Kdo povede nevěstu k oltáři, když ne otec?

Ahojky, mám takové ožehavé téma k diskuzi. Dost možná, že se tu už objevilo, ale nepodařilo se mi najít. Nemám chuť, aby mě vedl k oltáři otec, neb se s ním delší čas z vlastní vůle nestýkám. Nejprve jsem si myslela, že ho aspoň pozvu, ale jeho reakce byla tak nejapná, že fakt nemám chuť. Abych to osvětlila: můj otec je velice vzdělaný, umí několik jazyků a celkově rodina z jeho strany si velice zakládá na VŠ vzdělání. Vadí mu, že můj přítel špatně vidí a jeho rodiče nemají žádné větší vzdělání. Mně to vůbec nevadí, protože mi záleží na kvalitě toho kterého člověka, nikoli na jeho vzdělání... Teď ale řeším, kdo mě povede k oltáři... Máma má nového přítele, ne že bych ho neměla ráda, ale zas tak moc blízký mi není. Opravdu nevím o žádném muži v okolí, který by mě měl odvézt. Náš kazatel říkal, že nevidí problém ani v tom, kdyby mě vedla máma, která mě vychovala... Nevím, jestli to není hloupé, ale skutečně je to jediná osoba, které bych tuto roli ráda svěřila ;-) Bude to teda jak v blbém filmu, ale asi to tak nakonec dopadne. Má někdo podobnou zkušenost?
Odpovědět
1
2
12
Profilova fotka
Ahoj já se taky s otcem nestýkám a rozhodně ho nemem v plánu zvát (možná mu dodatečně pošleme oznámení že sme se zvali)...Taky jsem přemýšlela nad tím samým a mám dvě varianty: buď mě povede mamča nebo půjdu sama...
Odpovědět
Profilova fotka
muze to byt v podstate kdokoliv, nebo nikdo, nebo muzes jit rovnou s manzelem
Odpovědět
Profilova fotka
ja sa zasa od rozvodu rodicov nestykam s matkou a ci mi pride na svadbu to ani neviem cascia...a co takto napr. brat tvojej mamy ak ho samozrejme ma...alebo nejaky bratranec ;-)
Odpovědět
cascia: taky máme komplikované rodinné vztahy, takže víceméně jsme s nastávajícím dohodnuti, že půjdeme rovnou spolu. Trochu váhám, jak to vezme jeho máma, ale myslím, že s tím bude v pohodě.
Odpovědět
my jsme sli taky spolu ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Mně vedl k oltáři bratr neb otci jsem poslala oznámení v pátek před svatbou. Nestýkáme se vůbec, leda tak u soudu. Můžeš jít klidně s maminkou, bude to naopak pěkné. Ona tě vychovala, ona tě předá manželovi. Myslím, že všichni kdo tam budou ví, že jste si blízké a nebude jim to připadat ani trochu zvláštní. Nebo můžete jít rovnou spolu se snoubencem, to je taky pěkné a běžné.
Odpovědět
Bud spolu, ale pokud zase nechces maminku zenicha "okrast" o to, aby vedla syna, tak je spousta variant....bud ta maminka, nebo jen druzicky (tak sla moje kamaradka, ktere tatinek umrel), dobry kamarad, bratr, stryc, bratranec...proste v podstate kdokoliv kdo je ti blizky....
Odpovědět
Profilova fotka
mňa k oltáru tiež neviedol otec. on ani nevie, že som sa vydala, pretože sa nestretávame vôbec. ja som si sama vybrala človeka, ktorý síce nie je z mojej rodine, ale veľa pre mňa znamená. ešte je možnosť, že by ťa odviedol svokor ak máte dobré vzťahy. ale kľudne môže aj mama, veď si to zaslúži.
Odpovědět
Ahojte pokial mate takyto problem a skutocne sa nenajde nikto vhodny tak sa to robi aj tak, ze si pre Vas obidvoch pride pan farar a ten si Vas dovedie k oltaru uz spolu. Este ma napadlo nevidel som v tejto diskusii spomenuteho napriklad krstneho otca ....
Odpovědět
Profilova fotka
Myslíš kmotra? Taky možnost. Já mám jen kmotru, navíc je už stará. :-N Ale určitě by to šlo. Já jen, že v ČR už moc lidí kmotry nemá. :-|
Odpovědět
Profilova fotka
nebo spíš, že nemají v životě člověka takovou důležitost, jako na Slovensku. =-)
Odpovědět
Ahoj děvčata :-) , já jsem byla vedena bratrem a po štafetové předávce dalšími pěti strýčky :-). Předávali si nevěstu cca po pěti metrech :-) . Myslím, že to ve finále bylo i zajímavé a odlehčené. Nevidím nic špatného na tom, aby nevěstu vedla k oltáři maminka, dědeček, stýček, bratr . . . Přeju hodně štěstí všem, které se musí nad tímto tématem zamýšlet.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Tak mě povede strýc a kmotr v jedné osobě - zároveň mi půjde i za svědka. Trochu se bojím, aby druhý strýc nebyl kvůli tomu uražený. Jen nevím, kdo půjde s tatínkem ženicha - nemám už ani maminku.
Odpovědět
Mě povede dcera, nikoho jiného ze své rodiny na svatbě mít nebudu takže není co řešit :-)
Odpovědět
majka: tak bych k tatinkovi zenicha soupla nejakou dobrou kamaradku ;-)
Odpovědět
Svého tátu pozvu na obřad ale také máme takové (ne)vztahy, hlavně on vs. máma, takže na hostinu už nepůjde. A určitě mě nepovede. Vedla by mě maminka, jenže si myslím, že spíš půjde celý svatební průvod napřed, na konci já s přítelem a za námi svědci.
Odpovědět
Profilova fotka
Taky mám rozvedené rodiče, táta mě snad povede, až ho požádám (původně jsem chtěla dědu, ale ten řekl, že i když by to pro něj byla velká čest, otec má přednost, přece jen ho mám pořád ráda, chová se k mamce i ke mně slušně), i když... klidně by mě mohla vést i mamka. Vychovala mě přece především ona. Táta mě povede spíš tak nějak "na okrasu", přiznávám, zatímco ta symbolika, že onen člověk vlastně svou dceru "předá" vychovanou protějšku, aby založili spolu novou rodinu, tam vlastně zcela chybí, protože se s tátou vidíme tak jednou za půl roku a myslím, že by ani nedokázal odpovědět na banální otázky toho typu, jaké mám ráda jídlo či jaká je má oblíbená barva..... :-| 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
Pardon, ustřihla jsem si konec, v němž jsem psala, že nebude žádná ostuda jít k oltáři s maminkou ;-)
Odpovědět
cascia podla mna to vobec nebude ako v blbem filmu, ked ta povedie napr. mamka, podla mna bude to ako v blbom filme len pre blbca. Normalny clovek to pochopi, ved zivot je roznorody a nie kazda svadba musi byt podla sablony
Odpovědět
Všem strašně moc děkuji za odpovědi. Musím říct, že jste mě moc potěšili a podpořili. :-) :-) :-)
Odpovědět
souhlasím s holkama, může tě vést maminka a nebo můžeš jít sama. Já taky mám velmi špatné vztahy se svým otcem...vlatně se od letoška daleko víc vyostřily..taky jsem nechtěla aby mě vedl...bratr nám šel za svědka...měla sem říct mamče..ta mě nakonec ukecala at jdu s otce...dnes toho lituju..kdybych to mohla vratit tak s nim teda ne..rekla bych mamce
Odpovědět
Muj tatinek uz je po smrti, povede me sef, ktery je mi spis kamaradem nez nadrizenym a je to clovek, ktereho si nesmirne vazim a trochu mi supluje otce. (Je starsi nez by byl tata). Ale pokud mas v rodine treba male druzicky, tak muzes jit s nimi, to je moc pekne, ale pokud chces jit s maminkou, tak v tom nevidim vubec zadny problem, vzdyt i ona te predava ze svych rukou do rukou Tvemu nastavajicimu :-)
Odpovědět
ahojte, mne tiez zomrel otec este davno a xem aby ma poviedla mamka...tiez s nou budem mat rodicovsky tanec a tak dalej...ja si myslim, ze to je jedno, ale ja xem aby to bola ona...
Odpovědět
Nevěsta určitě může jít k oltáři sama, je to také hezké anebo s družičkami.
Odpovědět
mě také umřel táta, takže jediný kdo je nástupcem a zaslouží si tuto roli je můj bratr...takže já to vyřešila takto,ale nepřipadalo by mi hloupé, kdybych bratra neměla, jít s maminkou, nebo popřípadě s ženichem...dle situace, nebo klidně sama...nakonec...to má také své kouzlo :-) myslím, že tato situace se řešit vždy dá, držím palce!
Odpovědět
ahoj holčiny já měla stejný problém. Moje rodiče jsem na svatbě neměla a tudíž jsem nevěděla kdo mě odvede k ženichovi....nakonec to dopadlo tak, že jsme tam šli spolu s mým drahým miláčkem..a pohoda ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj kocky,tiez som to riesila a stale riesim ale uz sme to viacmenej rozhodli. Otca nemam ale mam bratranca, ktory je mi ako brat a toho sa chystam poprosit aby ma odviedol k drahemu(my nejdeme k oltaru,mame civilny obrad). Aj aby mi isiel za svedka. Este to nevie ale urcite bude rad,dokonca sa ponukol,ze pojde so mnou pozerat saty :-)
Odpovědět
Taky bych tam šla nejraději s přítelem, jenomže budeme mít církevní sňatek a nevím, jestli je to tak přípustné. Na radnici jsem viděla, jak říkali snoubencům když se vdávala kámoška, že můžou jít spolu nebo s rodiči - jak chtějí. Nakonec to vypadá, že půjdu fakt s mamkou, i když se o tento post pere i má sestra coby družička :-N Ale máma byla úplně dojatá, když jsem jí řekla, že chci jít s ní. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
..my sme mali cirkevny sobas a sli sme spolu,bolo to krasne..otec mi tiez zomrel,brata nemam..navrhol nam to pan farar,nebol ziadny problem.. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
cascia: Ani při církevním obřadu v tom není žádný problém. I tam můžete jít už spolu, za knězem, který vás k oltáři dovede. Ale myslela jsem si, že to mamince udělá radost a trefila jsem se, co? Bude to krásné. :-)
Odpovědět
1
2
12
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?