava, ja objednavam ;)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?