Jít/nejít na mateřskou? Co dělat, abysme nezakrněly?

Profilova fotka
Ahojky vsichni, moc sem neprispivam, ale rozhodla jsem se zalozit nové téma na otázku "Co se svým zivotem?" Práve ted delám poslední rok vysoké skoly a tak premýslím. Je mi 26, chtela bych po skole jeste alespon tri roky pracovat...trosku me desi, ze to, co zacnu, zase na materské uspesne zapomenu, a pak budu makat znovu od zacátku, abych se do toho dostala. A tak by me zajímalo, zda nad tím také premýslíte. Máte treba nejakou práci, které se budeme venovat, i kdyz budete doma s mimcem? Co delat, abychom nezakrnely ...atd atd :-).
Odpovědět
Profilova fotka
Vsak nemusis byt doma s mimcem 4 roky ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
To je spíš téma na koníka, ne?
Odpovědět
Profilova fotka
Tak já se teda presunu :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já jen myslela, ze tohle je takový predstupen koníka pro vetsinu slecen (paní) zde, tak jsme to zkusila tady :-)
Odpovědět
Profilova fotka
bublina - se nemusíš přesouvat ;-) ,dyť to může být i tady ne?Nemusí každej trčet na konovi
Odpovědět
si taky myslim. panda si smazala fotku a trošku z toho blbne :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Tak jo, zustanu :-), a co vy si vubec o tom myslíte? Napadají vás takové veci, nebo jste ty stastné, co umí zít hlavne prítomností? :-) ...já se to ucím :-D
Odpovědět
Profilova fotka
karkulo, nepruď růžofko :-D
Odpovědět
Profilova fotka
karkul - :-D Bubli - když bude všechno OK,tak se vrátim pošestineděli do práce..doma bych trčet 4 roky nechtěla :-)
Odpovědět
Profilova fotka
A to ti to nebude líto po šestinedělí? Vždyť je to právě strašně brzy :-) ...a hlídat bude taťka, babička nebo co? :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Sari ...a co vubec delas? Jen tak ze zvedavosti :-)
Odpovědět
já práci až tak neřešim, docela se těšim, až budu doma. ale je mi jasný, že až doma budu, tak budu mluvit zase úplně jinak :-D spíš řešíme, jestli nejdřív hypotéku a pak dítě, nebo nejdřív dítě a pak hypotéku. v obou případech se obávám, že toho druhýho už bychom se nedohrabali, takže asi vyhraje to díte :-| no co, máme stan. sari - letos frčí růžová, přidej se k nám :-D
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
sari, ty voe. To myslis vazne? Vsak muzes trcet jen dva a u toho delat, nechci bejt za nakou "matku",ale je to nenahraditelny, myslim tim ten vyvoj a ty pokroky, to uz nezopakujes. beru, ze bys ditko s sebou brala do prace, ale jinak si myslim, ze to neni az tak super volba....
Odpovědět
Profilova fotka
karkul: ...tak to jo ;-) ...ja bohuzel resim, protoze je mi lito drit se na skole, a pak zustat doma ...no, to je jen takova filozoficka otazka :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já teda nevím, ale mě by bylo líto opustit dítě tak brzo, to ho radši nebudu mít, ale já jsem super maminkovský typ a pracuji, jen, že musím. Takže pokud bych měla práci, který brzký nástup vyžaduje nebo něco podobného, tak bych taky šla. Ale 4 roky doma taky nebudu, max. 3 ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ja taky nemyslela, ze bych byla doma 4 roky ... ale je pravda, ze mi po 6ti nedeli prijde hrooozne brzy - a ze sveho okolí vím, ze se mamcám pak moc nechce, i kdyz predtím ríkaly :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Karkul - stan je dobrej :-D :-D :-D Kristi - nemůžu bejt doma,sem s mojí ségrou majitelkou studia,a nemůžu zavřít a říct..tak čau za dva roky :-| Chodim stejně jenom na 2-3 odpoledne,takže je to v poho. Hlídat bude tatínek a babička :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak vkládám dalsí otázku :-D ...i kdyz chodíte do práce, i kdyz jste doma, co deláte pro vás vlastní niterní rozvoj? Pracujete na sobe nejak ...nebo radeji pohodlícko? :-)
Odpovědět
pandi, ono je to o tom, jaký má kdo podmínky, jak si to kdo zařídí. kámoška má skvělou práci na vyšší pozici, její manžel je soukromník, kde nemá jistý příjem. takže ona bude s dcerkou do půl roku doma, pak nastupuje na půl úvazku zpátky do práce. to víš, že z toho taky není odvázaná, je jí jasný, že ty důležitý okamžiky může propást, ale tak to prostě je. nemůžou si dovolit žít z nejistýho příjmu. je to smutný, ale je to tak. bublino, je to o prioritách - buď chceš budovat kariéru, pak odsuneš děti někam na vedlejší kolej. buď je nebudeš mít vůbec, nebo třeba hodně později, nebo si je pořídíš, ale nebudeš se jim věnovat, což je podle mýho nejhorší. no a nebo si pořídíš dítě, zjistíš, že je to nejvíc, víc než všechna práce světa, a budeš v tom mít jasno a nebudeš to řešit ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Jojo, to verím, ze to detátko te pak dostane, ale stejne mám pocit, ze clovek by i nadále mel myslet na to, jak na sobe dál pracovat ...nebo se pletu? :-.
Odpovědět
v mojí bývalé práci (byla to taková "prozápadní" firma :-D ) mohly maminky s dětma, když chtěly teda, být jak na mateřské, tak zároveň pracovat na třetinový úvazek - tedy nechat si třeba tři čtyři velký zakázky a těm se věnovat, chodit do práce jen jednou dvakrát týdně a děcko (i více :-) ) brát buďto s sebou a nebo je tam nechat tetě amimi, když dřepí v kanclu, ať si taky robátek užije :-D :-D já jsem zatím (jakože fakt zatím) toho názoru, že zůstanu doma co nejdýl a klidně i pak bych šla jen na částečnej úvazek do práce...ale kdo ví, až budu mít po roce na mateřský mlíko na mozku a budu šílet :-D ....ale jak už jsem zažila, i pracovat při dítěti v "mezích" je možné ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Jo a skoro přes celýléto lenošíme a od půlky prosince do ledna taky,takže nebudu macecha co jde po prachách a dítě šoupne na hlídání ;-)
Odpovědět
tak to můžeš i s tím dítětem ne? záleží na každým. podle mýho všechno jde, když se chce. jsou holky, co si pořídili dítě při vysoký škole. a dostudovaly. tak nevidim důvod, proč bych se nemohla rozvíjet i na mateřský.
Odpovědět
Profilova fotka
Amimi ...dekuji za pekný názor :-) ...pro me potesující :-)
Odpovědět
je fakt, že teď už existuje spoustu firem (spíš těch větších zahraničních), kde je zřízená i školka pro děti těch zaměstnanců. je to drsný, ale to je kapitalismus :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Sari, v tom pripade jo. Ja myslela, ze bys proste makala 5 dní v tydnu a nechala si to utect. Pokud je k tomu i super starajici se tatinek, tak fajn. Bubli, ja jsem doma uz 2 roky, jebe mi z toho chvilema.Ale nevidim zrovna ted smysl v tom,ze bych se neco ucila, pac to stejne urcite za rok zase nebude aktualni. Takze ja az budu vedet, ze mi malou vezmou do skolky, tak ´teprve pak si udelam treba nejaky kurz atd. Ja nejsem narocna, nechci mit praci, ktera me vysava a ubiji, chci mit neco co me bavi, cim prispeju do rozpoctu a zaroven budu mit cas na rodinu,takze to vidim treba na pul uvazku recepcni nebo tak, fakt ambice nemam, u nas je ma muj muz a dari se mu to a ja delam to zazemi....
Odpovědět
Profilova fotka
To vím, ze muzu, o to se vube nepru :-D ...jen rozpoutávám diskuzi dalsími otázkami ;-)
Odpovědět
tak já ti řikám svůj názor ;-)
Odpovědět
a vidím, že jsi z okresu Praha...a v Praze je blaze a takovýhle firem, jako byla ta moje, tam je určitě mraky a dost možná, že už je to tam normální a ne tady "wow exotikááá" :-N :-D obzvláště vysokoškolaček, do kterých firma "investovala" (co se týče času, školení a celkového zapracování) víc, si jistě cení a je jim jasné, že když "zakrní doma", přijde to všechno vniveč. tak držím palce, ať se taky do nějaké takové vrtneš ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
tak pokud je třeba otec doma, tak v tom taky nevidím problém. Někteří jsou radši na mateřské, moc jich není, ale jsou ;-) Je to případ od případu, to je jasné ;-)
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?