Manžel dává přednost vandru s kamarády přede mnou

Profilova fotka
Bude to už půl roku, co jsem si změnila rodinný stav ze svobodné na vdanou. Jsem šťastná, i když jsem přišla o klasické požádání o ruku s květinou. Téměř po osmi letech jsem to už nevydržela a požádala ho sama. Zkrátka emancipovaná žena. Dělám si samozřejmě legraci. Neočekávala jsem, že se něco zásadního po svatbě změní. Ale je pravda, že jsme na sebe první 2-3 měsíce byli neuvěřitelně hodní. Teď je to zase ve starých kolejí. Ale proč tohle píši? Nedávno jsem vyslechla rozhovor mého muže s jeho kamarádem, jak se domlouvají na vandr, tedy pánskou jízdu. To, že jede každý rok na vandr a já jsem týden doma už nějak přetrpím, i když si vždycky pobrečím a pak si nadávám, že jsem pitomá, že řvu. Prostě neumím být doma sama, a hlavně nevím co s volným časem, především o víkendu (v týdnu mi to nevadí, protože jsem v práci dlouho). Ale letos se ho kamarád ptá, jestli mu to dovolím? Nebráním mu, aby si vyjel s klukama nebo se s nimi šel napít do hospody. To ani nejde, ale zjistila jsem, že už mě bere jako samozřejmost. Nejvíc mě mrzí, že manžela každý rok přemlouvám, aby si také se mnou vyrazil pod širák po Čechách, ale on jede nejdříve na ten vandr a pak se mu už nikam nechce anebo je otrávený. Máte to někdo taky takové? A jak to řešíte, když jste doma samotné, protože rodiče nemám a kamarádky už mají většinou rodinu, takže se věnují jí.
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
ahoj, tak ja mama doma presny opak. Co ja bych dala za to byt dva dny doma sama :o) za 6 let byl venku beze me presne dvakrat (sraz zprace a sraz ze skoly) jinak porad spolu a to doma i pracuje :o) Ne ze by mi to tak strasne vadilo, uz jsem si zvykla a hlavne uz taky tolik ven nevyrazim, tak nemam vycitky :o)
Odpovědět
Profilova fotka
dvorisonka: já to takové doma nemám a snad ani mít nebudu. Jsem ráda, když si (zatím budoucí) manžel někam vyrazí sám, aspoň si od sebe odpočineme a máme si pak co vyprávět :-) A to že jsem doma sama si opravdu užívám :-) Asi je to i díky tomu, že zatím bydlíme v 1+kk, takže jsme spolu prakticky pořád v jednom pokoji. Myslím, že to bude nějaká přechodná krize ze stereotypu, to zase přejde. Tak si taky občas někam vyraž s kamarádkama, třeba si je vážně už tebou jistý a nemá pocit, že by se měl snažit váš vztah nějak okořenit.
Odpovědět
Dvorisonko, já sice taky nejsem ráda doma sama, nicméně zastávám názor, že být pár dní od sebe vztahu jedině prospěje. Prostě beru, že já manželovi nemůžu poskytnout některé věci jako kamarádi. Jít s ním na čundr, kde je čistě pánská jízda, mluví se o ženských a pivu a každý večer se zakončí několikahodinovým posezením v hospodě. Když to nedělá každý týden nebo měsíc a stačí mu týden v roce, velice ráda mu to dopřeju. Na začátku našeho vztahu jsme zažili roční odloučení s jenom pár krátkými návštěvami (studovala jsem v zahraničí), to bylo dost děsné, ale musím říct, že od té doby se dokážeme radovat jenom z toho, že můžeme být spolu. Být spolu denně (nedejbože spolu třeba ještě pracovat) 365 dní a nocí v roce je podle mého hodně těžké. Občas (tak 1x do měsíce) manžel jede přes noc k rodičům, mají moc dobrý vztah, tak jsou rádi, že zas můžou být spolu, jít v noci na procházku... to se nevyrovná těm společenským návštěvám, které k nim občas o víkendech podnikáme. Jo, stýská se mi, nerada usínám sama, ale když ho pak druhý den vítám ve dveřích, zase si uvědomuju, jaké je to fajn být spolu. Občas jdu se svými spolužáky do hospody já, snažíme se to plánovat tak, aby se nám to krylo. Jasně, že většinu dovolené trávíme spolu, ale taková malá pánská/dámská jízda má taky něco do sebe, čím déle jsme spolu, tím víc si to uvědomuju. Prostě si na pár dní od sebe odpočinout a potom si ještě víc jeden druhého vážit.
Odpovědět
Dvorisonko, kdyz jsi doma sama o vikendu, co takhle venovat se nejakemu svemu konicku? Ja nevim, vysivani, siti, malovani, neco doma vylepsit, ozdobit, zahradka... zajit si nekam do kina na film, na ktery by ten tvuj s tebou urcite nesel, divadlo, koncert, pujcit si neco na videu/DVD... jit si zaplavat nebo nekam se projit, cournout se po meste po kramech... nebo si udelat proste relaxacni vikend, uzit si, ze nic nemusis, lehnout si do vany plne peny s knizkou, dlouho spat, nechavat veci tam, kde upadnou, a uklidit to treba az v nedeli vecer...
Odpovědět
Profilova fotka
Len, to je presne nas pripad...i spolu pracujeme :-) Dvorisonko, ja bych nevidela problem v tom, ze si manzel zajede na panskou jizdu s kamosema....urcite se na sebe moc tesite a jste si vzacnejsi, tohle vztahu neuskodi. Ty by ses mela naucit vyuzivat takto ziskany cas pro sebe a tesit se, ze se stihnes vice venovat sobe. Problem bych videla spis v tom, ze se mu uz pak nechce na dovolenou s Tebou....to by mne taky mrzelo. Dovolena samostatne, proc ne, ale nemelo by to zpusobovat problemy ve vztahu
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj dvorisonko, plně souhlasím s len(jako už kolikrát na tomto webu :-D )...já teda doma tenhle "problém" neřeším, já spíš někdy musím svýho chlapa vyhnat ven, i když nakonec chce mít s sebou i mně (což mi samo lichotí, vm, že za chvilku budu mít po večerním chození - mimi) a neříkej mi, ž nemáš min nějakou jednu kámošku, se kterou bys vyrazila ven...anebo kolegyně v práci...já s nima vyrazila na dámskou jízdu a byla to nejlepší dovča mýho života....a to mě na ní můj milý odvez a pak jsem s ním mluvila až v den příjezdu....sice to bylo jen na víkend, ale vzpomínám doteď na to opravdu s úsměvem a jsem ráda, že jsem to absolvovala...na druhou stranu, on doma taky nezůstal, resp. šel na diskotéku, což by mi tak nevadilo a ani mě nezajímalo, co tam "vytváří"...ale pak jsem asi za měsíc potkala kámošku, která tam byla na disco taky...a to víš, povídala mi trochu jinak, než ten můj, takže byl chvíli oheň na střeše, ale všechn jsme si vyjasnili...já říkám, po ničem nepátrat, neptat se a člověk je spokojenej.... ;-) jinak kluci z party jezdili na pánksou jízdu každej rok (takže samo nejsi sama, jejich partnerky zůstávaly doma, ale od jistýho roku vyrážely samy taky na jízdu), ale ten můj nikdy nechtěl jet, protože se mnou na dovču taky nejel....takže mi to líto nemuselo být.....zkus si vážně domluvit něco jinýho,,,,,třeba to toho tvýho ťulu nakopne....věř mi, když mu budeš ukazovat, že na něj celej týden skromně čekáš doma, tak si bude tebou fakt jistej....takhle ho aspoň trochu vydráždíš..... ;-)
Odpovědět
Já se musela smát - kdysi, když nám bylo tak 17-20, jezdily jsme s holkama na dovču spolu, prostě dámská jízda, žádná z nás neměla vážnou známost, tak nám bylo bez chlapů fajn :-) Pak jsme si každá někoho našla a najednou se jim nechtělo jezdit bez partnera, prý na co jenom holky, to bude nuda... Teď je nám +-pětadvacet, partnery máme pořád stejné a když jsem holky vytáhla na víkend na svou rozlučku se svobodou, byly jsme všechny nadšeny. Ten klid od všech chlapů a starostí s nimi, mohly jsme je pomlouvat do aleluja, prostě najednou to byl super babinec, kecaly jsme o antikoncepci, sexu, prostě o věcech, o kterých bychom v pánské společnosti mluvily jinak ;-) A v tom samém složení, po pěti letech, kdy jsme na všechny dovolené měly své partnery s sebou, jsme se dohodly, že to musíme zas někdy zopakovat, že je s nima sice moc fajn, ale pár dní bez nich je nadmíru osvěžující :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Moc kamarádek fakt nemám, a ty co jsou poblíž mají mimčo. Spíše mám kamarády. Ale je pravda, že uvažuji, že když mi můj chlap zase odjede, tak si vyrazím s nimi. Jen tak na zábavu zapařit si. Tomu mému se na koncerty nebo diskotéky nechce, takže většinu času protancuji s jinými, kdyžto ten můj kecá s kámošema u baru. Na plavčo chodím pravidelně tak 1 x týdně, 1 x týdně aerobic, večer u telete vyšívám 1,5 x 1,5 m ubrus, občas si zajdema na kuželky a ráda fotografuji. Nejde o to, že by nechtěl se mnou na dovču. Jezdíme často na výlety a každý rok do ciziny a je nám fajn, i když se vidíme 24h. Koupil mi i spacák a už jsem ho s ním i o čarodejnicích otestovala. Ale říkám - sama doma, to je pro mě za trest, především o víkendu. Pracovní týden mám celkem nabytý. Ale to že mě bere jako samožřejmost je fakt - asi jsem si ho moc rozmazlila.
Odpovědět
Profilova fotka
holky já jezdím každý rok na týden k moři s mojí mamčou. A je to super! Můžeme si strávit dovolenou po svém - to jest válením u vody, klábosením a četbou pokleslých časopisů :-))) Ten týden je úžasně osvěžující. A myslím, že i pro mého přítele. I když po třech dnech si už píšeme jak si strašně chybíme :-) Samozřejmě jezdíme na dovolenou i s přítelem a to je taky báječné, ale dovolenou s mamčou bych nevyměnila za nic :-)
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj holky, tak jsem si tak vzpomněla na svůj dávný vztah. tam jsem taky řešila čundry s klukama a se mnou tak nanejvýš prodloužený víkend .... a taky si pamatuju, jak se najednou na čundr nejelo. byla to skupinka kluků a všichni měli přítelkyně. s holkama jsme si rozuměly a všechny nás ty jejich čundry štvaly. a tak jsme se jednou domluvili, že kluci si odjedou a my si vyrazíme na mácháč. a pak už jsme všechny otravovaly: "kdy už konečně pojedete?" no a tím jejich čundry zkončily, najednou to ztratilo tu příchuť "zákazu" ....... zaplaťbůh už je to za mnou :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Tak to ja mam teda naopak, manzel je vojak a ja jsem doma sama casto, ze zacatku jsem si nemohla zvyknout, bala jsem se sama doma v noci, ale ted uz mi to ani nejak neprijde, jsem spis rada, kdyz muzem byt doma spolu.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak my si "dopravame" to, ze si obcas nekdo z nas vyrazi sam...proste proto, ze toho druheho by to nebavilo. At uz je to na den (ja s holkama Brno-srazik beremese, on s klukama Nemecko-auta), nebo na tyden (ja s holkama Aerobik v Chorvatsku, on s klukama rallye nekde v Rakousku).....Kazdy si to super uzijeme a pak jsme zase radi, ze jsme spolu. Verime si, ze na techto akcickach nedelame ani jeden ani druhy zadny blbiny ;-) . A takhle mi to vyhovuje. Nevim, co on by s nama delal nekde v Chorvatsku u more a fakt nevim, co ja bych s nima delala nekde u aut...brrr :-D Doma sama jsem docela rada, nevadi mi to. Zkraje jsem se docela bala (bydlime v prizemi), ale ted jsem "ostrileny" samotar....kdyztak jedu k nasim, ti jsou radi, ze jsem u nich , treba i pres noc. Nidky jsme si tyto nase vylety nezakazovali a doufam, ze ani nikdy nebudem. Je to, jak pise Len, osvezeni vztahu :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
dvorisonko: chápu Tě.. brečet vzteky mi ale nakonec taky nikdy nepomohlo..nakonec jsem se sama cítila jako sobecký blbec.. a naučila jsem se rozumem ovládat.. a trvalo mi to 2 roky.. :-N Vztah je hlavně o toleranci.. když jel Muž do pařit do Prahy s kamarádem 3 dny v kuse na počítačích, domluvili jsme se, který týden tam pojede a já jela jinam..naučila jsem se být sama, žádného člověka k sobě neuvážeš.. Pak jsem začala jezdit sama na Trutnovský festival (víkend v srpnu) a teď mám docela smíšené pocity, protože letos chce jet se mnou, když viděl, jak přijíždím nadšená. Obávám se, že mi to jediné moje soukromé povyražení svou přítomností naruší.. a proto mu nechci brát jeho víkendy s kamarádama, vím, že si taky nechci od něj to "svoje" nechat vzít..
Odpovědět
Profilova fotka
Děkuji Vám všem za odpovědi. Letos to snad přežiju lépe, postupně si začínám plánovat, kde budu, co budu... Abych to ale upřesnila: výlety ani tu pánskou jízdu mu nezakazuji. Je to jen můj vnitřní souboj - před ním nebrečím a nedělám scény. Možná pozná, že jsem krapánek nervózní, protože pak když kluci přijedou si dělají legraci a mají hloupé narážky ...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 letech
No tak ja jsem na tom podobne jako ty dvorisonko....nez jsem si nasla partnera, respektive nez si je nasly me kamaradky, tak vse bylo v poho, byly jsme s holkama, pote nejak nemeli cas, pac ho veskery venovaly svym protejskum a ted? Ted si napisem tak dvakrat do roka email, jak se mame. Takze kdyz pritel nekam jde, ja jsem z toho nervni, pac ja vlastne nemam s kym. Povetsinu mych pratel tvori muzske osazenstvo, se kteryma bych klidne ven mohla, le to se zase nelibi priteli...a i tak se ridim podle hesla - co nemas rad sam, nedelej druhymu. Kdyz by muj chlap nabehls tim, ze jde s kamoskou ven, pekne bych penila...:((((( takze mje pocity jsou vetsinou hodne smutny, moje stgavy depresivni, ale co uz, ja si zvykla...jen to obcas chudak schyta pritel pac mi nekdy ujedou nervy, tim jak nikam ńechodim sama...:(((
Odpovědět
dvorisonko, nešil a užij si to! vždyť to je paráda, být chvilku sama doma - nemuset vařit, žádné kompromisy, jaký film, jaké víno, v županu si na sebe plácat masky a poslouchat si svoji hudbu na plné pecky. Nebo si pozvi na návštěvu nějaké holky na dýchánek, třeba i na spaní přes noc...uteče to, ani nevíš jak a fakt taková změna občas prospěje...
Odpovědět
Profilova fotka
teda holky já nevim co řešíte, jo vadilo by mi kdyby si jezdil s kamarádama a pak se mnou né, ale rozhodně my nevadí když si někam vyrazí beze mě. Já ho spíš vyhazuju, aby někam šel a měla sem doma chvíli klidu :-) naopak spíš slyším já že jsem furt v kalupu a né doma :-) tj.každou středu chodim tancovat, v neděli chodim s kámoškou cvičit a občas si s kámoškou zajdu na pivko nebo vyrazíme všichni a představte si že mám dítě a většina mých kamarádek taky. Já teda nevim ale jen sedět doma jako pecka a čekat až se ten můj vrátí, no to se nedivte,že vás má pak moc jistou a vůbec o nic se nesnaží. itchi: a proč nejdeš s kamarádem na pivo, hele já taky razím heslo že nedělej druhému co nechceš aby dělal on tobě ...mám taky známý mezi chlapama, jeden můj bejvalej kolega k nám domů občas zajde na kafe a se svym bejvalym splolužákem si jednou za čas zajdu na pivo a co jako, vždyt´o nic nejde, můj muž si zas pro změnu zašel na pivo se svojí kamarádkou s dětství co jí x-let neviděl a co jako - vůbec sem to neřešila Prostě vždycky sem to řešila tím, že když se mi něco nelíbilo co dělal, tak jsem udělala to samé a jemu hned došlo, že takhle asi né a byl klid........ ono je dobrý vědět jaký to je i z druhé strany. Ale základem je tolerance a důvěra.
Odpovědět
dinka: nooo, tot bylo vycerpavajici a pravdive:) 8-)
Odpovědět
to bylo pro brumdinka:) nejak se to nedopsalo:) jenze problem je v tom, ze ja pujdu s tim kamosem, on teda jak ty pisses s tou kamaradkou, abych pochopila ze se mi to nelibi a jsme tam kde jsme byli:)
Odpovědět
Profilova fotka
No, stejné to nemám, možná podobné v tom, že jsem se přivdala k manželovi - a stýkám se pouze s jeho kamarády a mými spalužáky a spolužačkami z výšky. Většinou sedím doma a učím se. S manželem máme domácí pohodu, ale nikam moc nechodíme. Připadám si najednou ve všech vztazích k okolí nějaká jednorozměrná a plochá. Smanželem to klape, je to super, nebráním mu zajít s kámošema na pivo, na fotbal a tak. On mi taky v ničem nebrání. Jen mi připadá, že svatbou jsem se nijak moc nezměnila, jen okolí začalo jinak reagovat.
Odpovědět
Profilova fotka
itchi: tak ted´jsi mě v tom poněkud zmátla tak komu se to nelíbí tobě nebo jemu? já to myslela tak, že pokud ty chceš jít na pivo s mkamarádem tak jdi a neřeš to a naopak pokud on půjde s kámoškou tak taky tak, ale samozřejkmě nějak ve slušnosti a né tam dělat nějaký kraviny, na schvály apod... a taky by to mělo bejt jednou za čas a né neustále :-) no snad jsem to napsala srozumitelně. spíš mě občas vadí takový ty kecy od kámošů jako jestli ho pustim nebo tak jak kdybych byla nějaká semetrika, jen proto že s nim už 10 let žiju a mám s nim dítě a až se vezmem tak ty reakce pak budou ještě horší nebo co :-p přitom je to spíš naopak bona. nestraš, jestli okolí raguje najednou jinak, tak se radši vdávat nebudu :-D :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Brumdimka: Opravdu, já si nepřpadala, že by se udála nějaká změna, ale najednou už Tě lidi moc nezvou na pařby, protože tak nějak předpokládají, že užíváš večery s manželem. Taky najednou řešíš jiné věci ( kdo nakoupí, uvaří, vypere) Okolí to nějak vycítí( hlavně teď myslím holky spolužačky), že už jsi na tom jinak, že jsi paní. I všechny hovory o chlapech skončí u toho, že chlapi jsou hajzli, jen já mám štěstí, že mám tak skvělého chlapa a jsem šťastně vdaná. :-D
Odpovědět
itchi: ani nevíš, jak moc ti rozumim. Řekla bych, že jsem na tom úplně stejně :-| .
Odpovědět
Profilova fotka
bona: tak ted´si mě ukliadnila, to u mě nehrozí, protože já to co píšeš mám víc jak 9 let :-), tj.že řešim jiný věci. To my spíš s kámoškama už to máme tak že chcem sami vyrazit, abysme se těch svých na chvíli zbavili :-D (většina má dlouhodobý vztahy a už i děti) a spolužačky? ty když potkám tak se diví že sme se nevzali a každá mi říká, jé já myslela že jo, jo docela sranda jak každej hned předpokládá že se hned vdáš :-)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
zuzimme: :(
Odpovědět
Když tojá tomu mýmu nebránim a on docela často i sám někam chodí, ale mě samotné ani moc nechce. S vrstevníkama si příliš nerozumim a většinu kamarádů máme společných, tak to pak chodíme oba. On má navíc kolegyně z práce (jo fakt tam jsou samý ženský 8-( ) a nebo jde s klukama z vejšky a takjy je furt někde na fotbale nebo tak. Mě se ale samotný ani nikam moc nechce a navíc jsem srab, tak mi dost vadí pak v noci jezdit sam)otná domu :-S . Já mu žádný csény nedělám (nebo jen malý, to když zůstane s jednou kolegyní do pěti do rána), ale jinak se fakt ovládám, ale stejně to zamrzí. Taky si je mnou šíleně jistej, což mi dost leze na nervy ]-(
Odpovědět
Profilova fotka
marci: ale to že třeba oni maji takový ženský přece neznamená že to dělám taky :-) zuz: upřímně kdyby můj mužskej zůstal s jednou kolegyní až do 5 do rána a opakovalo by se to nebo to bylo pravidelný, tak zuřim ]-( a to jsem jinak velmi tolerantní člověk prostě to chce najít tu zlatou střední cestu, ostatně jako ve všem ostatním, nic se nemá přehánět :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My to máme tak, že každý sám se chodíme bavit málo. Kamarády máme vesměs společné, takže se bavíme všichni dohromady. Pak když jeden z nás má nějakou "samostatnou" akci (sraz ze školy, pracovní akce, posezení s kolegama z práce), tak se ten druhý v pohodě zabaví, buď taky někam jde a nebo si udělá relax doma. Ale snažíme se být bez sebe co nejméně, protože se nám hodně stýská a navíc díky práci nemáme moc času se vídat. Někdy se vidíme méně, někdy více, je to jak kdy. Ale všeobecně jsme na sobě takoví závisláčci x-) Prostě jsme nejradši spolu x-)
Odpovědět
brum: Pravidelný to neni, ale skoro pokaždý, když z práce někam jdou, tak ostatní už jdou domu a on si s ní ještě povídá. Ale ono jí jepřes padesát a má tři dospělí děti, ale stejně nemá co dělat v hospodě s mým chlapem ]-( . A to jsem se včera dozvěděla, že se nám půjde podívat na obřad a nejhorší je, že ta ženská je celkem milá a sympatická (viděla jsem jí asi dvakrát) 8-(
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?