Klesající počet svateb. Čím to je?

Ahoj lidičky, nedávno proběhla v médiích informace, že klesá počet svateb. Je jich téměř polovina co před pár lety. Nevím, jak si to mám vysvětlit, jestli je to finanční krizí, nebo lidi mají pocit, že je pro ně svatba zbytečná? Mě to přijde škoda, protože já se těším na svůj velký den už od mala a za nic bych si ho nenechala ujít. Jaký na to máte názor?
Odpovědět
Myslím, že na svatebním fóru budou všichni pro svatbu :) Ale já si myslím, že když někdo považuje svatbu za papír, tak k tomu prostě ještě nedospěli :) Já jsem vždycky brala svatbu jako automatickou součást života :) A dokonce ani nechci mít mimčo dřív, než se vezmeme... takže já jsem nikdy ani nepřemýšlela nad tím, že bych s někým "jen" žila a měla s ním děti... ale přítele jsem do svatby netlačila, on o ní začal mluvit první a byl to on, kdo mi donesl prstýnek :) A pro něj to bylo taky tak nějak samozřejmé, že se vezmeme... Já se na to každopádně těším :) :) A to, že to leze do peněz je fakt :D
Odpovědět
Profilova fotka
Ubylo i postupem let deti, silne rocniky uz vesmes maji svatby za sebou. urcite je to otazka penez...my nemeli nic predrazeneho a pres 100tisic nam uteklo:)ale zase jsem si prozila kouzelny den.. Ono ziti na psi knizku je mozna pekne, ale ja v tom citim porad zadni vratka... souhlas s Maroussii.. my to meli podle pravitka:skola, prace, bydleni, svatba a ted cekame miminko...
Odpovědět
Profilova fotka
maroussia: to jsme na tom podobně,taky nechci dítě dřív,než bude svatba,ale my zatím děti neplánujeme,chceme dotáhnout školu a dořešit bydlení a pak se uvidí.Ale mám ve svém okolí spoustu lidí, kteří ani svatbu nechtějí, radši by děti :-) ale každý to máme jinak. Já se na svůj velký den taky moc těším,ale nechci nic lámat přes koleno, ať se stane,co se má stát.
Odpovědět
Taky by mě zajímalo, co si lidé myslí o svatbě... je to tedy jen "kus papíru" nebo není? V čem je to jiné? A když je to jen takový cár papíru, tak proč někoho k tomu musí člověk tlačit holí. :-D Svatba je takové vyvrcholení, není to potom nuda? Sama v tom ještě nemám jasno, vždycky jsem si myslela, že zůstanu napořád svobodná a zatím se na tom nic nemění. Ale zajímal by mne názor ostatních :-) Jak vysvětlujete někomu, že to pro vás není jen papír a jiné podobné fráze :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Profilova fotka
Ahojky,já jsem také patřila mezi ty,kteří na svatbu nějak nespěchlali.A tvrdila jsem,že vdávat se budu,až budeme plánovat dítě,protože bych nechtěla,aby moje dítě mělo jiné příjmení než já.Svatba se mi zdála zbytečně drahý špás za jeden prožitý den.Pak přišla úžasná,romantická žádost o ruku a vše bylo jinak.Je ale pravda,že kromě toho,že jsme lítali po úřadech a měnili doklady se pro nás celkem nic nezměnilo.Pro mě jen to příjmení.Pořád je nám spolu stejně krásně,pořád se máme stejně rádi....Takže pro mě je svatba opravdu jen papírem,který dle mého nezaručí ani lásku,ani pevnější vztah.A v dnešní době ani nějakou větší sociální jistotu.Ale na druhou stranu nelituji.Prožili jsme orpavdu jeden z nejkrásnějších dnů a asi i díky toho,že jsme ani jeden enbyli vůbec nervózní a prostě si ten den užili od rána...až do rána... :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?