Máme mít dítě teď nebo až po státnicích? Co myslíte?

Ahoj, mám veliké dilema. Poslední rok vysoké přede mnou a strašná touha po miminku mě sžírá. Je to už dlouho co na to myslím, jsem nešťastná. škola mě baví,praxi mám,vdaná jsem,bydlení máme. ,,jen,, tohle..Státnice s mimčem,podle mě se to nedá :-( Už se chcem za pár dní začít snažit :-(
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
kukuca... moje spoluzacka rodila 4dny po statnicich... takze se to da ;-) x-)
Odpovědět
urcite se to da, ale pokud jsi typ, ktery se pred kazdou zkouskou hodne stresuje, tak to pry pro dite neni moc dobre... Zkus zajit na konika, tam urcite najdes nejake maminky-studentky ;-)
Odpovědět
myslela jsem stresy v dobe tehotenstvi ;-) A ucit se na statnice uz s narozenym miminkem bych taky nechtela... Ale zvladnout se to urcite da ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Jo jo, na koníkovi je podobných diskuzí spousta. Určitě se to dá, stačí chtít. My teda svoje bydlení nemáme, takže mimčo odkládáme po škole, i z toho důvodu, že nechci v těhu řešit státnice, ani s malým miminkem.
Odpovědět
Taky vím že sranda to není,ale jak překona tu strašnou touhu?Já to rozumově chápu a vím že bych měla vydržet,je nevím jak :-( Manžel je už po několikáté natěšený že UŽ se na dovolené začnem snažit..Kéž bych to nemusela řešit a moje vnitřní hodiny netikaly..
Odpovědět
Profilova fotka
A moc by tě hodiny bily, kdybyste nachali snažení až po škole? Mně teda hodiny tikat začaly, ale ještě je chvíli nechám, však ony se nezblázní. Dítě je radost, ale i spousta starostí. Státnice taky nejsou sranda, hlavně co do psychiky a je lepší soustředit se na jednu věc. A ne na školu, snažení, státnice, těhu, promoce, dítě. Zkus se soustředit na něco jiného, hlavně na školu. Nevím, jak náročnou ji máš, ale mě 5.ročník dal docela zabrat. dokonce tak, že o půl roku školu prodlužuju.
Odpovědět
NO naše škola až tak náročná není, říká se to.A navíc je to dálkově,takže člověk je od začátku nějak zvyklej při ní dělat i něco jinýho. Já mám i zdravotní potíže,otěhotnění za delší dobu by mohl být problém..Pro mě to zkrátka nevyřešitelný a strašně se tím trápím,nevím co zvolit.Manžel tvrdí že to zvládnem,ale...státnice jso prostě záhul,to vím.Mě už ty hodiny taky tikají skoro 3 roky..
Odpovědět
Profilova fotka
Brala bych v úvahu i to, že ne každá žena dnes otěhotní napoprvé..
Odpovědět
Profilova fotka
Aha, no tak to máš dilema teda. Já studuju denně, ale od září jdu dál na dálkové a ke konci studia chci mít mimčo. Ale to nejsou státnice, jen závěrečná zkouška a je to pajdák. Pokud máš zdravotní problémy, tak asi by se nemělo dlouho čekat, co? Mně naštěstí nic není, teda nic, kvůli čemu by mi někdo řekl, že nemám s těhotenstvím otálet. Hodiny mi tikat teprve začaly.Tak se do snažení pusťte a uvidíte, kdy se zadaří. Je spousta holek, co státnicovaly s bříškem.A když ti manžel pomůže a třeba babičky pohlídají, aby ses mohla učit, tak to zvládneš.
Odpovědět
kukuca: je tu jedna slečna, které doktor řekl, že bude mít problémy s otěhotněním, měli 8 měsíců do svatby, tak to začali zkoušet - otěhotněla do měsíce, svatbu odložili na příští rok, nechce se vdávat těhotná - tím chci říct, že předpoklad problému s otěhotněním nemusí být úplně směrodatný...třeba budeš mít problémy a třeba taky ne... mě už taky hodiny tikají, co tikají... jenomže musím vydržet ještě aspoň tři roky... letos končím bakalářské studium, ale mám smůlu, naše škola, tedy náš obor nejde studovat dálkově, kdyby ano, jdu rok pracovat, k tomu dálkáč a neřeším to... jsem ale hodně velkej stresař, takže bych nechtěla být těhotná přes státnice... tohle všechno si musíž zvážit, co je pro Tebe důležitý a co zvládneš.. Co vydržet půl roku a pak se začít snažit? i Kdyby to vyšlo hned, máš státnice tak v půlce těhotenství ;-) :-)
Odpovědět
Natrix: ahoja, co studuješ?
Odpovědět
Navazující studium jsem dodělávala dálkově a se mnou chodila většina holek, co už měly malé děti, takže by nedávaly denní studium. Bylo jich hodně, všechny zvládaly, včetně státnic. To ale má zásadní předpoklad, že doma máš manžela, který Tě podpoří a když se budeš muset učit tak i kdyby trakaře padaly, tak se o vše on sám bez remcání postará na úkor vlastního volného času a koníčků. Pak je tu ještě druhá možnost, přerušit studium a dodělat poslední rok a státnice až miminu bude třeba rok. Pak je tu ale riziko, že když se tak těšíš, splaší se Ti hormony, dítě pro Tebe bude priorita č. 1 a školu už nedoděláš. Teď si třeba řekneš, že se Ti to nemůže stát, ale hormony jsou hormony, to pak člověk neuvažuje reálně zvlášť, když už tři roky toužíš po miminu. NAvíc to může být takovej malej ďábel, že nebudeš mít na nic ani čas ani chuť.... A furt je nutno brát v úvahu i to, že se i když se teď začnete o mimino snažit, tak se to může povést klidně až za rok, dva....
Odpovědět
Článek se načítá
makec: Zemědělku, obor Jakost rostlinných potravinových zdrojů a ještě denně dojíždím 60 km tam a zase zpět s velmi špatným spojením... :-( ;-(
Odpovědět
Profilova fotka
Já dojíždím jen 30km a už to mi lezlo na nervy v posledních letech. Naštěstí dálkové mám v místě, takže to bude ok, i kdybych otěhotněla v průběhu. Práci napíšu s předstihem a na zkoušku půjdu buď s bříškem nebo s mimčem, teda pokud se zadaří.
Odpovědět
kukuca: tady je asi dost podstatná informace, proč bys měla mít problémy s otěhotněním, jestli máš zdravotní porblémy, nebo ,,jen" dědičný předpoklad... Protože i na tom závisí, jestli by se to povedlo hned, nebo až třeba za rok, dva... a to je potřeba brát v úvahu... Co vlastně studuješ?
Odpovědět
Kukuca: ahojky, podle mého názoru je hafo důležité, že po dítěti tak toužíš, a možná je to i nějaký signál, že právě teď je ta správná doba na tom začít pracovat....Jak píšou holky a navíc i statistiky, ne každému se podaří otěhotnět hned na poprvé, v dnešní době je to spíš šťastná náhoda. Četla jsem že 60% párů se podaří otěhotňět do 8 měsíců!
Odpovědět
Profilova fotka
A 85% do 1 roku. Já to vím a tak s tím počítám, že se nezadaří hned. Jinak by ten správný čas nenastal asi nikdy. Chce to promyslet, prohovořit a manželem a rozhodnout se. A pak jen čekat a studovat a pracovat a pak se uvidí. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj: no ja si myslim, ze je hodne dulezity ten poznatek, co psalal kstablova: jestlize te partner podrzi a sam ti rika, ze to zvladnete (a vis, ze je schopen toho doma hodne udelat, ze to nejsou jen reci), tak jdi do toho. Zvlast kdyz mas zdravotni problemy. kdyz to zvladnou ti, kteri maji miminko necekane, tak proc by to nezvadli ti, co ho chteji ;-)
Odpovědět
i me zacali tikat hodiny, ale pritel chce dodelat skolu, takze budu muset pockat a tu skolu dodelat s nim... ale je to tezky se tomu nepoddat. chudak me nekdy podezira, ze delam z kondomu dudliky ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
kukuca já myslím že státnice a mimi se dá, kamarádka to taky tak má a zvládla to :-) ale chce to pomoc rodiny ale určitě se to zvládnout dá. Já dokončila ted těhotná VOŠ a v září nastupuju na VŠ :-) a mimi se narodí v říjnu, školu mám 120 km a jdu do toho. Jak jsem koukala tak studuješ dálkově tak bych do toho šla, navíc když máš zdravotní problémy a přece jen může trvat chvíli než otěhotníš
Odpovědět
Profilova fotka
aurinko me hodiny taky tikaj a pritel zatim taky mimco nechce, no co se da delat, budeme muset cekat kukuca manzel dite chce a ty taky? tak co resis skolu a dite zvladlo tolik lidi tolik lidi to bude muset jeste zvladnout navic dnes kdy se clovek musi porad vzdelavat to ceka vetsinu zen dodelavat si vzdelani k diteti tak do toho jdi
Odpovědět
Profilova fotka
pokud se dokazes nestresovat tak klidne skolu zvladnes,... ja jsem mela ve skole strasny nervy, na statnicich jsem malem omdlela, bylo mi zle atd... kdyz jsi tehotna, tak by ses nervovat nemela. takze to zalezi, jak to ve skole prozivas.... a pokud mas i male nervy pri normalni zkousce, tak bych jeste pockala,... vzdyt to uz neni tak dlouho ;-)
Odpovědět
No když ale vezmu v potaz že otěhotním hned, tak by mi termín porodu vyšel přímo v období státnic, to znamená, odložit státnice na leden 2009..už jsem se informovala.A tím se situace mění,protože bych měla už třeba 8 měsíční dítko..To právě řeším, semestr bych uzavřela,ale státnice s malým.Manžel bude hlídací,ale stejně.. Naše škola más stejně takový výborný opatření, že ke stánicím nepouští studentky víc jak v 7. měsíci těhu,asi se tím jistí aby tam předčasně neporodily..
Odpovědět
Profilova fotka
kakuca no tak to bud pak státnice odložit nebo třeba ještě tak 3měsíce počkat se snažením pokud to mimi opravdu chcete. Nebo stane se něco když je odložíš? pokud budeš doma s mimimkem tak myslím že by to tak velký problém nebyl
Odpovědět
Natrix, původní plán byl začít se snažením na vánoce, tak jak píšeš,ale právě teď bych měla na těhu víc klid,přeci jenom do vánoc ,,jen,, zkouška z jazyka a psaní bakalářky.No posunula jsem to kvůli tomu protože mě bylo blbě z prášků,ale doktor kterýmu léta věřím říkal že jso pro mě vhodný jen tyhle, pro nízkou hladinu hormonů,jiný mě nedoporučil,prý to špinění a občasný bolesti musím vydržet :-S Tak se mi jevilo nejlepší je vysadit a začít se snažit.Je pravda že je to jen učení nárazový.Pak klid.A pokud by se mi to zalíbilo,jako že asi nee,tak bych se přihlásila na magistrra..
Odpovědět
Makec:Studuju sociální pedagogiku
Odpovědět
Profilova fotka
Ale leden 2009 je tu za půl roku ani ne. Pokud bys otěhotněla hned teď, jakože bych s tím moc nepočítala, tak v lednu budeš ve 2. trimestru nanejvýš. Já taky odkládám, ale ne kvůli mimču, kvůli diplomce, není to žádná tragédie. S tím pouštěním na státnice to je síla teda, ale možná fakt počítají s tím, že je to velký zápřah na nervy a jistí se tak.
Odpovědět
ja bych asi fakt zvazila to stresovani. podle me to je dulezitejsi nez jestli ma kdo mimco hlidat nebo tak...
Odpovědět
Profilova fotka
kukuca: Nechci nic říkat, ale pedagogika bakalář a ještě dálkově zas tak moc extra náročná není. Podle mě bys to zvládla i těhu.
Odpovědět
JInak moc díky za názory.Víte taky si říkám že když tělo takhle nesnesitelně naznačuje že už,tak bych ho měla poslechnout.A není to jen můj rozmar, pořád na to myslím..Víte jak závidím kamarádce která tu školu dělá taky,dítě ji absolutně zatím nebere,studuje,sbírá praxi a těší se na magistra?Rozumově bych to taky brala,ale rodinka pro mě znamená moc :-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?