Kateřina,Katka,Kačenka

Profilova fotka
Kolik je nás Kačenek?
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
hodně moc :-D
Odpovědět
Profilova fotka
:-D :-D
Odpovědět
veru moc ako vas volaju znami?
Odpovědět
Profilova fotka
Můj snoubenec mi říká Kačulko,jinak normálně Katko.
Odpovědět
moj kačenka, katúšik... neznasam,ak mi niekto povie kačena ]-( ale tak mi nikto nehovori mama obcas: katra :-N
Odpovědět
Profilova fotka
to jo,já nemám ráda když mi někdo říká Kateřino
Odpovědět
Profilova fotka
V práci mi říkaj kachno a doma jakkoliv to zrovna vyjde :-D
Odpovědět
a jedna kamoska ma oslovovala kejt :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj x-) Jsem taky Kačka. A říkají mi Kači. A skoromanža Kačenko.
Odpovědět
Profilova fotka
Taky jsem Katka a říkají mi různě od Káti, přes Káču, Kačenu až po Kateřinku (babička - pro ni jsem stále nejmladší vnučka) :-D manža i rodiče mi někdy říkají přezdívky, kterých mám x. Ale nesnáším, když mi někdo řekne Kateřino, pomalu mám pocit, že jsem něco provedla :)
Odpovědět
Profilova fotka
katy007-u té Kateřiny,mám stejné pocity....
Odpovědět
Profilova fotka
To mě se Kateřina líbí, ale zase záleží na tom jak a kdo to řekne.... jinak Jsem pro většinu lidí Katka, Káťa a nesnáším když mi někdo říká Kačíííííííííííííí ]-( ]-( jo a pro nej kamošku jsem Katcha
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Jo jo Kateřina zní strašně a ještě když mi říká babička Katuško brrrrr :-D
Odpovědět
a paci sa vam toto meno? mne ani nie, dceru tak urcite nepomenujem... a hodi sa na vas tato charekteristika? Krstné meno Katarína je gréckeho pôvodu a znamená "čistá", "mravná". Na Slovensku patrí toto meno Katka, Katarínka, Katuška medzi bežné a meniny oslavujú 25. novembra. U nositeliek krstného mena Katarína prevládajú obratnosť, inteligencia, emócie a súcit. Kataríny či Katky sa nedajú len tak ľahko ovplyvniť. Sú introvertky so vzťahovačnými sklonmi. Majú pevnú vôľu, no nie všetky úlohy dotiahnu. Neraz si nestihnú veci dôkladne premyslieť. Veľmi ľahko sa prispôsobujú a neúspechy znášajú pokojne. Kataríny sa môžu uplatniť napríklad v oblasti médií, umenia, politiky, ale aj v biznise. Ich životaschopnosť je dobrá, ale zdravie nestále, priveľmi ovplyvňované náladami. Kataríny potrebujú hlavne uvoľnenie a dostatočný odpočinok. Ovplyvňuje ich planéta Slnko. Šťastné farby dám s uvedeným menom sú zlatá a žltá. u mna je to takmer 100%, az na tu vetu, ze neuspech znasame pokojne. to teda vobec nie.
Odpovědět
Profilova fotka
Zdravím jmenovkyně. Já též oslovení Kateřina nemusím, mamka mi tak říkala když jsem něco provedla, asi z toho mám trauma :-D Děda mi říkával Kátěnko nebo Kateřinko, bylo to moc milé, bohužel už nežije ;-( Pro ostatní jsem většinou Katka a manžel mi říká Kačenko. Jste spokojené se svým jménem, nebo by ste ho vyměnily? Já teda ne ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
jé ciatko mě předběhla s otázkou no nevadí
Odpovědět
Profilova fotka
hlasim se mezi Káči :-) ja osobně se všude představuji jako Káča (krátký a jasný :-) nesnášim oslovení Kateřino, připomíná mi to základku a učitele češtiny ]-( Kdysi jsem počítala kolik jde odvozenin na Kateřina a při čísle 15 jsem přestala Jinak mě většinou všichni oslovují Kačenko (jak infanfilní když mi je uz přes třicet :-) Můj nastavající mi řiká Katulinko, babička Katuško, tetička "Kateřinko zlé pověsti" (z nějakého filmu, nebo kde to vzala :-) Kolega v práci "Velká Káčo" taky z nějaké parodie na carevnu Kateřinu Velikou....... Jinak jsem alergicka na Katku, tak mi dlouho nikdo neřikal a nějak jsem k tomu nepřilnula, přijde mi to suchý..... Kámoška z Moravy mi řiká Katy nebo Kačí A bývalý přítel mi řikal kachno - no co dodat :-) Na škole jsem slyšela na Kacmar, Katinku, Kačíka, Katuši atd atd fakt je toho děsně moc
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych ho neměnila,mě se líbí,dítě ale stejně nepojmenujeme...
Odpovědět
Profilova fotka
ale jmeno bych si urcite nemenila :-) kdybych se uz tak nejmenovala ja, tak ma dcera bude katerina :-) ale jelikoz neuznavam opakovani jmen v rodine tak vymyslim neco podobne uzasnyho :-)
Odpovědět
Profilova fotka
ciatko až na tu obratnost to docela sedí
Odpovědět
Profilova fotka
ja bych jeste nesouhlasila se zlatem :-) zluty zlato fakt nesnasim :-( od patnacti mam vsechno zlato schovany a ted premyslim ze ho prodam a odectou nam cenu na prstynky z bileho zlata....
Odpovědět
a ja este vylucim politiku :-D myslela som skor tie povahove vlastnosti - introvert so vztahovacnymi sklonmi, nedotiahnem vsetko do konca, aj ked vola by bola. a emocie... zeby nomen omen? :-)
Odpovědět
Profilova fotka
ovlivnovana naladami - uplna JA :-) na me kazdy pozna jak jsem se vyspala........... :-)
Odpovědět
tak ja sem taky patrim...:) ja nejvic nesnasim oslovení "Kateřinko" to mi tece voda ze zubu :-D
Odpovědět
ale sa nas tu zbiera :-D :-D :-D
Odpovědět
Ahoj ko/a/čky, no to koukám, kolik nás tady je:-D Tak ohledně oslovení - manža mi říká Kačenko, Káťo, Kačí, Káti Kamarádky většinou Káťo, Kačí, jedna kamarádka mi říká Kátěnko (to se mi moc líbí):-) Rodiče a rodina celkově mi říká Katko - jsem tak zvyklá, takže mi to nepřijde, ale kdyby mi tak řekl manža, bylo by to divný:-D
Odpovědět
kátěnko je zlate este stastie, ze u nas na slovensku nie je zauzivana podoba kačííí, to sa mi zda zvlastne :-N
Odpovědět
Profilova fotka
Taky se hlásím do klubu. Oslovení Kateřina se mi nelíbí, říkala mi tak moje oblíbená učitelka kreslení (paradox),ale mě to znělo tvrdě. Taky mi tak říkala moje pro změnu neoblíbená vedoucí práce na VŠ a taky jsem to nesnášela. Mamka a brácha mi říkají Katko, švagrové rodiče Káťo (jsou z Čech). Na VŠ Katy, na gymplu Kači. Manžel mi říká převážně Myšičko. Nej kámoška mi říká Sabi, podle příjmení za svobodna, ostatní kámošky ze ZŠ Katuš. Variant má tohle jméno opravdu hodně. Docela jsem s ním spokojená, akorát nás vždycky bylo ve třídě nejvíc, aspoň 3-4 a to mi vadilo. Měla jsem být Zuzana,tak si to přál otec, ale když nás opustil, brácha prosadil Kateřinku.
Odpovědět
Profilova fotka
Mamka prý chtěla Moniku, ale taťka řekl, že by mi ve škole nadávali Monika - motyka a tak jsem Katka :-D
Odpovědět
zuzana, monika, to je v pohode, ja som mala byt Vasiľ :-o :-o takze som dopadla dost dobre, uf :-D
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?