Máte fígl, jak sloupnout fólii po malování na skle?

Profilova fotka
Ahoja holky, nedávno jsem začala malovat na sklo, používám slupovací barvy. Mám ale jeden problém - po namalování obrázku na fólii mi nejde sloupnout. Už několik se mi jich roztrhlo. Vyzkoušela jsem všechny možné fólie a žádná nebyla lepší. Máte nějaký fígl?
Odpovědět
predpokladam, ze bud delas malou vrstvu barvicek nebo slupujes driv, nez je to uschle.. ja to slupuju tak ze prvni pomalicku okraj po okraji a pak stred..
Odpovědět
Presne jak pise jofiel... bud mala vrstva barvy a take to slupuji od okraje a potom stred ;-)
Odpovědět
jessika, zkus vyšší vrstvu barvy a nech pořádně uschnout ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Jessika: zkus to udělat na fólii, která byla k barvičkám. Ale když se ti to trhá, tak předpokládám, že máš dobrou fólii. Protože kdybys měla špatnou, tak to z toho vůbec nedostaneš (aspoň mně se to jednou stalo :-N ). Když se ti to trhá, tak zkus větší vrstvu barvičky (jak radí holky) a hlavně tu konturku musíš mít tlustější. Nesmí to být jen taková tenká linku - pak se to taky trhá ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
To je právě divné - nechávám to schnout i tři dny a když maluju, tak dávám tak silnou vrstvu, že mi skoro přetéká kontura. blka: teď používám plastový průhledný ubrus, což mi poradila kamarádka. Šlo to taky špatně, ale šlo. Ale dneska při slupování rybičky se mi právě ani ty okraje nepodařilo odlepit.
Odpovědět
já používám takovou tu normální kancelářskou "košilku" na dokumenty a se slupováním jsem fakt neměla problém...
Odpovědět
Profilova fotka
chaarleene: myslíš euroobal? To jsem nezkoušela.... Ale vyzkouším a dám vědět:) Jinak i z fólie u barviček mi to šlo sloupnou velimi špatně.... Asi fakt dělám něco špatně:(
Odpovědět
Profilova fotka
Jessika: tak to nevím, v čem by mohl být problém :-(
Odpovědět
ahojte.. taky barvím a slupuju :-D nejlíp se mi osvědčila taky ta eurosložka.. a co když je to barvičkama??? ..kámoška měla z Lidlu a taky se jí to trhalo.. já jsem teda barvičky dostala asi 3roky zpět.. mám je v asi 3dcl lahvičce a jsou mooooc husté a velmi rychle schnou.. a tehdy stály dost peněz, ale zas jsem je nikde, třeba v papíráku nenašla..tak nevím, kde je ježíšek koupil..
Odpovědět
Profilova fotka
zdar holky, taky se přidávám mezi barvičkovatelky, i když pravda, už jsem nekreslila ani nepamatuju, prostřídávám to s jinýma technikama...ale se slupováním jsem snad problém nikdy neměla a pokud to šlo ztuha, vzala jsem kuchyňský nůž a tím sem tomu pomohla ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Taky používám eurosložky, ale ty matné... U některých lesklých jsem to nedostala dolů ani ničím... Jinak bych řekla, že to je těma barvičkama... Já už si teď kupuju jen ty, co se prodávají po jedné (takové to větší balení, lahvička má tvar lahvičky), je v tom fakt rozdíl... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak já jsem si ani jinou barvičku nekoupila. Je na nich napsané window-color (značku nevím) takovým barevným písmem a mají to ve většině papírnictví. Lahvičku mají za cca 35,-, což je super cena :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
taky se přidávám k těm kancelářským "košilkám" matným, jsou na to nejlepší...hlavně obrázek v tom drží a nikam mi nesjíždí :-N Taky bych mohla zase něco po dlouhý době udělat ;-)
Odpovědět
Ahojte holky, taky si občas maluju na sklo:-) A nejen na sklo. Taky si myslím, že to bude buď malou vrstvou barvy, ale pokud jessika tvrdí, že jí dává hodně, tak to bude asi barvama....mě se to roztrhlo jenom jednou, jinak to vždycky krásně sloupnu a taky používám kancelářské složky, ikdyž víc ty lesklé a zatím to šlo...na matnou jsem to ještě nezkoušela...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Profilova fotka
Holky, teď začínám novou výtvarnou metodou - decoupage. Včera jsem vytvořila první obrázek a ozdobila si konvičku na kytky. Nevíte, kde se v Brně dají koupit ubrousky? Na internetu se jich dá objednat hodně, ale protože začínám, tak si jich nechci kupovat kvanta a poštovné pak cenu zdvojnásobí...
Odpovědět
Profilova fotka
Jessika: decoupage se mi hrozně líbí a taky jsem si pohrávala s myšlenkou, že bych to zkusila :-D . Není to drahé ta lepidílka, barvičky, laky a já nevím, co ještě? Ke tvé otázce - netuším :-N
Odpovědět
jessika: ve vytvarnych potrebach na husove maji ubrousky :-)
Odpovědět
Profilova fotka
blka: já jsem si objednala základní sadu na decoupage na internetu. Obsahuje lepidlo, tři akrylátové barvy, dva ubrousky, rámeček s plátnem a štětec. Stála kolem 300,-. Na vyzkoušení je to dobré, už jsem udělala 4 předměty a lepidla je tam asi 1/3. Pak si můžeš koupit další v různě velkých baleních - podle toho, jak moc se tomu budeš chtít věnovat.
Odpovědět
Profilova fotka
Jessika: aha, to jsem vůbec netušila, že existuje startovací sada :-)
Odpovědět
nejlepsi je to dat na chvilku (15s) do mrazaku, pak to sloupnes v pohode :)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 letech
To je uzasna finta s tim mrazakem! Taky jsem namalovala na tuzsi folii (slozka, ale ne ta tenka euro), sloupnout neslo. Po chvilce v mrazaku perfektne, jen se musi slupovat okamzite hned po vytazeni, klidne na nekolikrat. Vse se povedlo! Diky moc z a radu! Priste samozrejme pouziju radsi euroobal...
Odpovědět
Přesně, mráz :-) Já měl taky pomalovaný zadní okna v autě (celý mořský svě :-) ) Ale jak přišla zima, tak bylo po "akvárku".
Odpovědět
Profilova fotka
@duschan :-D
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?