Láska má přednost před rodinou. Je to zlé?

Ahojky holky, potřebovala bych radu....s mým taťkou jsem si nikdy moc nerozuměla, třeba jsme se bavili, to jo, ale každý máme jiný pohled na svět a názory, s mamkou to bylo lepší. Jediné co mi vadilo, bylo, jak taťka do nekonečna připomíná jak nemůžeme zbytečně utrácet, kolik co stojí a tak. Já vím, že to možná ani tak nemyslí, každopádně mě to otravuje život už tak 8 let - nejsem nesvéprávná, abych nechápala, kolik co stojí. Studuju vysokou - třetí rok, budu Bc. Ale už rok a něco přemýšlím, že to není ono, že už si připadám stará na to, sedět každý den v lavici a spoléhat na peníze od rodičů..Taťka si myslím, že je hodně proti příteli, přitom já ho miluju jako žádného kluka před tím a jsme spolu moc šťastní. Dokonce mě už požádal o ruku a já to prostě cítím, že to je ten pan pravý, moc si rozumíme a klape nám to. Letos jsme jeli na dovču s našima a ještě rodinou - dopadlo to fiaskem, každý to vidí jinak, vina se svaluje z jednoho na druhého. Nicméně mě to nakoplo se odhodlat k tomu o čem přemýšlím - odstěhovat se. Přítel nezaváhal ani na chvilku a je rozhodnutý jít se mnou. Chceme si příští rok najít bydlení a já bych si dodělala titul Mgr. dálkově. Přitom bych se chtěla pokusit o místo učitele v nějaké základní škole. Myslíte si, že mám šanci, když budu jen bakalář - bez pedagogického zaměření, ale mám státnici z angličtiny? Chci jít za přítelem a moc. Když jsem s ním, spadnou ze mě problémy a jsem o pět let mladší...Chceme být spolu, jen mám pořád obavy jak to zvládnu. Znám jen asi dvě holky, co to tak udělali - dodělali vysokou dálkově, mezitím bydleli s přítelem, kterého si i vzali. Máte s tím některá zkušenost? A jak jste to zvládali? A taky by mě zajímala ta práce, myslíte, že mám šanci najít místo učitelky?
Odpovědět
Profilova fotka
Proč jste jeli na dovču s rodiči, když si nerozumíte?
Odpovědět
Ahojda, jasnem, ze se to da zvladnout! Urcite se neboj, ze nenajdes misto ocitele... Vsude je po nich poptavka a berou i ty bez vzdelani, natoz kdyz mas aspon Bc...Muj bracha uci aj na gymplu, a to nema zadny titul a sam teprve na VS studuje. Pokud budete chtit, vse se vam povede!
Odpovědět
elis0909 - já chtěla utužit vztahy, a navíc my spolu komunikujeme normálně - teda komunikovali do dovolené, protože na té dovči se to pokazilo :-( Všechno jakoby plánovali bez nás a když jsme teda řekli, že budeme samostatná jendotka - potkávali jsme s u snídaně a večeře, tak to taky bylo špatně, no nakonec jsem zjistila, že jsem byla jediná, kdo věřil, že se vztahy utuží a bude to paráda, dopadlo to naopak. :-( Je jsem prostě asi nepoučitelná ap ořád věřím, že se lidé změní a budou lepčí,...tak teď už jsem poučená a dělat to nebudu, na dovču jedině sami nebo s kámošema.
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj, ja jsem se od rodicu stehovala v druhaku na VS,.. ne ze bychom meli nejake problemy s rodicema,.. ale s pritelem jsme se meli radi a chteli jsme byt spolu. ted nastupuju do 5. rocniku a pred skoro 2 mesici byla svatba ;-) manzel je taky o 5let starsi,... ale vyhoda je, ze pracuje a ja tedy muzu dodelat skolu normalne jako prezencni studium. ver, ze vsechno jde, pokud to chcete. navic nedavas prednost rodine pred laskou,.. je potreba si uvedomit ze laska se stane tvoji rodinou. a tvuj pritel uz ma praci? nebo taky studuje?
Odpovědět
Profilova fotka
fridolinek: jestli máš státnice z aj tak se vykašli na učení ve škole a začni učit angličtinu v jazykovce nebo na živnostňák ve firmách a budeš mít víc peněz, navíc co jsem slyšela tak si jazykáři ze škol tak přivydělávají. a s tím titulem se neboj, taky máme v rodině kluka, který asi 10 let učil a neměl ani vysokou a ani státnici z jazykovky učil angličtinu ve škole
Odpovědět
Profilova fotka
fridulinek: kamarádka učí už od Bc a školu dodělává dálkově, akorát musela mít to pedagogické minimum (tuším), ale ona studuje němčinu pod pedákem, takže to tam měli.... ale mně ředitel nabízel taky místo s tím, že se dá to minimum dodělat při tom, když už učíš.... Jinak já jsem si svého teď už manžela prosadila taky přes odpor mamky a teď by ho nevyměnili.... a rozhodně bych do toho vztahu šla znovu... i když první rok, co jsme spolu bydleli, tak máma k nám ani nezašla, ale teď si někdy přeju, aby nechodila pořád :-D (je to prostě na vývoji a někteří rodiče to zkousávají déle) ;-) jinak já se svým manželem bydlíme spolu od 20 let, loni byla svatba - to nám bylo 25 ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Fridolinek, promiň asi budu drsná, ale kolik ti je, že potřebuješ ujištění, že se můžeš odstěhovat od rodičů a začít bydlet s přítelem?V 15ti bych to chápala, v 25ti mi to přijde jako zcela běžné a normální, takže moc nevím o co jde. Kor když si s rodiči nerozumíš. Znám spostu příkladů, kdy to lidi zvládli ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Fridolinek: vím, že je to těžké i když jsou problémy se odstěhovat a žít vlastní život. Já se stěhovala ve 20 a chodila jsem na jazykovku, přítel byt táhl sám. Doma to byl děs, ale pak jsem brečela a stýskalo se mi. Jinak s tím místem: kamoška už rok pracuje v jazykovce, učí AJ a školu dodělanou nemá!Teď ji teprve dodělávat bude. A na základce jsem měla dvě učitelky, které dodělávaly školu ještě dva roky a normálně učily. Přeji hodně štěstí.
Odpovědět
hhranolka: přítel už maká a vydělává si docela slušně:-) A já bych si ráda taky našla práci další rok:-) pro Bustik: ne nejsi drsná, mě je 22:-) Já jsem na 90% rozhodlá, že půjdu, sice to nebude žádný med, ale jsou lidé, kteří mě od toho rozhodnutí zrazují. Některé neberu vážně, protože ti pak přijdou a řeknou no my ti to říkali...a ti druzí, tak od těch bych čekala podporu, ale asi nic...každopádně víc lidí mi radí jít do toho, že se to dá zvládnout krásně, tak snad budeme mít i my to štěstí:-)
Odpovědět
Holky a moc díky za podporu ;-) Valeriem - počítám s tím, co jsi mi psala. Podle taťky nemám na to, jít bydlet na malé město ( jeho dcera velkoměšťačka) a ještě navíc učit...Takže počítám s tím, že až jim to řeknu tak bude rachot a asi k nám taky nějakou dobu nebudou chodit :-)
Odpovědět
Profilova fotka
fridolinek: jak píšu, bydleli jsme spolu ještě než jsem pracovala a šlo to. Nemohli jsme si moc vyskakovat, ale pokud jste šťastní a spolu, tak to tolik neřešíš :-)
Odpovědět
Profilova fotka
fridolinek: ať si rodiče vyskakují jak chcou, pokud je to to pravé tak hurá do toho, navíc nechápu proč rodiče nesnesou když se chcou jejich děti usadit jinde, naši taky měli kecy jak se těší až budu pryč a tak a když jsem chtěla jít tak přišly nabídky ať zůstanem a jak to bude pro nás výhodnější u nich a tak :-| (a to je mi už 26)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
jija: přesně!!! Mamka taky plnou pusu ať už jdu z domu a pak byla vyjukaná ;-). A babička přítele, Ta se z toho šoku dostává ještě teď a to jsme pryč skoro rok a půl :-)
Odpovědět
fridolinek: jestli si jsi jistá svou láskou, tak jen do toho... když jsme si s přítelem po druháku na VŠ sehnali partnerskou kolej, tak mi mamka řekla, že se jí to moc nelíbí (bůhví proč), tak jsem byla pevně rozhodnutá, pokud by měli ještě nějaké další kecy, se na tu kolej prostě odstěhovat a najít si brigádu, abych si školu zaplatila. Nakonec k tomu nedošlo, ale šla bych do toho, i když manžel taky studoval a penízků jsme moc neměli... Když tak pozoruju lidi kolem sebe, spousta z nich vzpomíná na ty začátky vztahu, kdy bydleli třeba v garsonce, neměli moc peněz, ale byli hrozně šťastní, že jsou spolu a dneska jsou to pro ně krásné vzpomínky. Takže bych se toho nebála... Jednou se od rodiny stejně odstěhuješ, věk už na to máš :-) S tím učením - taky bych byla spíš pro tu jazykovku nebo firmu, za to dostaneš víc peněz a navíc tam učíš lidi, kteří se učit chtějí :-)
Odpovědět
rozhodně učit v jazykovce (přes jazykovku ve firmách) dospělý lidi, to je naprosto nesrovnatelná pohoda oproti školám, s dospělýma se pracuje super, fakt doporučuju ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Chaaeleene: s těmi vzpomínkami máš pravdu. S přítelem jsme spolu skoro 8 let a ty začátky, kdy jsme neměli nic, jen malé kapesné...hmmm to je neskutečné jak to letí. Ale byly to super časy, každá životní etapa má svoje kouzlo. A s tou jazykovkou myslím, že je to opravdu lepší. Kamoška učí ve firmách, individuálně dospělé i malé děti a chodí i do anglické školky, takže rozmanitost. A ty lidi to většinou baví a snaží se a peníze jsou o něčem úplně jiném. Já ve školství dělám, takže to vím a kamoščin plat se s mým nedá srovnat ani náhodou :-)
Odpovědět
No naši taky občas vykládali, jak se těší až budeme z domu :-) Tak chci jít, sice to fakt nebude žádný med,ale pak můžeme být hrdí, že jsme si to vydobili a postavili se na své nohy sami:-) S tou jazykovkou ufidíme, já se totiž bála, že bakaláři se státnicí, učit nemůžou:-)
Odpovědět
Já v tom taky nevidím zádný problém - já bydlím sama od pár mesícu po maturite, kdyz mi bylo 20, tak jsme zacali bydlet s prítelem spolu - ted mi je 24, pracuji kolem 30hodin týdne a VS taky delám - neríkám sice, ze jsem nejrychlejsí a nejlepsí student, ale jde to a hlavne me vsechno co delám hrozne baví a bydlení s rodici si teda v mém veku predstavit neumím (ale to jsem neumela ani v 19-ti nebo ve 20-ti - a to ne z duvodu nejakých rozporu v rodine, ale protoze jsem si na to uz pripadala stará a mela vlastní hlavu:-D)! Drzím móóóc palecky x-)
Odpovědět
Profilova fotka
takze pokud uz pritel pracuje,.. tak mate na cem stavet,... o hladu urcite nebudete... takze bych se vubec nebala .... bydleni bez rodicu s pritelem je vazne super :-D jenom doporucuju :-D
Odpovědět
Profilova fotka
připojuji se k hhranolce. bydlení bez rodičů je balada, vřele doporučuji :-)
Odpovědět
Taky se pripojuji k holkám, kdyz prítel pracuje a ty budes taky delat alespon na cástecný úvazek, tak se to dá dobre zvládnout - sice si nemyslím, ze si na zacátku, co do penez, budete moct vyskakovat, ale to taky není to nejdulezitejsí ;-)
Odpovědět
fridolinek, jeste jsem se chtela preptat (prosím te neber to nijak zle jako útok na tebe nebo tak, jde proste jen a pouze o moje nechápání ;-)), ale proc jsi nazvala toto téma "Je zlé dát předost lásce před rodinou?" vzdyt ty nedávás nikomu prednost, proste a jendnoduse se jen chces odstehovat od rodicu, coz mi v tvém veku prijde jako normálka ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
jo běž do toho bydlení s přítelem a neboj se, však ona rodiče časem trucovitost přejde ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
fridolinek: jdi do toho!!!Přeji moc štěstíčka.
Odpovědět
lucinda.s: můj tatík to tak chápe, že mu dávám přednost, pro něj není přítel dost dobrý, a když jsem dostala zásnubní prstýnek vůbec nebyl nadšený. Mám na výběr - buď zůstat doma a dodělat školu na denním studiu - anebo dám přednost příteli, odstěhuju se, najdu si práci a školu dodělám dálkově. Takže je vlastně opustím, protože už teď vím, že bude řev :-) Tak jim to řeknu až co nejpozději to půjde - aby mi to nemohli rozmluvit a nadávat dýl než to bude nutné. Já mám prostě svoji hlavu a možná to pro někoho zní divně, ale dám přednost počítání každé koruny a ohánění se co to dá, před pohodlným dostudováním. Podle mě je lepší být s přítelem o samotě a v klidu než s despotickým tátou, co vidí všechno černě.
Odpovědět
No jo, ale tatínkové nejsou nikdy nadsení, kdyz se od nich dceruska odstehuje, to se nedá brát za bernou minci - jen se podívej treba na film Hlava rodiny - pro tatínka nebudes ani ve 40 dost stará na to, aby jsi se odstehovala ;-) jak si na to zvykne, tak bude pysný a rád, ze te muze chodit navstevovat ;-) Kdyby jsi se stehovala a zila sama, tak bude tatínek asi stejne nadsený a s láskou to nemá nic sploecného! Ale já nevím, chces se stehovat, protoze uz si myslís, ze jsi na to proste dost stará (a to urcite jsi:-D) a chces být proste samostatná a s prítelem to nemá nic spolecného nebo jde hlavne o to bydlet uz konecne s prítelem a být mu neustále nablízku? Teda ne, ze by jeden z tech duvodu byl lepsí nez druhý, jde jen o moc zvedavost |-| ;-)
Odpovědět
ahoj fridolinek. Klidně do toho jdi. Znám pár lidí, co nemají Mgr. titul a učí, pokud máš státnice z Aj, můžeš i na nějakou jazykovku, nebo doučovat..... Já jsem na tom trochu podobně. Už mám jen otce, kterého mám ráda, ale vztahy s ním taky nemám růžové. Před dvěma roky jsme se s přítelem nastěhovali k sobě do garsonky, v té době byl bez práce, ale vydělával překladama....abychom utáhli nájem tak jsem si našla práci na půl úvazku v jedné neziskovce. Do toho studuju. Přítel teď navíc studuje v anglii, ale platí mi půlku nájmu....Zvládáme to. Škola a práce se určitě skloubit dá. Školu můžeš dělat dálkově, i prezenčně, jak to mám já. Záleží na škole....otec mi navíc vůbec ničím nepřispívá, a to má vůči mě stále vyživovací povinnost, ze zákona. Ale to mu nevysvětlím :-| ....taky mu je buřt, jestli bydlím doma nebo ne, stejně má už vlastní rodinu a onás se ségrou se moc nezajímá Pokud máte dobrý vztah, tak vás to neohrozí. klidně jdi do toho...táta si bude muset zvyknout, stejně to jednou přijít muselo
Odpovědět
Lucinda.s: Fšecko v jednom :-) Ale nejvíc chci být s přítelem, aby jsme si mohli užít jeden druhého - takhle se vidíme jen o víkendech - já jsem ve škole on v práci. A i za tu dobu co jsme spolu ( skoro dva roky) se nám pořád po druhém stýská. Názory a pohled na svět a na věci okolo máme stejné a už nechceme, aby nám rodiče dál zasahovali do vztahu nebo života :-) Já měla strach, jestli zvládnu tu vysokou na dálku, protože jsou lidi, kteří si myslí, že se to zvládat nedá - přítel, byt, práce a škola. Rozmlouvají mi to, jako že mám času dost, že si budeme hrát na happy family a stejně se rozejdeme (tohle si myslí i tatík). Já je znám oni to vezmou buď jako podraz - že dávám přednost příteli před rodinou a studiem. Před rodinou ne a před studiem ano, protože chci být s ním a to denní studium je pro mě zabijík - popravdě:-)
Odpovědět
Suik : máš pravdu:-) Ale já od nich nečekám podporu - určitě ne ze začátku, to možná od mamky. Takže si to budeme muset vydobít s přítelem sami. On si teĎ hraje na hrdinu a ochránce, že mě dokáže uživit, ikdyž nebudu pracovat ( ale já pracovat chci:-)). Prostě to vzal strašně zodpovědně, až mě to od něj ( ale moc moc mile) překvapilo. Jen doufám, že mu to vydrží. Jinak si myslím, že studium si budu muset platit sama - ale do 26 se myslím platit nemusí - jen nevím jestli to platí i pro dálkaře...
Odpovědět
ale vsak jak to Fridolinek, vzdyt príteli nedávás prednost pred studiem (a kdyby jo, tak, co si budeme nalhávat, svet by se taky nezboril), ty ale chces studium dodelat a jestli ho dodelás dálkove nebo denním studiem to uz je prece suma fuk, výsledek je ten stejný ;-) A ze se ve 22letech rozhodnes odstehovat se od rodicu, na tom mi neprijde absolutne nic zvlástního - spís mi to prijde jako normální zdraví vývoj cloveka - vek by jsi uz na to mela (i kdyz me v tomhle radeji neposlouchej, já jsem zacala bydlet sama uz v 19-ti a myslím, ze na me jeste dnes v této oblasti kouká vícero lidí jak na exota :-N)!
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?