Mám zvětšenou uzlinu v podpaží. Co to může značit?

Profilova fotka
Ahojda, už skoro měsíc pozoruju,že mám v pravém podpaží zvětšenou uzlinu - velikosti asi tak jahody :-N ,nebolí.Chřipajznu ani angínu jsem neměla. Nevíte co to může značit? Setkala jste se s tím některá? díky :-(
Odpovědět
Profilova fotka
sarinka: no, já bych si s tím určitě někam zašla a ať to vyšetří, v nejlepší případě ti řeknou, že to nic není, ale fakt radím, aby jsi si s tím někam zašla, tohle se nemá podceňovat ;-) Tak hodně štěstí přeju ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
sari - mně na něco podobnýho přišla loni gynekoložka, vždycky kromě prsou vyšetřuje i uzliny v podpaží a tam jsem ji měla zvětšenou. Nejdřív mě hnala na mamograf, pak do nemocnice na biopsii(nebo jak se to jmenuje :-N )Měla jsem pěkný bobíky :-N :-D Ani jsem to doma nikomu neřekla(bylo mi jasný, jak by mamča plašila :-( ) no a výsledky byly dobrý. Naštěstí to byla jen zvětšená uzlina. Řekli mi, že kdyby se to samo nevstřebalo, tak mám přijít to vyříznout. No a Cca za 2 měsíce to zmizelo ;-) Ale rozhodně s tím zajdi aspoň k obvoďákovi, ať tě někam pošle! ;-)
Odpovědět
Ahoj Sari, s timhle si moc nezahrávej a radši si s tim někam zajdi (nejlépe k doktorovi :-D )...určitě to nic nebude, ale aspoň budeš mít jistotu... ...tchánovi se taky asi před pěti lety zvětšila uzlina v podpaží, měl to prej z toho, že používal tuhý antiperspirant a prej mu to ucpalo potní žlázu, tenkrát mu to řezali a čistili... :-(
Odpovědět
sari, neváhej a jdi za doktorem. Nechci tě strašit, ale ona to taky nemusí být uzlina. Uzliny, když natečou, většinou bolí, a to docela dost... podle mně laik uzlinu od jiného útvaru nepozná. A i pokud to uzlina je, nateklá by být rozhodně neměla, to opravdu není legrace. Nějaký zánět nebo tak - většinou taky bolí... Lepší oběhat doktory, než něco zanedbat, pak už může být pozdě... :-S
Odpovědět
ty to tam mesic mas a jeste jsi nebyla u doktora?? Utikej
Odpovědět
Profilova fotka
Holky - díky Veru - taky me napadla ta potní žláza =-) Už jdu volat....
Odpovědět
potni zlaza, cokoliv jednomu znamemu se udelala takova boule z antiperspirantu, ted uz je nepouziva a je v pohode. Ale muze to byt cokoliv :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Svetlus - taky mi to známá říkala,že má spousta lidí kolem sebe,co měli problémy z antiperspirantu :-S díky ;-)
Odpovědět
no to je ten problem, co jsme tu resili v diskuzi o poceni, spousta lidi s tim ma problemy, ale nikdo si to nepripousti. ale neboj, urcite to bude v pohode:)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, ja jsem si asi tak pred 3 mesici nasla dve male uzlinky v trislech, jenom na jedne strane, sla jsem k doktoru a rekli mi, ze jestli to do 3 tydnu nezmizi, mam prijit znovu. No, nezmizelo to, a tak jsem byla minule pondeli znova na prohlidce a nasli mi tam ne dve, ale 4 zvetsene uzliny! Tak odebrali krev a pujdu na scan, ale pry se namam bat, pry se to nekdy stava... Ale Sari urcite si to nechej vysetrit. Hodne stesti!
Odpovědět
Profilova fotka
Sari, určite s tým choď k lekárke, uzliny zachytávajú cudzorodé bunky v tele, a preto sú pri chorobách zväčšené....ale určite to nič nebude, ja mám na krku tri malé uzlinky, a sú tam hrozne dlho, nebolia, nič nerobia, a lekárka povedala, že som zdravá, krv bola v poriadku, a už žijem s tým niekoľko rokov...a v okolí poznám viarecých ľudí so zväčšenými uzlinami, ktorí sú v poriadku a uzliny nič neznamenali... ( ale zas na druhej strane, jedna známa mala uzlinu v podpazuší, a bolo to bohužiaľ z rakoviny prníka... :-| , išla s tým k lekárke, dostala sa z toho a už je to vyše 10 rokov, čo je v poriadku :-) )
Odpovědět
Ahoj , ja taky mam pravidelne zvetsene uzliny vpravo podpazi. Dokonce mi to vadi, normalne to citim i v klidu. Mela jsem vsechna mozna vysetreni i na HIV a pry to je z ekzemu... Ten mam docela casto na prsou, hlavne vpravo...
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Clovek by rekl, ze kdyz se uzliny zvetsi, tak musi byt s telem neco v neporadku, ale vzdelani doktori tvrdi opak. Tak kdyz nas to neohrozi na zivote tak s tim budeme muset prezit. :-S
Odpovědět
sarinka: šup šup k doktorovi ;-) buďto k obvoďákovi nebo na gyndu, nech si napsat žádanku do mamografické ambulance (vzhledem k tomu, že jsi mladá, tak asi na ultrazvuk) a nech si to vyšetřit. Pravděpodobně to nic nebude, ale budeš klidnější ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Charleene - díky,na Tebe jsem myslela x-) ,když jsem zakládala tuhle diskusi - jak jsi psala o Tvám tatínkovi a mamče,o jejich zaměstnání a tak.Čekala jsem na Tvůj názor. :-)
Odpovědět
Pokud jsi z Prahy, tak na vyšetření prsu (jsi mladá, takže spíš sono) se můžeš objednat sama do Mammacentra na Zeleném pruhu - sono stojí 300 Kč, ale Avon na to 200Kč přidává. To píšu spíš tak pro ostatní (když máš potíže, půjdeš na vyšetření hrazené normálně ze ZP přes obvodního lékaře) - sama už jsem tam byla a půjdu zas - ty peníze mi za to stojí. Jsem asi trochu ovlivněná zaměstnáním - ale když člověk vidí, jak mladé ženy už můžou mít nádor prsu... Jestli máš ale takhle výrazně zvětšenou uzlinu už měsíc!, tak jsi dost nezodpovědná. Uzlina zvětšená v důsledku zánětu v její spádové oblasti bývá většinou bolestivá. Nebolestivé zvětšení je typičtější pro nádorová onemocnění - v podpaží se myslí samozřejmě na nádor prsu, ale u mladého člověka je možná pravděpodobnější např. lymfom. Existuje samozřejmě spousta dalších příčin - např. tularemie, toxoplasmóza.... I proto bys měla jít radši k obvoďákovi, gynekolog je příliš jednostranně zaměřený a např. na lymfomy většinou moc nepomyslí.
Odpovědět
sarinka: tos mohla rovnou napsat IP ;-) Seznam mamografických ambulancí najdeš na www.mamo.cz :-) Na Avon stačí zavolat na 800 180 880 a měli by ti poslat poukaz na slevu 200,- na vyšetření.
Odpovědět
Profilova fotka
Sari, svokra si este za mlada nasla hrcku v prsniku. Sla na mamografiu, strasne ju tam vystrasili. Tak sla domov, opila sa a 20 rokov nebola na mamografii, ani na kontrolu s prsnikom. Len pred par tyzdnami sa odvazila ist. Bola to len nejaka zvacsena prsna zlaza. Bola tam mila lekarka a ta bola zhrozena jedine z toho, ze sa 20 rokov zbytocne trapila v neistote. :-) Mala tam aj nejaky silikonovy model prsnika so zhubnou hrckou. Vraj bola tvrda ako kamen. Takze aj to mas pekne ohranicene, je to hladke, neboli to, tak to nemusi byt vazne. Ale treba to dat pozriet odbornikovi. :-)
Odpovědět
janka279: díkybohu dneska už se na mamografiích většinou ke klientkám chovají mnohem lépe ;-) Navíc je fajn, že dnešní přístroje a šikovná očka lékařů dokážou rozpoznat nádor mnohem dřív, než se vůbec dá vyhmatat (proto je dobré chodit i na preventivní prohlídky). Mně je sice teprv 25, ale chodím pravidelně každý rok na ultrazvuk (před 2 lety jsem měla pocit, že jsem si něco vyhmátla a navíc mám nepravidelný tvar dvorce - ale byla to jen žláza). Vím, že u nás doktorky říkají, že ty 2 roky, po kterých to hradí pojišťovna jsou opravdu dlouhá doba, že je lepší chodit po roce a vždycky jednou za 2 roky si to zaplatit, ale spousta žen to vyšetření odmítne, když zjistí, že by měly zaplatit (a přitom to stojí zhruba jako návštěva kadeřníka...). Ale to se týká jen žen nad 45, ty mladší si prevenci musí hradit tak jako tak. Jo a ty "prsa" na ohmatání mají třeba i v Avon autobusu, co jezdí po republice.
Odpovědět
Profilova fotka
charleene - díky,ale vypadá to na potní žlázu - příští čtvrtek jdu ke známýmu chirurgovi,tak uvidím co a jak,doufákmže mě hned nerozkuchá - známe chirurgy :-D Avon je můj úhlavní nepřítel -ale to je na jinou diskusi ;-) stejně,ale děkuji za info x-)
Odpovědět
sarinka: přítel nebo nepřítel, když platí a tak proč to nevzít :-D
Odpovědět
Profilova fotka
chaarleene - :-D - když já jsem hroznej hrdouš :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Mně se zas loni ucpala mazová žlázka na zádech, měla jsem tam bouličku, bolela, ale nebyla vidět. Bylo jaro, všechno pučelo, tak já taky. Chodila jsem co 3 dny ke své doktorce a sestřička mi to vymačkávala a čistila, protože sama bych si tam nedošáhla. Teď mám zas cosi nahoře na stehně, myslím,že jsem si skřípla kůži o kalhoty (rifle jsou někdy drsné), zatím ale nevím, asi počkám. Třeba se to vstřebá. Kdysi jsem měla bouličku na hlavě 3 měsíce a vstřebala se.
Odpovědět
Sari, tak si představ, že ti to posílám já, a je to ;-) :-D přeju ti, ať to nic není ;-) PS: sice to sem nepatří, ale příští pátek na mě mysli, dělám státnice :-( :-S
Odpovědět
Profilova fotka
Veru - :-D :-D :-D jo a držím palečky,za týden chci slyšet JEN dobrý zprávy :-) :-) :-)
Odpovědět
dík, já od tebe ve čtvrtek taky ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Veru - x-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Ahoj, vím, že je to opožděná reakce, ale přece. Já měla problémy s uzlinami v podpaží. Chvíli tam byly bez bolesti, ale potom se pravidelně po týdnech střídala bolest s klidem.. ale bolest byla nepřetržitá třeba celý týden, sotva jsem upažila či hýbala s rukou, protože každý pohyb byl problém. Má lékařka to přisoudila mému deodorantu - antiperspirantu, který obsahuje aluminium chloridohydrate (nebo tak nějak) a to přímo i té konkrétní značce. Chvíli jsem používala jen deodorant, bylo to v pořádku. Tak jsem se zkusila vrátit opět k tomu samému vysazenému antiperspirantu a opět se uzliny zvětšily a rozbolely. Bohužel trpím nadměrnějším pocením a nemám ráda jeho zápach. Tak jsem zkusila sáhnout po antiperspirantu, ale vyhýbám se přímo té aluminiové složce s chloridohydrátem a zkusila jsem si vybrat jiného výrobce a od té doby je to v pořádku a už se mi uzliny nezvětšují. Musím to zaklepat, protože je pravda, že mě to tenkrát vyděsilo a nebylo to vůbec příjemné. Takže pokud se některá potkáte přímo s tímto problémem, zkuste změnit výrobce antiperspirantu. 8-)
Odpovědět
medveditlapicka: napiš mi prosím do IP, kterou značku používáš. Mám ty stejné problémy jako ty. Ale je pro mě problém číst někde v drogerce to složení, stejně na to pořádně nevidím. 99% antiperspirantů, co jsem četla totiž aluminium obsahovaly. A já vím, že to mám z toho, protože když jsem vysadila, tak bolet přestalo, ale taky se hodně potím. Děkuji
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?