Kdy se znovu oženit po rozvodu?

Chtěl bych se zeptat, jestli máte někdo zkušenosti.Zajímalo by mně,za jak dlouho po rozvodu si mohu vzít jinou ženu?Je nějaká lhůta z právního hlediska? A druhá otázka je,zda si mohu domluvit termín svatby,pokud jsme podali žádost o rozvod,ale ještě nejsem rozvedenej. Situace je taková,že jsem se se ženou domluvil na rozvodu a moje přítelkyně se mnou čeká miminko.
Odpovědět
Profilova fotka
kurna tady je to samej rozvod :-N teda timos ty se s tim nepares :-D no podle me se muzes ozenit druhej den po tom co rozvod nabyde pravni moci enbo jak se to rika ale jestli si muzes domluvit termin to netusim, ale asi jo
Odpovědět
Po té, co rozsudek nabude právní moci, jak psala miamia, tak jsi z právního hlediska rozvedený a klidně se můžeš další den oženit. Termín si můžeš jít klidně domluvit i nyní, pokud to nebude církevní sňatek, tak to budeš mít úúúúúúúplně bez problémů ;-)
Odpovědět
ckei-Vážně?Takže si můžu domluvit svatbu dejme tomu na prosinec, když rozvedenej budu až tak za dva měsíce?A nebudou chtít vidět občanky a doklad o tom, že nejsem ženatej?
Odpovědět
Timos: 1. nevies, ako dlho bude trvat, kym vas rozvedu 2. na matrike musim predlozit aj rozsudok rozvodovy, ale uz pravoplatny, u nas na Slovensku je to tak, bez rozvodoveho pravoplatneho rozsudku sa na matrike s tebou mozno ani nebudu bavit
Odpovědět
Profilova fotka
no pokud v době svatby budeš mít razítko soudu a novou občanku s termínem "rozvedený" - no problema ;-)
Odpovědět
kajka_37:Nechtějí doklad že nejsem ženatej, když si začnu vše vyřizovat dopředu?
Odpovědět
byla tu někde nějaká paní, která se vdávala jen 3 dny po rozvodu (málem se nestihla rozvést), takže je určitě možné (alespoň v ČR) mít už předem datum a vše :-)
Odpovědět
v ceskom obcianskom mate kolonku slobodny/zenaty/rozvedeny?
Odpovědět
luciferova:Máme.Vy ne?
Odpovědět
Můj kamarád to tak měl, ještě nebyl rozvedený, ale byl v rozvodovém řízení, na matriku si skočil jenom vyřídit termín, nic víc, nic míň.....rozsudek a to vše pak po Tobě budou chtít až při sepsání státního protokolu o manželství (to už budeš muset doložit všechno, jak psala kajka_37, tedy novou, platnou občanku, rozsudek)...teď jim bude jenom stačit to, že zamluvíte termín. To že jsi v rozvodovém řízení nemusí zatím ani vědět....je pravda, že matriky jsou různé, a některé by mohly chtít dělat vofuky, ale správně by neměly...
Odpovědět
Profilova fotka
Time podle mě tenhle údaj je důležitý až v den sňatku... zavolej si na úřad, to máš nejjistější ;-)
Odpovědět
timos, neviem, idem sa pozriet
Odpovědět
Článek se načítá
kajka_37: Zavolám, díky.Jen mi to pro úřad přijde celkem risk.Co kdyby některej neměl novou občanku nebo se dokonce nestačil rozvést...a v den svatby by měli docela problém.
Odpovědět
timos - nemame tam taku kolonku. ale vzadu na obcianke je kolonka rodne priezvisko, takze ak mas ine, ako na prvej strane, da sa usudit, ze si zmenil stav. ci som rozvedena sa uz ale nikto nedozvie... :-.
Odpovědět
Profilova fotka
mno, úřadu to bude jedno, pro ně sňatek nebude platný, resp ani obřad neproběhne... a vám to akorát zkazí den...
Odpovědět
Profilova fotka
timos ja jsem termin zamlouvala sama bez manzi a slo to, ja myslim ze kdyby jsi mel nejakej doklad o tom ze jsi zazadal o rozvod, nebo i bez toho, nejlepsi bude kdyz si skocis na matriku a zeptas se
Odpovědět
my predkladali vyplneny formular, rodne listy, rodny list ditete a pritel i rozhodnuti o rozvodu. na ten formular se pise rodinny stav pred zalozenim manzelstvi. rodne listy nam matrika vratila az po svatbe. ale asi je to jak na ktere matrice. opravdu je nejjednodussi mrknout na net nebo tam zavolat.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, píšu z vlastní zkušenosti: termín si můžete zamluvit bez jakéhokoliv dokladu. Ovšem v okamžiku podávání oficiální žádosti o uzavření sňatku potřebujete: v případě prvniček: rodný list a platný OP; v případě rozvedených: rodný list, právoplatný rozsudek o rozvodu a platný OP, tedy v kolonce stav: rozvedený; vdova/vdovec: rodný list, úmrtní list manžela/manželky a platný OP, tedy v kolonce stav: vdova/vdovec. Teoreticky se můžete vdávat/ženit v okamžiku, kdy rozsudek nabyde právní moci, tedy když dostanete všemocné kulaté razítko. Prakticky až v okamžiku, kdy máte nový OP. Bez změny OP to nejde. I kdyby to znamenalo, že OP bude platný jen jeden jediný den. Obzvláště v Praze se připravte na chuťovky. Moje drahá polovička i jeho ex se při posledním stání vzdala práva na odvolání, čímž by rozsudek měl nabýt právní moci okamžitě. Když mu rozsudek přišel poštou, hned zvesela z pošty běžel na městský úřad pro nový OP. Ale chyba lávky. Musel pro razítko. Na soud. Tam chodil několikrát, protože: nebyly zpátky doručenky z pošty, soudkyně to ještě nazapsala, paní soudkyně byla nemocná... Děs a běs. A když se zkoušel dovolat, aby tam jak hovádko nechodil zbytečně, tak mu to nebrali a když jim to říkal, tak byli strašně překvapení a vůbec to nebylo možné, protože oni tam jsou pořád. Takže pevné nervy a ať to zvládnete než se prcek narodí - tedy jestli to je to, o co Vám jde :-)
Odpovědět
Profilova fotka
jj, potvrzuji co psala smartie: také vlastní zkušenost...a stěmi soudy je to na houbelec, já imůj ex jsme se vzdali práva na odvolání...a taky jsme s tím měli obr problémy...takže jsem kulaté razítko dostala pomale ještě později něž kdyby plynula doba na odvolání, děsný... :-(
Odpovědět
Profilova fotka
no jo na obcanku jsem vlastne zapomela, no teda mam pocit ze bude lepsi kdyz to odlozite na pristi rok, nebo se z tech papiru pominete, me bohate stacilo co jsme museli vyrizovat my a to jsme meli oba prvni svatbu
Odpovědět
Ahoj, já se také můžu podělit o svoji zkušenost. Příští týden budeme mít svatbu a oba dva máme v občanském průkaze, že jsme vdaná, ženatý. Nové OP mít nemusíme, jen jsme si museli vyžádat o výpis z evidence obyvatel. Ale je pravda, že záleží na matrice, vím o jedné, která požaduje platný OP a min. o dalších 3, které ne. Když jsem se vdávala poprvé, měla jsem prošlý OP a také jsem nepotřebovala nový. Ale místo OP jde, pokud si to dobře pamatuji, přeci předložit platný cestovní pas a k tomu také výpis z evidence obyvatel. Co se týče rozvodu, tak já jsem měla rozvod dohodou, vzdali jsme se práva odvolání a rozsudek s vyznačenou právní mocí nám dali po skončení líčení. Jen jsme si chvilku počkali. Takže já si myslím, že pokud budeš rozvedený, není problém se svatbou v prosinci. A sňatek můžeš uzavřít před kteroukoliv matrikou.
Odpovědět
Profilova fotka
ono hodně záleží na úřadu, soudu atd...já tedy taky nebyla rozvedená když jsme zajišťovali termín (ale už dlouho nežiji s manželem, rozvod se nám strašně táhl více jak 3 roky, katastrofa a to jsme šli na dohodu) nikdo nám po skončení líčení rozsudek nedal, prý musí dojít poštou a bla bla bla...takže vážně děs...ono hodně záleží na úřadech na lidech v nich ..takže já bychna to moc nespolehala.... :-|
Odpovědět
Profilova fotka
Když jsme telefonicky domlouvali termín na matrice tak nám do tel hned řekli že máme donést platné OP..kde já tedy budu mít vyznačeno rozvedena, rodné listy a já rozsudek s právní mocí...
Odpovědět
tak to je fakt zvlastne, ze mate v obcianke uvedeny stav... =-)
Odpovědět
myslim, ze v obcance byl vzdycky uvedeny stav a taky se tam pisou deti.
Odpovědět
Profilova fotka
jj stav se tam psal co sipamatuji, děti si tam tuším můžeš dát a nemusíš, takjako manžela, jsou to nepoviné údaje...ale nejsem si na 100% jistá... ;-)
Odpovědět
ahoj, tak já budu mluvit ne z vlastní zkušenosti, ale ze zkušenosti pracovní - na soudu pracuju, donedávna jsem pracovala právě u rozvodů, takže pro upřesnění: - tím, že se oba vzdáte u jednání práva na odvolání, neznamená, že rozsudek nabývá právní moci hned, ale až dnem, kdy je doručen tomu druhému z vás, tedy ten den, kdy si některý z vás ten rozsudek převezme později, vzdáváte se pouze té 15 denní lhůty na odvolání, která ale začíná běžet právě až po převzetí rozsudku... ;-) - některé soudy, pokud je ten rozvod opravdu rychlovka a na dohody a není tam problém a soudce má zrovna čas nebo se mu prostě chce, může vyhotovit ten rozsudek hned a v příp., že jste se vzdali práva na odvolání, vyznačí vám na něj rovnou i doložku právní moci - což mimochodem není žádné kulaté razítko... ;-) - na matrice si můžeš domluvit termín svatby jaký chceš, důležité je, abyste se do té doby stihli rozvést - jak je to s OP, jestli musíš mít na matrice platný nebo ti stačí jen dosvadní OP s pravomocným rozsudkem soudu, nevím, každopádně ten formluář o uzavření manželství, co vypisujete před matrikou ještě před svatbou, můžete vyplnit i den před svatbou, my ho vyplňovali asi týden před svatbou... ;-)
Odpovědět
tak v nasich obciankach nie su zapisane ani deti, ani stav.....
Odpovědět
Profilova fotka
Poté,co rozsudek nabyde prání moci,je to vyznačené a natištěné
Odpovědět
Profilova fotka
jeee,prosim ivett,jak to mam provest kdyz jsem rozvedena uz asi 4roky,ale jelkoz jsem i po rozvodu s mym byvalim zila a nebylo to vubec pekne-same naschvaly-nemam rozhodnuti o rozvodu.Zmizelo.myslim ze vim kam ale dokazat to nemuzu.Kde mi daji jine??Nevite nekdo?
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?